Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem (sprawa) imigrantów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2397 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Problem (sprawa) imigrantów (146 użytkowników oddało głos)

Czy jesteś ZA przyjęciem imigrantów do Polski?

1. Głosowano TAK (9 głosów [6.16%])

Procent z głosów: 6.16%

2. Głosowano NIE (131 głosów [89.73%])

Procent z głosów: 89.73%

3. JEST MI OBOJĘTNE (6 głosów [4.11%])

Procent z głosów: 4.11%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

Kronikarz Przedwiecznych.

Ten znienawidzony

• Tematów: 272
  • Artykułów: 8
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Uchodźca kopnięty przez węgierską dziennikarkę zostanie trenerem w Getafe!

Syryjski uchodźca Osama Abdul Mohsen, który nie tak dawno został kopnięty przez węgierską dziennikarkę podczas próby ucieczki z obozu w Roszke, zostanie trenem w hiszpańskim Getafe! Wraz ze swoim synem Osama przeniesie się do Madrytu, gdzie dołączy do sztabu szkoleniowego ekipy z Primera Division. Warto dodać, że ma już doświadczenie w podobnej pracy.

http://sport.se.pl/p...afe_682851.html

Czyli jednak miałem rację. Facet uciekał i chronił dzieci przed wojną, a ta pseudo-kobieta zrobiła z siebie kompletną idiotkę. Mam nadzieję, że nie dostanie nigdzie pracy, czarne papiery i won kopać rowy.

• 0

Cait Sith.
  • Tematów: 159
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Czyli jednak miałem rację. Facet uciekał i chronił dzieci przed wojną...

A z kim Turcja jest w stanie wojny? :o

"....- Teraz chcę jak najszybciej sprowadzić tu żonę i pozostałą dwójkę dzieci, którzy zostali w Turcji. Zaczynamy w Madrycie nowe życie - mówił szczęśliwy Syryjczyk."

• 1

Ten znienawidzony

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

On nie jest Turkiem a Syryjczykiem. Może wysłał żonę do Turcji tymczasowo dla bezpieczeństwa. A skoro sam ma żyć w Hiszpanii i PRACOWAĆ, to dlaczego jego żona i dzieci mają być w Turcji?

• 0

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jeden z ośrodków dla uchodźców znajduje się akurat w moim mieście (Biała Podlaska) i funkcjonuje już parę lat. Uchodźcy są przetrzymywani w ośrodku i nie szwędają się po mieście, w zasadzie można by nawet nie wiedzieć że gdzieś tam na obrzeżach, w budynku otoczonym drutem kolczastym siedzi kilkuset Czeczenów, Irańczyków czy Syryjczyków. Teoretycznie mogą przyjąć nawet tysiąc osób, ale zwykle siedzi tam 100-200 imigrantów.

@ Andy 1970

Ja tu nic nie propaguje. Ten film po prostu pokazuje co się obecnie dzieje. Widzisz to jakoś inaczej? Bo 70% europejczyków właśnie tak widzi obecną rzeczywistość.

No to błędnie widzą, a ty im przyklaskujesz.

Serio uważasz że w Chinach i na Syberii mieszkają Czarni? Czy może rasa myli ci się z religią? I oczywiście nie, nie jesteś rasistą, mimo że myślisz że każdy muzułmanin jest murzynem...

@ Partuszew

A https://galopujacymajor.wordpress.com/, którego tak namiętnie ostatnio cytujesz to Twoim zdaniem nie są też obiegowe opinie ? :)

On się przynajmniej opiera na jakichś źródłach a nie przekonaniach typu "wszyscy wiedzą że 90% uchodźców ma ajfony, tylko nie wiem skąd". Ale dzięki że przypomniałeś bo mam ochotę zacytować jego najnowszy wpis. Oparty o raport szwedzkiej policji o strefach przestępczych.

@ Cait Sith

Dlaczego Ci ludzie przenieśli tego chłopca i go "ułożyli" ? Żeby zdjęcie bardziej chwytało za serce? Te pierwsze ujęcie nie było aż tak dramatyczne? Brzydzi mnie wyrachowanie ludzi, którzy użyli zwłok tego chłopca by szerzyć swoją propagandę.

A mnie martwi że nie weryfikujesz doniesień, jeśli ci pasują. Zdjęcie podpisane Foto.1 przedstawiało ciało o rok starszego brata Aylana, Galipa. Jakiś idiota zestawił te dwa zdjęcia twierdząc, że to ten sam chłopiec. A Polacy łykają jak młode pelikany.

Obaj chłopcy mieli podobne buciki i niebieskie spodenki. Ale leżący między skałami Galip miał niebieską koszulkę. Ten kto zestawiał zdjęcia wybrał to, na którym nie widać koszulki bo zasłania ją ratownik. Zdjęcie na którym ratownik unosi młodszego chłopca, pokazuje moment gdy przeniesiono ciało poza zasięg fal. Na następnych zdjęciach chłopiec leży z twarzą zakrytą kamizelką.

Inne zdjęcie z plaży:

1-150ZQ0224Cb.jpg

Aylan i Galip:

Aylan-Kurdi-and-Galip-Kurdi.jpg

- Teraz chcę jak najszybciej sprowadzić tu żonę i pozostałą dwójkę dzieci, którzy zostali w Turcji.

I teraz oto macie wyjaśnienie, czemu większość imigrantów w Europie stanowią mężczyźni. Nie jest tak jak pisaliście, że zostawili rodziny w ogarniętym wojną kraju. Rodziny zostały po drodze, tam gdzie były bezpieczne.

Użytkownik Zaciekawiony edytował ten post 18.09.2015 - 19:01

• 1

Moltenlair.
  • Tematów: 8
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Mam nadzieję, że każdy imigrant, który rzucał kamieniami będzie równie skrupulatnie sprawdzany co robi co ten co mu nogę podstawili ;)

• 0

.?..

Medicus

• Tematów: 89
  • Artykułów: 10
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A z kim Turcja jest w stanie wojny? :o

Turcja i inne państwa ościenne jako pierwsze przyjęły grupy uchodźców. O starciach Turków z Kurdami można było przeczytać jeszcze przed falą emigracji. Żona i dziecko z pewnością znajdują się w jednym z obozów dla uchodźców. Nie wrzucajmy wszystkich do jednego worka. 

Btw, Turcja obecnie jest w stanie wojny z Syrią.

Mam nadzieję, że każdy imigrant, który rzucał kamieniami będzie równie skrupulatnie sprawdzany co robi co ten co mu nogę podstawili ;

Mam nadzieję, że każdy Polak propagujący na facebooku rasizm i nawołujący do palenia czy rozstrzelania uchodźców zostanie ze swoich słów rozliczony w miejscu pracy czy nauki - tak jak miało to miejsce w Belgii.

• -2

Last Sicarius.

Ostrzewtłumie

• Tematów: 84
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

I teraz oto macie wyjaśnienie, czemu większość imigrantów w Europie stanowią mężczyźni.

To teraz wyjaśnij mi dlaczego robią burdy gdzie się da? I dlaczego gdy płąca po 6tys dolarów/euro za przemyt są u nas uznawanii za takich biedaków bez grosza i że wszystko się im należy? I dlaczego 2mln z nich walało iść do Jordanii?

Użytkownik Ostrzewtlumie edytował ten post 18.09.2015 - 19:20

• 0

Cait Sith.
  • Tematów: 159
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

On nie jest Turkiem a Syryjczykiem. Może wysłał żonę do Turcji tymczasowo dla bezpieczeństwa. A skoro sam ma żyć w Hiszpanii i PRACOWAĆ, to dlaczego jego żona i dzieci mają być w Turcji?

No to nazywajmy rzeczy po imieniu. Do Hiszpanii nie uciekł przed wojną. Nie uciekł tam by chronić dzieci przed wojną, bo uciekali z Turcji, w której byli bezpieczni. No tak czy nie?

Do Hiszpanii uciekł dlatego, że ta oferuje lepsze warunki do życia. 

• 2

Ten znienawidzony

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ale ja nie o tym mówię. Kwestia była taka, że część go broniła a część sugerowała, że dobrze, że go skopali, bo to pewnie terrorysta. Co mnie obchodzi dlaczego on i gdzie uciekł, nie o tym mowa...

A skoro gdzieś może pracować w swojej dziedzinie, nie pobierać socjalu i leżeć do góry brzuchem jak większość tych darmozjadów, to czemu nie?

• 0

.?..

Medicus

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

To teraz wyjaśnij mi dlaczego robią burdy gdzie się da?

Nie wszyscy. Za bardzo generalizujemy. Większość z tych osób robi burdy, większość pretensjonalnych i aroganckich cwaniaków. Ta większość jest najbardziej krzywdząca dla mniejszości która zagubiona wśród nich rzeczywiście ucieka. 

I dlaczego gdy płąca po 6tys dolarów/euro za przemyt są u nas uznawanii za takich biedaków bez grosza

Czy to samo za siebie nie świadczy o desperacji? Płacić 6 tysięcy za przemyt, zapożyczać się by za wszelką cenę uciec?

że wszystko się im należy

Nic im się nie należy. 

A skoro gdzieś może pracować w swojej dziedzinie, nie pobierać socjalu i leżeć do góry brzuchem jak większość tych darmozjadów, to czemu nie?

Kiedy RPA przyjęło uchodźców i owi uchodźcy garnęli się do tych najmniej płatnych prac byleby tylko przetrwać, to bywali atakowani przez miejscową "biedotę" za to, że kradną im pracę. 

• 0

Moltenlair.
  • Tematów: 8
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Mam nadzieję, że każdy imigrant, który rzucał kamieniami będzie równie skrupulatnie sprawdzany co robi co ten co mu nogę podstawili ;

Mam nadzieję, że każdy Polak propagujący na facebooku rasizm i nawołujący do palenia czy rozstrzelania uchodźców zostanie ze swoich słów rozliczony w miejscu pracy czy nauki - tak jak miało to miejsce w Belgii.

Mam również nadzieję, że każdy zwolennik imigrantów, propagujący tolerancję na facebooku w razie wojny / zamachu terrorystycznego przez tych ludzi zostanie pociągnięty do odpowiedzialności za współwinę.

• 3

Last Sicarius.

Ostrzewtłumie

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie wszyscy. Za bardzo generalizujemy. Większość z tych osób robi burdy, większość pretensjonalnych i aroganckich cwaniaków. Ta większość jest najbardziej krzywdząca dla mniejszości która zagubiona wśród nich rzeczywiście ucieka.

Gdziekolwiek się nie pojawią to ta większość o której mówisz robi burdel. I tu nie chodzi o generalizowanie, gdziekolwiek gdzie nie dotarli imigranci coś wyczyniają.

Czy to samo za siebie nie świadczy o desperacji? Płacić 6 tysięcy za przemyt, zapożyczać się by za wszelką cenę uciec?

Ależ świadczy ale dlaczego nikt tego faktu nie bierze pod uwagę i nie rozlicza ich za ta? Dlaczego nie dawać im tego wszytkiego na kredyt?

Nic im się nie należy.

Jak wyżej, Ja tak uważam, Ty tak uważasz, rządzący przeciwnie.

Użytkownik Ostrzewtlumie edytował ten post 18.09.2015 - 19:44

• 1

Ten znienawidzony

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nawoływanie do przemocy jest karane a propagowanie tolerancji - nie. Widzisz różnicę?

Nie jesteś w stanie przewidzieć, czy będzie zamach, ale nie możesz generalizować i chcieć mordować uchodźców/imigrantów - bo MOŻE będzie zamach. Masakra. Myślenie 4-latka. Naprawdę niektórzy powinni mieć hasło na internety przez mamę zakładane...

• 0

.?..

Medicus

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mam również nadzieję, że każdy zwolennik imigrantów, propagujący tolerancję na facebooku w razie wojny / zamachu terrorystycznego przez tych ludzi zostanie pociągnięty do odpowiedzialności za współwinę.

Nawet nie wiesz ile bym dał za pozbycie się tej części "lewicy". Dzieci z bogatych domków, przyklaskujące sobie wzajemnie w swoim "człowieczeństwie" i bezczelnie moralizujący ludzi o przeciwnych poglądach. Dwudziestoletnie gwiazdki widzące w imigrantach pomoc dla państw, które je przyjmą... bo rzeczywistość przyćmiewa im natłok fashion blogerek na wallu. Równie obrzydliwe co skrajnie prawicowi i mało wyedukowani piewcy otwarcia Auschwitz... 

Z tym, że ci pierwsi popisują się jedynie ignorancją i głupotą, a ci drudzy podpadają pod kodeks karny. 

• 0

Last Sicarius.

Ostrzewtłumie

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jak to się mówi "każdy fanatyzm jest zły" i to też doskonale opisuje dlaczego religie nie są tak dobre jak próbuje sie je pokazać.

• 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych