Ładunki wybuchowe znalezione w nielegalnej sali modłów w pobliżu rosysjkiego miasta Samara, zostały wysadzone we wnętrzu budynku. Saperzy uznali wyniesienie ładunków wybuchowych na zewnątrz za zbyt niebezpieczne.
Napisano 29.11.2017 - 20:49
Moją uwagę bardziej zwrócił fakt, że ci muzułmanie, którzy zbierali się w tej hali, żeby się modlić, jakby nie patrzeć, całymi rodzinami (płacz dzieci w tle), przy okazji znaleźli czas żeby zebrać ładunki wybuchowe. Podejrzewam, nie po to, żeby halę przyozdobić. Co jest nie tak z tymi ludźmi? Kiedy Eurpejczykom się coś nie podoba, to wychodzą i protestują wyrażając swoje zdanie. Ci z kolei muszą zaprzęgać bomby do wszystkiego.
Napisano 29.11.2017 - 21:05
Islam operuje nie tylko w sferze duchowej. To kompletny system prawny i ideologiczny, którego jednym z podstawowych elementów jest wychowywanie dzieci w wierze ojców. Tutaj nie ma granicy, pomiędzy życiem świeckim i religijnym. Niezależnie od odłamu, najwyższe prawo, każdego muzułmanina, to prawo Boskie. A to co miłe Bogu jest dobre. A to co dobre, jest dobre zarówno dla dorosłych jak i dla dzieci.
Jeżeli ci muzułmanie z filmu powyżej, myśleli że zabijanie niewiernych jest O.K. to to samo mówili swoim dzieciom. Tutaj nie ma granicy. To nie jest kwestia poglądów pojedynczego człowieka. Z tego punktu widzenia, poszczególne odłamy muzułmanów działają podobnie jak sekty. Dzieci są indoktrynowane od małego. Dotyczy to również tych bardziej nowoczesnych odłamów. trudno znaleźć porównanie do czegokolwiek we współczesnym świecie.
Użytkownik Panjuzek edytował ten post 29.11.2017 - 21:07
Napisano 02.12.2017 - 11:15
Być może w tym leży sedno problemu
Absolutnie przerazajace.
Ja nie mam nerwow do ogladania takich filmow.
Plus problemem sa ludzie tacy jak Ci robiacy wystawe terrorystow, znaczy meczennikow w Berlinie:
http://www.paranorma...191#entry703967
Użytkownik Master Zgiętonogi edytował ten post 02.12.2017 - 11:17
Napisano 02.12.2017 - 11:29
To jest właśnie pokrętna poprawność polityczna. I dlatego przy każdej okazji zaznaczam ze nie należy łączyć islamu z rasą, jak to jest często robione. Prowadzi to do absurdalnej sytuacji że krytyka Islamu to rasizm. I efekty są takie jak na tym filmiku.
Islam. To system ideologiczno-polityczny podobny do faszyzmu. I tak jak faszyzm powinien być zdelegalizowany.
Napisano 02.12.2017 - 16:04
To jest właśnie pokrętna poprawność polityczna. I dlatego przy każdej okazji zaznaczam ze nie należy łączyć islamu z rasą, jak to jest często robione. Prowadzi to do absurdalnej sytuacji że krytyka Islamu to rasizm. I efekty są takie jak na tym filmiku.
Islam. To system ideologiczno-polityczny podobny do faszyzmu. I tak jak faszyzm powinien być zdelegalizowany.
To jesteś gorszy od islamu, bo oni pozwalają egzystować chrześcijaństwu pod pewnymi warunkami.
Użytkownik owerfull edytował ten post 02.12.2017 - 16:05
Napisano 02.12.2017 - 17:17
To jesteś gorszy od islamu
Jestem tylko człowiekiem. Porównywanie mnie do religii, jest bez sensu.
bo oni pozwalają egzystować chrześcijaństwu pod pewnymi warunkami.
Bzdury gadacie dobrodzieju. Na przykład w Arabii Saudyjskiej Chrześcijaństwo jest nielegalne. Za posiadanie Bibli, czy też jakichkolwiek chrześcijańskich symboli religijnych grozi więzienie. Za przejście na inną religię śmierć. Jedyna dopuszczalna forma praktyk religijnych innych niż islamskie, to robienie tego przez obcokrajowców za spewcjalnym pozwoleniem na terenie ambasady danego kraju. Każda inna forma zagrożona jest więzieniem. Na terenie Mekki, i Medyny, istnieje całkowity zakaz wstępu dla przedstawicieli innych religii. Gdybyś tam się jednak dostał, i odkryli by iz nie jesteś muzułmaninem, to przy odrobinie szczęścia spędziłbyś byś wiele lat w więzieniu, ale bardziej prawdopodobne jest to ze by cię po prostu zlinczowali. Również w innych krajach gdzie islam jest dominujący, chrześcijanie są dyskryminowani i zabijani.
Więc nie pisz proszę głupot o tolerancyjnym islamie. To fikcja.
Napisano 02.12.2017 - 17:32
To jesteś gorszy od islamu
Jestem tylko człowiekiem. Porównywanie mnie do religii, jest bez sensu.
Bzdury gadacie dobrodzieju. Na przykład w Arabii Saudyjskiej Chrześcijaństwo jest nielegalne. Za posiadanie Bibli, czy też jakichkolwiek chrześcijańskich symboli religijnych grozi więzienie. Za przejście na inną religię śmierć. Jedyna dopuszczalna forma praktyk religijnych innych niż islamskie, to robienie tego przez obcokrajowców za spewcjalnym pozwoleniem na terenie ambasady danego kraju. Każda inna forma zagrożona jest więzieniem. Na terenie Mekki, i Medyny, istnieje całkowity zakaz wstępu dla przedstawicieli innych religii. Gdybyś tam się jednak dostał, i odkryli by iz nie jesteś muzułmaninem, to przy odrobinie szczęścia spędziłbyś byś wiele lat w więzieniu, ale bardziej prawdopodobne jest to ze by cię po prostu zlinczowali. Również w innych krajach gdzie islam jest dominujący, chrześcijanie są dyskryminowani i zabijani.
Więc nie pisz proszę głupot o tolerancyjnym islamie. To fikcja.
Przecież nie napisałem o tolerancyjnym islamie, lecz o tym, że w krajach muzułmańskich chrześcijanie żyją, mają kościoły i dogadują się w miarę z muzułmanami. Ty dałeś przykład Arabii Saudyjskiej, dlaczego ja mam ich traktować jako jedynego reprezentanta islamu, co każe Ci twierdzić, że tylko oni reprezentują islam?
Napisano 02.12.2017 - 20:47
dlaczego ja mam ich traktować jako jedynego reprezentanta islamu
Nie jedynego ,ale najsilniejszego. Mają kasę kształcą się na zachodzie, więc nie można powiedzieć że są zacofani. Wiem że to niewygodny dla Ciebie przykład, ale świetnie obrazuje co się dzieje, gdy prawo koraniczne zastępuje świeckie.
co każe Ci twierdzić, że tylko oni reprezentują islam?
Wcale tak nie twierdzę. za to ty stwierdziłeś:
No właśnie nie pozwalają.
Inny przykład. Egipt. Koptowie uważają się za bezpośrednich potomków Egipcjan. 90% ludności Egiptu to muzułmanie. Głównie Arabowie, potomkowie arabów, którzy podbili te ziemie.
Koptowie są prześladowani, zabijani, dyskryminacja sięga nawet szkół. To nie jest pozwolenie na egzystencję. To powolna Exterminacja. To sie tyczy wszystkich homogenicznych krajów Arabskich,
-dlaczego ja mam ich traktować jako jedynego reprezentanta islamu
-co każe Ci twierdzić, że tylko oni reprezentują islam?
To nieudolna próba sprowadzenia mnie do Twojego poziomu.
Podałem jeden przykład, a ty wmawiasz mi powyższe twierdzenia. Nieładnie.
Użytkownik Panjuzek edytował ten post 02.12.2017 - 20:49
Napisano 02.12.2017 - 20:54
dlaczego ja mam ich traktować jako jedynego reprezentanta islamu
Nie jedynego ,ale najsilniejszego. Mają kasę kształcą się na zachodzie, więc nie można powiedzieć że są zacofani. Wiem że to niewygodny dla Ciebie przykład, ale świetnie obrazuje co się dzieje, gdy prawo koraniczne zastępuje świeckie.
co każe Ci twierdzić, że tylko oni reprezentują islam?
Wcale tak nie twierdzę. za to ty stwierdziłeś:
No właśnie nie pozwalają.
Inny przykład. Egipt. Koptowie uważają się za bezpośrednich potomków Egipcjan. 90% ludności Egiptu to muzułmanie. Głównie Arabowie, potomkowie arabów, którzy podbili te ziemie.
Koptowie są prześladowani, zabijani, dyskryminacja sięga nawet szkół. To nie jest pozwolenie na egzystencję. To powolna Exterminacja. To sie tyczy wszystkich homogenicznych krajów Arabskich,
-dlaczego ja mam ich traktować jako jedynego reprezentanta islamu
-co każe Ci twierdzić, że tylko oni reprezentują islam?
To nieudolna próba sprowadzenia mnie do Twojego poziomu.
Podałem jeden przykład, a ty wmawiasz mi powyższe twierdzenia. Nieładnie.
Piszesz, że islam jest faszystowski i zaraz jako przykład podajesz Arabię Saudyjską, ale Turcji, Tunezji, Indonezji, czy innych krajów muzułmańskich, gdzie prawo nie jest takie surowe jako przykład już nie dasz, bo stwierdzisz, że nie działają zgodnie z islamem. Czym Ty się w zasadzie różnisz od radykalnych salafitów? Chyba tylko tym, że oni mówią, że działają w imię islamu, a Ty ten islam krytykujesz, lecz Koran interpretujecie na ten sam "chłopski rozum".
Użytkownik owerfull edytował ten post 02.12.2017 - 20:55
Napisano 02.12.2017 - 22:16
Piszesz, że islam jest faszystowski i zaraz jako przykład podajesz Arabię Saudyjską, ale Turcji, Tunezji, Indonezji, czy innych krajów muzułmańskich, gdzie prawo nie jest takie surowe jako przykład już nie dasz,
Dałem Egipt. Raczyłeś nie zauważyć. Napisałeś ze "bo oni pozwalają egzystować chrześcijaństwu pod pewnymi warunkami." A ja ci podałem przykłady ze jednak nie do końca.
Piszesz o Tunezji. Ten kraj to przeciwwaga dla AS, więc jak bym mógł podeprzeć moje argumenty akurat tym państwem. A może pogadamy o Nigerii, gdzie muzułmanów jest zaledwie czterdzieści parę procent, mimo to Boko Haram urządza sobie rzezie całych wiosek.
Czym Ty się w zasadzie różnisz od radykalnych salafitów? Chyba tylko tym, że oni mówią, że działają w imię islamu, a Ty ten islam krytykujesz,
No właśnie. Ja tylko krytykuję. Nikomu w imię moich przekonań, nie urzynam głowy. Różnica chyba jest spora.
lecz Koran interpretujecie na ten sam "chłopski rozum".
A przepraszam. Czy Ty przeczytałeś Koran? Wiesz żeby cokolwiek interpretować, trzeba poznać tego treść. Nie wystarczy, zapoznać się z pojedynczymi cytatami.
Być może biorę to na chłopski rozum. Ale oprócz Koranu czytałem również Biblię, i Bhagawadgitę. Więc jakieś odniesienie do innych świętych ksiąg mam.
I tak. Nadal twierdzę ze Islam ma po drodze z faszyzmem. Zauważ ze nawet w tych krajach, gdzie panuje luźniejsza forma islamu, jest duże ciśnienie, na islamizację całego społeczeństwa. Dobrym przykładem jest Turcja. Każdy kto nie zadeklaruje ze wyznaje inną wiarę, jest automatycznie zaliczany do muzułmanów.
Napisano 02.12.2017 - 22:26
No właśnie. Ja tylko krytykuję. Nikomu w imię moich przekonań, nie urzynam głowy. Różnica chyba jest spora.
Przeczytałeś Koran i w interpretacji tej księgi nie różnisz się od radykalnych muzułmanów. W zasadzie robisz projekcję działań pewnej części muzułmanów na całą ich społeczność i piszesz, że w Egipcie chrześcijanie są prześladowani. Nie wiem czy wiesz, ale armia egipska, syryjska, czy iracka walczą zaciekle z ekstremistami i mają w tym wsparcie cywilizowanych państw zachodnich, czy też Rosji. Nazwiesz te armie apostatami tak jak nazywają ich ekstremiści? Wasza islamofobiczna działalność wcale nie pomaga w walce z ekstremizmem, mało tego, odpychacie od siebie potencjalnych sojuszników muzułmańskich. Jak to dobrze, że tacy ludzie nie rządzą państwami, bo byłoby znacznie gorzej ...
Użytkownik owerfull edytował ten post 02.12.2017 - 22:27
0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych