Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem (sprawa) imigrantów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2397 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Problem (sprawa) imigrantów (146 użytkowników oddało głos)

Czy jesteś ZA przyjęciem imigrantów do Polski?

1. Głosowano TAK (9 głosów [6.16%])

Procent z głosów: 6.16%

2. Głosowano NIE (131 głosów [89.73%])

Procent z głosów: 89.73%

3. JEST MI OBOJĘTNE (6 głosów [4.11%])

Procent z głosów: 4.11%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

MarcinK.
  • Tematów: 0
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Jeśli miałbym do wyboru mieszkanie w Amsterdamie w dzielnicy muzułmańskiej, czyli tu, gdzie w tej chwili, lub w Polsce w dzielnicy, w której jest dużo kibiców piłkarskich… myślę, że zgadniecie, co bym wybrał. I jeśli wpuszczenie kilkunastu tysięcy Syryjczyków ma w Polsce spowodować natychmiastowy upadek dotychczasowego porządku, tradycji i wierzeń… być może wyszłoby to Polsce na dobre (pominąwszy obiektywne trudności, na które natrafi kilkanaście tysięcy uchodźców, próbujących narzucić 35-milionowemu krajowi swoje poglądy). Bo na razie w dzielnicy muzułmańskiej czuję się bezpieczny, a kiedy lecimy do Warszawy, przypominam Zbrojmistrzowi, żeby mnie nie brał za rękę i nie całował na ulicy.

http://www.miloscpo3...na-islamizacja/

Tak powaznie?Moze powinni pojechac do jednego z krajow muzulmanskich albo chociazby do Sztokholmu w nieodpowiednia dzielnice albo do Paryza w czasie modlow albo po zmroku i wtedy powinni zlapac sie za reke i pocalowac? No bo jest roznica miedzy polska patologia stworzana przez ubustwo, a religijnymi fanatykami.

• 0

Goosfraba.
  • Tematów: 3
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Wystarczające aby... mieć poczucie że imigranci wchodzą ci do domu i uznać się uprawnionym, aby nawoływać do ich zabijania w polskim internecie? A mówią że to lewacka logika jest pokrętna...

A dlaczego niby mamy się uczyć na swoich błędach jak możemy na czyichś? ;) W tym przypadku na przykładzie tego co się dzieje w innych krajach.

Wiecie, że lewaki pierwsi pójdą pod nóż? To jest dla mnie jakaś schizofrenia totalna. Wszyscy wiedzą, że islam nie toleruje homo, feministek itp itd a to ich przedstawiciele najglośniej krzyczą za imigrantami.

Żelazna logika? Heh.

Korzystając z tej okazji zacytuję arcyciekawą opinię na temat imigrantów, którzy mają rzekomo wprowadzić w Polsce homofobię i agresję wobec inności:

Przeczytałem dzisiaj, parafrazuję, mniej więcej taki komentarz do czyjegoś postu: „Wy głupi geje to nie rozumiecie, że prawica ratuje i was, bo przyjedzie nam tu islam i dopiero wam pokaże, w wielu miastach strach wejść do muzułmańskiej dzielnicy bo w kółko zamieszki, a ja tego nie chcę u nas w Polsce”

Tak więc rozwinę odpowiedź tutaj.

Według statystyk z 2012 roku, w Amsterdamie 14% mieszkańców wyznaje wiarę muzułmańską. Od razu będzie dygresja. To, że ktoś wygląda, jakby wyznawał wiarę muzułmańską, nie oznacza, że to robi. Mam wśród znajomych Libańczyka, Syryjczyka i Brytyjczyka, jeden z nich jest muzułmaninem, zgadniecie, który? Tak jest, Brytyjczyk. Wygląda, żeby nie było, oliwkowa skóra, broda (przystrzyżona na krótko), przy każdym locie międzynarodowym przypadkiem wypada na niego kontrola osobista, gdyby miał tyle szczęścia na loterii, co przy kontroli osobistej, latałby prywatnym odrzutowcem.

Fakt, że statystyki mówią o 14% nie mówi o rozkładzie. W dzielnicach bogatych, np. De Pijp, jest raczej blond i biało. W Biljmer większość stanowią czarnoskórzy. Koło nas, w Noord, większość stanowią Turcy, Marokańczycy i generalnie nacje oliwkowo-brodato-czarnookie. W odróżnieniu od autorów różnych bredni z Bunia, powielanych w setkach egzemplarzy, nie umiem na oko powiedzieć, kto jest Turkiem, a kto Marokańczykiem, kto muzułmaninem, a kto ateistą. Domyślam się, że grupki gromadzące się koło meczetu są muzułmanami. Tyle.

Na zdjęciu powyżej Wasz ulubiony ałtor. Wrzuciłem zdjęcie na Bunia i podpisałem „Ahmed budowniczy”. Za samą brodę mam szansę w Polsce dostać w gębę, jeśli wierzyć temu, co czytam. Co sobie na mój temat myśl nobliwa blond pani Joke de Groen jadąca tramwajem obok mnie? Nie mam pojęcia. W każdym razie zapewniam, że nie wyznaję islamu w żadnej formie.

Mieszkam w osławionej dzielnicy muzułmańskiej. Może za krótko, bo dopiero 13 miesięcy, ale i wcześniej bywałem tu regularnie, Zbrojmistrz mieszka tu – zdaje się – 15 lat. Na rogu, 200 metrów od nas, stoi meczet. Przy meczecie regularnie duże grupy panów w śmiesznych ciuszkach, nie wiem, co dla muzułmanina oznacza szata w typie przybrudzony Gandalf i zabawna czapeczka a la jarmułka, ale panowie na rogu regularnie się tak odziewają. W supermarkecie obsługują mnie panie z szarfami na głowie. W aptece zresztą też. Nigdy nie widziałem żadnych zamieszek. Żadnych. Nawet tyciusich. Być może zamieszki organizowane są wyłącznie w dniach, kiedy jestem w kuźni, a potem odbywa się pospieszne sprzątanie ulicy, żebym się nie połapał, ale spalone samochody chyba bym zauważył. (Widziałem w Amsterdamie płonący samochód, było to w centrum miasta, w Sylwestra, w roku 2007. Jestem zdania, że kraj, w którym panuje zakaz palenia ognisk gdziekolwiek prosi się o pożary na ulicach w Sylwestra.)

Pewnego dnia – było to wtedy, kiedy matka Zbrojmistrza była umierająca i był on nieco emocjonalnie roztrzęsiony – wracaliśmy do domu. Mieszkamy nad barem, drzwi wejściowe są obok wejścia do baru i akurat tak się trafiło, że na zewnątrz siedziała sobie na krzesełku zażywna czarnoskóra dama. Zbrojmistrz zwrócił jej uwagę, niepotrzebnie, bo wcale drzwi nie zastawiała, ale dama miała w sobie tyle procentów, że odpowiedziała wrzaskiem. Zbrojmistrz się zdenerwował i również podniósł głos. Ja stałem obok, kompletnie mnie zatkało, nie miałem pojęcia, co powiedzieć lub zrobić. I wtedy z baru wyskoczyło dwóch oliwkowych młodzieńców tak koło dwudziestki i bez pytania, o co chodzi, wygarnęli:

– To są ci homoseksualiści! Czego się spodziewać po homoseksualistach?

Zrobiło mi się lekko niedobrze. Zbrojmistrz i dama wymienili jeszcze jakieś uprzejmości, po czym wreszcie otworzył drzwi (nie miałem wtedy jeszcze swoich kluczy) i weszliśmy, lub raczej wbiegliśmy do środka. Opieprzyłem go niemrawo, świadom, iż jego stan emocjonalny nie należy do stabilnych. Następnego dnia dowiedzieliśmy się, że dama wbiegła do baru i drżącym głosem poskarżyła się, że padła ofiarą dyskryminacji rasowej.

Przez dobre kilka miesięcy za każdym razem, kiedy przechodziłem koło baru, bałem się pobicia jako jeden z „tych homoseksualistów”. Bałem się, bo pamiętałem Polskę. Polskę, w której pijani żołnierze rzucali we mnie i mojego chłopaka puszkami z piwem w Łazienkach Królewskich. W której grupa dresiarzy pobiła mojego chłopaka na ulicy. W której byliśmy w Krakowie obrzucani kawałkami drewna i czymkolwiek, co było pod ręką. O wyzwiskach nie wspominam. Za każdym razem była to kara za przestępstwo trzymania się za ręce. Goście baru na parterze nigdy niczego mi nie zrobili. Panowie pod meczetem podobnie. A do mnie dopiero kilka tygodni temu (naprawdę!) dotarło, że najwyraźniej cała okolica wie, że jesteśmy parą. I kicha na to z odrzutem. Nikt nie pomazał nam drzwi, nie spuścił powietrza z opon rowerów, nie wsadził kupy do skrzynki pocztowej, w ogóle nikt nam nigdy niczego nie zrobił.

Zbrojmistrz poprosił właściciela baru, żeby przeprosił damę w jego imieniu, gdy owa znów się objawi; wytłumaczył powody swojej nerwowości. Właściciel baru pokiwał głową ze zrozumieniem. Na oko między 40 a 50, wygląda na muzułmanina. Po drugiej stronie mamy hotel, jego właściciel ma taki biceps, jak ja udo, wygląda na muzułmanina. Czy dwaj młodzi panowie, którzy nas wyautowali byli muzułmanami? A skąd ja to do cholery mogę wiedzieć?

Jeśli miałbym do wyboru mieszkanie w Amsterdamie w dzielnicy muzułmańskiej, czyli tu, gdzie w tej chwili, lub w Polsce w dzielnicy, w której jest dużo kibiców piłkarskich… myślę, że zgadniecie, co bym wybrał. I jeśli wpuszczenie kilkunastu tysięcy Syryjczyków ma w Polsce spowodować natychmiastowy upadek dotychczasowego porządku, tradycji i wierzeń… być może wyszłoby to Polsce na dobre (pominąwszy obiektywne trudności, na które natrafi kilkanaście tysięcy uchodźców, próbujących narzucić 35-milionowemu krajowi swoje poglądy). Bo na razie w dzielnicy muzułmańskiej czuję się bezpieczny, a kiedy lecimy do Warszawy, przypominam Zbrojmistrzowi, żeby mnie nie brał za rękę i nie całował na ulicy.

http://www.miloscpo3...na-islamizacja/

Fajnie ale zapomnieli napisać: "ARTYKUŁ SPONSOROWANY" :szczerb:

Polecam dla otrzeźwienia inny artykuł - http://www.listyznas...amu-w-niemczech

• 0

Last Sicarius.

Ostrzewtłumie

• Tematów: 84
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Angela Merkel dostanie Pokojowego Nobla 2015?
Czy Angela Merkel będzie tegoroczną laureatką Pokojowej Nagrody Nobla? - zastanawiają się niemieckie media. Kanclerz Niemiec została nominowana do tego wyróżnienia na początku roku za swój udział w rozmowach pokojowych w Mińsku ws. konfliktu ukraińskiego. Teraz znów mówi się o Merkel, ale w związku z otwartą polityką Niemiec wobec uchodźców wojennych, którą ogłosiła. - To mimo wszystko za mało - uważa Piotr Buras, dyrektor warszawskiego biura European Council on Foreign Relations.

Czy tylko mi się rzygać chce jak czytam takie dyrdymały? bleh

• 3

D.B. Cooper.
  • Tematów: 108
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Wydaje mi się, że właśnie ten niżej zaprezentowany filmik był zamieszczony w tym temacie, z prośbą o przetłumaczenie, dlatego dodaję art. z niezależnej.pl. w którym przytoczonych  jest kilka najważniejszych cytatów.

Zdepczemy Europę! - takie przesłanie do imigrantów skierował imam w meczecie Al-Aksa

4rbyw3.jpg

Warto, by słowa te usłyszeli wszyscy "pożyteczni idioci" próbujący witać islamskich imigrantów darmowymi mieszkaniami i zasiłkami. W jerozolimskim meczecie Al-Aksa imam Szejk Muhammad Ajed wygłosił mowę skierowaną do tzw. uchodźców, twierdząc, że "zdepczą" oni i "podbiją" państwa Europy.

Przemówienie zostało wygłoszone 11 września 2015 r., w rocznicę terrorystycznych zamachów na World Trade Center w Nowym Jorku.

Szejk Muhammad Ajed powiedział:

Niewierni chcą nas dręczyć. Chcą nas upokorzyć. Koran mówi: "Żydzi i chrześcijanie nigdy nie będą z was zadowoleni". Ale my nigdy nie podążymy za ich religią. Ta ciemna noc się skończy i wkrótce ich zdepczemy, zgodnie z wolą Allaha.

Potem nastąpił politologiczno-ekonomiczny wywód:

Niemcy nie są krajem pełnym współczucia, chcącym przyjmować uchodźców z Syrii i Iraku, czy palestyńskich uchodźców z Lewantu lub innych miejsc. Europa stała się stara i niedołężna, potrzebuje nowych zasobów ludzkich. A żadna siła nie jest tak potężna jak ludzka siła nas, muzułmanów. Muzułmanie, mówią Niemcy w swoich gospodarczych raportach, potrzebują 50 tys. młodych robotników. Teraz mają 20 tys. i chcą kolejnych 30 tys. i więcej, by pracowali w ich fabrykach. Niemcy nie są powodowani współczuciem dla Lewantu, jego ludzi i uchodźców.

I końcowa, najmocniejsza refleksja imama:

W całej Europie serca natchnięte są nienawiścią wobec muzułmanów. Chcieliby, abyśmy byli martwi. Ale stracili płodność, więc szukają jej wśród nas. Damy im płodność! Rozmnożymy z nimi nasze potomstwo, ponieważ podbijemy ich kraje - czy chcecie tego, czy nie, Niemcy, Amerykanie, Francuzi, Włosi i wszyscy wam podobni. Przyjmijcie uchodźców! Wkrótce zgromadzimy ich w imię nadchodzącego Kalifatu. Powiemy wam: "To nasi synowie".

OBEJRZYJ NAGRANIE (język arabski, tłumaczenie angielskie):

...

Użytkownik D.B. Cooper edytował ten post 19.09.2015 - 11:20

• 11

Chasm.
  • Tematów: 1
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

*
Popularny

DBC - to nic nie da. Choćbyś nie wiadomo ile zamieścił filmów i wypowiedzi - to walenie głową w mur. W tym tylko wątku znalazło się kilka materiałów, w których padają, już nawet nie zakamuflowane, groźby wobec cywilizacji Zachodu. Czy coś to zmieniło? Może tyle, że w maistreamowych mediach pojawia się od czasu do czasu krytyka zachowania uchodźców. Ale tylko od czasu do czasu. Dalej Węgrzy, postępujący zgodnie z obowiązującym w Europie prawem , nazywani są rasistami. Chorwatom entuzjazmu dla uchodźców starczyło bodajże na 1 dzień - już zaczynają ich zwozić pociągami na granicę z Węgrami. Lekceważenie groźby islamizacji Europy, dla mnie osobiście to nie jest głupota i zaślepienie, to sabotaż.

Zdecydowania większość zwolenników przyjmowania uchodźców (imigrantów, kurczę, nazywajmy to po imieniu) nie chce zrozumieć jednego prostego faktu - Polacy nie są przeciwni uchodźcom w ogóle - Polacy są przeciwni islamistom. Może Polacy wbrew obiegowej opinii, nie chcę być "tak i przed szkodą jak i po szkodzie głupi". Zaręczam wam, że na pewno sytuacja byłaby inna w przypadku wyznawców buddyzmu, judaizmu, hinduizmu, czy innych izmów. Islam ma wielu fanatyków i to jest największa groźba dla Europy. Oczywiście w przeszłości chrześcijaństwo miało swoich, ale na Boga, nie wracajmy do Średniowiecza, w którym w tej chwili jest Islam!

Na koniec na rozluźnienia atmosfery - żarcik w wykonaniu dra Samera Masri, prezesa fundacji "Wolna Syria" - "Syryjczyk, który będzie się integrował, także odda krew za Polskę."

http://wiadomosci.on...a-polske/8h28sk

Tak... Będzie z takim entuzjazmem walczył o obcy kulturowo świat, jak o własną ojczyznę, z której ucieka w takim tempie, że zapomina nawet zabrać dokumentów...

• 9

Goosfraba.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Tu mamy kolejną wypowiedź zadowolonego geja z tego, że Somalijczycy złoili mu skórę:

- Jak na ten atak zareagowali twoi norwescy znajomi?

- Co ciekawe, nikt nie skupiał się na tym, że był to atak związany z problemem homofobii. Pierwsze pytanie, które każdy mi zadawał było: skąd byli sprawcy. Gdy mówiłem, że z Somalii, mówiono mi: no tak, z nimi jest wiele problemów, można się było tego spodziewać. Wszyscy skupiali się na pochodzeniu sprawców. Teraz z perspektywy czasu widzę, że już wtedy można było zauważyć rosnącą ksenofobię wśród Norwegów. Bo trzeba zaznaczyć, że Polacy nie są wyjątkiem. W przypadku Norwegii również nie można mówić o otwartości na uchodźców przy obecnym kryzysie.

- Czy atak nie zmienił twojej opinii na temat otwartości na temat pomocy uchodźcom?

- Nie. Myślę, że atak nie tyle miał podłoże kulturowe, nawet jeśli był podyktowany nienawiścią do gejów, co wynikał z frustracji związanej z ubóstwem i poczuciem braku przynależności do lokalnej społeczności. I wina tu nie leży wyłącznie po stronie imigrantów, społeczeństwa, do których przybywają powinny robić więcej, by ich integrować.

:lol2:

• 0

Moltenlair.
  • Tematów: 8
Reputacja

Napisano

Oczywiście gdyby zaatakowali go biali to by zrobił aferę na pół kraju :)

• 1

owerfull.
  • Tematów: 5
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

- Nie. Myślę, że atak nie tyle miał podłoże kulturowe, nawet jeśli był podyktowany nienawiścią do gejów, co wynikał z frustracji związanej z ubóstwem i poczuciem braku przynależności do lokalnej społeczności. I wina tu nie leży wyłącznie po stronie imigrantów, społeczeństwa, do których przybywają powinny robić więcej, by ich integrować.

Naiwny bałwan. Czyli i tak już z najbardziej opiekuńczej na świecie Europy chcą zrobić ... jeszcze bardziej opiekuńczą Europę? Zabawne.

• 0

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Turcja: starcia imigrantów z policją

W Adrianopolu w Turcji doszło do starcia pomiędzy lokalną policją a imigrantami, którzy przez Bałkany chcą się przedostać do Europy Zachodniej. Tysiące imigrantów demonstrują na autostradzie łączącej to miasto ze Stambułem.

Imigranci deklarują, że chcą dostać się do turecko-greckiej granicy na piechotę. Turecka policja zatrzymała ich pochód 3 kilometry przed Adrianopolem, gdzie doszło do zamieszek. Droga, która wiedzie przez północną Turcję, to nowy kierunek, który wybierają uchodźcy, aby ze względu na pogarszające się warunki pogodowe uniknąć przeprawy na greckie wyspy przez Morze Egejskie.

Tak jak pisałem, gdzie się pojawiają tam zadyma, ale nie...przecież w Polsce będą grzeczni jak twierdzą niektórzy.

Natomiast Węgrzy zaczynają coraz ostrzej działać, co mi się bardzo podoba:

Imigranci znów szturmują granicę Węgier. Budapeszt mobilizuje wojsko

Tylko na kilka dni udało się Węgrom ograniczyć liczbę imigrantów, zamykając przejścia graniczne z Serbią. Po tym, gdy Chorwacja najpierw zadeklarowała politykę otwartych drzwi, a następnie oznajmiła, że nie zdoła przyjąć większej liczby przybyszów z Bliskiego Wschodu, uchodźcy znów szturmują Węgry. Tym razem przedostają się przez granicę chorwacko-węgierską, również z pomocą chorwackich służb. By poradzić sobie z kolejną falą uchodźców, Budapeszt mobilizuje rezerwistów.

afp_zolnierze_wegry_granica_625.jpeg

Węgierski minister obrony Istvan Simiscko ogłosił, że do wojska zostaną powołani rezerwiści, którzy uzupełnią braki kadrowe w garnizonach. Duża część ich personelu została skierowana na pogranicze, by wspomóc siły policyjne w kontrolowaniu unijnej granicy z Serbią, a teraz granicy chorwacko-węgierskiej. Dodatkowo to armia rozbudowuje nadgraniczny płot, który ma powstrzymać próby nielegalnego przekraczania granicy.

Słowenia też zamyka granicę...

• 3

Moltenlair.
Reputacja

Napisano

Może Polska też zmobilizuje rezerwistów, chętnie stanę w barykadzie naprzeciw tej dziczy.

• 1

andi.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

czy moze mi ktos wyjasnic jak to jest ze oni decyduja ze maszeruja do Niemiec i koniec

Niemcy tez nie sa z gumy i wszystkich nie pomieszcza

• 0

Goosfraba.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Imigrant o chorwacji:
"Croatia not good, one month 100 kuna, eat no good, everyday macaron, not good, me go to the Germany because Germany very good"

Użytkownik Goosfraba edytował ten post 19.09.2015 - 15:01

• 0

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@ Ostrze

Nie ma czegoś takiego jak nominacja do Nobla, mogą być najwyżej zgłoszenia, tylko że co roku zgłasza się do nagrody pokojowej ponad tysiąc osób więc samo to że ktoś ją zgłosił o niczym nie świadczy.

@ Andi

Cóż, prawdopodobnie nie czytają europejskich gazet i nie oglądają telewizji. Jeśli przemytnicy obiecali im że w Niemczech będą mieli luksusy, każdy dostanie osobny dom, od razu pracę i pieniądze i nikt nie będzie do nich strzelał, to nic dziwnego że tam ciągną. Na zasadzie "wszyscy mówią że tam będzie dobrze, to idźmy". Jak bardzo rozbieżne są wyobrażenia imigrantów z rzeczywistością świadczy przytaczana przez media relacja imigrantki, które twierdziła że w Paryżu pryska się perfumami na ulicach aby ładnie pachniało. No i przede wszystkim wybierając się w podróż na północ imigranci nie wiedzą, że po drodze mogą zostać zatrzymani. Mają w głowach obraz europy bez granic i kontroli i potem są zdziwieni i sfrustrowani gdy zatrzymują ich na granicy Węgier.

Być może dobrym rozwiązaniem byłaby kampania informacyjna w językach którymi mówią imigranci z informacją jak na prawdę wyglądają trudności po drodze, które kraje ich nie wpuszczają, jak tragicznie może się skończyć przemyt w ciężarówkach i jakie na prawdę są warunki w Niemczech (oraz że mogą składać wnioski o status uchodźcy w pierwszym kraju a po jego otrzymaniu wyjechać legalnie do Niemiec, bo z niektórych wypowiedzi wynika, iż sądzą że po złożeniu wniosku w Grecji musieliby zostać w Grecji i nie mogliby wyjechać).

• 0

MarcinK.
  • Tematów: 0
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

@ Andi

Cóż, prawdopodobnie nie czytają europejskich gazet i nie oglądają telewizji. Jeśli przemytnicy obiecali im że w Niemczech będą mieli luksusy, każdy dostanie osobny dom, od razu pracę i pieniądze i nikt nie będzie do nich strzelał, to nic dziwnego że tam ciągną. Na zasadzie "wszyscy mówią że tam będzie dobrze, to idźmy". Jak bardzo rozbieżne są wyobrażenia imigrantów z rzeczywistością świadczy przytaczana przez media relacja imigrantki, które twierdziła że w Paryżu pryska się perfumami na ulicach aby ładnie pachniało. No i przede wszystkim wybierając się w podróż na północ imigranci nie wiedzą, że po drodze mogą zostać zatrzymani. Mają w głowach obraz europy bez granic i kontroli i potem są zdziwieni i sfrustrowani gdy zatrzymują ich na granicy Węgier.

Wiec jesli przemytnicy obiecali im cuda na kiju to teraz cala europa ma te obietnice spelnic? Przemytnicy na uslugach USA czy ISIS? Ile bojownikow przemycaja miedzy imigrantami? A bierzcie ich wiecej, wezcie wszystkich, to sie skonczy krwawa jatka zobaczycie.

• 0

skittles.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Przemytnicy na uslugach USA czy ISIS?

Przemytnicy są na usługach tylko i wyłącznie pieniądza. Zwietrzyli super biznes, wcisną uchodźcom każdy kit byleby tylko ich do podróży przekonać, a "miejsce" na naczepie zawsze się znajdzie...

I tak krótko do tych, którzy wciąż powtarzają i dziwią się, dlaczego ci ludzie nie walczą o swoją ojczyznę. Sprawa jest prosta (i bardzo skomplikowana) - oni nawet nie wiedzą kto w tej wojnie walczy i z kim. To wojna domowa, bratobójcza, sąsiada z sąsiadem. Nie ma wyraźnego frontu, nie ma "nas dobrych" i "ich złych". Jest tylko chaos, przed którym uciekają.

Pewnie część z nich ma niecne zamiary, niektórzy nie zechcą się asymilować - to bardziej niż pewne. Ale należałoby to jakoś rozwiązać, a nie mówić wszystkim "nie". Nie wiem, wprowadzić jakieś okresy karencyjne (natychmiastowa deportacja za jakiekolwiek przestępstwo itp), dokładnie ich prześwietlić, pomysłów by się trochę znalazło, trzeba tylko chcieć.

• 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych