Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem (sprawa) imigrantów

• Please log in to reply
2397 replies to this topic

Ankieta: Problem (sprawa) imigrantów (146 użytkowników oddało głos)

Czy jesteś ZA przyjęciem imigrantów do Polski?

1. Głosowano TAK (9 głosów [6.16%])

Procent z głosów: 6.16%

2. Głosowano NIE (131 głosów [89.73%])

Procent z głosów: 89.73%

3. JEST MI OBOJĘTNE (6 głosów [4.11%])

Procent z głosów: 4.11%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

Andy-1970.
  • Tematów: 22
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Obejrzyjcie sobie wystąpienie Kaczyńskiego https://youtu.be/XXVDB6qWDCs

Wiedzieliście, że w Szwecji istnieją już 54 strefy szariatu?

Gdy patrzę jak oni się zachowują, chociażby wczoraj na granicy. To wiem, że nie są to emigranci. To zwykli bandyci. Ludzie potrzebujący tak się nie zachowują, gdyż mają na uwadze dobro swoje i swojej rodziny. Gdy Polacy emigrują gdziekolwiek, czy dewastują lotnisko dlatego, że nie dostali wizy? Czy rzucają się na dworcu krzesłami? Czy zatrzymują jadące samochody i wyciągają rodziny by ich skatować?

To jest najazd. Zaczęła się regularna wojna. Rządy w imię poprawności politycznej wkładają głowy w piasek. Ciekawe co będzie jak taką Merkelową czarne stado dopadnie i przetrzepie jej ***. Lub któremuś euro-rządzącemu zabiją córkę albo żonę - czego im nie życzę.

Na jednej ze stron - nie pamiętam dokładnie - opisującej to co dzieje się w europie okiem sceptyka na końcu ktoś umieścił fotkę Hitlera z napisem "Tęsknicie?"

Prędzej czy później może się okazać że skrajny nacjonalizm będzie jedynym ratunkiem...

Słownictwo! 

upomnienie.gif 

Blitz Wölf

Użytkownik Blitz Wölf edytował ten post 17.09.2015 - 11:43

• 4

.?..

Medicus

• Tematów: 89
  • Artykułów: 10
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Prędzej czy później może się okazać że skrajny nacjonalizm będzie jedynym ratunkiem...

Chroń nas Panie przed tym... 

Ambasada Szwecji @AmbSzweWarszawa

Istnieje wiele nieporozumień dot. imigracji do Szwecji, m.in kwestii obowiązującego prawa. Wyjaśniamy: w Szwecji obowiązuje szwedzkie prawo.

Gdy patrzę jak oni się zachowują, chociażby wczoraj na granicy. To wiem, że nie są to emigranci. To zwykli bandyci.

Co? Nie wiem czy można generalizować w bardziej prymitywny sposób. Jeżeli to grupa nacjonalistów robi z Warszawy pobojowisko to "jest to promil jedynie całej grupy, tam rodziny szły, tam dzieci, starcy", ale jeżeli dosłownie taka sama ilościowo grupa imigrantów robi gnój na granicy Węgier to nie przeszkadza ci to w stwierdzeniu "oooooni są wszyscy tacy sami, pieprzone araby, niszczyć chcą tylko i gwałcić, tak się nie zachowują ludzie potrzebujący pomocy." Napawasz mnie obrzydzeniem... Ja nawet nie jestem za przyjęciem uchodźców, ale jak widzę tak skrajne, płytkie i bezrefleksyjne klasyfikowanie na "dobrzy my" i "źli oni"... to robi mi się smutno kiedy widzę w nicku "1970, bo w innych okolicznościach odesłałbym do szkoły. 

Lub któremuś euro-rządzącemu zabiją córkę albo żonę - czego im nie życzę.

Czy zieloni jeszcze śpią?

• 0

kpiarz.
  • Tematów: 388
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Najnowsze newsy :

Najazd Arabów na Bawarię. Wszystkie hale sportowe, hale wystawowe, tudzież podobne obiekty zajęte przez imigrantów. Szef urzędu do spraw imigracji Bawarii rezygnuje ze swego stanowiska.

Wzmożona ochrona policji na obchodach festynu Oktober Fest. Kto wie, czy nie dojdzie do zamieszek między podchmielonymi Niemcami a Arabami...

http://www.tvn24.pl/...nie,577992.html

Użytkownik kpiarz edytował ten post 17.09.2015 - 10:46

• 0

Andy-1970.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

@CacyWitkacy

Znaczy się nie widzisz problemu? Uważasz, że te przypadki zbiorowych gwałtów, pobić, demolowania obiektów są niezwiązane z napływem ludności muzułmańskiej? Czy kiedykolwiek przeszło Ci przez myśl, że to co się dzieje i widać na dziwnych filmikach to jest prawda? Czy wiesz, że w Szwecji zakłada się że nawet 23% kobiet zostanie w najbliższym czasie zgwałcone? Chcesz tego w Polsce? A może jesteś ukrytym bojownikiem ISIS? Chcesz odsyłać mnie do szkoły, bo obawiam się o życie najbliższych? Moja opinia nie jest skrajna. Nie chcę ich nie tylko w Polsce, ale też w europie. Nie chcą ich kraje arabskie, nie chcą ich nigdzie. Bo mają świadomość, że tylko niewielki odsetek imigrantów to ludzie naprawdę uciekający przed wojną. Cała reszta pragnie tylko jednego - wprowadzić szariat. Obudź się.

• 2

.?..

Medicus

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Znaczy się nie widzisz problemu?

Myślę, że twoim pierwszym problemem jest brak umiejętności czytania ze zrozumieniem. W którym miejscu mój drogi adwersarzu poparłem Islam? W którym miejscu napisałem, że nie jest zagrożeniem? W którym miejscu stwierdziłem, że jest to kultura z którą jesteśmy w stanie się zasymilować? No właśnie. Tylko, że brzydzi mnie generalizacja... stawiasz w jednej linii wszystkich nie zważając na to czy jest to słuszne i poprawne. Zestawiasz ludzi uciekających przed wojną, ze zwykłymi zarobkowymi cwaniakami czy najgorszym wyznaniowym bandytyzmem. Stąd mój przytyk w stronę nacjonalizmu. Ostatnie czego mi potrzeba to Islam w Polsce, ale takie płytkie i ślepe generalizowanie na my i oni, prowadzi do podobnych sytuacji: http://www.theverge....clock-hoax-bomb
i jest po prostu krzywdzące. 

Szwecji zakłada się że nawet 23% kobiet zostanie w najbliższym czasie zgwałcone?

Jak można zakładać gwałt statystycznie? Masz w planach przepraszam? Można mówić o liczbie gwałtów na chwilę obecną, ale ich zawyżone statystyki objaśniał już gdzieś tutaj Zaciekawiony.

Obudź się.

Ok Panie Icke, jeżeli mi Pan obieca, że będzie już czytał moje wypowiedzi bez olewactwa, bo zostałem zaszufladkowany równie łatwo co imigranci na granicy. 

Chcesz tego w Polsce? A może jesteś ukrytym bojownikiem ISIS? Chcesz odsyłać mnie do szkoły, bo obawiam się o życie najbliższych?

Możemy nie bawić się w retorykę strachu? 

• 0

Andy-1970.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

@CacyWitkacy

Wygląda na to, że nie tylko ja mam problem czytania ze zrozumieniem. 

Są procedury, dzięki którym uchodźcy mogą starać się o pobyt w kraju.

Nielegalne przekraczanie granicy - jest po prostu nielegalne - za takie coś się deportuje. Australia jakoś sobie z tym radzi i nikt nie nazywa ich rasistami, ksenofobami...

Nie napisałem że mam coś do muzułmanów. Ale z szariatem się nie zgadzam. Znam osobiście paru muzułmanów i co ciekawe ich zdanie o tym co obecnie się dzieje jest znacznie gorsze niż moje. Obawiają się, że utracą przez nich dotychczasowe życie, przywileje. Jeśli tak dobrze czytasz, to na pewno wyczytałeś, że oni nie chcą się rejestrować, oni uważają że mają święte prawo przebywać na ziemi niewiernych. A część z nich jest pewnie bogatsza od Ciebie.

p.s. Tak na marginesie zdecydowana większość jest przeciwna tej migracji.

Użytkownik Andy-1970 edytował ten post 17.09.2015 - 11:38

• 4

D.B. Cooper.
  • Tematów: 108
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Wartościowy Post

Istnieje wiele nieporozumień dot. imigracji do Szwecji, m.in kwestii obowiązującego prawa. Wyjaśniamy: w Szwecji obowiązuje szwedzkie prawo.

Tymczasem w internecie można zapoznać się z raportem szwedzkiej policji opublikowanym w zeszłym roku. Ujawniono w nim 55 stref, do których lepiej jest się nie zapuszczać nie tylko zwykłym obywatelom, ale także... siłom porządkowym!!!

Serwis euroislam.pl pisze, że "funkcjonariusze policji często doświadczali tam bezpośrednich napaści, próbując interweniować w związku z atakami na innych przedstawicieli państwa: listonoszy, strażaków, ratowników pogotowia itp. Wozy straży pożarnej i pogotowia musiały czekać na eskortę policyjną, żeby móc dostać się do tych obszarów.

Dochodzi do tak absurdalnych sytuacji, że stawiane są “posterunki graniczne” przy niektórych strefach.

"Mapa zakazanych stref pokrywa się z mapą 186 obszarów gęsto zaludnionych, głównie muzułmańskich gett, zamieszkałych przez osoby o niskim wykształceniu, gdzie panuje wysokie bezrobocie i kwitnie handel narkotykami" - pisze euroislam.pl, który opublikował również mapki poniżej.

5ldug8.jpg

Zakazane strefy w Sztokholmie:

1oq0k0.jpg

Zakazane strefy w Uppsali:

fp6qvo.jpg

Zakazane strefy w Goeteborgu:

14iel4x.jpg

...

Dwa tygodnie temu, byłem w Goeteborgu, na kilka godzin zatrzymaliśmy się w dzielnicy Bergsjon. Wolałbym tam po zmroku nie przebywać. Patologia gorsza niż u nas, w najgorszej, zapyziałej dzielnicy większego miasta.

Użytkownik D.B. Cooper edytował ten post 17.09.2015 - 12:04

• 15

Cait Sith.
  • Tematów: 159
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Hm, a policja szwedzka publikuje raport, w którym ujawniono 55 stref, do których lepiej jest się nie zapuszczać nie tylko zwykłym obywatelom, ale także... policji, straży pożarnej itp.

Zakazane strefy w Sztokholmie:

1oq0k0.jpg

Zakazane strefy w Uppsali:

fp6qvo.jpg

Zakazane strefy w Goeteborgu:

14iel4x.jpg

Pełen raport w języku angielskim :

http://swedenreport....al-no-go-zones/

Tymczasem w internecie można zapoznać się z raportem szwedzkiej policji opublikowanym w zeszłym roku. Ujawniono w nim 55 stref, do których lepiej jest się nie zapuszczać nie tylko zwykłym obywatelom, ale także... siłom porządkowym!!!

Zdublowaliśmy się :D

• 2

Goosfraba.
  • Tematów: 3
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

*
Wartościowy Post

A tak się zmienia "poprawność polityczna":
Można popatrzeć, dopóki jeszcze nie zablokowali:
http://www.tvn24.pl/...lmu,472381.html

Załączone grafiki

• sprawy.png

Użytkownik Goosfraba edytował ten post 17.09.2015 - 12:40

• 7

Cait Sith.
  • Tematów: 159
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dziś w europarlamencie odbyło się głosowanie, czy przyjmowanie uchodźców będzie się odbywało na zasadzie dobrowolności czy kwoty będą narzucone odgórnie. Warto poszukać w internecie jak głosowali polscy europosłowie  :facepalm:

• 0

.?..

Medicus

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Samo wyrażenie "kwoty imigrantów" jest straszne, odczłowiecza i dehumanizuje. Odbiera im jednostkowość. Aby nie było nieporozumień, nie staram się bronić Islamu, jestem jego zagorzałym przeciwnikiem. Staram się traktować tych ludzi jak ludzi, bo największym błędem ostatnich sporów jest nieumiejętność rozróżnienia "nienawiści" i "sprzeciwu" we wszystkich środowiskach od prawicy do lewicy. Islam jest zagrożeniem i nie ma co tego kwestionować, ale nie trzeba przy tym nakręcać pętli nienawiści. 

Zizek dzisiaj się bardzo mądrze wypowiedział w temacie: 

http://natemat.pl/15...zcow-to-mrzonka

• 1

Moltenlair.
  • Tematów: 8
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Tymczasem histeria trwa:

http://www.prw.pl/ar...turysci-z-Malty

Straż Graniczna i policja urządziły blokady po tym, jak mieszkańcy Janowic Wielkich podnieśli alarm, że we wsi są uchodźcy. Okazało się, że to turyści z Malty.

Jestem przeciwko imigrantom, ale taka panika to już jest śmiech na sali.

• 0

Last Sicarius.

Ostrzewtłumie

• Tematów: 84
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Czekam kiedy imigranci stworzą armię u nas w Europie i ruszą odzyskać swój kraj, jak już tak ładnie porównujecie ich do Polskich imigrantów wojennych...

Węgrzy postawią przed sądem 367 nielegalnych imigrantów!

W pierwszym dniu obowiązywania na Węgrzech zaostrzonych przepisów dotyczących przekraczania granicy, nielegalnie przekroczyło ją 367 imigrantów – wszyscy już zostali zatrzymani i staną przed sądem.

http://ndie.pl/wegrz...ych-imigrantow/

Oby tak dalej.

Jak zwykle kto ma najwięcej do gadania? Koledzy zza oceanu. Ciekawe dlaczego Meksykanów nie przyjmują tak chętnie i wsadzają nos w cudze sprawy, który poniekąd sprowokowali...

W obliczu fali uchodźców UE nie sprostała dotąd własnym wartościom i zasadzie poszanowania praw człowieka, lecz pozwoliła, by jej polityka stała się zakładnikiem Węgier, które działają według nienawistnej ideologii rodem z lat 30. - pisze "Washington Post".

Zdaniem gazety ze strony UE potrzebne mogą być bardziej zdecydowane działania niż dotychczasowe apele o solidarność, by "powstrzymać Orbana od narzucania jego ideologii nietolerancji". Dziennik przypomina, że przedstawiciele władz Austrii i Niemiec sugerowały odcięcie niewspółpracujących krajów od unijnych funduszy; możliwe jest także pozbawienie ich prawa głosu.(śmierdzi totalitaryzmem)

http://wiadomosci.wp...,wiadomosc.html

https://www.facebook...22290677929634/

Użytkownik Ostrzewtlumie edytował ten post 17.09.2015 - 15:27

• 3

D.B. Cooper.
  • Tematów: 108
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

"Washington Post" jest w tych samych rękach co "nasza Gazeta Wyborcza", która ostro krytykowała Węgry i Węgrów broniąc przy tym swoich braci w wierze, którzy ani myślą wspomagać imigrantów.

Użytkownik D.B. Cooper edytował ten post 17.09.2015 - 15:48

• 0

Andy-1970.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Mała niemiecka mieścina, 1800 mieszkańców i 3500 imigrantów. Mieszkańcy nie czują się bezpiecznie. Kobiety i dziewczyny są zaczepiane i szkalowane.

https://www.youtube....5&v=hmHLpp5uZ_k

• 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych