Napisano 22.09.2015 - 21:54
Napisano 22.09.2015 - 22:06
Mają przyjąć około 5000 ludzi, a wy tutaj robicie awanturę jakby całą ludność z tamtego świata mieli u nas wywalić. Zresztą, nie tylko wy, bo wszyscy naokoło panikują.
Odpowiedz na jedno pytanie: Dlaczego kłamiesz?? Czy dlatego że musisz się wypowiedzieć w każdym temacie? nie ważne czy mądrze czy głupio ale coś napisać??
" Sekretarz stanu ds. europejskich Rafał Trzaskowski tłumaczył, że w wyniku dzisiejszej decyzji do Polski trafi ok. 4,5 tys. osób z 66 tys. uchodźców, których podzielono podczas dzisiejszego spotkania.
To oznacza, że łącznie z 2 tys. osób, których przyjęcie zadeklarowaliśmy już w czerwcu, do Polski trafi ok. 7 tys. uchodźców.
Cały czas do rozlokowania pozostaje jednak ponad 50 tys. migrantów - część z nich trafi zapewne do naszego kraju. Ostateczna liczba uchodźców przyjętych przez Polskę może się jednak zmniejszyć, gdy do programu relokacji przyłączą się inne kraje, np. Szwajcaria, Norwegia czy Irlandia. "
Napisano 22.09.2015 - 23:00
MOIM ZDANIEM Zachowujecie sie jakbysmy czolgami wjechali na terytoria naszych poludniowych sasiadow.
Napisano 23.09.2015 - 00:24
MOIM ZDANIEM Zachowujecie sie jakbysmy czolgami wjechali na terytoria naszych poludniowych sasiadow.
Mam podobne wrażenie, niektórym tutaj się chyba marzy bycie częścią jakiegoś wielkiego historycznego wydarzenia, stąd ta cała paranoja.
Polska przyjmie te 5 tys. uchodźców, kasę na to da unia. Pewnie połowa z tych 5 tys. w ciągu kilku miesięcy ucieknie to niemiec.
Ja rozumiem, że emocje itp, ale bądźmy poważni - niektórzy z was zachowują się jakby Polską granicę miał zaraz sforsować milion islamistów.
A obawy o zasiewanie tymi uchodzcami radykalnego islamu w Polsce są moim zdaniem grubo przesadzone. To nie jest kraj dla nich - narodowościowo bardzo jednolity, islamowi wręcz wrogi, z żenującym socjalem. Ci, którzy w Polsce zostaną, na pewno nie zrobią tego dla wygodnego życia i siedzenia na [...] za kasę państwa. Ci, którym się to marzy, uciekną na zachód jeszcze szybciej niż się w Polsce znaleźli.
Edycja: D.K.
Proszę o nieużywanie wulgarnego słownictwa, nie jest na forum tolerowane. Jako, że to Twój pierwszy raz, jedynie upominam.
Napisano 23.09.2015 - 00:44
Tymczasem, pamiętacie sprawę, gdzie węgierska dziennikarka podcięła nogę kolesiowi z dzieciakiem?
Otóż faceta tego zrobiono teraz celebrytą, jest zapraszany na wywiady, a Cristiano Ronaldo z jego dzieciakiem wychodzi na murawę:
Niesamowite co?
A teraz przeczytajcie ten artykuł:
Sprawy Osamy Abdul Mohsena i Laitha al Saleha pokazują bardzo ważny aspekt kryzysu migracyjnego: wojnę informacyjną opartą na manipulacji, ignorancji oraz politycznej poprawności. Presja medialna może w takiej sytuacji uniemożliwić lub co najmniej utrudnić weryfikację uchodźców i migrantów pod kątem związków z terroryzmem lub innymi organizacjami przestępczymi, a także kryminalnej przeszłości - dla Defence24.pl pisze Witold Repetowicz.[...]
A czy nie okazalo sie przypadkiem, ze ten dziad byl bojownikiem z odlamu Al-Kaidy?
Tutaj facebook jego starszeo syna, który przyjechał razem z tym dziadem do Europy: https://www.facebook...dab.165?fref=ts Zdjęcie w tle z 18 maja 2014 to flaga Dżabhat an-Nusra (syryjska Al-Kaida) pięknie wyglądają też snajperki na zdjęciach w tle. Takie same rzeczy miał w profilu jego tatuś. Zastanawia mnie jedna rzecz, a mnianowicie dlaczego wiele wpisów na profilu jego syna jest po niemiecku? Nawet on sam używa czasem niemieckiego. Czy to taka moda w krajach arabskich na naukę tego jezyka, czy chodzi o coś innego?
Napisano 23.09.2015 - 02:01
Wartościowy Post
Napisałem do redakcji słowackiej gazety, wyprostowałem parę spraw.
Letter from Poland:
Hi, I'm Pole and I was read article about today decision of Polish government in EU.
You must know that our government betray all of us - Polish people witch 99% of us are against EU politics and solidare to Hungary, Czech Republic, Slovakia etc. No one of us is about EU politycs. Today our government betray us and the Poland was called a "traitor". No, we don't. Our government is a traitor, we not. Polish people in over 90% are against this politics, but our government didn't listen us. Our Prime minister - Ewa Kopacz - she is a marionette of Angela Merkel. It is sad.
So please, don't think about us as a traitors. We always with you.Regards from Poland
Marcin Szczyglinski
Znowu pewnie narobiłem byków, ale nieważne, nie jestem w stanie siedzieć bezczynnie, gdy przez politykę naszego rządu traktuje się nas jako zdrajców.
// edit: Wysłałem to do wszystkich możliwych gazet węgierskich, słowackich i czeskich jakie udalo mi się znaleźć.
Przynajmniej tyle mogę zrobić.
Użytkownik szczyglis edytował ten post 23.09.2015 - 04:05
Napisano 23.09.2015 - 08:19
Użytkownik Wszystko edytował ten post 23.09.2015 - 08:22
Napisano 23.09.2015 - 09:45
Kolko wzajemnej adoracji uroslo tutaj mocno w sile i konstruktywna dyskusja jest juz niestety niemozliwa. Szkoda...
Przeraza mnie fakt, ze jak uchodzcy juz przyjada do Polski to beda w wielkim niebezpieczenstwie.
Napisano 23.09.2015 - 10:47
Człowieku to Europa jest w niebezpieczeństwie, zobacz co sie dzieje w Niemczech, Francji, Anglii czy np Szwecji. do tego grona może i dołączyć Polska przez [...]listwo "naszych" rządzących, którzy nas zdradzili.
http://alexjones.pl/...eczecie-al-aksa
http://zmianynaziemi...anowana-inwazja
Na pewno wśród tych "imigrantów" większośc to silni goście w sile wieku, nie ma terrorystów prawda i to oni sa w niebezpieczeństwie Klajcor?
Skoro sa wyłapani juz pierwsi to będa i kolejni, którzy transportuja się ukryci udający imigrantów.
Albo to zaplanowana akcja rządów, albo są tak głupi że nie mają wyobrazni i nie przewidują, analizują skali ryzyka, nie widza co się dzieje w innych krajach Europy?
Edycja: D.K.
Proszę o nieużywanie wulgarnego słownictwa, nie jest na forum tolerowane. Jako, że to Twój pierwszy raz, jedynie upominam.
Napisano 23.09.2015 - 11:07
Jak juz pisalem wczesniej w tym temacie znam osobiscie pare osob z bliskiego wschodu.
Jeden Iranczyk na fejsbuku ma zdjecie na ktorym siedzi w jeep'ie z zamontowana wieloprowadnicowa wyrzutnia rakiet na pace. Taka fotka z wakacji w kraju rodzinnym. Przyjechal do Europy z zona, wiedzie im sie tutaj o niebo lepiej niz w ojczyznie. Pracujemy razem i studiujemy na jednym uniwersytecie.
Myslisz, ze z powodu jednego zdjecia w internecie ten czlowiek ktoregos dnia poderznie mi gardlo?
Pewnie tego bys nawet chcial, zeby mnie i innym, ktorzy maja podobne zdanie na temat imigrantow udowodnic, ze masz racje i zebys mogl spokojnie ze swoim narodem wybranym spacyfikowac "plage bydla".
I tu wlasnie widze problem... Niektorzy ludzie po prostu chca patrzec jak swiat plonie...
I kolejny raz zaznacze, ze moim zdaniem ludzie niebezpieczni sa po obu stronach barykady (czy granicy jak wolisz).
P.S Jeszcze jedno. Jesli ktokolwiek uwaza, ze kryzys zwiazany z migracja ludnosci jest jedyna mozliwoscia na przedostanie sie terrorystow do Europy to dziwi mnie Jego krotkowzrocznosc... Uwazam, ze jest to glownie szansa dla WIEKSZOSCI ludnosci migrujacej by zmienic swoje zycie.
Użytkownik Klajcor88 edytował ten post 23.09.2015 - 11:13
Napisano 23.09.2015 - 11:28
Dryndryn,
Ojej, ja kłamię?
,,Dokument dzieli proces przyjmowania na dwie części. Pierwsza część to przyjęcie 66 tys. osób, druga 54 tys. osób. Z grupy 66 tys. na Polskę przypada 5082 uchodźców. Minister Stachańczyk zaznaczył jednak, że ostatecznie do Polski trafi mniejsza liczba osób- Irlandia, Dania, Szwajcaria, Norwegia i prawdopodobnie Islandia zgłosiły, że też będą uczestniczyć procesie przyjmowania uchodźców. W związku z tym liczby dziś podzielone obniżą się – dodał wiceszef MSW.Przypuszczalnie do Polski trafi 4600-4800 uchodźców. ,,
https://msw.gov.pl/p...-spelnione.html
Popatrz, nawet msw kłamie. I jak tu żyć panie premierze?
nie mam więcej pytań jeśli nie potrafisz liczyć i logicznie myśleć to co tu z Tobą rozmawiać proszę nie wklejaj bajdurzenia wiceszefa MSW tego samego MSW które dalej uważa Komorowskiego za prezydenta i oni mają pilnować imigrantów jak sami stracili kontakt z rzeczywistością??
Tak jak myślałem piszesz tylko byle coś napisać Trolluj dalej
Napisano 23.09.2015 - 11:38
@
Open
Człowiek z lewej ma na sobie mundur sił kurdyjskich (walczących z ISIS). Nie każdy Syryjczyk który ma zdjęcie z bronią, to od razu islamista.
Dziekuje Ci dobry czlowieku.
I tak coponiektorzy tutaj pomysla, ze nieprawda, bo "brudas" a kazdy "brudas" nienawidzi pokojowo nastawionych chrzescijan.
Użytkownik Klajcor88 edytował ten post 23.09.2015 - 11:39
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych