Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem (sprawa) imigrantów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2397 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Problem (sprawa) imigrantów (146 użytkowników oddało głos)

Czy jesteś ZA przyjęciem imigrantów do Polski?

1. Głosowano TAK (9 głosów [6.16%])

Procent z głosów: 6.16%

2. Głosowano NIE (131 głosów [89.73%])

Procent z głosów: 89.73%

3. JEST MI OBOJĘTNE (6 głosów [4.11%])

Procent z głosów: 4.11%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

WIkiIslam nie jest do końca obiektywnym źródłem informacji, ponieważ zawsze próbują przedstawiać islam w złym świetle.

Cóż za argument. A jak morderce przedstawiasz w tylko złym świetle to jesteś nieobiektywny? Boże, dawno takiej głupoty nie przeczytałem. Tak się ich przedstawia, bo tacy są, proste jak drut.

• 0

asbiel.
  • Tematów: 9
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Z tym wielkim złem Islamu też nigdy się nie zgodzę. Spędziłem kilka lat na zachodzie i spotkałem wielu dobrych ludzi-muzułmanów. Dla mnie terroryści to są ludzie-narzędzia w rękach złych ludzi, którzy budują kult na Koranie. Odłamów jest wiele, ludzi jest wiele. Mieszkałem na dzielnicach muzułmanów, czarnoskórych (część też było muzułmanami). Wrzucanie wszystkich do jednego worka jest bzdurą. Kiedyś spytałem muzułamnina o drogę to nie dość, że szedł w przeciwnym kierunku, zaprowadził mnie pod drzwi dobre 800 metrów to jeszcze mi mówi dziękuje. Ja przez dłuższy czas się zastanawiałem dlaczego on mi dziękował, ale potem się dowiedziałem, że podziękował mi bo mógł mi pomóc. Tak też jest w Islamie.

• 0

Nick.
  • Tematów: 777
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Konflikt między policją a duchowieństwem wywołała kwestia nielegalnie przebywających w Szwecji obcokrajowców – pisze w "Rzeczpospolitej" Anna Nowacka-Isaksson. Dyskusja rozgorzała po interwencji funkcjonariuszy na religijnym obozie dla nielegalnych imigrantów w okolicach Malmö.

Policja, nie uprzedzając organizatorów o wizycie, zabrała ze sobą pięć osób z tereny obozu. Z relacji świadków wynika, że choć interwencja przebiegła spokojnie, obcokrajowcy i personel byli nią przerażeni. - Spotkanie z 30 policjantami to szok, gdy się przebywa na obozie rodzinnym – mówił jeden z duchownych.

Inny twierdził, że akcja jest także złamaniem tradycji, jakoby  Kościół był strefą wolną od interwencji władz. 

Policja ripostuje, że strefami wolnymi od ingerencji władz są jedynie tereny ambasad. Na dodatek funkcjonariusze nie weszli do świątyni, lecz na teren obozu.

Kościół ewangelicko-luterański pomaga tysiącom azylantów, którzy otrzymali odmowę ochrony w Szwecji i zeszli do podziemia. Ukrywanie się w kraju po nieprzyznaniu przez władze prawa azylu stanowi łamanie prawa. Tymczasem z szacunków Urzędu Migracji wynika, że liczba osób, które znikną z pola widzenia władz, będzie wzrastać – czytamy w "Rz".

http://wiadomosci.on...i-azylu/0fr5q86

• 0

dziewięć.

Apprentice

• Tematów: 9
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Tak się zapytam dziewczyn z forum. Czy wy też już miałyście pierdyliad propozycji małżeńtwa od śniadych chłopców z Maroka, Iraku i okolic czy tylko ja jestem taka szczęściara?

Ktoś powinien zająć się tym procederem, bo wiem, że pewnie trafi się kilka małomądrych desperatek, które na takie coś pójdą. A mnie się personalnie niepodoba, że cała Afryka nagle chce się zwalić na ten dość mały europejski półwysep.

• 2

Taper.
  • Tematów: 44
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Konflikt między policją a duchowieństwem wywołała kwestia nielegalnie przebywających w Szwecji obcokrajowców

Czyli tak - kościół chroni nielegalnych emigrantów, którzy w swej masie zagrożą zaraz i Kościołowi i jego wyznawcom? Bo chyba duchowni ewangelicko-luterańscy nie liczą na nawrócenie nielegalnie przebywających w Szwecji obcokrajowców?

• 0

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

dziewięć korzystaj :D nie ma co czekać bierz się za jakiegoś bogatego szejka w galabiji, który jeszcze pachnie piaskiem i ropą z irackich pól naftowych :D

Użytkownik CzłowiekSarna edytował ten post 31.08.2017 - 17:35

• 0

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@Up

Fajnie, ale Ja się nie pytam co Arabowie jak traktują. Pytanie dotyczyło tego czy w zasadach islamu jest coś takiego jak zakaz podróżowania w kosmos, czy wiary w okrągłą Ziemię ...

Nie, nie ma zakazu. Ale skoro w Koranie nie porusza tego tematu, to dla tych bogobojnych muzułmanów, nie ma powodu aby człowiek leciał w kosmos.

Co do tego czy ziemia jest okrągła czy nie, to również Koran nie porusza tego tematu. Tyle że to nie zmienia sensu mojego stwierdzenia. I jeszcze mała uwaga.

Ja się nie pytam co Arabowie jak traktują. Pytanie dotyczyło tego czy w zasadach islamu jest coś takiego jak....

Nie wszyscy Arabowie są Muzułmaniami.

Z tym całym halal to też ściema niezła :szczerb:

Nie, to nie jest ściema. Ja też znam Muslimów co to i papierocha zapalą a i winka popiją. Ale to jest promil. Ogromna większość podchodzi zarówno do jedzenia jak i postu (Ramadan) bardzo serio. I nie możemy tego zaobserwować na "własnym podwórku". Naprawdę nie przesadzam ani troszkę. A temat znam prawie od podszewki.

I jeszcze jedno sprostowanie. Halal to nie tylko jedzenie. Nie ma odpowiedniego słowa w języku polskim, ale oznacza to coś dobrego w znaczeniu religijnym. Przyjazne bogu zgodne z koranem. I oznacza wszystkie praktyki, zgodne z doktryną.  "Dobre" w znaczeniu świeckim to khayr. A Haram to dokładne przeciwieństwo halal, w tym samym znaczeniu religijnym.

Użytkownik Panjuzek edytował ten post 31.08.2017 - 18:47

• 1

Master Zgiętonogi.

Capo di tutt'i capi

• Tematów: 1
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Tak się zapytam dziewczyn z forum. Czy wy też już miałyście pierdyliad propozycji małżeńtwa od śniadych chłopców z Maroka, Iraku i okolic czy tylko ja jestem taka szczęściara?

Ktoś powinien zająć się tym procederem, bo wiem, że pewnie trafi się kilka małomądrych desperatek, które na takie coś pójdą. A mnie się personalnie niepodoba, że cała Afryka nagle chce się zwalić na ten dość mały europejski półwysep.

Coz moja siostra mieszka od jakichs 10 lat w UK i takich propozycji to ma kilka w miesiacu. Po prostu slub daje im tutaj mozliwosci. Znaczy, ze nikt nie moze juz ich stad wyrzucic. Zreszta nawet niekoniecznie musza miec zone, czasem wystarczy miec dziewczyne i byc w dlugim zwiazku. 

• 0

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A tak dodam jeszcze żeby nie było że tylko z lewaków śmiejemy się w kontekście islamizacji. Po drugiej stronie tez nie brakuje idiotów :)

mid_54129.jpg?v=9526

Polska zostanie otoczona… Różańcem. Potężna broń duchowa ma uchronić Polskę przed islamizacją (Jak to brzmi xD )

Jego pragnieniem jest otoczenie Polski modlitwą. I w znaczeniu duchowym, i w bardziej dosłownym: Maciej Bodasiński chce bowiem, aby Polacy otoczyli granice swojego kraju i odmawiali modlitwę różańcową.

Maciej Bodasiński, współorganizator akcji Różaniec do Granic, udzielił wywiadu tygodnikowi „W Sieci Prawdy”. Opowiada w nim o planach otoczenia Polski modlitwą różańcową. – Celem jest otoczenie polski modlitwą, otoczenie całej Polski Różańcem. Jednego dnia, 7 października, Polacy mają stanąć wzdłuż granic kraju i o tej samego godzinie odmówić Różaniec. Za Polskę i za cały świat – tłumacz organizator m.in. „Wielkiej Pokuty” dodając, że inicjatywa ta jest odpowiedzią na wezwanie Matki Bożej, która i w Gietrzwałdzie, i w Fatimie nakazała ludziom odmawiać Różaniec, aby świat uniknął wielkiej kary.

(...)

Aby wziąć udział w Różańcu do Granic należy 7 paźdzernika udać się do jednego z trzystu kościołów stacyjnych rozlokowanych wokół granic naszego kraju, a po mszy świętej udać się bezpośrednio pod granicę Polski, by tam się pomodlić wraz z innymi ludźmi.

Więcej tu:

https://www.pch24.pl...ja,54129,i.html

Buhahaha to jest głupsze od kredek i całej UE xD

• 0

owerfull.
  • Tematów: 5
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Nie, nie ma zakazu. Ale skoro w Koranie nie porusza tego tematu, to dla tych bogobojnych muzułmanów, nie ma powodu aby człowiek leciał w kosmos.

Wymyśliłeś sobie ten brak powodu. Jest powód - chociażby i rozwój cywilizacji w którym islam nic nie przeszkadza.

• 0

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wymyśliłeś sobie ten brak powodu.

Nic sobie nie wymyśliłem. Bazuję na rozmowach z muzułmanami, z różnych części świata. To moje wnioski na podstawie doświadczeń.

Jest powód - chociażby i rozwój cywilizacji w którym islam nic nie przeszkadza.

Może rozwiń to zdanie, bo jest mało czytelne.

Edit.

@CzłowiekSarna

Coś im chyba nie poszło. Na mapce którą wkleiłeś jest duża dziura, na granicy z Niemcami. Za to brzegi Bałtyku są mocno obwarowane :))))

No chyba że mapka pokazuje jak wpuścić islamistów do naszego kraju tak, żeby nie mieli szansy ucieczki  :diabel:  :szczerb: 

Użytkownik Panjuzek edytował ten post 31.08.2017 - 21:55

• 1

Master Zgiętonogi.

Capo di tutt'i capi

• Tematów: 1
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Wymyśliłeś sobie ten brak powodu. Jest powód - chociażby i rozwój cywilizacji w którym islam nic nie przeszkadza.

:facepalm:  :facepalm:

spam.gif

TheToxic

• 2

owerfull.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Może rozwiń to zdanie, bo jest mało czytelne.

Nic nie będę rozwijał, bo nie jesteś osobą specjalnej troski i wymagam żebyś posiadał umiejętność czytania ze zrozumieniem. Jest napisane to co jest napisane. Loty w kosmos są częścią rozwoju ludzkiej cywilizacji, a w tym rozwoju islam nie przeszkadza. Dla jednego bogobojnego muzułmanina loty w kosmos mogą być problemem, a dla reszty bogobojnych muzułmanów nie będą. 

• 0

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Z lotami w kosmos w Koranie, jest jak z zakazem in vitro w Biblii - to tylko interpretacje teologów którzy muszą rozważyć jak przyłożyć stare zasady religijne do zupełnie nowych zjawisk. O ile dobrze pamiętam, nie uznano za zakazane samego lotu w kosmos i na ISS byli astronauci-muzułmanie.

https://pl.wikipedia...uszaphar_Shukor

Natomiast za niewłaściwą uznano misję lotu na Marsa w jedną stronę, bo uznano to za formę samobójstwa.

• 1

owerfull.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Z lotami w kosmos w Koranie, jest jak z zakazem in vitro w Biblii - to tylko interpretacje teologów którzy muszą rozważyć jak przyłożyć stare zasady religijne do zupełnie nowych zjawisk. O ile dobrze pamiętam, nie uznano za zakazane samego lotu w kosmos i na ISS byli astronauci-muzułmanie.

https://pl.wikipedia...uszaphar_Shukor

Natomiast za niewłaściwą uznano misję lotu na Marsa w jedną stronę, bo uznano to za formę samobójstwa.

To chyba tylko komisja w ZEA uznała, że lepiej nie lecieć. ZEA to takie "islamskie" prostytutki, więc nie ma co przywiązywać uwagi do tego co tam się mówi.

Użytkownik owerfull edytował ten post 01.09.2017 - 16:35

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych