Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem (sprawa) imigrantów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2397 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Problem (sprawa) imigrantów (146 użytkowników oddało głos)

Czy jesteś ZA przyjęciem imigrantów do Polski?

1. Głosowano TAK (9 głosów [6.16%])

Procent z głosów: 6.16%

2. Głosowano NIE (131 głosów [89.73%])

Procent z głosów: 89.73%

3. JEST MI OBOJĘTNE (6 głosów [4.11%])

Procent z głosów: 4.11%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

szczyglis.
  • Tematów: 23
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Tymczasem, pamiętacie sprawę, gdzie węgierska dziennikarka podcięła nogę kolesiowi z dzieciakiem?
Otóż faceta tego zrobiono teraz celebrytą, jest zapraszany na wywiady, a Cristiano Ronaldo z jego dzieciakiem wychodzi na murawę:

A2lb5jS.jpg

Niesamowite co?

A teraz przeczytajcie ten artykuł:

Sprawy Osamy Abdul Mohsena i Laitha al Saleha pokazują bardzo ważny aspekt kryzysu migracyjnego: wojnę informacyjną opartą na manipulacji, ignorancji oraz politycznej poprawności. Presja medialna może w takiej sytuacji uniemożliwić lub co najmniej utrudnić weryfikację uchodźców i migrantów pod kątem związków z terroryzmem lub innymi organizacjami przestępczymi, a także kryminalnej przeszłości - dla Defence24.pl pisze Witold Repetowicz.[...]

Całość: http://www.defence24...iedbania-mediow

• 0

D.B. Cooper.
  • Tematów: 108
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

W Brukseli zapadła decyzja - 120 tysięcy uchodźców trafi do poszczególnych krajów Unii Europejskiego. Polska poparła stanowisko Niemiec.

Decyzję przed jutrzejszym szczytem Unii Europejskiej podjęli ministrowie spraw wewnętrznych.

Przeciwko głosowały Czechy, Słowacja, Węgry i Rumunia, a Finlandia wstrzymała się. Nieoficjalnie wiadomo, że Polska była "za", czyli zgodziła się na przyjęcie imigrantów.

Polska zagłosowała "za" i jako jedyna wyłamała się z jednolitej postawy Grupy Wyszehradzkiej, do której należymy razem ze Słowakami, Czechami i Węgrami.

...

Ale wstyd... :/

• 11

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@ Szczyglis

Jeśli ludzie wolą widzieć imigrantów jako jednolite "bydło" dobrze jest pokazać że składa się z poszczególnych osób, które mają swoje życie. W tym przypadku dziennikarka podcięła nogę dziadkowi z dzieciakiem (których rzekomo nie ma wśród imigrantów), który okazał się byłym syryjskim trenerem i sędzią piłkarskim. Też miał farta. Szkoda że nie znaleźli tej dziewczynki którą kopnęła wcześniej.

• -4

szczyglis.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@D.B: To już nie wstyd, to jest tragedia.

Wiedziałem, że tak będzie, po prostu wiedziałem...

Nie wiem co napisać nawet...

• 0

Przemek12345.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

W Brukseli zapadła decyzja - 120 tysięcy uchodźców trafi do poszczególnych krajów Unii Europejskiego. Polska poparła stanowisko Niemiec.

Decyzję przed jutrzejszym szczytem Unii Europejskiej podjęli ministrowie spraw wewnętrznych.

Przeciwko głosowały Czechy, Słowacja, Węgry i Rumunia, a Finlandia wstrzymała się. Nieoficjalnie wiadomo, że Polska była "za", czyli zgodziła się na przyjęcie imigrantów.

Polska zagłosowała "za" i jako jedyna wyłamała się z jednolitej postawy Grupy Wyszehradzkiej, do której należymy razem ze Słowakami, Czechami i Węgrami.

...

Ale wstyd... :/

Zgadzam się. Wstyd. Jak zwykle stajemy za opcją dobrą dla Niemiec z kto go wie jakiego powodu/powodów... Nigdy tego nie pojmę...

Mogę brzmieć jak naiwny człowiek, ale to jest naiwne działanie przeciw interesom RP!

Co ten rząd sobie wyobraża? Przecież ogromna część (nie mam dokładnych liczb, ale zdaje mi się, iż większość) polaków jest przeciw tym "uchodźcom".

Czy oni na prawdę nie widzą, że to jeden, wielomilionowy współczesny Koń Trojański?

Przecież to jest nader oczywiste, że wielu z tych uchodźców to zwykli terroryści, a mimo to Kopacz wraz z większością rządu popiera takie działania?

O co w tym wszystkim chodzi?

Kto w tym wszystkim jest za kim lub za czym?

Czy nasz rząd na prawdę nie widzi z czym mamy doczynienia?

Zagłada europejskiej cywilizacji. To chyba jedyny interes jaki leży na sercu dla współczesnych przywódców państw UE.

I patrząc po poście wyżej jestem skłonny stwierdzić, że są oni coraz bliżej wykonania tego tragicznego, nieprzemyślanego planu.

Użytkownik Przemek12345 edytował ten post 22.09.2015 - 17:59

• 1

dryndryn.
  • Tematów: 2
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

huk  nawet z samymi imigrantami ale zdradzic najblizsze nam kraje Europy w takim momencie to nie do wybaczenia

• 0

Last Sicarius.

Ostrzewtłumie

• Tematów: 84
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Hahaha a Schetyna mówił, że będzie próbował aby wyszło lepiej dla nas. Taki wał wyszedł, jak zwykle przy tych rządach jakie mamy. Już widzę jak słupki znów zaczynają spadać heh. Ręka rękę myje. 

Już teraz Czesi czy Węgrzy zaczynają na nas patrzeć jak na zdrajców bo jeszcze dwa dni temu było mówione, że grupa Wyszehradzka będzie się trzymać razem i tych kwot nie poprzez. A jak zwykle na sprzedajnych wyszliśmy my. No brak słów. Takim postępowanie nic ważnego nie ugramy, nie staniemy się silniejsi, a nasza pozycja by tego wypadała. Z kim my mamy zawierać umowy jak przychodzi co do czego to liże zadek tym mocniejszym chociażby decyzje były negatywne dla nas. Już nawet taka Finlandia się wstrzymała od głosu...

Wow te postulaty Wow

Rafał Trzaskowski zapewnia, że w planie ws. uchodźców, przegłosowanym przez szefów MSW państw Unii Europejskiej, uwzględnione zostały wszystkie postulaty Polski. Wiceminister spraw zagranicznych napisał na Twitterze, że porozumienie nie przewiduje automatyzmu w przydzielaniu tzw. kwot imigrantów i zakłada "kontrolę państw członkowskich".

Użytkownik Ostrzewtlumie edytował ten post 22.09.2015 - 18:15

• 0

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jeszcze przed chwilą myślałem że najdziwniejszą teorią na temat imigrantów jest twierdzenie Frondy, że wszyscy oni to uciekający z Afryki geje, ale teraz pojawił się nowy zawodnik. Monitor Polski pyta: "Czy wśród imigrantów są hybrydy ludzkie i bioroboty?"

http://www.monitor-p...e-i-bio-roboty/

Czekam na pojawienie się teorii "no man" (że nie ma żadnych imigrantów, to symulacja komputerowa).

• -2

szczyglis.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

@ Szczyglis

Jeśli ludzie wolą widzieć imigrantów jako jednolite "bydło" dobrze jest pokazać że składa się z poszczególnych osób, które mają swoje życie. W tym przypadku dziennikarka podcięła nogę dziadkowi z dzieciakiem (których rzekomo nie ma wśród imigrantów), który okazał się byłym syryjskim trenerem i sędzią piłkarskim. Też miał farta. Szkoda że nie znaleźli tej dziewczynki którą kopnęła wcześniej.

Nie zgodzę się absolutnie.

Dziennikarka zachowała się jak najbardziej poprawnie.

Ludzie ci wyrwali się policji, policji suwerennego kraju, która zgodnie z prawem nakazała im zostać w miejscu tam gdzie stoją.

Złamali prawo i ruszyli na samowolkę, mieli szczęście, że skończyło się na podcięciu nogi, a nie na otworzeniu ognia.

Gdyby taka sytuacja miała miejsce na granicy w USA to ci ludzie - i ojciec i syn mieliby już cały magazynek wpakowany w plecy.

Imigranci nie mogą sobie od tak przekraczać granic i dziwię się Orbanowi, że jeszcze ostrej amunicji nie wprowadził na granice.

• 9

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Krótkie pytanie, czy za miesiąc jak zmieni się nam rząd(to już pewne), to mogą jakoś cofnąć tą chorą ustawę naszej niemieckiej władzy?

• 0

MarcinK.
  • Tematów: 0
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Tymczasem, pamiętacie sprawę, gdzie węgierska dziennikarka podcięła nogę kolesiowi z dzieciakiem?
Otóż faceta tego zrobiono teraz celebrytą, jest zapraszany na wywiady, a Cristiano Ronaldo z jego dzieciakiem wychodzi na murawę:

A2lb5jS.jpg

Niesamowite co?

A teraz przeczytajcie ten artykuł:

Sprawy Osamy Abdul Mohsena i Laitha al Saleha pokazują bardzo ważny aspekt kryzysu migracyjnego: wojnę informacyjną opartą na manipulacji, ignorancji oraz politycznej poprawności. Presja medialna może w takiej sytuacji uniemożliwić lub co najmniej utrudnić weryfikację uchodźców i migrantów pod kątem związków z terroryzmem lub innymi organizacjami przestępczymi, a także kryminalnej przeszłości - dla Defence24.pl pisze Witold Repetowicz.[...]

Całość: http://www.defence24...iedbania-mediow

A czy nie okazalo sie przypadkiem, ze ten dziad byl bojownikiem z odlamu Al-Kaidy?

• 1

Last Sicarius.

Ostrzewtłumie

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Te teorie to podobne bajki jak te co mówią, że imigranci zwiększą wzrost gospodarczy państw lub, że będą chcieli się zasymilować ze społeczeństwem :v

Użytkownik Ostrzewtlumie edytował ten post 22.09.2015 - 18:30

• 2

szczyglis.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

To jest straszne, nasz rząd nas zdradził, zdradził też wszystkich naszych jedynych przyjaciół.
Ale społeczeństwo państw grupy wyszehradzkiej i tak wie swoje, że to robota rządu, a nie nasze zdanie.

Ja swego czasu, chyba z tydzień temu wysłałem emaila do kancelarii premiera Orbana:

To: [email protected]

Viktor Orbán,
Prime Minister of Hungary

Dear Mr. Prime Minister,
I am writing this letter from Poland, I am a Pole and I would like to present to you the very important issue.
Our countries have been always united great friendship and you should know that it is till today.
We, as a Polish society - we are proud of your position on the situation that is taking place in connection with illegal immigrants and we fully support you at this difficult time. Over 80% of our society fully support your actions on this issue. We are fully solidarity with your country. Unfortunately, our government, as a European Union marionette shows a completely different picture.

We, Poles are against European Union standpoint and we know what the threat is admitting immigrants into our countries.
All of our public media totally misrepresent the situation and shows the case quite differently than in reality. They show us crying mothers with children and imposes us the position promoted by Chancellor Merkel. Our media and government lying to us all. Citizens of Poland not supports the position of the European Union. You should know that the public media does not show the real pictures from Poland.

You must know that we - all of Polish citizens as a friends of your country, we are with you and also we will fight! Please, remember this.
We should fight together and never give up! 

Good luck Mr. Prime Minister.
Yours friendship and respect on behalf of all Poles.
Marcin Szczygliński
Poland

Narobiłem pewnie byków (kto lepiej ode mnie zna angielski to się pewnie za głowę złapie), ale w każdym razie mogłem to zrobić i to zrobiłem.
Nie wiem, czy ktoś to tam przeczytał, odpowiedź nie przyszła, ale przeczytać na bank przeczytali.
Powinni wiedzieć, że My, Polacy to nie to samo co polski rząd.
Ja już robię co mogę i widzę, że chyba dzisiaj napiszę kolejnego emaila do premiera Węgier...

Krótkie pytanie, czy za miesiąc jak zmieni się nam rząd(to już pewne), to mogą jakoś cofnąć tą chorą ustawę naszej niemieckiej władzy?

Nie mogą. Decyzja zapada w Parlamencie Europejskim, nie w naszym.

Użytkownik szczyglis edytował ten post 22.09.2015 - 18:55

• 3

Last Sicarius.

Ostrzewtłumie

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Tu macie linka do najpopularniejszego portalu informacyjnego w Słowacji. Porównują oni rozmowy o przydziałach do nowej umowy Monachijskiej(1938), czy też widać bardzo mocne nastroje anty Unijne. Poczytajcie też komentarze o Polakach....

http://zpravy.idnes...._zahranicni_kha

https://translate.go...kha&prev=search

Użytkownik Ostrzewtlumie edytował ten post 22.09.2015 - 18:53

• 0

szczyglis.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Poczytajcie też komentarze o Polakach....

Pięknie...

Pozwolę sobie wkleić co tam znalazłem:

hmm, będę bardzo zainteresowany reakcji dzisiaj z serwera polskiego - Myślę, że wielu zwykłych Polaków, dziś będzie mocno wstydzić swojej służalczy vládu.- smutne dla narodu, który wydalony w 17 wieku pod kierunkiem Wiedeń Sobieski sto tysięcy wojska pod wodzą musulman Kara Mustafa

Dzisiejsi Polacy zabili, mocno ...... ale nadal neexpolodovala planety, być może kierowany przez Orbana naszych małych państewek Central European dobytkům oprzeć UE ....

Polacy nas zdradził, ale nie tylko V3 V4!

Jak typowy dla Polaków, trzymać nóż w plecy

Hm, Polacy sprzedaży .... jak zawsze. Im bardziej wolę Madara

1938, 1968, 2015 zawsze, gdy chodzi o zawężenie Polacy sprzeciwiają się nam ...

Polacy radził go rano i nie daj się im dziwić. Wiele razy w historii wykazały, że pieniądze będzie sprzedawać nawet jego matka.

Jesteśmy już postrzegani jako zdrajcy...

Użytkownik szczyglis edytował ten post 22.09.2015 - 19:02

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych