Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem (sprawa) imigrantów

• Please log in to reply
2397 replies to this topic

Ankieta: Problem (sprawa) imigrantów (146 użytkowników oddało głos)

Czy jesteś ZA przyjęciem imigrantów do Polski?

1. Głosowano TAK (9 głosów [6.16%])

Procent z głosów: 6.16%

2. Głosowano NIE (131 głosów [89.73%])

Procent z głosów: 89.73%

3. JEST MI OBOJĘTNE (6 głosów [4.11%])

Procent z głosów: 4.11%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

NTM.

Nie dotykaj mnie...

• Tematów: 6
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

@kpiarz:

Zapewniam Cię, że przyzwala

Cytacik z tegoż Koranu?

bo wiesz, ja go czytałem, a Ty, podejrzewam - już nie.

Jasne, że kobietę można gwałcić, tym bardziej, że Koran nie wyznaczył minimalnego wieku, w którym dziewczynka może rozpocząć życie seksualne.

Na Islamie znasz się jeszcze mniej, niż na historii :)

Seks w Islamie jest generalnie dopuszczalny w ramach małżeństwa,

A co do wieku małżeństwa... zacytuję Koran. Sura At-Talaq, aya czwarta:

And those who no longer expect menstruation among your women - if you doubt, then their period is three months, and [also for] those who have not menstruated. And for those who are pregnant, their term is until they give birth. And whoever fears Allah - He will make for him of his matter ease.

Czyli - Allah pozwala na ślub w trzy miesiące po pierwszej miesiączce (co w tamtych czasach było naturalnym wiekiem zamążpójścia, także w Europie).

Druga sprawa: bardzo ważnym ,obok Koranu jest prawo zwyczajowe, czyli szariat, w którym kobieta jest traktowana jak niewolnica, rzecz, która nie żadnego prawa, nawet w obliczu Allaha

Kolejny przypadek Twojej niewiedzy. Lub celowego kłamstwa.

Islam daje szereg praw kobiecie (m. in. musi ona wyrazić przynajmniej milczącą zgodę na małżeństwo, kobieta ma szereg praw w wypadku rozwodu jak zwrot mahru, sama może też o rozwód wystąpić etc.). Wynikają one zarówno z Koranu, hadisów jak i zwyczaju.

W Kresach.pl, parę dni temu pojawił się artykulik, w którym była informacja o nowym kierunku najazdu afrykańsko-azjatyckich hord islamistów,

Rozumiem, ze jest teraz w modzie bycie chamem i prymitywem (i nazywanie tego "mówieniem jak jest"), jednak sugeruję nie nazywanie uchodźców "hordami".

@Ostrzewtłumie:

Okey... Pewnie zaraz wyjdzie na jaw, że większość to kobiety i dzieci, a meżczyźni bronią swojego kraju. Jasneee

Większość to mężczyźni. Wynika to z prostej przyczyny: facet z natury ma większe szanse na przeżycie podróży przez morze czy w samochodzie-chłodni niż kobieta lub dziecko. Dodatkowo, facet ma mniejsze szanse na trafienie na "handlarzy żywym towarem".

Bardzo podobnie wyglądała proporcja wśród naszych wychodźców na Węgry, Rumunię i do Francji w 1939 czy w czasie wyjścia Polaków do Iranu w 1942. Nie bardzo wiem skąd to idiotyczne oczekiwanie, że w tłumie uchodźców będą przeważały kobiety i dzieci.

• -3

Last Sicarius.

Ostrzewtłumie

• Tematów: 84
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Media jakoś próbują kreować w odwrotną stronę( vide. mówienie na mężczyzn "kobiety, dzieci i starcy" przy łodziach).

Kolejna rzecz, dlaczego kiedy taki imigrant ma hajs na przemytnika, dostaje się do Europy to nagle z pupy może sobie ściągnąc kolejne 3/4 mordeczki ze swojego kraju na nie swój koszt? Może na to już hajsu nie ma?

Nawet na twoje przykłady upadających SKOK-ów nie ma pieniędzy, a na "uchoddźców" dodatkową kase mają...

Użytkownik Ostrzewtlumie edytował ten post 25.09.2015 - 20:17

• 4

kpiarz.
  • Tematów: 388
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

NTM, czyli Panie Historyku Przez Duże "H", ja, zwykły szary człowieczek, trochę mam pojęcia o szariacie i zarzucanie mi kłamstwa czy też braku wiedzy jest z Twojej strony próbą obrony swego stanowiska, gdy zaczyna brakować argumentów.

Znasz powiedzenie, że co nie jest zakazane, jest dozwolone ? Czy możesz mi wskazać fragment Koranu, w którym jest zakaz gwałtu na kobietach ?

Przeczytaj sobie ten artykuł, to może się rozjaśni się w Twojej głowie, że muzułmanie mają zupełnie inne podejście do kobiety niż my, Europejczycy :

http://wyborcza.pl/1...k_zgodne_z.html

Rola kobiety w świetle praw szariatu :

Szariat narusza przede wszystkim prawa kobiet i dzieci; zeznanie mężczyzny jest dwa razy ważniejsze niż zeznanie kobiety, która potrzebuje zgody męża na ubieganie się o rozwód czy opiekę nad dziećmi. Efekty takich przepisów możemy obserwować w Iraku, Iranie, Afganistanie. W Wielkiej Brytanii Trybunały Arbitrażwe w sześciu zgłoszonych przypadkach przemocy domowej zasądziły znęcającym się nad rodzinami mężczyznom jako karę zajęcia z radzenia sobie z gniewem i uważają to za swój sukces, ponieważ rodzina przetrwała.

W świetle prawa szariatu przemoc domowa nie jest przestępstwem. Podobnie jest z przymusowymi małżeństwami. Nawet jeśli o unieważnienie małżeństwa stara się kobieta, która została zmuszona do ślubu, gdy miała zaledwie trzynaście lat, w świetle szariatu jej małżeństwo jest legalne, a żeby dostać rozwód musiałaby najpierw uzyskać zgodę męża.

http://www.euroislam...eludzkie-prawo/

Widziałam, jak zgraje islamistów szturmowały granice serbsko-węgierską. Wystarczy mi. Poza tym, kto ich zaprasza do Europy ?  Bo miliony takich zwykłych, szarych ludzi jak ja, na pewno nie.

.

• 2

NTM.

Nie dotykaj mnie...

• Tematów: 6
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Media jakoś próbują kreować w odwrotną stronę( vide. mówienie na mężczyzn "kobiety, dzieci i starcy" przy łodziach).

Mediów zasadniczo staram się nie oglądać.

Część uchodźców to faktycznie kobiety i dzieci, zapewne kilku starców też się znajdzie - co w tym dziwnego?

Kolejna rzecz, dlaczego kiedy taki imigrant ma hajs na przemytnika, dostaje się do Europy to nagle z pupy może sobie ściągnąc kolejne 3/4 mordeczki ze swojego kraju na nie swój koszt? Może na to już hajsu nie ma?

No właśnie może nie mieć kasy (osobiście w te 10 tysięcy dolarów na przewóz przez morze nie wierzę) bo kasę na jego przemyt miał ze zrzutki dokonanej po całej rodzinie, może tez po prostu nie chcieć ciągnąć rodziny w niebezpieczną podróż przez morze, skoro za jakiś czas będzie mógł ich "na legalu" przetransportować w znacznie bezpieczniejszy sposób.Być może też sytuacja na miejscu jest taka, że po uwzględnieniu ryzyka podróży do Europy zagrożenie dla mężczyzn jest większe niż dla kobiet (np. faceta mogą wziąć jacyś jedni lub drudzy do wojska, a kobiety nie, lub rzeczona kobieta odmawia ewakuacji... co też znamy z naszej historii, np. w wypadku Jana Ćwiklińskiego - uciekł, w Polsce zostawił żonę i syna; czy w wypadku wielu uciekinierów z czasu Stanu Wojennego, którzy zostawiali w Polsce dzieci lub małżonków. Śpiewał o tym Jacek Kaczmarski :) tu do posłuchania: ).

Wiesz, to się ładnie mówi "najpierw ratuje się kobiety i dzieci"; problem w tym że czasem się zwyczajnie nie da, lub zwyczajnie więcej groziłoby im w podróży niż na miejscu.

Inna rzecz, że z tym ściąganiem rodzin to nie takie hop-siup.

Nawet na twoje przykłady upadających SKOK-ów nie ma pieniędzy, a na "uchoddźców" dodatkową kase mają...

Jak to nie ma, jak są. Za głupotę uczestników SKOK-ów i wspaniały "zarząd" tow. Biereckiego płacę ja, płaci Pani Kasia, płacisz Ty jeżeli masz jakikolwiek produkt w jakimkolwiek banku lub banku spółdzielczym (bo kasę na wypłatę pieniędzy klientów upadłych SKOKów wzięto z Bankowego Funduszu Gwarancyjnego, na który się składali wszyscy klienci banków [SKOKowcy oczywiście nic na niego nie płacili], a cześć prawie upadłych SKOKów wprost wrzucono w jakiś bank).

@kpairz: no i nie zaskoczyłaś mnie:)

Czyli, Koranu nie czytałaś. Wiesz przestań czytać jakieś wyborcze, kresy.pl czy inne brednie i sobie poczytaj Biblię, Koran, i książki historyczne.

ja, zwykły szary człowieczek, trochę mam pojęcia o szariacie i zarzucanie mi kłamstwa czy też braku wiedzy jest z Twojej strony próbą obrony swego stanowiska, gdy zaczyna brakować argumentów.

Zarzucanie mi przez Ciebie braku argumentów traktuję jako zwykłe chamstwo. Ja ci podałem cytat z Koranu, który określa wiek zamążpójścia kobiety, ty zaś twierdziłaś, że takiego wieku Koran nie ustala - kto ma rację?

Znasz powiedzenie, że co nie jest zakazane, jest dozwolone ?

1. To nie jest powiedzenie, tylko paremia prawnicza...

2. ...która dotyczy tylko europejskiego prawa cywilnego w kontekście możliwości kształtowania sytuacji przez jednostkę.

Więc, znowu tobie nie wyszło "bycie mądrą".

Widziałam, jak zgraje islamistów szturmowały granice serbsko-węgierską.

Osobiście, czy na kwejku tudzież youtubie? :D

Poza tym, kto ich zaprasza do Europy ?  Bo miliony takich zwykłych, szarych ludzi jak ja, na pewno nie.

Ale was jest mniejszość:

http://wiadomosci.on...igrantow/yxmnxl

w skrócie:

-trochę ponad jedna czwarta badanych jest przeciw przyjmowaniu uchodźców,

-piętnaście procent jest za przyjmowaniem każdego,

-pozostali, około 60% (czyli ponad połowa, ponad dwa rayz więcej niż przeciwników) jest za przyjmowaniem pod pewnymi warunkami.

Z łaski swojej, uszanuj zdanie większości.

Użytkownik NTM edytował ten post 25.09.2015 - 20:50

• -5

Last Sicarius.

Ostrzewtłumie

• Tematów: 84
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Z łaski swojej, uszanuj zdanie większości.

Jak to zdanie pieknie się ma do tego co robią muzułmanie w Anglii czy Francji :)

• 0

kpiarz.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ooo, obraziłam Szanownego Pana Historyka...

Wyjasnij mi, czy współżycie z dziewczynką 6-letnią jest gwałtem czy też nie ? I jeszcze raz się pytam, czy w Koranie jest zakaz gwałtu na dzieciach i kobietach czy też nie ?

Natomiast sondaże... Daj sobie spokój... Według sondaży prezydentem w pierwszej turze wyborów miał zostać Hrabia Bul, a kto został, wszyscy wiemy.

• 0

ir0nm0nk3y.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

http://wiadomosci.on...igrantow/yxmnxl   

"Pytani o przyjęcie uchodźcy do własnego domu, badani w większości (61 proc.) odpowiadają twardo: "nie". Bezwarunkowo zgadza się na to 7 proc. 16 proc. mówi "tak", ale pod warunkiem, że państwo zapewni środki na utrzymanie gościa, a 6 proc. wskazuje, że musiałby to być chrześcijanin. Także 6 proc. stawia inne warunki."

Czyli 4 na 10 Polaków przyjęłoby imigranta pod swój dach ( niektórzy bezwarunkowo, część z warunkami)? Niektóre sondaże czasem mnie zadziwiają.

"IBRiS przeprowadził sondaż telefoniczny w dn. 4–5 września na reprezentatywnej grupie 1100 dorosłych mieszkańców Polski"

Jak 1100 osób może być grupą reprezentującą poglądy całego narodu? To są raczej poglądy tych 1100 osób.

• 0

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Wartościowy Post

Haha, sondaże...pewnie te same co pokazują, że 56% Polaków jest "za".

Filmiki z youtube rozumiem nie są wiarygodne w kwestii imigrantów? To dopiero ciekawa teoria.

• 6

Mortalis.
  • Tematów: 3
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Przecież filmiki z yt to prowokacja. Podstawili tysiące aktorów żeby oczernić milutkich imigrantów, głównie te kobiety z dziećmi, których jakimś cudem nie ma(nie widać) na żadnych materiałach, nawet tych, które są za ich przyjęciem. 

Użytkownik Mortalis edytował ten post 25.09.2015 - 22:07

• 1

MarcinK.
  • Tematów: 0
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Widze, ze ten temat wrocil do etapu w ktorym znow trzeba prowadzic batalie zeby wytlumaczyc, ze ponad 70% facetow z ktorych wiekszosc to nie syryjczycy bez dokumentow to jednak cos jednak nie halo?Powaznie?Ze wszyscy oni przypuszczaja szturm na Europe wlasnie teraz jednoczesnie?Faceci ktorzy wygladaja lepiej niz wiekszosc Polakow i maja telefony ktorego nawet mnie nie stac pracujac w Skandynawi?Ludzi ktorzy gardza pomoca i tak naprawde jej nie potrzebuja?Prawdziwi uchodzcy ktorzy potrzebuja tej pomocy wlasnie umieraja to im pomozcie.

A wezcie ich wszystkich przyjmijcie, a przy okazji nauczcie sie walczyc i survivalu bo zima bedzie ciezka w lesie, gdy o Polske bedzie trzeba walczyc.

Ale moze to dobrze bo Polacy zjednocza sie jak nigdy, szkoda, ze postepowi lewacy, ateisci i czlonkowie LGBT pojda pierwsi pod noz islamistow. No co tam koran mowi o braku wiary i osobach homoseksualnych?

• 1

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Widze, ze ten temat wrocil do etapu w ktorym znow trzeba prowadzic batalie zeby wytlumaczyc

Nie trzeba, mi to się nawet nie chce na to odpowiadać. Tak tylko o youtube wspomniałem, bo to już było przegięcie. Ale ogólnie proponuje tego jednego czy dwóch nawiedzonych użytkowników zwyczajnie ignorować i po sprawie. Niestety, ale zawsze znajdzie się taka osoba, która będzie pisać na przekór. Daleko by szukać, temat chemtrails i nawiedzony troll, tak samo tutaj, temat emocjonujący to musiał się ktoś taki przybłąkać. Szkoda tylko nerwów i czasu, żeby znowu pisać co jest co, tym bardziej, że takich ludzi nic nie przekona. Skoro taka osoba uważa, że Islam szanuje kobiety to o czym tu mowa? Przecież nawet na youtube(złe źródło od dzisiaj) można obejrzeć wypowiedzi tych islamskich głów religijnych, które mówią, że bicie kobiety to dla niej nagroda, są nawet poradniki jak bić kobietę.

No chyba, że dla tych osób to jest właśnie ten szacunek?

Tak jak mówię - olać trolla, zginie śmiercią naturalną, a lepiej zająć się na poważnie tematem, bo to największy kryzys z jakim przyszło/przyjdzie nam się mierzyć, od którego będzie zależeć przyszłość nasza, naszych potomków, a i pewnie całej Polski jako państwa.

Użytkownik Daniel. edytował ten post 25.09.2015 - 22:34

• 0

Shiver.

Silent Reaper

• Tematów: 19
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

W Kresach.pl, parę dni temu pojawił się artykulik, w którym była informacja o nowym kierunku najazdu afrykańsko-azjatyckich hord islamistów, czyli trasy między innymi przez Polskę. Wiele osób zastanawiało się, czy to nie jest fejk. Okazuje się, że nie. Dziś pojawiło się potwierdzenie w Newsweeku :

http://polska.newswe...y,371128,1.html

Zabawna gazeta....zaraz obok tego artykułu znajdziemy drugi, czyli "Imigranci potrzebni Polsce" (http://swiat.newswee...y,371084,1.html) , napisany na podstawie "Economist", sami nie kontrolują tego co puszczają w "eter" ?

Użytkownik Partuszew edytował ten post 25.09.2015 - 23:19

• 0

Chasm.
  • Tematów: 1
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Jak informuje niemiecki tygodnik „Stern” niektóre gminy sięgają po drastyczne środki: wypowiadają wieloletnim najemcom mieszkań socjalnych, niemal bez wyjątku autochtonom, umowy, by umieścić w nich uchodźców.

A nie jest przypadkiem tak, że te umowy po prostu dobiegają końca, a wpolityce bezczelnie manipuluje?

A jest?

Jasne, że kobietę można gwałcić, tym bardziej, że Koran nie wyznaczył minimalnego wieku, w którym dziewczynka może rozpocząć życie seksualne.

Na Islamie znasz się jeszcze mniej, niż na historii :)

And those who no longer expect menstruation among your women - if you doubt, then their period is three months, and [also for] those who have not menstruated. And for those who are pregnant, their term is until they give birth. And whoever fears Allah - He will make for him of his matter ease.

Czyli - Allah pozwala na ślub w trzy miesiące po pierwszej miesiączce (co w tamtych czasach było naturalnym wiekiem zamążpójścia, także w Europie).

NTM zlituj się. W dzisiejszych czasach 12 letnie dziewczynki mogą mieć już pierwszy okres. Czy to oznacza, że można uprawiać z nimi seks, nawet w ramach małżeństwa? Jeśli w CYWILIZOWANYM kraju prawo ustala wiek inicjacji na, dajmy na to 17 lat, a Allah pozwoli muzułmaninowi uprawiać seks z 14 letnią dziewczyną, bo już miała okres, to znaczy, że może? Że nie łamie prawa kraju, w którym chce mieszkać? Może "tamte czasy" są dla niektórych fajne, ale ostatnio, gdy patrzyłem w kalendarz widziałem datę 2015 a nie 1015.

Większość to mężczyźni. Wynika to z prostej przyczyny: facet z natury ma większe szanse na przeżycie podróży przez morze czy w samochodzie-chłodni niż kobieta lub dziecko. Dodatkowo, facet ma mniejsze szanse na trafienie na "handlarzy żywym towarem".

Taa, jasne. Podróżując takimi tłumami, rzeczywiście kobiety są narażone na porwanie przez "handlarzy żywym towarem".

Bardzo podobnie wyglądała proporcja wśród naszych wychodźców na Węgry, Rumunię i do Francji w 1939 czy w czasie wyjścia Polaków do Iranu w 1942. Nie bardzo wiem skąd to idiotyczne oczekiwanie, że w tłumie uchodźców będą przeważały kobiety i dzieci.

Chociażby dlatego, że obowiązkiem mężczyzny, prawdziwego mężczyzny jest bronić kraju i zginąć, kiedy będzie taka potrzeba

Mediów zasadniczo staram się nie oglądać.

Część uchodźców to faktycznie kobiety i dzieci, zapewne kilku starców też się znajdzie - co w tym dziwnego?

Zasadniczo, jak na osobę, która nie ogląda mediów masz wiele do powiedzenia na różne tematy. Skąd czerpiesz taką wiedzę? Z autopsji?

Poza tym, gdybyś uważniej przeglądał temat wiedziałbyś, do czego odnosi się cytat "mówienie na mężczyzn "kobiety, dzieci i starcy" przy łodziach" - bardzo fajny filmik jednej z mainsteamowych stacji telewizyjnych. 

Zarzucanie mi przez Ciebie braku argumentów traktuję jako zwykłe chamstwo. Ja ci podałem cytat z Koranu, który określa wiek zamążpójścia kobiety, ty zaś twierdziłaś, że takiego wieku Koran nie ustala - kto ma rację?

Kpiarz oczywiście - ustalanie wieku na podstawie 1 menstruacji to faktycznie bardzo precyzyjne stwierdzenie. Podobnie jak stanie się mężczyzną po pierwszej inicjacji seksualnej... Wiem, wiem, w pewnych środowiskach gimbazowych jest to traktowane poważnie.

Widziałam, jak zgraje islamistów szturmowały granice serbsko-węgierską.

Osobiście, czy na kwejku tudzież youtubie? :D

Jak wyżej - gratuluję znajomości faktów z autopsji lub dzięki postrzeganiu pozazmysłowemu. Jak możesz wypowiadać się o czymś, czego starasz się nie oglądać? To jak ocenić książkę po cenie na okładce

Poza tym, kto ich zaprasza do Europy ?  Bo miliony takich zwykłych, szarych ludzi jak ja, na pewno nie.

Ale was jest mniejszość:

Nie liczy się ilość, tylko jakość. A na poważnie - jeśli tak bardzo chcesz przyjmować uchodźców, proszę bardzo, zgłoś się do urzędu miasta i przyjmij ich pod swój dach, droga wolna. Jeśli nie wierzysz w filmy z Youtube'a, w artykuły w mediach (przepraszam, zapomniałem, że nie oglądasz), to może przekonasz się kiedyś na własnej skórze (z autopsji...)

• 3

Shiver.

Silent Reaper

• Tematów: 19
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Czyli - Allah pozwala na ślub w trzy miesiące po pierwszej miesiączce (co w tamtych czasach było naturalnym wiekiem zamążpójścia, także w Europ

Poniżej saudyjski urzędnik stanu cywilnego wykłada swój pogląd na te sprawy, które poruszaliście:

http://www.wgrane.pl...a47ac606073f604

Jak trzeba być naiwnym by wierzyć, że miłościwie nam panujący dadzą sobie radę z problemami związanymi z przyjęciem uchodźców skoro nie mogą sobie poradzić z takimi problemami w tak niewielkiej grupie ?

Użytkownik Partuszew edytował ten post 26.09.2015 - 07:41

• 4

kpiarz.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Trochę humoru do tematu : wierszyk dla dzieci islamskich urodzonych w Polsce za ileś tam lat  / znalezione w necie /:

-Kim Ty jesteś?

-Muslim mały.

-Jaki znak Twój?

-Półksiężyc biały.

-Gdzie ty mieszkasz ?

-Między swemi.

-W Jakim kraju?

-         بولندي

-Czem ta ziemia?

-Mą ojczyzną.

-Czem zdobyta?

-Unijną decyzją.