Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem (sprawa) imigrantów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2397 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Problem (sprawa) imigrantów (146 użytkowników oddało głos)

Czy jesteś ZA przyjęciem imigrantów do Polski?

1. Głosowano TAK (9 głosów [6.16%])

Procent z głosów: 6.16%

2. Głosowano NIE (131 głosów [89.73%])

Procent z głosów: 89.73%

3. JEST MI OBOJĘTNE (6 głosów [4.11%])

Procent z głosów: 4.11%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ciekawy artykuł z wyborczej. Jest tam tabela z danymi Eurostatu dotyczącymi ilości imigrantów w krajach Europy. W przypadku Polski jest to około 0,3%. W małej Łotwie, liczącej niespełna 2 miliony ludzi jest ich 3 razy tyle. Dane są ze stycznia 2014 roku. W przypadku Czech jest to 4 %.

http://wyborcza.pl/1...y-w-polsce.html

http://bi.gazeta.pl/...O-UE-TABELA.jpg

A robi się wielkie halo, bo są plany żeby przyjąć do naszego kraju kilka tysięcy ludzi.

• 0

Last Sicarius.

Ostrzewtłumie

• Tematów: 84
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A robi się wielkie halo, bo są plany żeby przyjąć do naszego kraju kilka tysięcy ludzi.

A może się robi wielkie halo bo:

a) pierw miało być 2tys a teraz jest 11,5tys, a zapewne liczba wzrośnie

b) każdy z nich będzie miał możliwość ściągnięcia swojej rodziny(na nasz koszt) z czego wyjdzie nam o wiele wyższa liczba.

c)patrz zachód.

• 1

Shiver.

Silent Reaper

• Tematów: 19
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

W przyszłą środę, 23. września odbędzie się specjalne zebranie Komisji Europejskiej w sprawie uchodźców. Zapadną decyzję, zgodnie z zapowiedziami polski Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, znana katechetka, podpisze na bank papier i przyjęcie imigrantów będzie zaklepane.

Czy znana jest przybliżona data kiedy zaczną się pojawiać u nas pierwsi imigranci ? 

Ciekawy jestem jak szybko, po wymuszeniu przyjęcia imigrantów, zaczną się ich płacze na słaby socjal i  walka o zapewnienia tego samego poziomu pomocy socjalnej co w Niemczech. Wiadomo, że poziom życia i zasiłki będą kiepskie, bo jakie niby mają być w kraju gdzie dziura budżetowato  55 miliardów złotych.

Zaraz się podniesie larum w EU, że jesteśmy rasistami i nacjonalistami, którzy nie pozwalają normalnie żyć biednym imigrantom na poziomie jak ich rodziny na zachodzie.  Będziemy mieli poważny kwas z tym problemem i nie zazdroszczę ludziom, którzy wtedy będą u steru jego rozwiązywania.

• 0

Last Sicarius.

Ostrzewtłumie

• Tematów: 84
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ponoć w kwietniu/maju 2016 mają przyjechać pierwsi ale jeśli w takim tempie będą napływać to do końca roku kogoś przyjmiemy czy tego chcemy czy nie.

• 0

kpiarz.
  • Tematów: 388
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Wszystko, a może najpierw byśmy zorganizowali powrót Polaków z Kazachstanu i Donbasu, a potem dopiero ewentualnych emigrantów z obcej dla nas kultury ?

• 8

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Kurde, zamiast zbierać kasę na wymarzony mecz Realu, to wystarczy pojechać do Chorwacji, czy na Węgry i dać się szturchnąć, miejsce w loży vip murowane, a może i jakaś posadka w szkółce.

Mam nadzieję, że każdy Polak propagujący na facebooku rasizm i nawołujący do palenia czy rozstrzelania uchodźców zostanie ze swoich słów rozliczony w miejscu pracy czy nauki - tak jak miało to miejsce w Belgii.

A jak mówię, że pedofilii powinno się wieszać za jaja, to też już propaguje rasizm i pedofobie czy jeszcze nie? Nikt nie chcę, żeby strzelać do niewinnych dzieci, ale jak grupa patologicznych facetów wchodzi z butami do suwerennego kraju, podpala, wyrywa chodniki, rozwala auta, atakuje policje, to w normalnym państwie, nie w zarażonym chorą poprawnością polityczną, powinno się strzelać, na początek z gumowej amunicji, a jak nie pomaga to i z ostrej. Zaufaj, kilka ofiar i spokój gwarantowany.

W USA czy w Rosji już dawno nie byłoby co z nich zbierać.

I rozumiem, że jakby kilku agresywnych facetów zaczęło Ci wchodzić do domu, rozwalać okna, drzwi, podwórko to Ty by nie propagować jakiegoś izmu czy fobii, byś ich grzecznie poprosił o przestanie? Bo ja gdybym miał broń to nie żałowałbym kul.

• 5

Shiver.

Silent Reaper

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Mam nadzieję, że każdy Polak propagujący na facebooku rasizm i nawołujący do palenia czy rozstrzelania uchodźców zostanie ze swoich słów rozliczony w miejscu pracy czy nauki - tak jak miało to miejsce w Belgii.

I rozumiem, że jakby kilku agresywnych facetów zaczęło Ci wchodzić do domu, rozwalać okna, drzwi, podwórko to Ty by nie propagować jakiegoś izmu czy fobii, byś ich grzecznie poprosił o przestanie? Bo ja gdybym miał broń to nie żałowałbym kul.

Poza tym nie można nazywać rasizmem krytyki zachowań jakie widzimy od pewnego czasu w krajach zachodnich. Jest coś takiego jak wolność słowa i każdy może jeszcze wyrażać swoje niezadowolenie z zaistniałej sytuacji. Mam nadzieje, że jeśli dojdzie do rozruchów (oby nie), ataków, napadów i morderstw na tle religijnym, których sprawcami będą przyjęci uchodźcy będziecie pamiętali kto podpisywał papiery dotyczące ich sprowadzenia do kraju i kto najgłośniej za tym lobbował. Urzędnicy państwowi powinni ponosić odpowiedzialność za swoje czyny, tym bardziej, że podejmując decyzję doskonale znają stopień ryzyka.

Użytkownik Partuszew edytował ten post 18.09.2015 - 20:32

• 0

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Niektóre komentarze w internecie przekraczają granice krytyki:

http://freikorpspole...ge/129135643608

Na prawdę myślicie że takie ipinie to nic groźnego i nie karalnego?

-Moim zdaniem kraje europejskie powinny ich zabijać w obozach śmierci (...)

- zgadzam się w pełni z tobą ! auschwitz wciąż przecież mogło by funkcjonować tyle że na islamcach szkoda że mamy taki głupi rząd

-Pozabijam was szybciej niż się rozplenicie w moim mieście k... muzułmańskie. W burkę ubiorę wasze k... matki i rozjeb... im głowy z bliska

• 1

Shiver.

Silent Reaper

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Agresja rodzi agresje niestety tak to działa.

• 0

Zaciekawiony.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Aha. Czyli już teraz mamy w Polsce agresywnych imigrantów i dlatego Polacy mogą ich lżyć w internecie? No tak...

• 0

Shiver.

Silent Reaper

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Aha. Czyli już teraz mamy w Polsce agresywnych imigrantów i dlatego Polacy mogą ich lżyć w internecie? No tak...

To bardzo mocna nadinterpretacja tego co napisałem, nie prowokuj. Ludzie oglądają i czytają co się dzieje na Węgrzech czy Chorwacji, oglądają agresję i to rodzi agresję w ich komentarzach, nie pochwalam takich wpisów jakie tu przytoczyłeś.

Natomiast czego oczekiwałeś, penów pochwalnych na ich cześć ? Takimi wypowiedziami można sterować, równie dobrze, mogę zebrać taką tablicę z przychylnymi wypowiedziami :) Bądźmy realistami. Od tego mamy instytucje państwowe aby zajmowały się lżeniem w internecie. Jeżeli tego nie robią to widocznie są niewydolne ? Nie szukaj na siłę, w każdej wypowiedzi nieprzychylnej uchodźcom w tym wątku drugiego dnia bo przypomina to trolling.

• 0

Zaciekawiony.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Zaczęło się od komentarza o Polakach nawołujących do zabijania imigrantów, ty odpowiedziałeś że to tylko krytyka pewnych zachowań, żaden rasizm. No to pokazałem jak wygląda ta krytyka.

Użytkownik Zaciekawiony edytował ten post 18.09.2015 - 21:23

• 0

MarcinK.
  • Tematów: 0
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Oczywiscie takie komentarze to przesada, ale rozumiem, ze sa spowodowane strachem i niechecia, no bo doslownie noz sie w kieszeni otwiera gdy widzi sie sceny z Francji i innych krajow, nie mowiac juz co ISIS wyrabia z ludzmi, a ponadto jak slyszysz jedna albo druga madra glowe ktora twierdzi, ze kobiety powinno sie bic i gwalcic, a niewierni zostana zabici i beda palic sie w piekle. Ale oczywiscie to nie jest mowa nienawisci tylko dialog religii pokoju, a teraz dodaj do tego, ze poza nielicznymi wyjatkami ci ludzie sa zacofani i roszczeniowi i dostaja pieniadze i dach nad glowa doslownie za nic, a wszystko czego sie dotkna zamienia sie w g... wiec nie dziwcie sie, ze widmo hitlerowcow zaczyna straszyc z za grobu.

• 0

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Po pierwsze Ci co tak piszą, na żywo by pierwsi uciekali, bo krowa co duży ryczy...no właśnie. Po drugie takie zachowania biorą się raz z tego co napisał kolega wyżej, a dwa z cholernej bezradności..wiesz że 90% narodu nie chcę imigrantów, a rząd Twojego kraju mówi "naród solidarnie woła-przyjmiemy uchodźców" i zaklepuje kolejne narzucane nam kwoty. Na dobitkę, czytasz wypowiedź premiera Słowacji i masz ochotę się rozpłakać.

Ale i tak głównym powodem są zachowania imigrantów. Ja nigdy nie miałem nic przeciwko migracji, ale oglądając co się dzieje i co oni wyprawiają otworzyły się we mnie reakcje, których bym się nie spodziewał. Oczywiście ja nad nimi panuje, ale nie każdy jest taki sam.

Poza tym, gdy widzę np to:

To mam w myślach to co przedstawiają komentarze, które wrzuciłeś. I wydaje mi się, że wiele osób ma podobnie.

• 4

Cait Sith.
  • Tematów: 159
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Zaczęło się od komentarza o Polakach nawołujących do zabijania imigrantów, ty odpowiedziałeś że to tylko krytyka pewnych zachowań, żaden rasizm. No to pokazałem jak wygląda ta krytyka.

Spojrzyj tak dokładnie od 2:57 do 3:00

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych