Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem (sprawa) imigrantów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2397 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Problem (sprawa) imigrantów (146 użytkowników oddało głos)

Czy jesteś ZA przyjęciem imigrantów do Polski?

1. Głosowano TAK (9 głosów [6.16%])

Procent z głosów: 6.16%

2. Głosowano NIE (131 głosów [89.73%])

Procent z głosów: 89.73%

3. JEST MI OBOJĘTNE (6 głosów [4.11%])

Procent z głosów: 4.11%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

Moltenlair.
  • Tematów: 8
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Wsadzić do więzień i co dalej? Przecież ci ludzie kiedyś wyjdą, i co wtedy? Część z nich trafi na ulicę, część zajmie się gangsterką, a reszta mimo szczerych chęci nie znajdzie roboty z powodu przeszłości kryminalnej.

Nono, w ogóle zlikwidujmy więzienia i sądy. Przecież ci ludzie kiedyś wyjdą i co wtedy? Przecież mordercy, złodzieje, gwałciciele to też ludzie, a jak wyjdą to się zajmą gangsterką, a reszta mimo szczerych chęci znowu wsadzi komuś nóż w serce.

W ogóle to więzienia kojarzą mi się z obozem koncentracyjnym i segregacją ludności. To skandal by w XXI wieku były takie instytucje!

/sarkazm

• 1

Shiver.

Silent Reaper

• Tematów: 19
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Zastanów się co zabrałbyś ze sobą uciekając z domu przed wojną i wybierając się w długą drogę do innego kraju (jesteś w końcu uchodźcą) a następnie odpowiedz sobie na pytanie jak to możliwe że:

1) 90% tych ludzi nie zapomniało zabrać ze sobą smartfona.
2) 90% tych ludzi zapomniało zabrać ze sobą jakikolwiek dokument.

Liczyliście? Zaglądaliście im w kieszenie? Czy może tylko opieracie się na obiegowych opiniach?

A https://galopujacymajor.wordpress.com/, którego tak namiętnie ostatnio cytujesz to Twoim zdaniem nie są też obiegowe opinie ? :)

Użytkownik Partuszew edytował ten post 18.09.2015 - 12:36

• 0

Klajcor88.
  • Tematów: 5
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Filmik będący podsumowaniem.

9 minutę wrażliwym proponuję przewijać.

https://www.youtube....h?v=c6ltFfNz3Qs

Podsumowaniem czego? Za wklejanie takich linkow powinien byc ban.

Czasem trudno uwierzyc co sie tutaj propaguje. Sa tu tacy co wiecznie pieja o lewackich propagandach a sami sieja propagandy rasistowskie.

Popatrz na mapke z konca Twojego filimu i sie zastanow...

mapka.jpg

Trudno mi zapanowac nad soba, zeby tutaj nie przeklinac... White Power? Naprawde?

Użytkownik Klajcor88 edytował ten post 18.09.2015 - 12:38

• -4

Andy-1970.
  • Tematów: 22
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Czasem trudno uwierzyc co sie tutaj propaguje. Sa tu tacy co wiecznie pieja o lewackich propagandach a sami sieja propagandy rasistowskie.

mapka.jpg

Trudno mi zapanowac nad soba, zeby tutaj nie przeklinac... White Power? Naprawde?

Ja tu nic nie propaguje. Ten film po prostu pokazuje co się obecnie dzieje. Widzisz to jakoś inaczej? Bo 70% europejczyków właśnie tak widzi obecną rzeczywistość.

A tak naprawdę kto tu jest rasistą?

Te biedne kobiety bite, poniżane i gwałcone? 

To oni nas nienawidzą. Nie cierpią naszej kultury, wolności.

Jak tak ich kochasz to weź ich pod swój dach.

Użytkownik Andy-1970 edytował ten post 18.09.2015 - 13:04

• 0

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Czas na przygotowanie marnuje się na ... gadanie.

"Przygotowanie"? Powinniśmy już się zapisywać na listę osób, które "dobrowolnie" oddadzą swoje mieszkania uchodźcom? Może uczyć się języka? Zmienić religię aby nie czuli się uciskaną mniejszością? A może zacząć chować nasze kobiety po szafach i piwnicach... Kochanieeee!

Ty tak poważnie? 

Masz okres kiedy migranci siedzą w obozach przejściowych i w tym czasie w następuje ich weryfikacja. Co prawda powinno zacząć się tą weryfikację u źródła
czyli u nich, ale jest jak jest.  Nie wiem czy taki proces trwa pół roku czy też cały rok.

W tym czasie:

- uczą się w naszego języka,

- poznają nasze prawo i przyswajają swoje obowiązki.

- uczą się zawodu itd.

Takie rozwiązania są już na świecie, my możemy je zmodyfikować i przystosować do NASZYCH  warunków i oczekiwań.

To że mamy już wciśniętą religię to nie znaczy że chcemy wcisnąć sobie kolejną. Zresztą jeśli będą na naszym terenie to mają się dostosować.

Uważasz że trzeba chować kobiety do szafy i piwnicy ^^, żarty sobie stroisz? 

Od nas zależny czy będziemy umieli przygotować swoje prawo i przepisy tak by czuć się bezpiecznie.

A to że jak się chce i to można szybko coś wprowadzić to posłużę się gorącym przykładem: otóż od wielu lat nie można było zapanować nad piratami drogowymi, pędzącymi ulicami miast i co? udało się^^,

Niemalże z dnia piraci drogowi opanowali cywilizowane zasady jazdy - stał się cud - z chwili na chwilę potrafią jechać trzydziestką przez ulice miast i co zadziwiające zatrzymują się przed pasami widząc zbliżającego się pieszego. Dało się. Można tylko zadać pytanie dlaczego realizacja tego "cudu" to długo trwała i dlaczego nastąpiło to właśnie teraz.

Użytkownik Aidil edytował ten post 18.09.2015 - 13:42

• 0

Klajcor88.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

mapka.jpg

Ja tu nic nie propaguje. Ten film po prostu pokazuje co się obecnie dzieje. Widzisz to jakoś inaczej? Bo 70% europejczyków właśnie tak widzi obecną rzeczywistość.

A tak naprawdę kto tu jest rasistą?

Te biedne kobiety bite, poniżane i gwałcone? 

To oni nas nienawidzą. Nie cierpią naszej kultury, wolności.

Jak tak ich kochasz to weź ich pod swój dach.

Kolejny...

Mieszkam za granica. W moim otoczeniu czlowiek to czlowiek. Nie wiem na jakiej podstawie twierdzisz, ze 70% europejczykow tak widzi obecna rzeczywistosc, chyba po polskich internetach... Studiuje z Iranczykami, Irakijczykami. Mieszkaja w normalnych mieszkaniach jak Ty czy ja. Ciesza sie, ze sa akceptowani i moga miec lepszy start niz we wlasnej ojczyznie. Otwarci, normalni ludzie. Nie mialbym problemu mieszkac z jednym z nich.

Ja widze interakcje pomiedzy kulturami i mnie nie przekonasz, ze jest inaczej. Patologia zdarza sie wszedzie. W Polsce tez z latwoscia znalazlbys ludzi, ktorzy nienawidza kultury i wolnosc, a i w zeby dostac za brak szalika/wlosy dluzsze niz 10mm w niektorych rejonach nietrudno...

Na doswiadczeniu bazuje swoje zdanie, ze propagujesz skrajny rasizm i nacjonalizm umieszczajac tutaj materialy wyjete z kontekstu i/lub tego kontekstu pozbawione.

Dlaczego nie skomentowales mapki?

Użytkownik Klajcor88 edytował ten post 18.09.2015 - 13:21

• -6

Andy-1970.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

*
Popularny

@Klajcor88

Wiesz, co chce mi się dyskutować na temat filmu, którego nie jestem autorem. Mapka jak mapka. Dopatrujesz się w niej czegoś czego sam chyba nie rozumiesz. Jakby muzułmanów emigrujących we wszystkich kierunkach pokolorował na zielono, to by było dobrze? Więc pokręć sobie kolorami i będą zieloni, a europejczycy czerwoni.

Czy jestem rasistą. Może tak, może nie. Podróżowałem po różnych krajach, miałem styczność z afro-amerykaniami, turkami, azjatami. Ukraińcy, Nepalczycy i Chińczycy pracują w mojej firmie. Znam muzułmanów. Bardzo spokojni ludzie - rozmowy z nimi naprawdę są czasem pasjonujące, szczególnie gdy opowiadają o Bliskim Wschodzie. Żaden ze spotkanych przeze mnie obcokrajowców nie rzucał śmietnikami, nie zaczepiał mnie, nawet gdy byłem w jego kraju.

Teraz mamy napływ zdrowych silnych byków. Po paru starciach z lokalnymi społecznościami widać jak małe szanse mamy z tymi doskonale wyszkolonymi i zaprawionymi w walce imigrantami. Wiemy, że nie chcą się dostosować do naszej kultury. Więc tak w stosunku do nich jestem rasistą. Tym bardziej że ja dla nich jestem niewiernym za którego skrzywdzenie otrzymają nagrodę.

Czy widzisz teraz tą wąską granicę oddzielającą prawdziwie potrzebujących pomocy od tych zwolenników szariatu?

• 5

Klajcor88.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

@Klajcor88

Wiesz, co chce mi się dyskutować na temat filmu, którego nie jestem autorem. Mapka jak mapka. Dopatrujesz się w niej czegoś czego sam chyba nie rozumiesz. Jakby muzułmanów emigrujących we wszystkich kierunkach pokolorował na zielono, to by było dobrze? Więc pokręć sobie kolorami i będą zieloni, a europejczycy czerwoni.

Czy jestem rasistą. Może tak, może nie. Podróżowałem po różnych krajach, miałem styczność z afro-amerykaniami, turkami, azjatami. Ukraińcy, Nepalczycy i Chińczycy pracują w mojej firmie. Znam muzułmanów. Bardzo spokojni ludzie - rozmowy z nimi naprawdę są czasem pasjonujące, szczególnie gdy opowiadają o Bliskim Wschodzie. Żaden ze spotkanych przeze mnie obcokrajowców nie rzucał śmietnikami, nie zaczepiał mnie, nawet gdy byłem w jego kraju.

Teraz mamy napływ zdrowych silnych byków. Po paru starciach z lokalnymi społecznościami widać jak małe szanse mamy z tymi doskonale wyszkolonymi i zaprawionymi w walce imigrantami. Wiemy, że nie chcą się dostosować do naszej kultury. Więc tak w stosunku do nich jestem rasistą. Tym bardziej że ja dla nich jestem niewiernym za którego skrzywdzenie otrzymają nagrodę.

Czy widzisz teraz tą wąską granicę oddzielającą prawdziwie potrzebujących pomocy od tych zwolenników szariatu?

No i dochodzimy powoli do konsensusu. Definitywnym problemem sa ekstremisci i kryminalisci. Dla mnie jednak nie ma znaczenia skad pochodza. Nie wzialbym pod swoj dach ani kryminalisty Polskiego, ani Syryjskiego z obawy o bezpieczenstwo moje i moich bliskich...

Problem imigrantow jest wieloplaszczyznowy, dlatego nie zgadzam sie z twierdzeniami "zadnych imigrantow" jak i "wszystkich imigrantow".

Uwazam, ze pomagajac mozna zmienic odrobine rzeczywistosc na lepsze. Oczywiscie trzeba byc swiadomym komu sie pomaga.

P.S Do mapki sie przyczepilem bo smierdzi "white power" na potege. "Czarne ludziki" to nie muzulmanie tylko wszystkie nie-biale rasy. Wiesz, moznaby zmontowac 10godzinny film ze starc hools'ow z policja, przechodniami i hools'ami innych druzyn zeby propagowac delegalizacje pilki noznej i mialoby to taki sam sens...

Użytkownik Klajcor88 edytował ten post 18.09.2015 - 13:57

• -3

Last Sicarius.

Ostrzewtłumie

• Tematów: 84
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jak na razie różnica jest taka, że robią bajzel na granicy, a wcześniej robili w miastach. Już jakiś progres jest chociaż na dłuższą metę trzeba by było ich i  stamtąd usunąć.

Dialog międzykulturowy mówili...

Dwóch sprawców napadło na jeden ze sklepów sieci Netto, który mieści się w niemieckim mieście Freiberg. Napastnicy mieli w rękach gaz pieprzowy i przedmiot przypominający maczetę!

http://polskaniepodl...-na-sklep-netto

Użytkownik Ostrzewtlumie edytował ten post 18.09.2015 - 14:10

• 0

Klajcor88.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Jak na razie różnica jest taka, że robią bajzel na granicy, a wcześniej robili w miastach. Już jakiś progres jest chociaż na dłuższą metę trzeba by było ich i  stamtąd usunąć.

Dialog międzykulturowy mówili...

Dwóch sprawców napadło na jeden ze sklepów sieci Netto, który mieści się w niemieckim mieście Freiberg. Napastnicy mieli w rękach gaz pieprzowy i przedmiot przypominający maczetę!

http://polskaniepodl...-na-sklep-netto

Dwóch mężczyzn i młoda kobieta w środku dnia okradli jeden z marketów przy ul. Wolskiej. Nie dość, że dokonali tego w bezczelny sposób, to jeszcze sterroryzowali ochroniarza maczetą.

http://www.kurierlub...t.html?cookie=1

Deportowac z Polski Polakow!

Użytkownik Klajcor88 edytował ten post 18.09.2015 - 14:14

• -5

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Na razie to bydło niszczy tam gdzie się pojawi. Właśnie mamy zamieszki w Chorwacji, która już apeluje, że sobie nie radzi.

Chora poprawność polityczna...państwa nie dają sobie rady ze średniowieczną nieuzbrojoną hołotą. Do kiboli z własnego kraju bez problemu ładuje się z gumowej amunicji, a w sytuacji, gdzie rozwalane są granice i szturmowane miasta, to chyba nagle kul zabrakło...a to powoli zaczyna być jedyne rozwiązanie by ich powstrzymać.

• 1

Andy-1970.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Wg mnie rozwiązanie jest bardzo proste. Całkowicie zamknąć granice europy przed nimi. W afryce utworzyć obozy przejściowe, gdzie można by przeprowadzić weryfikację i rejestrację (USA starannie weryfikuje komu można do nich przyjechać i nikt się jakoś nie krzywi). Stamtąd już można zorganizować transport do miejsca docelowego. Zniknął by problem dziurawych pontonów, zniszczonych miast, zamieszek itd. 

Uważam że to jest nawet bardziej humanitarne od tego się dzieje teraz, bo Ci naprawdę uciekający przed reżimem (mam na myśli chrześcijan) są przez ich prawie pobratymców... 

Podróżujący obecnie włamują się do tirów, niszczą ładunki. Takie obciążenia spadają na firmy transportowe. Rozmawiałem z jednym kierowcą. Boją się zareagować bo gdy jeden wyskoczył to go dotkliwie pobili. 

• 0

Klajcor88.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Bardzo stronniczo panowie, glowkujcie sobie dalej co mozna zrobic z tym "bydlem". I'm out. ;) Milego dnia.

• 0

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Bardzo stronniczo panowie, glowkujcie sobie dalej co mozna zrobic z tym "bydlem". I'm out. ;) Milego dnia.

Bardzo racjonalnie raczej, główkować nie trzeba, bo rozwiązań jest kilka i są dosyć proste. Problem w tym, że nikomu na nich nie zależy, bo kasa ma się zgadzać i nudy też ma nie być. Pomijając już, że Unią rządzą niewyobrażalni idioci.

• 0

Klajcor88.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Myslalem, ze zawsze rzadza idioci o ile nie rzadze "ja".

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości oraz 0 użytkowników anonimowych