W Danii na razie spokoj, emigranci tylko zablokowali autstrade i ruch kolejowy w drodze do Szwecji, nie chca tu zostac poniewaz kasa sie nie zgadza.
Panie Zaciekawiony argumenty sie panu wyczerpaly...
Napisano 10.09.2015 - 22:13
W Danii na razie spokoj, emigranci tylko zablokowali autstrade i ruch kolejowy w drodze do Szwecji, nie chca tu zostac poniewaz kasa sie nie zgadza.
Panie Zaciekawiony argumenty sie panu wyczerpaly...
Napisano 10.09.2015 - 22:15
Coś czytałem gdzieś i jeszcze o próbie gwałtu na wolontariuszce z Węgier. Teraz nie chce mi się szukać info bo na telefonie siedze.A dlaczego wyciszono brutalny zbiorowy gwałt we Włoszech na kobiecie pracującej w biurze imigracyjnym?
Z twittera p. Łukasza Warzechy:
"Tak szukam i szukam informacji o próbie gwałtu na wolontariuszce. TVN24.pl - nie ma. Gazeta.pl - nie ma. Dziwne, prawda?"
Dziwne? Wcale.
Jednak da się znaleźć, choć na pewno nie u "wiodących dostawców informacji". Oczywiście reporterka, która sprzedała kilka kopów, gdy tłum przedarł się przez kordon 2 dni była na pierwszych stronach (dla jasności - nie popieram jej reakcji, stwierdzam fakt)
Poniżej link do newsa z Węgier.
http://epoznan.pl/ne...ora_im_pomagala
EDIT:
https://www.youtube....h?v=ZDKk15KcqNk
Kolejny ciekawy filmik. Wrzuciłem go tu dla kilkunastu sekund pomiędzy 1:09 i 1:25. Krótko - szariat i islam to jedno, demokracja jest przeciwieństwem szariatu i islamu, prawa ustala Allah, on jest jedynym, który mówi nam co jest dozwolone, a co jest zabronione.
Wiecie, w ogóle tego nie trybię - muzułmanie otwarcie mówią, że nasze prawo, naszą demokrację o którą walczyliśmy mają gdzieś, że wierzą i będą dążyć do wprowadzenia islamu i szariatu. A my co? Otwieramy im szeroko drzwi, kłaniamy się w pas, rozkładamy czerwony dywanik... Jeśli to nie jest zbiorowe samobójstwo, to już nie wiem co.
Użytkownik Chasm edytował ten post 10.09.2015 - 22:52
Napisano 10.09.2015 - 22:41
Ma gest...http://wiadomosci.ga...cal#BoxNewsLink
Zacznij pisać treściwe posty, bo to kolejna wklejka linku. Następny taki, będzie nagrodzony.
Kronikarz
Napisano 10.09.2015 - 22:47
Nie którzy Niemcy zaczynają zauważać problem...
Angela Merkel wygwizdana w Heidenau. "Zdrajczyni, zdrajczyni"
Niemiecka kanclerz Angela Merkel została wygwizdana podczas wizyty w obozie dla imigrantów w Heidenau. Jak informuje "Der Spiegel", grupa około 200 mieszkańców ustawiona przy drodze do miasta skandowała: "Zdrajczyni, zdrajczyni" i "Jesteśmy motłochem". Kierowcy przejeżdżający obok konwoju z szefową niemieckiego rządu, włączali klaksony.
http://wiadomosci.dz...sci.dziennik.pl
W Niemczech w pierwszych siedmiu miesiącach tego roku zarejestrowano już prawie 219 tysięcy uciekinierów, to o 125 procent więcej niż w analogicznym okresie ubiegłego roku.
Użytkownik Ostrzewtlumie edytował ten post 10.09.2015 - 22:48
Napisano 10.09.2015 - 22:55
Wyobraźmy sobie, że Rosja atakuje Polskę - najpierw rakietami, potem nawałą (jak to mają w zwyczaju), czyli hordy azjatyckie najeżdżają nasz kraj. Co robią Polacy? Ano prostą rzecz - uciekają! A gdzie uciekają? Ano prosta rzecz -- na Zachód! Bo przecież nie na wschód... No, może niektórzy na południe albo na północ, łodziami do Szwecji...
No i teraz mi powiedzcie - jak zareagują te kraje, gdzie usiłuje zwiać kilka milionów Polaków???
Napisano 10.09.2015 - 23:00
Barbarzyncy znow dopuscili sie zbrodni
http://www.glosgminn...a-dziewczynke/#
Wyobraźmy sobie, że Rosja atakuje Polskę - najpierw rakietami, potem nawałą (jak to mają w zwyczaju), czyli hordy azjatyckie najeżdżają nasz kraj. Co robią Polacy? Ano prostą rzecz - uciekają! A gdzie uciekają? Ano prosta rzecz -- na Zachód! Bo przecież nie na wschód... No, może niektórzy na południe albo na północ, łodziami do Szwecji...
No i teraz mi powiedzcie - jak zareagują te kraje, gdzie usiłuje zwiać kilka milionów Polaków???
Przyjma nas bo nie bedziemy ustalac wlasnych praw i palic flagi panstwa ktore dalo nam azyl.A po za tym mysle, ze to my z rosja zniszczymy ta zdradziecka unie.
Napisano 10.09.2015 - 23:00
http://sportowefakty...szcza-mecz-z-be
UEFA chce, aby wszystkie kluby biorące udział w Lidze Mistrzów i Lidze Europy przekazały od każdego sprzedanego biletu jeden euro na uchodźców. Sporo kibiców jest oburzona tym pomysłem.
Pomysłodawcą tej idei jest FC Porto, które wystosowało do UEFA pismo z zapytaniem czy każdy klub nie mógłby przekazać na rzecz uchodźców jednego euro od sprzedanego biletu na dwie pierwsze kolejki europejskich pucharów. Federacji spodobał się ten pomysł w przeciwieństwie do kibiców i zapewne niektórych klubów dla których wiąże się to ze stratą nawet kilkudziesięciu tysięcy euro. Są jednak kluby, które popierają UEFA. Bayern Monachium, Borussia Dortmund i AS Roma zapowiedziały przekazanie dodatkowych funduszy na ten cel. Decyzją UEFA oburzona jest m.in. części kibiców Lecha Poznań, która nie zamierza wspierać uchodźców. W internecie sporo osób deklaruje, że nie wybierze się na mecz z Belenenses Lizbona, który odbędzie się 17 września. Niektórzy z nich wolą obejrzeć to spotkanie w telewizji, a część chce pojawić się pod stadionem, aby stamtąd dopingiem wspierać drużynę. Wcześniej bojkot zapowiedzieli m.in. kibice Sparty Praga. Na razie nie wiadomo jak do sytuacji podejdą sympatycy innych drużyn.
Poznański klub mógłby zarobić na fazie grupowej Ligi Europy sporo pieniędzy ze sprzedaży biletów, ale najprawdopodobniej tak się nie stanie. Frekwencja na meczu z Belenenses może być niższa od zakładanej, a na kolejne spotkania z Fiorentiną i FC Basel Inea Stadion może zostać zamknięty przez UEFA za zachowanie kibiców Lecha we wcześniejszych pojedynkach w europejskich pucharach.
Przymus przekazania pieniędzy może dziwić, bowiem UEFA zawsze podkreślała, że stadion to nie miejsce na politykę i inne tematy nie związane z piłką nożną. Wielokrotnie karała za transparenty nie dotyczące meczu. Tym razem jednak postanowiła zaprzeczyć swoim zasadom i włączyć się pomoc imigrantom.
Pod artykułem w ankiecie zadano pytanie: "Czy popierasz decyzję UEFA zmuszającą kluby do przekazania części zysków na rzecz pomocy imigrantom?". Na ten moment odpowiedź "Nie" ma 96% głosów.
Napisano 10.09.2015 - 23:12
A jaki mają związek takie dywagacje w temacie gdzie omawiamy sprawy bieżące a nie Twoje wyobrażenia ?
Napisano 10.09.2015 - 23:13
Ilu imigrantów przyjęły państwa arabskie, a ile europa:
No i akurat to dobrze, ich kultura i ich religia powinni się wspierać. Ale ciekawe ilu z nich już zwija manatki bo drzwi do Europy stoją otworem I czemu Arabia saudyjska nikogo nie chce brać? Bo troszczy się o własny interes... W sumie ci normalni uchodźcy poszli jak najbliżej za granice, natomiast imigranci zarobkowi zapłacili za przemyt do Niemiec. Różnica? Pomóc im trzeba ale nie poprzez sprowadzenie do nas...
Heh i wtedy wyjdą na hipokrytów bo chcą abyśmy wzięli imigrantów za jednolita politykę przeciw Rosji Ale już same nie dla baz nato od Niemców wiele mówi. I ciekawe jak daleko Polacy by uciekali, do Ameryki? Podobna droga jaka teraz robią imigranci zarobkowi z Syrii wydając po 6k Euro dla przemytnika...
Poza tym czy Polacy są skrajnie inni kulturowo od reszty Europy? Czy robią burdy, wprowadzanie swojego prawa, gwałty?
Barbarzyncy znow dopuscili sie zbrodni
http://www.glosgminn...a-dziewczynke/#
Dla takiego to tylko śmierć. szkoda, że krzesło jest już zakazane.
Użytkownik Ostrzewtlumie edytował ten post 10.09.2015 - 23:17
Napisano 10.09.2015 - 23:35
Wartościowy Post
To jest doprawdy smutne i żenujące zarazem, że są jeszcze ludzie, którzy nie widzą różnicy między tymi imigrantami, a migrującymi Polakami teraz czy prawdziwymi polskimi uchodźcami wojennymi sprzed wielu lat.
Ilu było terrorystów wśród Polskich uchodźców kiedyś i dziś?
Ilu polscy terroryści przeprowadzili zamachów?
W ilu krajach narzuciliśmy swoją religię i kulturę?
Ilu Polaków pojechało na socjal, siedzi i nic nie robi?
W ilu krajach jako uchodźcy robiliśmy burdy, rozwalaliśmy ulice, wszczynaliśmy zamieszki?
Mogę tak jeszcze trochę powymieniać. Skąd w was ta ignorancja? Czy naprawdę nie widzicie, że Ci ludzie ani do nas nie chcą, ani nie chcą naszej pomocy, ani nie chcą się asymilować, a wręcz przeciwnie, odgrażają się, że będą narzucać nam swoją religię - co de facto na zachodzie Europy ma już miejsce. Te wszystkie gwałty, rozboje..czy tak się zachowują biedni, potrzebujący, UCIEKAJĄCY PRZED WOJNĄ ludzie? Tak uważacie, naprawdę?
Napisano 10.09.2015 - 23:35
Najbogatsze kraje arabskie nie przyjmują uchodźców, bo
* To jest nie po drodze
* Mają już sporo elementu obcego kulturowo i boją się mieć go więcej. Wbrew pozorom różni się przeciętny mieszkaniec Syrii od mieszkańca Arabii Saudyjskiej i innych państw na półwyspie.
Europa zachodnia nie ma żadnej kultury i religii, więc jak zastąpi ją islam, to nic nie stracimy ^^ Nawet sami Szwedzi przyznają, że zazdroszczą przybyszom ich kultury i mają rację, bo sami są niczym i z niczym się nie utożsamiają.
Napisano 10.09.2015 - 23:57
To tez i państwa na polwyspie robią to, bo nie są głupie i nie chcą podburzyć swoich fundamentów. Z Azji Południowej (ehh... napisałem wschodniej xDD )kogoś przyjmą, bo wiedzą, że będzie zapierdzielał na budowie, a tutaj byłyby same problemy.
Użytkownik owerfull edytował ten post 10.09.2015 - 23:59
Napisano 11.09.2015 - 06:50
Prawda jest jedna...
Oni przybędą do nas, ale podczas gdy dojdzie do jakiegoś tragicznego zdarzenia tj. w Chemnitz to Polacy się z nimi rozprawią sami. Nie jesteśmy popychadłami co pokazuje nasza historia.
W tej sytuacji możemy liczyć tylko na nas samych bo tak na prawdę rząd nic nie zrobi w tej sprawie.
Porównanie polaka uciekającego/migrującego z Polski do np UK/Norwegii itd. jest toć tu nie na miejscu. Przecież polak nie jest debilem który wysadza się w metrze, nie robi burdy na swoim terytorium. Przyjmując ich rząd musi się szykować na mega protesty, jak i kiboli walczących z nimi. Ja nic nie zrobię bo jestem tak na prawdę za cienki, ale w Polsce są dużo bardzo dużo mocniejsi co wymierzą sprawiedliwość.
Przyjmowali ich, pomagali tym ludziom inne kraje, zobaczcie co tam się dzieje. Podcinanie głów, wysadzanie w powietrze, no kur....
Jeżeli dojdzie do przyjęcia ich to wielu z nas będzie miało przy sobie noże, gazy pieprzowe czy inne rzeczy które w nagłych sytuacjach pozwolą się obronić. Pytanie czy musimy doprowadzać do takiego stanu? Myślę że nie.
Użytkownik Mattiex edytował ten post 11.09.2015 - 06:52
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych