Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem (sprawa) imigrantów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2397 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Problem (sprawa) imigrantów (146 użytkowników oddało głos)

Czy jesteś ZA przyjęciem imigrantów do Polski?

1. Głosowano TAK (9 głosów [6.16%])

Procent z głosów: 6.16%

2. Głosowano NIE (131 głosów [89.73%])

Procent z głosów: 89.73%

3. JEST MI OBOJĘTNE (6 głosów [4.11%])

Procent z głosów: 4.11%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Kopacz: żądamy kontroli granic UE. Trzeba odróżnić uchodźców od emigrantów ekonomicznych

Chcę jasno zadeklarować: Polska jest bezpieczna. Nasze państwo ma dość siły by poradzić sobie z tym problemem - powiedziała premier Ewa Kopacz o kryzysie imigracyjnym w UE. Szefowa rządu zadeklarowała, że Polska będzie rozmawiać z naszymi partnerami w Unii, "ale nie pod presją ludzi koczujących na ulicach". - Polska jest zbyt ważnym krajem UE, by ulegać jakiejkolwiek presji - podkreśliła. Premier dodała, że "przyjmiemy tylu uchodźców na ile nas stać, ani jednego więcej i ani jednego mniej".

- Postawiliśmy twarde warunki. Polska nie zgodzi się na automatyzm ws. kryzysu imigracyjnego. Żądamy kontroli granic UE. Trzeba odróżnić uchodźców od emigrantów ekonomicznych - powiedziała premier Ewa Kopacz na specjalnej konferencji po specjalnej naradzie w sprawie uchodźców. Zapowiedziała, że jeśli otrzyma komunikat o jakimkolwiek zagrożeniu dla Polski, granice naszego kraju zostaną objęte kontrolą. - Obiecuję Polakom, że nie okażemy się czarną owcą Europy, ale też nie pozwolimy na lekceważenie naszych interesów - podkreśliła premier.

Ewa Kopacz powiedziała, że Polska będzie solidarna z Unią Europejską w sprawie kryzysu imigracyjnego, ale nie za wszelką cenę. Premier zapowiedziała, że Polska nie zgodzi się na automatyzm w kwestii tak zwanych kwot uchodźców. Przedstawiła szefowi Komisji Europejskiej Jean-Claude Junckerowi twarde warunki zaangażowania się naszego kraju w rozwiązywanie problemu masowego napływu imigrantów.

Pierwszy to brak zgody Polski na automatyzm dotyczący kwot, czyli liczby uchodźców, którzy mają do nas trafić. Drugi - to wprowadzenie silnej kontroli zewnętrznych granic Unii Europejskiej. Premier zaznaczyła, że potrzebne jest też stworzenie mechanizmu umożliwiającego rozdzielenie uchodźców od imigrantów ekonomicznych.

Premier przyznała, że poprosiła szefową MSW o dokonanie inspekcji polskich granic. Raport w tej sprawie Teresa Piotrowska ma przedstawić na jutrzejszym posiedzeniu rządu.

- Niezwłocznie po tym, gdy otrzymam komunikat o jakiejkolwiek groźbie dla Polski, polskie granice zostaną objęte kontrolą. Dodała, że "przyjmiemy tylu uchodźców, na ilu nas stać". - Obiecuję Polakom, że nie okażemy się czarną owcą Europy, ale też nie pozwolimy na to, aby nasze interesy były w jakikolwiek sposób lekceważone - zakończyła premier.

Czyżby jakaś iskierka nadziei?

• 0

asp.
  • Tematów: 3
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

próbuje się ratować, bo lewackie podejście do uchodźców odbierze PO następne 5-6 % głosów, ale tu trzeba iść dużo dalej, niż tylko gadać

• 0

Kronikarz Przedwiecznych.

Ten znienawidzony

• Tematów: 272
  • Artykułów: 8
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Panowie, stąpacie po kruchym lodzie. Zakaz politykowania. Takie komentarze jak wyżej są niedopuszczalne. 

• 0

owerfull.
  • Tematów: 5
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Z tego co widzę, strażnicy się nie patyczkują. A że nie pałują? To nie te czasy że do pacyfikacji używa się pał i armatek wodnych. A akurat w tym przypadku chodzi im o to, aby mężczyźni udali się do jakiegoś pomieszczenia.

Jak najbardziej te czasy, po prostu skala tego "zjawiska" była mała. Jak jest większa, to chyba wszędzie używa się takich środków.

• 0

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie widzisz różnicy między np Stadionem Narodowym w Warszawie a Oświęcimiem?  Dziwne porównanie dałeś. 

Obóz koncentracyjny w Buchenwaldzie służył jednemu, prawda? I z jednym się kojarzy. 

A czy Ty zauważyłaś różnicę pomiędzy takim Exodusem, a przymusowym zsyłaniem ludzi do obozów? Chcąc wykazać przewrażliwienie na pewne rzeczy, pokazałem, jak się co kojarzy i dlaczego i to wyśmiewam, bo dla mnie zakwaterowanie ludzi w jakiejś miejscowości nie kojarzy się z niczym. To nie są więźniowie czy zesłańcy, to zupełnie coś innego.

Pozostaje mieć nadzieję, że w ramach tych „rozwiązań awaryjnych” nikt nie wpadnie na pomysł reaktywowania pieców…

Widzisz jaki skojarzenia wymyślasz? Obóz = piec. Dla mnie stadion i przymusowe wpakowanie na niego ludzi to Pinochet. I nie ma znaczenia, czy to jest Narodowy czy Dudki Małe Stadium.

asp.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Panowie, stąpacie po kruchym lodzie. Zakaz politykowania. Takie komentarze jak wyżej są niedopuszczalne.

przypominam, że w tym kraju póki co obowiązuje wolność słowa, a sprawa migracji w Europie jest ściśle polityczna, jeśli ktoś nie może wyrazić swojego zdania, to najlepiej zamknij to forum i załóż już dziś turban na głowę

offtop2.gif

Przypominam, że na forum prywatnym, obowiązuje Regulamin tegoż, który zresztą zaakceptowałeś. Więc zanim zaczniesz komentować, zapoznaj się z nim. A wyciąganie wniosków, o tym czy jestem za czy przeciw, w tej sytuacji jest kompletnie nietrafione, bo ja jestem neutralnym stróżem prawa forumowego :)

Kronikarz

używasz tego prawa bezsensu, więc nie ma problemu dawaj bana i po sprawie. Napisanie prawdy o migracji, nie ma nic wspólnego z zasadami czy ich brakiem, wiem, że to forum pochwala tylko opinie zgodne ze zdaniem jego adminów, dlatego wypowiadam się na nim bardzo rzadko. Twoje bany czy też ostrzeżenia i tak nie robią na mnie wrażenia

ostrzezenie.gif

Nie komentuj decyzji Moda, kolejny pkt Regulaminu, który Ci umknął. Rozumujesz jak 4-letni chłopczyk, któremu zabrali foremki. Tu nie chodzi o prawdy czy nieprawdy o czymś, a o stosowanie się do Regulaminu. Pkt 7.14 stanowi:

7.14 Zabronione jest poruszanie jakiejkolwiek tematyki związanej z polityka, a w szczególności prowadzenie agitacji politycznej na  forum, czyli zamieszczanie wypowiedzi mającej na celu wyłącznie zaprezentowanie własnych i/lub ośmieszenie innych poglądów politycznych. Zakaz obejmuje cały obszar Forum, czyli również Shoutbox, Prywatne Wiadomości oraz Sygnaturę.

I tego wymagam. Jeśli nie podoba Ci się ten Regulamin, to się nie wypowiadaj i nie wprowadzaj zamieszania. Proste. Koniec tematu.

Kronikarz

• 4

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Węgry zamykają przestrzeń powietrzną nad granicą z Serbią a także przejścia graniczne w Roeszke.
Przejścia granicznego ma pilnować policja wraz z wojskiem.
http://www.tvp.info/...ojsko-i-policja
Jedyny kraj, który coś robi z tą falą "rąk do pracy"
  • 0

BassKat.
  • Tematów: 50
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ostatnio pewien islamistyczny oszołom napisał na swojej grupie że każdy kto nie jest muzułmaninem, pójdzie po śmierci do piekła. To wystarczający dowód aby powiedzieć NIE imigrantom. Muzułmanów trzeba prześladować bo inaczej zniszczą wiarę katolicką i cywilizację Europejską. Nie wiem skąd się biorą ludzie którzy nawołują do pomagania tym terrorystom. Przecież to samobójstwo.

ostrzezenie.gif

blokada3.gif

7.9 Zabronione są wypowiedzi nawołujące do przemocy i naruszające cudzą prywatność. 

Skoro jesteś taki odważny w internecie, to jedź na granicę którąś, wejdź w środek przepychającej się grupy i prześladuj ich. Bohaterze.

Kronikarz

• -3

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ciekawe... niektórzy katolicy uważają podobnie. Czy to wystarczający powód aby zaprzestać nauki religii w szkołach?

• 0

Goosfraba.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ciekawe... niektórzy katolicy uważają podobnie. Czy to wystarczający powód aby zaprzestać nauki religii w szkołach?

Oczywiście, ale nie jedyny.

• 1

MarcinK.
  • Tematów: 0
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Katolicy nie zmusza cie sila do wyznawania Boga, nie zaproponuja ci alternatywy jako smierci, czy naprawde nie widzisz roznicy?Czy naprawde nienawidzisz tych wrednych katoli?Bo z tego co widze to wolal bys puscic luzem grupe fanatycznych terorystow ktorych nawet Tatarzy i Syryjczycy ktorzy od dawna sa w Polsce nie chca.

• 6

Last Sicarius.

Ostrzewtłumie

• Tematów: 84
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

http://orzelwkoronie...book-cenzuruje/ [+18] Tak kończą chrześcijanie w Iraku.

No cóż zbieranie tałatajstwa z Syrii na pewno nie naprawi problemów, które tam teraz panuje, no ale Ci co tam najbardziej narozrabiali czytaj Ameryka już jakoś nie jest skora do pomocy. Rozwalić i pójść sobie.

Prezydent Rosji Władimir Putin powiedział dziś, że niemożliwe jest pokonanie Państwa Islamskiego (ISIS) bez współpracy z władzami syryjskimi. Dodał, że Moskwa dostarczyła prezydentowi Syrii Baszarowi el-Asadowi pomoc wojskową i nadal będzie jej udzielać.

Imigranci uwięzieni w rejonie Csongrádu na południowym-wschodzie Węgier rozpoczęli protest głodowy. Csongrád, to część jednego z dwóch regionów, w których w związku z potokiem imigrantów z południa, ogłoszono "stan kryzysowy". Według mediów, protestuje w ten sposób od 200 do 300 osób. Domagają się ponownego otwarcia granicy.

O północy na Węgrzech weszły w życie nowe przepisy antyimigracyjne. Przewidują surowe kary dla tych, którzy nielegalnie dostaną się na teren kraju. Zgodnie z nowym prawem, nielegalne przekroczenie granicy Węgier jest przestępstwem, za które grozi nawet do trzech lat więzienia. Podobnie surowa kara może spotkać tego, kto uszkodzi płot graniczny oddzielający Węgry od Serbii.

Jak poinformowała węgierska policja, od rana zatrzymano już 16 imigrantów: dziewięciu Syryjczyków i siedmiu Afgańczyków.

Zobaczymy co na to reszta Europy...

A na takie zachowanie wszyscy się oburzają. Został użyty gaz a tu od razu atak. Ciekawe czy jakby ktoś do czyjegoś domu wchodził w nocy to by właściciel najpierw pytał czy nie potrzebuje pomocy czy próbował się bronić. Ach ta poprawność teraz już własnego kraju nie można bronić...

http://wiadomosci.on...nagranie/c06ww4

Użytkownik Ostrzewtlumie edytował ten post 15.09.2015 - 16:13

• 1

owerfull.
  • Tematów: 5
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

@Ostrzewtlumie

Trzeba poprawić, bo akurat te zdjęcia: http://www.mpolska24...ust-chrzescijan przedstawiają mordowanych żołnierzy armii syryjskiej i irackiej, którzy często są uznawani przez dżihadystów za odstępców. Ci żołnierze wcale nie są tacy święci jak się wydaje, iraccy żołnierze potrafią plądrować domy i mordować homoseksualistów ...

Chrześcijanie mają lepiej niż szyici, bo mają szansę zapłacić podatek (dżizja), szyici takiej szansy nie dostają ... 

• 1

LotusFeet.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie wiem kto usunął moj post i dlaczego, ale przynajmniej widać, ze sa na forum równi i równiejsi.

offtop2.gif

Zapoznaj się z Regulaminem. Ja usunąłem Twój post, bo nie wnosił nic a nic do dyskusji. W punkcie 7.14 o polityce, nie chodzi o to, aby nie pisać zupełnie niczego co ma związek z polityką, bo to niewykonalne. Chodzi o agitację polityczną, a komentowanie działań i zachowań obecnej Premier i partii rządzącej jak najbardziej łamie ten punkt.

I tak z łaski swojej, jesteś tu 17 sekund, napisałeś 5 postów na krzyż, więc z łaski swojej, nie mów mi co tu można a czego nie, bo nie masz o tym pojęcia.

Kronikarz

Nie wiem kto usunął moj post i dlaczego, ale przynajmniej widać, ze sa na forum równi i równiejsi.

offtop2.gif

Zapoznaj się z Regulaminem. Ja usunąłem Twój post, bo nie wnosił nic a nic do dyskusji. W punkcie 7.14 o polityce, nie chodzi o to, aby nie pisać zupełnie niczego co ma związek z polityką, bo to niewykonalne. Chodzi o agitację polityczną, a komentowanie działań i zachowań obecnej Premier i partii rządzącej jak najbardziej łamie ten punkt.

I tak z łaski swojej, jesteś tu 17 sekund, napisałeś 5 postów na krzyż, więc z łaski swojej, nie mów mi co tu można a czego nie, bo nie masz o tym pojęcia.
 R
Kronikarz

Rozumiem, myśle, ze wystarczyłoby napisać o tym na priv, a nie walić ostrzeżenie. Ale cóż, ja nie mam prawa mowić, co masz robić. W koncu Ty od dnia pierwszego zalogowania miałeś juz na koncie miliard postów. Troche wiecej szacunku do nowych użytkowników, a moze forum bedzie bardziej poczytne.
Łącze pozdrowienia.

11.6 Decyzje moderatorów o ostrzeżeniach są nieodwracalne i nie podlegają dyskusji w sytuacji naruszenia niniejszego Regulaminu.

Widzę, że nadal będziesz mi mówił jak mam się zachowywać...

Tym razem nie dostaniesz ostrzeżenia, ale więcej już nie komentuj.

Nie miałem miliarda postów, nie miałem nawet 5 po rejestracji, bo to byłoby podejrzane, prawda? Ale różnica polega na tym, że ja jako świeżak, nie strofowałem starych wyjadaczy forumowych a już do głowy by mi nie przyszło, że uczyć Moderatora jak ma pracować. Jak już mówimy o szacunku do innych, to widzę, że belki w swym oku nie dostrzegasz.

Koniec offtopu.

• 0

Jarecki.
  • Tematów: 426
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dwóch na stu uchodźców szturmujących UE może być fanatycznymi bojownikami ISIS

W trakcie spotkania między premierem Wielkiej Brytanii Davidem Cameronem, a libańskim ministrem edukacji Eliasem Bousaabem padły bardzo niepokojące słowa. Zdaniem libijskiego polityka na 100 uchodźców przypada przynajmniej 2 żołnierzy ISIS gotowych do samobójczych ataków.

To nie pierwszy przypadek gdy słyszymy o ryzyku przeniknięcia do Europy bliżej niesprecyzowanej liczby fanatyków islamskich, którzy tylko udają uchodźców. Cały ten kryzys z pewnością jest na rękę Państwa Islamskiego, które dzięki temu zdobywa kolejne przyczółki. Jednak ostatnie nawoływania radykałów wyraźnie sugerują, ze na teren Europy przenikają ludzie gotowi walczyć o islamizację tego kontynentu.

Hiszpańskie służby specjalne ostrożnie szacują, że podczas ostatniej fali uchodźców liczącej kilkaset tysięcy osób na terytorium Unii Europejskiej przeniknęło przynajmniej 4400 dżihadystów. Wszyscy oni mają za cel sprowadzenie wojny do Europy i sądząc po przebiegu tej operacji uda im się to, a nasz kontynent stanie się polem do działania samobójców islamskich.

Więcej info w linkach

http://zmianynaziemi...medium=facebook

http://en.abna24.com...0821/story.html

• 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości oraz 0 użytkowników anonimowych