@kpiarz:
Zapewniam Cię, że przyzwala
Cytacik z tegoż Koranu?
bo wiesz, ja go czytałem, a Ty, podejrzewam - już nie.
Jasne, że kobietę można gwałcić, tym bardziej, że Koran nie wyznaczył minimalnego wieku, w którym dziewczynka może rozpocząć życie seksualne.
Na Islamie znasz się jeszcze mniej, niż na historii
Seks w Islamie jest generalnie dopuszczalny w ramach małżeństwa,
A co do wieku małżeństwa... zacytuję Koran. Sura At-Talaq, aya czwarta:
And those who no longer expect menstruation among your women - if you doubt, then their period is three months, and [also for] those who have not menstruated. And for those who are pregnant, their term is until they give birth. And whoever fears Allah - He will make for him of his matter ease.
Czyli - Allah pozwala na ślub w trzy miesiące po pierwszej miesiączce (co w tamtych czasach było naturalnym wiekiem zamążpójścia, także w Europie).
Druga sprawa: bardzo ważnym ,obok Koranu jest prawo zwyczajowe, czyli szariat, w którym kobieta jest traktowana jak niewolnica, rzecz, która nie żadnego prawa, nawet w obliczu Allaha
Kolejny przypadek Twojej niewiedzy. Lub celowego kłamstwa.
Islam daje szereg praw kobiecie (m. in. musi ona wyrazić przynajmniej milczącą zgodę na małżeństwo, kobieta ma szereg praw w wypadku rozwodu jak zwrot mahru, sama może też o rozwód wystąpić etc.). Wynikają one zarówno z Koranu, hadisów jak i zwyczaju.
W Kresach.pl, parę dni temu pojawił się artykulik, w którym była informacja o nowym kierunku najazdu afrykańsko-azjatyckich hord islamistów,
Rozumiem, ze jest teraz w modzie bycie chamem i prymitywem (i nazywanie tego "mówieniem jak jest"), jednak sugeruję nie nazywanie uchodźców "hordami".
@Ostrzewtłumie:
Okey... Pewnie zaraz wyjdzie na jaw, że większość to kobiety i dzieci, a meżczyźni bronią swojego kraju. Jasneee
Większość to mężczyźni. Wynika to z prostej przyczyny: facet z natury ma większe szanse na przeżycie podróży przez morze czy w samochodzie-chłodni niż kobieta lub dziecko. Dodatkowo, facet ma mniejsze szanse na trafienie na "handlarzy żywym towarem".
Bardzo podobnie wyglądała proporcja wśród naszych wychodźców na Węgry, Rumunię i do Francji w 1939 czy w czasie wyjścia Polaków do Iranu w 1942. Nie bardzo wiem skąd to idiotyczne oczekiwanie, że w tłumie uchodźców będą przeważały kobiety i dzieci.