Jeden z ośrodków dla uchodźców znajduje się akurat w moim mieście (Biała Podlaska) i funkcjonuje już parę lat. Uchodźcy są przetrzymywani w ośrodku i nie szwędają się po mieście, w zasadzie można by nawet nie wiedzieć że gdzieś tam na obrzeżach, w budynku otoczonym drutem kolczastym siedzi kilkuset Czeczenów, Irańczyków czy Syryjczyków. Teoretycznie mogą przyjąć nawet tysiąc osób, ale zwykle siedzi tam 100-200 imigrantów.
@ Andy 1970
Ja tu nic nie propaguje. Ten film po prostu pokazuje co się obecnie dzieje. Widzisz to jakoś inaczej? Bo 70% europejczyków właśnie tak widzi obecną rzeczywistość.
No to błędnie widzą, a ty im przyklaskujesz.
Serio uważasz że w Chinach i na Syberii mieszkają Czarni? Czy może rasa myli ci się z religią? I oczywiście nie, nie jesteś rasistą, mimo że myślisz że każdy muzułmanin jest murzynem...
@ Partuszew
A https://galopujacymajor.wordpress.com/, którego tak namiętnie ostatnio cytujesz to Twoim zdaniem nie są też obiegowe opinie ?
On się przynajmniej opiera na jakichś źródłach a nie przekonaniach typu "wszyscy wiedzą że 90% uchodźców ma ajfony, tylko nie wiem skąd". Ale dzięki że przypomniałeś bo mam ochotę zacytować jego najnowszy wpis. Oparty o raport szwedzkiej policji o strefach przestępczych.
@ Cait Sith
Dlaczego Ci ludzie przenieśli tego chłopca i go "ułożyli" ? Żeby zdjęcie bardziej chwytało za serce? Te pierwsze ujęcie nie było aż tak dramatyczne? Brzydzi mnie wyrachowanie ludzi, którzy użyli zwłok tego chłopca by szerzyć swoją propagandę.
A mnie martwi że nie weryfikujesz doniesień, jeśli ci pasują. Zdjęcie podpisane Foto.1 przedstawiało ciało o rok starszego brata Aylana, Galipa. Jakiś idiota zestawił te dwa zdjęcia twierdząc, że to ten sam chłopiec. A Polacy łykają jak młode pelikany.
Obaj chłopcy mieli podobne buciki i niebieskie spodenki. Ale leżący między skałami Galip miał niebieską koszulkę. Ten kto zestawiał zdjęcia wybrał to, na którym nie widać koszulki bo zasłania ją ratownik. Zdjęcie na którym ratownik unosi młodszego chłopca, pokazuje moment gdy przeniesiono ciało poza zasięg fal. Na następnych zdjęciach chłopiec leży z twarzą zakrytą kamizelką.
Inne zdjęcie z plaży:
Aylan i Galip:
- Teraz chcę jak najszybciej sprowadzić tu żonę i pozostałą dwójkę dzieci, którzy zostali w Turcji.
I teraz oto macie wyjaśnienie, czemu większość imigrantów w Europie stanowią mężczyźni. Nie jest tak jak pisaliście, że zostawili rodziny w ogarniętym wojną kraju. Rodziny zostały po drodze, tam gdzie były bezpieczne.
Użytkownik Zaciekawiony edytował ten post 18.09.2015 - 19:01