Mapka wskazuje na Bieszczady jako główną "bramę", nie za ciekawie, teren mocno zalesiony i górzysty jest bardzo uciążliwy do dokładnego monitorowania. Mam poważne wątpliwości czy mamy wystarczające środki aby kontrolować tak duży obszar w sensowny sposób.
No właśnie nie mamy środków.
Polska to nie Węgry, a Duda to nie Orban. Niestety, wiedziałem, że tak będzie, mówiłem o tym każdemu, a nikt nie chciał mi wierzyć.
Idę o zakład, że jeszcze będą zamykać Polaków, za próby interwencji. Rozmawiałem ostatnio na marszu z jednym policjantem i facet mówił - Marcin, coś niedobrego się szykuje, bo dziwne rozkazy z góry idą... Policja będzie pacyfikować nas, a nie imigrantów. Finalnie Merkel jeszcze prawdopodobnie zamknie z nami granice i zostaniemy z problemem sami, jak zawsze zresztą. Trudne czasy nas czekają moi Drodzy, oj trudne.
Może nie na temat, ale ten kawałek pozwala mi się odstresować na całą tą sytuację:
Europa się sypie na naszych oczach.
Chińczycy mają takie powiedzenie "obyś żył w ciekawych czasach". Jest to oczywiście powiedzonko negatywne, które Chińczyk mówi komuś, kogo nie lubi, No i żyjemy w ciekawych czasach, świat się wali na naszych oczach i dotyczy to nas bardziej, niż można sobie wyobrazić...
Na granicy - akurat północnej, nie południowej to sobie kiedyś lasem poszedłem na wycieczkę na Litwę.
Nikt mnie nie zatrzymał, dopiero na Litwie zawrócili mnie żołnierze rosyjscy (chyba, bo po rusku szprechali), taka jest ochrona naszych granic.
A poszedłem rekreacyjnie, bo byłem u ojca w odwiedzinach w Gołdapii, w senatorium. Zwyczajnie mi się nudziło i zrobiłem sobie wycieczkę przed wyjazdem po lesie i wszedłem na Litwę. Więc jeśli tak samo wygląda sprawa na granicy południowej, to moi Drodzy będziemy mieć tutaj miliony nielegalnych ludków.
PS. Ha, jedna z gazet z Węgier mi odpisała:
Aż mi się miło zrobiło i wiem już, że robię to co robię nie na próżno.Hi Marcin.
Thank you for your kind words. Of course, we don't call you traitors. Governments are never equal with thier contries.
Thank you for reading us, we'll continue to cover as many migration-related events as we can on our English news site.
Best regards,
Magyar Hírlap Online
Węgry jednak wciąż z nami! Pomimo zdrady naszego rządu.
Użytkownik szczyglis edytował ten post 24.09.2015 - 05:01