Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem (sprawa) imigrantów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2397 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Problem (sprawa) imigrantów (146 użytkowników oddało głos)

Czy jesteś ZA przyjęciem imigrantów do Polski?

1. Głosowano TAK (9 głosów [6.16%])

Procent z głosów: 6.16%

2. Głosowano NIE (131 głosów [89.73%])

Procent z głosów: 89.73%

3. JEST MI OBOJĘTNE (6 głosów [4.11%])

Procent z głosów: 4.11%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

.?..

Medicus

• Tematów: 89
  • Artykułów: 10
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

To było nieładne ;)
Widzę, że każdy zignorował film, w którym imigranci pokazywali jak będą podrzynać gardła ;) Ale jak mniemam im wolno, co nie?

Nie przeczę... 

Od dwóch dni staram się wytłumaczyć, że Europa z pewnością nie jest miejscem dla Muzułmanów i jestem im przeciwny. Ale to budowanie nienawiści, obelżywe komentarze, pełne goryczy, jadu... My tu mamy podnieść Polskę z postkomunistycznego bagna i dokąd ją zaprowadzimy takim nastawieniem? Przyjmiemy osiedlową moralność dresów kosztem bezpieczeństwa, by w niedzielę udawać prawych i przyjąć komunię. Bądźmy poważnymi ludźmi i dobierajmy język do tego stosowny, bo jeżeli nową Polskę mają budować gimby z nieznajomością ortografii i historii, ale na prawo i lewo wrzeszczący o chwale żołnierzy wyklętych i zbrodni homoseksualizmu... to może nie budujmy jej tutaj...  ludzie lżący z ofiar gwałtów rano, ale wieczorem nazywający muzułmańskich gwałcicieli małpami... problem imigrantów daje nam asumpt do zastanowienia się jakie społeczeństwo chcemy tworzyć. Nikt z nas nie chce imigrantów, ale sposób w jaki to wyrażamy jest tak rynsztokowy, że coraz bardziej odechciewa mi się też Polski. 

Mnie tam to obojętne co mówią inni, odpowiadam tylko za siebie. Zawsze się brzydzę skrajnym fanatyzmem.

Bierność zaprowadziła Niemcy w ciekawy punkt historii. 

• 0

dryndryn.
  • Tematów: 2
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Wystarczające aby... mieć poczucie że imigranci wchodzą ci do domu i uznać się uprawnionym, aby nawoływać do ich zabijania w polskim internecie? A mówią że to lewacka logika jest pokrętna...

A dlaczego niby mamy się uczyć na swoich błędach jak możemy na czyichś? ;) W tym przypadku na przykładzie tego co się dzieje w innych krajach.

Wiecie, że lewaki pierwsi pójdą pod nóż? To jest dla mnie jakaś schizofrenia totalna. Wszyscy wiedzą, że islam nie toleruje homo, feministek itp itd a to ich przedstawiciele najglośniej krzyczą za imigrantami.

Żelazna logika? Heh.

Logiki nie trzeba tutaj szukać.. jak zawsze chodzi o jedno $$$ i o nic więcej :) Wszystkie lewackie fundacje, stowarzyszenia i tym podobne gówna żyją z przeróżnych dotacji itp.. Na szczęście u nas nie trafiają tak do młodych jak na zachodzie :) a bez tego wsparcia nie istniały by w ogóle.

• 0

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wystarczające aby... mieć poczucie że imigranci wchodzą ci do domu i uznać się uprawnionym, aby nawoływać do ich zabijania w polskim internecie? A mówią że to lewacka logika jest pokrętna...

A dlaczego niby mamy się uczyć na swoich błędach jak możemy na czyichś? ;) W tym przypadku na przykładzie tego co się dzieje w innych krajach.

Wiecie, że lewaki pierwsi pójdą pod nóż? To jest dla mnie jakaś schizofrenia totalna. Wszyscy wiedzą, że islam nie toleruje homo, feministek itp itd a to ich przedstawiciele najglośniej krzyczą za imigrantami.

Żelazna logika? Heh.

Korzystając z tej okazji zacytuję arcyciekawą opinię na temat imigrantów, którzy mają rzekomo wprowadzić w Polsce homofobię i agresję wobec inności:

Przeczytałem dzisiaj, parafrazuję, mniej więcej taki komentarz do czyjegoś postu: „Wy głupi geje to nie rozumiecie, że prawica ratuje i was, bo przyjedzie nam tu islam i dopiero wam pokaże, w wielu miastach strach wejść do muzułmańskiej dzielnicy bo w kółko zamieszki, a ja tego nie chcę u nas w Polsce”

Tak więc rozwinę odpowiedź tutaj.

Według statystyk z 2012 roku, w Amsterdamie 14% mieszkańców wyznaje wiarę muzułmańską. Od razu będzie dygresja. To, że ktoś wygląda, jakby wyznawał wiarę muzułmańską, nie oznacza, że to robi. Mam wśród znajomych Libańczyka, Syryjczyka i Brytyjczyka, jeden z nich jest muzułmaninem, zgadniecie, który? Tak jest, Brytyjczyk. Wygląda, żeby nie było, oliwkowa skóra, broda (przystrzyżona na krótko), przy każdym locie międzynarodowym przypadkiem wypada na niego kontrola osobista, gdyby miał tyle szczęścia na loterii, co przy kontroli osobistej, latałby prywatnym odrzutowcem.

Fakt, że statystyki mówią o 14% nie mówi o rozkładzie. W dzielnicach bogatych, np. De Pijp, jest raczej blond i biało. W Biljmer większość stanowią czarnoskórzy. Koło nas, w Noord, większość stanowią Turcy, Marokańczycy i generalnie nacje oliwkowo-brodato-czarnookie. W odróżnieniu od autorów różnych bredni z Bunia, powielanych w setkach egzemplarzy, nie umiem na oko powiedzieć, kto jest Turkiem, a kto Marokańczykiem, kto muzułmaninem, a kto ateistą. Domyślam się, że grupki gromadzące się koło meczetu są muzułmanami. Tyle.

Na zdjęciu powyżej Wasz ulubiony ałtor. Wrzuciłem zdjęcie na Bunia i podpisałem „Ahmed budowniczy”. Za samą brodę mam szansę w Polsce dostać w gębę, jeśli wierzyć temu, co czytam. Co sobie na mój temat myśl nobliwa blond pani Joke de Groen jadąca tramwajem obok mnie? Nie mam pojęcia. W każdym razie zapewniam, że nie wyznaję islamu w żadnej formie.

Mieszkam w osławionej dzielnicy muzułmańskiej. Może za krótko, bo dopiero 13 miesięcy, ale i wcześniej bywałem tu regularnie, Zbrojmistrz mieszka tu – zdaje się – 15 lat. Na rogu, 200 metrów od nas, stoi meczet. Przy meczecie regularnie duże grupy panów w śmiesznych ciuszkach, nie wiem, co dla muzułmanina oznacza szata w typie przybrudzony Gandalf i zabawna czapeczka a la jarmułka, ale panowie na rogu regularnie się tak odziewają. W supermarkecie obsługują mnie panie z szarfami na głowie. W aptece zresztą też. Nigdy nie widziałem żadnych zamieszek. Żadnych. Nawet tyciusich. Być może zamieszki organizowane są wyłącznie w dniach, kiedy jestem w kuźni, a potem odbywa się pospieszne sprzątanie ulicy, żebym się nie połapał, ale spalone samochody chyba bym zauważył. (Widziałem w Amsterdamie płonący samochód, było to w centrum miasta, w Sylwestra, w roku 2007. Jestem zdania, że kraj, w którym panuje zakaz palenia ognisk gdziekolwiek prosi się o pożary na ulicach w Sylwestra.)

Pewnego dnia – było to wtedy, kiedy matka Zbrojmistrza była umierająca i był on nieco emocjonalnie roztrzęsiony – wracaliśmy do domu. Mieszkamy nad barem, drzwi wejściowe są obok wejścia do baru i akurat tak się trafiło, że na zewnątrz siedziała sobie na krzesełku zażywna czarnoskóra dama. Zbrojmistrz zwrócił jej uwagę, niepotrzebnie, bo wcale drzwi nie zastawiała, ale dama miała w sobie tyle procentów, że odpowiedziała wrzaskiem. Zbrojmistrz się zdenerwował i również podniósł głos. Ja stałem obok, kompletnie mnie zatkało, nie miałem pojęcia, co powiedzieć lub zrobić. I wtedy z baru wyskoczyło dwóch oliwkowych młodzieńców tak koło dwudziestki i bez pytania, o co chodzi, wygarnęli:

– To są ci homoseksualiści! Czego się spodziewać po homoseksualistach?

Zrobiło mi się lekko niedobrze. Zbrojmistrz i dama wymienili jeszcze jakieś uprzejmości, po czym wreszcie otworzył drzwi (nie miałem wtedy jeszcze swoich kluczy) i weszliśmy, lub raczej wbiegliśmy do środka. Opieprzyłem go niemrawo, świadom, iż jego stan emocjonalny nie należy do stabilnych. Następnego dnia dowiedzieliśmy się, że dama wbiegła do baru i drżącym głosem poskarżyła się, że padła ofiarą dyskryminacji rasowej.

Przez dobre kilka miesięcy za każdym razem, kiedy przechodziłem koło baru, bałem się pobicia jako jeden z „tych homoseksualistów”. Bałem się, bo pamiętałem Polskę. Polskę, w której pijani żołnierze rzucali we mnie i mojego chłopaka puszkami z piwem w Łazienkach Królewskich. W której grupa dresiarzy pobiła mojego chłopaka na ulicy. W której byliśmy w Krakowie obrzucani kawałkami drewna i czymkolwiek, co było pod ręką. O wyzwiskach nie wspominam. Za każdym razem była to kara za przestępstwo trzymania się za ręce. Goście baru na parterze nigdy niczego mi nie zrobili. Panowie pod meczetem podobnie. A do mnie dopiero kilka tygodni temu (naprawdę!) dotarło, że najwyraźniej cała okolica wie, że jesteśmy parą. I kicha na to z odrzutem. Nikt nie pomazał nam drzwi, nie spuścił powietrza z opon rowerów, nie wsadził kupy do skrzynki pocztowej, w ogóle nikt nam nigdy niczego nie zrobił.

Zbrojmistrz poprosił właściciela baru, żeby przeprosił damę w jego imieniu, gdy owa znów się objawi; wytłumaczył powody swojej nerwowości. Właściciel baru pokiwał głową ze zrozumieniem. Na oko między 40 a 50, wygląda na muzułmanina. Po drugiej stronie mamy hotel, jego właściciel ma taki biceps, jak ja udo, wygląda na muzułmanina. Czy dwaj młodzi panowie, którzy nas wyautowali byli muzułmanami? A skąd ja to do cholery mogę wiedzieć?

Jeśli miałbym do wyboru mieszkanie w Amsterdamie w dzielnicy muzułmańskiej, czyli tu, gdzie w tej chwili, lub w Polsce w dzielnicy, w której jest dużo kibiców piłkarskich… myślę, że zgadniecie, co bym wybrał. I jeśli wpuszczenie kilkunastu tysięcy Syryjczyków ma w Polsce spowodować natychmiastowy upadek dotychczasowego porządku, tradycji i wierzeń… być może wyszłoby to Polsce na dobre (pominąwszy obiektywne trudności, na które natrafi kilkanaście tysięcy uchodźców, próbujących narzucić 35-milionowemu krajowi swoje poglądy). Bo na razie w dzielnicy muzułmańskiej czuję się bezpieczny, a kiedy lecimy do Warszawy, przypominam Zbrojmistrzowi, żeby mnie nie brał za rękę i nie całował na ulicy.

http://www.miloscpo3...na-islamizacja/

• 0

Cait Sith.
  • Tematów: 159
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Wiesz kto to Hammurabi? Na pewno wiesz - " oko za oko, ząb za ząb"

Skoro oni pokazują jak będą nas zarzynać to jak należy odpowiedzieć? Przeprosić, paść na kolana? Skończyć jak inne kraje? Nieraz potrzebne są radykalne czyny lub słowa. Wieść o tym, że Polacy nie chcą imigrantów już do nich dotarła i bardzo dobrze.

Jak to mawiał pewien rycerz "Jak się nie będą Ciebie bali to się będą z Ciebie śmiali" Prosto w twarz.

• 6

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nieraz potrzebne są radykalne czyny lub słowa.

Na razie są słowa. Boję się co będzie gdy zaczną się czyny.

• 0

Shiver.

Silent Reaper

• Tematów: 19
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Bądźmy poważnymi ludźmi i dobierajmy język do tego stosowny...

Widzę, że z kolegami już się prawie masturbujecie w repie...

LOL :) Hipokryzja level hard.

offtop.gif

Kronikarz

@Kronikarz, wulgaryzm przytoczonej wypowiedzi regulaminu nie naruszył ?

[regulamin 3.16] Nie używaj wulgarnego słownictwa.] ??

Gdzie ten wulgaryzm, bo nadal go nie widzę?

Kronikarz

To może inaczej czy "masturbacja w repie..." nie jest komentarzem bez związku z tematem tej dyskusji ?

Użytkownik Partuszew edytował ten post 18.09.2015 - 23:15

• 0

Mortalis.
  • Tematów: 3
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Niegdy nie pisalem o paleniu i tym podobnych idiotyzmach. Jedyne co mnie interesuje, to uszczelnione granice. Dlaczego nie interesują się tak naszymi z Ukrainy? Dlaczego ignorują "naszych", a próbuje sciągać ludzi obcych kulturowo....

• 2

Shiver.

Silent Reaper

• Tematów: 19
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Poczytajcie sobie jak praktycznie są realizowane niektóre  materiały z węgierskiej granicy: http://www.mpolska24...wacy-na-granicy, w końcu nie zawsze musimy się opierać tylko na źródłach mainstreamowych. Lektura rzuca ciekawe światło na to co jest przekazywane widzom w zakresie działań na tym obszarze.

• 1

Macgajwer74.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Bo trzeba się znowu podporządkować Unii. Oni płacą my robimy.
  • 0

owerfull.
  • Tematów: 5
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Korzystając z tej okazji zacytuję arcyciekawą opinię na temat imigrantów, którzy mają rzekomo wprowadzić w Polsce homofobię i agresję wobec inności:

Bo wprowadzają, muzułmanie nie tolerują homoseksualizmu. Nawet w Turcji homoseksualiści nie mają tak fajnie jak się wydaje, mają nawet gorzej niż wśród fundamentalistów na południowym wschodzie USA.

• 0

Macgajwer74.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie tylko homoseksualizmu..............Polska się na wszystko godzi bo i tak wie że u nas nie da się ich zatrzymać, kraj zbyt biedny. Cwaniaki dobrze wiedzą gdzie zmierzać.

Użytkownik Macgajwer74 edytował ten post 18.09.2015 - 23:52

• 0

michu3ct.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A ja się tylko cieszę ,że co by się nie działo,Polacy dadzą sobie radę.. Potrafimy sie napierdzielać między sobą ale jak cel jest wyższy to i potrafimy sie zjednoczyć i wystąpić ponad podziałami.. nie raz tak było i zawsze tak będzie.. Jak sie jeden z drugim zdetonuje  albo skrzywdzi dziecko..to po mordzie sobie damy pózniej.. teraz mamy sprawe do załatwienia... ot my..

• 1

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Z twittera:
dqTa8d4.png

Procentowy podział narodowości w Holandii na zasiłku.

• 4

Shay.

Herszt Bandy

• Tematów: 33
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Ja tak to widzę:

comment_IBrfOYIecZkIy7RMwi7xtYIaKpy8CnYR

Użytkownik Shay edytował ten post 19.09.2015 - 02:06

• 5

Moltenlair.
  • Tematów: 8
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Nawoływanie do przemocy jest karane a propagowanie tolerancji - nie. Widzisz różnicę?

Nie jesteś w stanie przewidzieć, czy będzie zamach, ale nie możesz generalizować i chcieć mordować uchodźców/imigrantów - bo MOŻE będzie zamach. Masakra. Myślenie 4-latka. Naprawdę niektórzy powinni mieć hasło na internety przez mamę zakładane...

Nie, nie widzę różnicy. W sposób w jaki zwolennicy się zachowują wygląda jak zachęta Owsiaka "róbta co chceta jak przyjdzieta".

Stop, widzę różnicę. Ci, co nawołują do przemocy przynajmniej nie udają kim są. Ci propagujący tolerancję są bardziej niebezpieczni niż terrorysta z kałachem.Po nim wiesz czego się spodziewać i jakie skutki wywoła. Po ślepbym zwolenniku tego nie widać, schowany jest za płaszczem dobrego serduszka, a jak ci biedni uchodźcy (ich część) zacznie mordować ludzi to nic im nie grozi a i sumienie pewnie ich nie ruszy.

Nie chcę mordowac uchodźców. Jestem za ich kontrolowaniem. Popieram strzelanie do przestępców i jeśli naruszasz granicę państwa i nie stosujesz się do polece funksjonariuszy zasługujesz na użycie siły, gdyż jest to atak na wymierzony bezpośrednio w państwo.

Aha. Czyli już teraz mamy w Polsce agresywnych imigrantów i dlatego Polacy mogą ich lżyć w internecie? No tak...

Nie jesteś tą samą osobą, która broniła tłumu imigrantów atakujących policje?

1. Imigranci byli prowokowani

2. Byli w grupie

3. Zadziałała mentalność tłumu i odpowiedzieli agresją na "agresję" (nie kłanianie im się w pas i spełnianie zachcianek)

Wniosek: Mogą się buntować i robić zamieszki powodując szkody materialne i uszkodzenia ciała

Internauci:

1. Są prowokowani

2. Są w grupie

3. Działa mentalność tłumu i poczucie zagrożenia, odpowiadają agresją na agresję polityczną z powodu bezsilności

Wniosek: Bandziory, powinno się ich pozamykać, przecież ktoś może się obrazić albo uroni łzę przez to co piszą.

#ToCoInnego

#NieZnaszNieOceniaj

#DoubleStandards

Użytkownik Moltenlair edytował ten post 19.09.2015 - 02:16

• 2

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych