Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem (sprawa) imigrantów

• Please log in to reply
2397 replies to this topic

Ankieta: Problem (sprawa) imigrantów (146 użytkowników oddało głos)

Czy jesteś ZA przyjęciem imigrantów do Polski?

1. Głosowano TAK (9 głosów [6.16%])

Procent z głosów: 6.16%

2. Głosowano NIE (131 głosów [89.73%])

Procent z głosów: 89.73%

3. JEST MI OBOJĘTNE (6 głosów [4.11%])

Procent z głosów: 4.11%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

Kronikarz Przedwiecznych.

Ten znienawidzony

• Tematów: 272
  • Artykułów: 8
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

NIE DA SIĘ TAM PRZEPROWADZIĆ BEZPIECZNEJ SELEKCJI, dlatego trzeba schować sumienie i dobre serce w kieszeń i wziąć ich wszystkich odesłać. Mnie nie ruszają propagandowe zdjęcia z biednymi dziećmi, bo nie jestem naiwny.

I ja się z tym zgadzam, ale spieramy się o fakt, że przyklaskujecie pseudo-kobiecie, która kopie faceta z dzieckiem. Nie mówimy tu o popieraniu czy nie popieraniu imigrantów, a tylko o ten fakt. To mnie zbulwersowało, bo co innego jak dorwiesz typa, który naćpany kopie psy na ulicy i go ustawisz do pionu, a raczej rzucisz na glebę i przeciągniesz. A co innego jak atakujesz bezbronnego jakby nie było gościa z dzieckiem. Tyle.

• 0

Shiver.

Silent Reaper

• Tematów: 19
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Przestańcie już z ta kamerzystką, stało się i się nie odstanie, trudno. Lepiej niech ktoś w końcu z rządu odpowie na pytanie jak praktycznie rozwiążą problem najważniejszy czyli.........mieszkaniowy.

http://wyborcza.biz/...a.html#MTstream

• 0

ir0nm0nk3y.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja z okazji tego, że przebywam w Norwegii w której schronienie znajduje coraz więcej emigrantów z Afryki czy bliskiego wschodu, to co nieco już widziałem. Jest ich tu dużo, widać ich na każdym kroku praktycznie. Jeśli chodzi np. o pracę, to codziennie jestem na kilku placach budowy, na żadnym z nich nie widziałem pracujących azylantów, na żadnym. Raz udało mi się wypatrzyć gościa o ciemniejszej karnacji..albo nie mam szczęścia żeby ich zauważyć przy fizycznej pracy:)Moim zdaniem nie przydadzą się u nas w kraju jeśli tak mocno unikają jakiejkolwiek cięższej pracy. Takie moje zdanie:)

• 0

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Przestańcie już z ta kamerzystką, stało się i się nie odstanie, trudno. Lepiej niech ktoś w końcu z rządu odpowie na pytanie jak praktycznie rozwiążą problem najważniejszy czyli.........mieszkaniowy.

http://wyborcza.biz/...a.html#MTstream

Ależ rozwiązanie jest banalnie proste. Niech każdy zwolennik przyjmowania uchodźców weźmie jednego z nich pod swój dach. Podobno zwolenników są dziesiątki tysięcy, więc nie będzie problemu.

• 1

Last Sicarius.

Ostrzewtłumie

• Tematów: 84
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mnie i tak najbardziej rozbawił zapis, że uchodźca, każdy jeden będzie mógł poprosić o przywiezienie członków rodziny z Syrii do Polski oczywiście na nasz koszt(i cały pobyt tej rodziny też). Pięknie.

Użytkownik Ostrzewtlumie edytował ten post 09.09.2015 - 21:48

• 1

razzish.
  • Tematów: 4
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

*
Wartościowy Post

1441790891_9a1lcx_600.jpg

Demotywatory bo demotywatory, ale komentarz trafny.

75% uchodźców to mężczyźni w wieku poborowym a my dyskutujemy nad spłatą długu wobec Europy.

To nie imigranci tylko jihadyści którzy za kilka miesięcy/lat rozpoczną swoją świętą wojnę, a my im to umożliwimy swoją biernością.

Każdy kto ich popiera powinien oddać im pokój we własnym mieszkaniu, ewentualnie córkę albo żonę, co kto woli.

11986540_997986916889919_807534306960057

Użytkownik razzish edytował ten post 09.09.2015 - 21:57

• 10

Daniel..
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Macie zagadkę ode mnie na dobry sen:

10405641_975794785827299_230627911782628

W tej sytuacji kierujący pojazdem 2:
a) przejeżdża jako ostatni

b) ustępuje pierwszeństwa pojazdowi 1, 3 i 4

c) ustępuje pierwszeństwa pojazdowi 1 i 3 oraz eskortuje pojazd 4 do Niemiec

• 1

Last Sicarius.

Ostrzewtłumie

• Tematów: 84
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Kolejny zastanawiający aspekt, według tego co powiedziała minister zdrowia, zaopiekuje się ona zdrowiem uchodźców i podda ich przymusowemu kalendarzowi szczepień bo choroby Europejskie mogą być groźne dla przybyszów. A ja się pytam co z chorobami przywiezionymi przez Arabów? Ja się zastanawiam kogo los bardziej ich obchodzi obywateli czy uchodźców...

• 0

Moltenlair.
  • Tematów: 8
Reputacja

Napisano

Biali mogą sobie zdychać na ebole i inne afrykańskie syfy, w końcu należy nam się za roznoszenie chorób w czasie kolonizacji, nie wiesz? Musimy spłacić dług i trochę poumierać.

• 1

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A ja się pytam co z chorobami przywiezionymi przez Arabów?

A to przyjmujemy kogoś z Arabii Saudyjskiej?

75% uchodźców to mężczyźni w wieku poborowym a my dyskutujemy nad spłatą długu wobec Europy.

To nie imigranci tylko jihadyści

Wszyscy? Strasznie lubisz uogólnienia...

@ Daniel

A co mamy im dać? Integrować się nie chcą, pracować nie chcą, uczyć się nie chcą, wody i jedzenia nie chcą

Jeszcze nie przyjęliśmy żadnego, a ty już wiesz jak się zachowają?

NIE DA SIĘ TAM PRZEPROWADZIĆ BEZPIECZNEJ SELEKCJI, dlatego trzeba schować sumienie i dobre serce w kieszeń i

...i odesłać ich do ogarniętego wojną kraju? Tych ojców z dziećmi?

• -6

Moltenlair.
  • Tematów: 8
Reputacja

Napisano

Rozumiem kolega z gatunków tych, którzy najpierw wolą wziąć kupę do ust i posmakować bogatych aromatów kału zamiast uczyć się na nieszczęśnikach, którzy już mieli (nie)przyjemność zjedzenia kupy?

Odesłać bezdzietnych w wieku poborowym. Pozostałych monitorować, jeden incydent, odesłać. Ubywa wtedy 70 % problemu wtedy, gdyż na zdjęciach i materiałach wideo ojców mogłem policzyć na palcach jednej ręki.

• 1

fussy.
  • Tematów: 5
Reputacja

Napisano

Obserwowałem przez ostatnie kilka dni jak rośnie liczba stron w tym wątku i przyznam, że bałem się zajrzeć... słusznie jak się okazało, bo wystarczyły mi ostanie dwie strony żeby zobaczyć, że poziom dyskusji nie odbiega niestety od średniej "obowiązującej" w polskim internecie.

Najsmutniejsze jest to, że niektóre z komentarzy formułują obywatele kraju będącego kolebką Solidarności(!) i najwyraźniej nie znający historii własnego kraju. To niestety nasza cecha narodowa, którą już Sienkiewicz przemycił do naszej kultury pod postacią Kalego, który odkrył, że "mieć / dostać do dobrze, a dać to źle"... tyle że Kali być prosty chłopek i nie rozumieć takich długich wyrazów jak ksenofobia, tolerancja, otwartość czy słynna polska gościnność... chleb, sól... te sprawy.

Nie chce mi się grzebać w poszukiwaniu liczb i faktów dotyczących ilości naszych polskich uchodźców prześladowanych przez komunistyczny reżim, ludzi którzy znaleźli schronienie i bezpieczeństwo na całym świecie, bo to są fakty i nie sądzę żebym musiał to robić. Po prostu co niektórzy o tym zapomnieli albo uznali, że tak powinno być... szkoda, że tylko w sytuacji kiedy to MY POLACY tego oczekujemy jest to okej, tak po prostu - bo NAM SIĘ NALEŻY - a inni muszą sobie radzić, bo my tu nikogo nie potrzebujemy.

Błąd! Potrzebujemy i to bardzo, biorąc pod uwagę postępujący niż demograficzny! Takie Niemcy na przykład to rozumieją sądząc po ich deklaracjach ale krótkowzroczni Polacy nie, bo nie... i już. Bo nam zabiorą... nie wiadomo co ale zabiorą i nie daj Boże Kali nie mieć, a jak Kali nie mieć to źle.... proste? Właśnie, że nie proste i tak jak ja wyemigrowałem w poszukiwaniu lepszego życia i napędzam brytyjskie PKB tak ktoś musi napędzać polskie, bo za chwilę się okaże że nie ma kto na pracować na emerytów, bo tych będzie więcej niż pracujących.

O stereotypach i uprzedzeniach nawet nie chce mi się wypowiadać, bo jak widzę że w opinii co niektórych każdy Syryjczyk to potencjalny terrorysta i członek isis czający się z bombą pod przedszkolem to po prostu :facepalm: Zupełnie tak samo jak każdy Polak to złodziej samochodów... i pijak.... i z wąsem. A i jeszcze śmierdzi cebulą.

Polecam się zapoznać z historią Syrii, bo może się okazać, że to cywilizowani ludzie uciekający przed koszmarem jaki rozgrywa się w ich kraju za sprawą sprzecznych interesów i tarć na linii USA - Rosja. Ale to już temat na inną dyskusję.

Empatii życzę.

Użytkownik fussy edytował ten post 10.09.2015 - 02:54

• 0

Daniel..
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Wartościowy Post

Czy Ty jesteś jakiś ograniczony? Nie masz internetu? Nie widzisz co się dzieję? Jak oni się zachowują? Rozwalają Greckie wyspy, rozwalają Węgierskie ulice, niszczą we Włoszech, ale nie...w Polsce grzecznie gęsiego przyjdą. :facepalm:  Dramat, dramat!

Z przeprowadzonych badań wynika, że dzieci jest tam 12%. Z tych 12% pewnie więcej niż połowa tych ojców ma te dzieci głęboko gdzieś(burdy, szantaż zatopieniem, itp). Widzę, że propaganda działa doskonale. Tacy oni biedni... :facepalm:

EDIT:

Węgierska armia ćwiczy ochronę granic
Armia węgierska rozpoczęła manewry, których celem jest przygotowanie żołnierzy do wsparcia policji w ochronie granic państwa - poinformował w środę szef sztabu gen. Tibor Benko cytowany przez agencję MTI.

7549d256e4019902824ff602930b4bd1.jpg

Armia ma wesprzeć policję w patrolowaniu południowej granicy Węgier z Serbią, którą codziennie nielegalnie przekraczają tysiące uchodźców i migrantów.

Gen. Benko podkreślił, że do ochrony granic można skierować jedynie odpowiednio przeszkolonych żołnierzy.

Parlament węgierski rozpatruje obecnie projekt ustawy upoważniającej władze do użycia wojska do ochrony granic oraz zaostrzającej przepisy o zwalczaniu nielegalnej imigracji. Projekt przewiduje m. in. karę 3 lat więzienia za nielegalne przekroczenie granicy węgierskiej. Według premiera Viktora Orbana ustawa powinna wejść w życie przed 20 września.

Władze węgierskie podały, że od początku roku granicę węgiersko-serbską przekroczyło nielegalnie ponad 170 tys. osób. Zasieki z drutu kolczastego o długości 175 km nie zdołały powstrzymać dalszego napływu. Rząd polecił więc budowę drugiej zapory w postaci płotu o wysokości 4 metrów, który jest obecnie w trakcie realizacji.

Według anonimowych źródeł, na które powołuje się agencja AFP, w środę rozpoczęto przygotowania do włączenia wojska do tej budowy.

Dlaczego Polska tak nie może? Czy już tylko Węgrom zależy na tym, by Europa przetrwała? :(

Użytkownik Daniel. edytował ten post 10.09.2015 - 07:26

• 8

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Rozwalają Greckie wyspy, rozwalają Węgierskie ulice, niszczą we Włoszech,

Wszystkie opisane sytuacje dotyczą wielkiej masy ludzi, którzy nie mają dokąd uciec bo wszystkie drogi ucieczki zostały im pozamykane, i którzy tłoczą się bez żadnej pomocy. A wiesz jak to jest z tymi tłumami - w dużej grupie to nawet klienci zmierzający na otwarcie sklepu potrafią narobić zniszczeń. Natomiast imigrant sprowadzony, osadzony w jakimś mieszkaniu i wiedzący że dostanie pomoc, to zupełnie inna sytuacja. Nie będą wszczynać burd, bo tak, ot bez powodu, bo mają tak w genach.

Natomiast na pewno burdy i zniszczenia będą wywoływać przeciwnicy imigrantów. Zacznie się plaga podpalania drzwi i bicia przechodniów o za ciemnej skórze. Będzie gorzej niż w Białymstoku.

• 0

Shiver.

Silent Reaper

• Tematów: 19
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

*
Wartościowy Post

14416118730047.jpg

• 5

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3