Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem (sprawa) imigrantów

• Please log in to reply
2397 replies to this topic

Ankieta: Problem (sprawa) imigrantów (146 użytkowników oddało głos)

Czy jesteś ZA przyjęciem imigrantów do Polski?

1. Głosowano TAK (9 głosów [6.16%])

Procent z głosów: 6.16%

2. Głosowano NIE (131 głosów [89.73%])

Procent z głosów: 89.73%

3. JEST MI OBOJĘTNE (6 głosów [4.11%])

Procent z głosów: 4.11%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

NTM.

Nie dotykaj mnie...

• Tematów: 6
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

@kpairz: ponieważ nadal nie nauczyłaś się dyskutować (ładnie omijasz to, że ci wytknąłem błąd co do treści Koranu) to wracasz na moją listę igorowanych. 

@chasm:

Jeśli w CYWILIZOWANYM kraju prawo ustala wiek inicjacji na, dajmy na to 17 lat,

Czyli Polska jest krajem niecywilizowanym, bo ten wiek ustawia na ukończenie 15 lat (a są poważne głosy, by go obniżyć o rok czy dwa, tak jak ejst na Węgrzech [14 lat] czy Japonii). Niecywilizowani byli też Rzymianie i większość Europy w swoich dziejach, bo podobnie definiowały wiek inicjacji/zamążpójścia jako wiek "dojrzałości płciowej". A taki Watykan, to dopiero! Do niedawna było to 12 lat.

Nadmienię, że nie odniosłem się czy ta regulacja jest "dobra" czy "zła", tylko wytknąłem kpiarz nieznajomość Koranu (twierdziła, że on wcale nie reguluje tej kwestii). :)

Taa, jasne. Podróżując takimi tłumami, rzeczywiście kobiety są narażone na porwanie przez "handlarzy żywym towarem".

Tak, są. Wiesz, to nie są już czasy gdy handlarz żywym towarem łapał ofiarę na lasso...

Chociażby dlatego, że obowiązkiem mężczyzny, prawdziwego mężczyzny jest bronić kraju i zginąć, kiedy będzie taka potrzeba

Czyli rozumiem, że polscy żołnierze wychodzący w roku 1939 na Węgry i do Rumunii nie byli prawdziwymi mężczyznami? Ciekawe.

Nie liczy się ilość, tylko jakość.

No to jakościowo też wygrywamy - przeciw są głównie "prości, szarzy ludzie" a elity i tzw. "salon" są za.

A na poważnie - jeśli tak bardzo chcesz przyjmować uchodźców, proszę bardzo, zgłoś się do urzędu miasta i przyjmij ich pod swój dach, droga wolna.

Ale wiesz, ze to tak nie działa, i wpuszczenie kogoś do kraju nie jest zależne od tego, czy ktoś tego kogoś weźmie pod dach?

Ale dalej sobie żyjcie youtubem i gadzinówkami pokroju wmeritum - łatwiej się rządzi ludem niezbyt mądrym.

@ir0nm0nk3y

Czyli 4 na 10 Polaków przyjęłoby imigranta pod swój dach ( niektórzy bezwarunkowo, część z warunkami)? Niektóre sondaże czasem mnie zadziwiają.

Ale ten sondaż był robiony przez IRBiS dla Rzeczypospolitej, wiec wszystko ponoć prawilnie (Rzeczypospolita okazuje wręcz obrzydliwą ksenofobię). A co do tego, ze tylu ludzi przyjęłoby uchodźcę pod swój dach - uchodźstwo, emigracja czy ukrywanie się jest doświadczeniem sporej części naszego społeczeństwa i oni rozumieją sytuację. Ponadto, Polska jest krajem z dominującą religią chrześcijańską (niestety...), która NAKAZUJE pomoc bliźnim, a chrześcijanin ma OBOWIĄZEK ten nakaz dopełnić. Niezależnie, czy wymagający pomoc bliźni jest miły, ładny, czy się uśmiecha.

Cóż - niektórzy rozumieją co to jest obowiązek, inni widać zapomnieli.

Osobiście, gdybym np. posiadał mieszkania na wynajem to nie miałbym problemu z przyjęciem obcokrajowca czy z udostępnieniem części ich powierzchni na rzecz kwaterowania uchodźców (oczywiście, o ile miałbym wpływ na to kogo dokładnie przyjmuję... lecz podobną zasadę [sprawdzam, z kim mam do czynienia i od tego uzależniam swoje postępowanie - np. nie mam problemu z wrzuceniem dodatkowej roboty czy lekkie nagięcie umowy w wypadku pewnych kategorii ludności, a w wypadku innych kategorii tego nie robię; w niektórych sprawach pomagam zawsze, w innych wcale] wyznaję w życiu codziennym). Do mieszkania w którym mieszkam bym nie przyjął, ponieważ nie mam miejsca.

Cóż pokojami nie dysponuję, to robię co innego.

Użytkownik NTM edytował ten post 26.09.2015 - 09:49

• -3

MarcinK.
  • Tematów: 0
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

*
Wartościowy Post

Ponadto, Polska jest krajem z dominującą religią chrześcijańską (niestety...), która NAKAZUJE pomoc bliźnim, a chrześcijanin ma OBOWIĄZEK ten nakaz dopełnić. Niezależnie, czy wymagający pomoc bliźni jest miły, ładny, czy się uśmiecha.

Cóż - niektórzy rozumieją co to jest obowiązek, inni widać zapomnieli.

Sa rozne rodzaje pomocy, a czasem pomagajac tylko szkodzisz, jesli ludziom ktorym zmierzaja do europy nie grozi juz smierc do znaczy, ze ta pomoc juz zostala im udzielona, a jesli chca tylko wiecej zeby zyc sobie wygodnie to juz nie masz obowiazku im pomagac.Ale jesli uwazasz, ze obowiazkiem kazdego chrzescijanina jest obowiazkowe spelnianie wszystkich zachcianek to troche pomyliles religie.

• 8

Chasm.
  • Tematów: 1
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

@kpairz: ponieważ nadal nie nauczyłaś się dyskutować (ładnie omijasz to, że ci wytknąłem błąd co do treści Koranu) to wracasz na moją listę igorowanych. 

Przepraszam, ale w ogóle Cię nie rozumiem. Jaki błąd wytknąłeś kpiarz? Pierwszy okres to ścisłe określenie wieku? Piszesz, że kpiarz omija niewygodne argumenty, a sam robisz dokładnie to samo. Znam jednostki czasu typu 1 wenta, czy 1 gołota, ale 1 okres nie znam.

Przy okazji - zniekształcanie nazwiska, lub nicku interlokutora jest przynajmniej niegrzeczne.

@chasm:

Jeśli w CYWILIZOWANYM kraju prawo ustala wiek inicjacji na, dajmy na to 17 lat,

Czyli Polska jest krajem niecywilizowanym, bo ten wiek ustawia na ukończenie 15 lat (a są poważne głosy, by go obniżyć o rok czy dwa, tak jak ejst na Węgrzech [14 lat] czy Japonii). Niecywilizowani byli też Rzymianie i większość Europy w swoich dziejach, bo podobnie definiowały wiek inicjacji/zamążpójścia jako wiek "dojrzałości płciowej". A taki Watykan, to dopiero! Do niedawna było to 12 lat.

Czytaj ze zrozumieniem. Zwrot "dajmy na to" nic nie sugeruje?

Poza tym, czy naprawdę film wrzucony przez Partuszew nie trafia Ci do przekonania? Naprawdę możesz tak na spokojnie to oglądać? Czy może według Ciebie to kolejna manipulacja?

proponuję - mniej kontrukcji erystycznych, więcej logiki argumentów

Nadmienię, że nie odniosłem się czy ta regulacja jest "dobra" czy "zła", tylko wytknąłem kpiarz nieznajomość Koranu (twierdziła, że on wcale nie reguluje tej kwestii)

Bo nie reguluje i jeżeli tego nie rozumiesz, to nic tego już nie zmieni.

Taa, jasne. Podróżując takimi tłumami, rzeczywiście kobiety są narażone na porwanie przez "handlarzy żywym towarem".

Tak, są. Wiesz, to nie są już czasy gdy handlarz żywym towarem łapał ofiarę na lasso...

No tak, jasne. Na pewno obawiają się pirackich napadów na pontony na morzy Śródziemnym

Chociażby dlatego, że obowiązkiem mężczyzny, prawdziwego mężczyzny jest bronić kraju i zginąć, kiedy będzie taka potrzeba

Czyli rozumiem, że polscy żołnierze wychodzący w roku 1939 na Węgry i do Rumunii nie byli prawdziwymi mężczyznami? Ciekawe.

Widziałeś gdzieś w tym temacie zamieszczone zdjęcia uchodźców z 1939. Nie widzisz drobnych różnic w ilości mężczyzn z jednej i drugiej strony? Oczywiście, że wtedy też w grupach uchodźców byli mężczyźni. Ale nie przeważali nad ilością kobiet, dzieci i starców.

Nie liczy się ilość, tylko jakość.

No to jakościowo też wygrywamy - przeciw są głównie "prości, szarzy ludzie" a elity i tzw. "salon" są za.

Tym gorzej dla "salonów". Poza tym, czy naprawdę te "salony" to jest jakość? Szczerze wątpię. Nie oceniam ludzi po pozycji, a zwłaszcza w polityce. Historia uczy, że te "salony" nie raz i nie dwa zdradzały nasz kraj. Teraz jednak to nasze "salony" zdradziły innych - grupę Wyszehradzką.

Ale dalej sobie żyjcie youtubem i gadzinówkami pokroju wmeritum - łatwiej się rządzi ludem niezbyt mądrym.

Gdyby nie te "gadzinówki" to żyłbyś w totalnej niewiedzy i wiedział tylko to co Władcy Marionetek chcą, żebyś wiedział. Widzisz, wyzywasz innych od głupców (Twój eufemizm "niebyt mądrzy" tak można odczytać)

Tak z ciekawości, bo ciągle negujesz, jak to określasz, gadzinówki - podaj swoje źródła informacji, może czegoś się z nich dowiem ciekawego. 

Ponadto, Polska jest krajem z dominującą religią chrześcijańską (niestety...)

No i wyszło szydło z woreczka :)

Osobiście, gdybym np. posiadał mieszkania na wynajem to nie miałbym problemu z przyjęciem obcokrajowca czy z udostępnieniem części ich powierzchni na rzecz kwaterowania uchodźców (oczywiście, o ile miałbym wpływ na to kogo dokładnie przyjmuję... lecz podobną zasadę [sprawdzam, z kim mam do czynienia i od tego uzależniam swoje postępowanie - np. nie mam problemu z wrzuceniem dodatkowej roboty czy lekkie nagięcie umowy w wypadku pewnych kategorii ludności, a w wypadku innych kategorii tego nie robię; w niektórych sprawach pomagam zawsze, w innych wcale] wyznaję w życiu codziennym). Do mieszkania w którym mieszkam bym nie przyjął, ponieważ nie mam miejsca.

Nie myl pojęć. Ja też nie mam nic przeciwko obcokrajowcom, mam przeciwko muzułmanom. 

W jednym się z Tobą zgadzam - gdybym miał wpływ na to kogo dokładnie przyjmuję. W przypadku obecnej fali imigrantów, niestety nie będziemy mieli. Po pierwsze - inne kraje jak Niemcy zrobią pierwszy odsiew i da nas najprawdopodobniej trafią niewykwalifikowani, może i niepiśmienni z fragmentaryczną znajomością angielskiego. Po drugie, wiesz dlaczego np. Izrael oznajmił, że nie przyjmie uchodźców? Bo nie będzie w stanie ich zidentyfikować i oddzielić uchodźców od imigrantów. Jeden z najsprawniejszych wywiadów na świecie! Oczywiście nasze służby nie widzą w tym problemu, te same, które pozwoliły przez kilka lat nagrywać kelnerom najważniejsze osoby w państwie.

Edit: literówki

Użytkownik Chasm edytował ten post 26.09.2015 - 10:48

• 0

Last Sicarius.

Ostrzewtłumie

• Tematów: 84
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jak już tak ładnie o tym wspominasz, to kiedy szacunkowo młodzi Syryjczycy się zjednoczą i spróbują odzyskac kraj jak nasi w czasie drugiej wojny światowej, którzy czy to we Francji lub Wlk, Brytanii chcieli jak najszybciej odzyskać swój kraj czy juz pod koniec wojny po stronie Rosyjskiej? Czy Syryjczycy mają takie plany czy może na łatwizne sobie przyjeżdżają przez 5 państw po hajs?  Na prawdę już te porównania do nas w czasie II WŚ są już nudne i oklepane. Równie dobrze powinniśmy podziękować za solidarność w 39'. I fajnie, że wspomniałęś o emigrancji naszych do Iranu, tylko po pierwsze to była Armia Andersa(przy, której byli też cywile ale też nie uciekali oni stricte z Polski tylko z Rosji z różnych obozów z celem powrotu do Polski...), a po drugie jak to teraz modne jest, że przyjeli wtedy nas Muzułmanie, mało ma wspólnego z prawdą, bo można łatwo zgadnąc kto wtedy okupywał Iran czy też inne rejony Afryki i przyjął cywili jako nasz niedołężny sojusznik :)

Ale ten sondaż był robiony przez IRBiS dla Rzeczypospolitej, wiec wszystko ponoć prawilnie (Rzeczypospolita okazuje wręcz obrzydliwą ksenofobię).

Jak ja uwielbiam sondaże, gdzie ktoś przedstawia poniekąd moje zdanie bez omówienia tego ze mną i to ma też być głos ludu, a grupą ankietowanych pewnie było 100 osób.

Niby wiedza duża, niby mediów nie ogląda, a zdanie ma takie jak one. hmmm

PS:

:)

Premier Fico zapowiedział, że Słowacja nie przyjmie tzw. uchodźców, a z UE chętnie się pożegnają – planowana jest procedura zawieszenia członkostwa. Czesi idą o krok dalej i zbierają już podpisy pod wyjściem z Unii Europejskiej.

„Kwot obowiązkowych nie przyjmujemy, a to dlatego, że zostały wzięte z sufitu i nie będą działać w praktyce.” – uzasadnił swoje stanowisko Robert Fico. Najpierw jednak rząd słowacki złoży skargę do Europejskiego Trybunału Sprawiedliwości na niewłaściwą procedurę głosowania Rady Ministrów Spraw Wewnętrznych. W przypadku jej odrzucenia lub zastosowania jakichś środków odwetowych wobec Słowacji rozpocznie się procedura zawieszania słowackiego udziału w działalności UE.

Czesi zebrali już 52 tys. podpisów

„Zwracam się do parlamentu Republiki Czeskiej, by przyjął ustawę konstytucyjną, pozwalającą czeskim obywatelom na podjęcie decyzji w sprawie referendum o wyjściu Czech z Unii Europejskiej” – głosi petycja opublikowana przez ruch Wolność i Demokracja Bezpośrednia na portalu www.petice24.com.

„Zatwierdzenie przez Unię Europejską obowiązkowych kwot uchodźców jest fundamentalnym pogwałceniem suwerenności i niepodległości Republiki Czeskiej. Ten akt jest porównywalny do wydarzeń z marca 1939 roku i z sierpnia 1968 roku. Po takim pogwałceniu praw naszego kraju dokonano ataku na demokratyczne prawa i wolności czeskich obywateli” – zwracają się organizatorzy akcji do potencjalnych sygnatariuszy.

W ciągu 24 godzin naszą petycję podpisało online 42 tysiące osób. Czegoś takiego w historii czeskiego internetu jeszcze nie było. Co na to czeskie media? Oprócz kilku wyjątków ten bezprecedensowy protest czeskich obywateli media ignorują – zaznaczono na profilu ruchu na Facebooku.

• 2

NTM.

Nie dotykaj mnie...

Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

okupywał Iran czy też inne rejony Afryki

Iran nie leży w Afryce.

Jak już tak ładnie o tym wspominasz, to kiedy szacunkowo młodzi Syryjczycy się zjednoczą i spróbują odzyskac kraj jak nasi w czasie drugiej wojny światowej, którzy czy to we Francji lub Wlk, Brytanii chcieli jak najszybciej odzyskać swój kraj czy juz pod koniec wojny po stronie Rosyjskiej?

1.) *rosyjskiej

2.) Armia w ZSRR formowała się od roku 1941 (czyli tak w 1/3 wojny).

3.) Formowanie jakichkolwiek jednostek polskich we Francji, Anglii czy ZSRR było możliwe tylko i wyłącznie dlatego, że te państwa prowadziły wojnę z Niemcami. O ile mi wiadomo, to Unia Europejska nie prowadzi wojny z Państwem Islamskim.

Jak ja uwielbiam sondaże, gdzie ktoś przedstawia poniekąd moje zdanie bez omówienia tego ze mną i to ma też być głos ludu, a grupą ankietowanych pewnie było 100 osób.

W tych sondażach bierze udział po ok. 1000 osób. Uwierz mi, nauki społeczne dosyć dobrze dopracowały te sondaże. Owszem, może się mylić o kilka punktów w te, czy we wte ale nie aż tak.

A tak właściwie - to poza głupimi filmikami na youtubie i kwejkiem macie JAKIKOLWIEK dowód że większość Polaków (większość, czyli nie kilka tysięcy na fejsie) jest przeciwna przyjmowaniu uchodźców? Nie? Dziękuję, dobranoc.

Premier Fico zapowiedział, że Słowacja nie przyjmie tzw. uchodźców, a z UE chętnie się pożegnają – planowana jest procedura zawieszenia członkostwa.

1. Zawieszenie a opuszczenie UE to jest spora różnica.

2. I poproszę o źródło tych rewelacji o zawieszeniu członkostwa w UE, najlepiej z wyjaśnieniem co obywatel Fico umyśli zrobić w sprawie Euro (Słowacy je wprowadzili) i słowackich imigrantów w innych krajach UE (zbudują dla nich obozy? :)).

=====

Nadmienię, że nieodmiennie mnie dziwi, że niektórzy Polacy nie umieją wyciągać wniosków z historii. Im dłużej będziemy się opierali przyjmowaniu uchodźców, tym gorsze warunki ich przyjęcia otrzymamy. Dwa-trzy lata temu moglibyśmy sobie przebierać w tym, kogo przyjmiemy a kogo nie przyjmiemy (i mieć teraz w kraju 100-200 tysięcy uchodźców/imigrantów mających potrzebne nam fachy, jak np. pielęgniarki, inżynierów, artystów - i wilki syty, i owca cła, i jeszcze byśmy na tym zarobili), teraz jak idzie szara masa to stajemy okoniem, a finał będzie taki że Niemcy "przefiltrują" tą wielką falę i do "relokacji" skierują tylko tych, którzy im są zbędni.

Gratuluję, nasze elity jak zwykle zaspały. :szczerb:

Użytkownik NTM edytował ten post 26.09.2015 - 12:50

• -2

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Wartościowy Post

A tak właściwie - to poza głupimi filmikami na youtubie i kwejkiem macie JAKIKOLWIEK dowód że większość Polaków (większość, czyli nie kilka tysięcy na fejsie) jest przeciwna przyjmowaniu uchodźców? Nie? Dziękuję, dobranoc.

Poza kwejkiem, twitterem, fejsem i youtubem...to skąd czerpiesz dane, skoro mediów też nie oglądasz? Aaa, rozumiem...wiarygodnym źródłem są sondaże, hahaha.

Wystarczy, że w pracy, w rodzinie, na osiedlu, wśród sąsiadów, na treningach...nie znam ANI JEDNEJ osoby "za", a będzie to już całkiem pokaźna grupa osób, gdzie każdy z tej grupy również twierdzi, że nie zna nikogo "za". Manifestacje, gdzie 200 ludzi było "za przyjęciem" vs kilka/kilkanaście tysięcy było za "nie przyjęciem" też rozumiem nie są wiarygodne? Dziś mamy kolejne manifestacje w całym kraju. Ale to słabe źródło informacji...

Proponuje Ci przestać się ośmieszać, dla Ciebie Polacy są beznadziejni, imigranci są wspaniali, nawet obwiniałeś Polaków za Wołyń, do tego wszystkie służby w naszym kraju pracują perfekcyjnie, nikt nie czeka na leczenie czy operacje, a wszystkie beznadziejne systemy to oczywiście tylko wina obywateli. Nie mam pracy - moja wina, wywalili mnie z mieszkania - moja wina, nie mam na leki - moja wina, itp. Sam jesteś pewnie jakimś ukraińskim migrantem, bo nie wierze, że może istnieć taki Polak.

• 5

owerfull.
  • Tematów: 5
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ironiczne jest to, że ludzie żyjący pod dominacją komunistyczną przez wiele dekad mają mniej wyprane mózgi niż my, którym powiedziano, że są częścią wolnego świata.

Bo na zachodzie socjalizm wszedł tylnymi drzwiami, a nie, że wyważył frontowe z buta, to się nazywa socjaldemokracja. Europejczyk to teraz człowiek, któremu jest raczej wszystko obojętne. No muzułmanom nie jest obojętne, czy ich dzieci będą nauczane w sposób zachodni, czy zwierza zarzyna, się w taki czy inny sposób, że na ulicach łażą parady homoseksualistów. Nie jest im to obojętne, ponieważ nie mają tak rozluźnionych obyczajów jak Europejczycy ( chociaż nasza kultura gwałtu to nic w porównaniu do ich), czy się do tego zintegrują, to jeszcze zobaczymy :)

Użytkownik owerfull edytował ten post 26.09.2015 - 13:15

• 0

NTM.

Nie dotykaj mnie...

Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

@Daniel.

Sam jesteś pewnie jakimś ukraińskim migrantem, bo nie wierze, że może istnieć taki Polak.

No coś ty - jestem rosyjsko-chińskim muzułmaninem z Dżenderlandu :D

jak już gdzieś pisałem - Polak, pochodzenie mieszane, Polacy w rodzinie to szlachta/arystokracja lub ich potomkowie, nie-Polacy w rodzinie to gł. mieszczaństwo mający styczność z Polakami. IMHO jestem bardziej polski od większości "szaraczków", bo wśród przodków mam polskie postacie historyczne.

A jeżeli uważasz, że jakoś "nie doceniam" Polaków (choć się łapię na tym, że patrze na społeczeństwo klasowo, a nawet mnie znajomy socjaldemokrata oskarżył o "klasizm") to może lepiej nie czytaj nic, co pan Farage o Polakach wygaduje.

Wystarczy, że w pracy, w rodzinie, na osiedlu, wśród sąsiadów, na treningach...nie znam ANI JEDNEJ osoby "za", a będzie to już całkiem pokaźna grupa osób, gdzie każdy z tej grupy również twierdzi, że nie zna nikogo "za".

A ja wśród sowich znajomych mam większość popierających przyjęcie.

I teraz wyjaśnij, czemu mamy być bardziej przekonywujący niż IRBiS.

obwiniałeś Polaków za Wołyń,

Kłamstwo, nic takiego nie pisałem... choć pewnie masz na myśli coś, czego nie zrozumiałeś.

Poza kwejkiem, twitterem, fejsem i youtubem...to skąd czerpiesz dane, skoro mediów też nie oglądasz?

Ale wiesz, że:

a) kwejk jest portalem ze "śmiesznymi obrazkami", nie portalem informacyjnym

b) pozostałe też są protalamia innymi niż "informacyjnymi".

c) istnieją media "nieco" ambitniejsze niż blogaski, uwarzam rze i newsweek?

A tak - czytam depesze agencji prasowych, prasę specjalistyczną z interesujących mnie dziedzin i czasem dane źródłowe. Na onety i wmeritumy zaglądam najwyżej po to, by się dowartościować że "dziennikarz" nie zna języka polskiego.

@Invictus:

Co do Słowacji: https://refugeereset...uslim-refugees/

mnie chodziło o źródło do tych rewelacji o zawieszeniu członkostwa Słowacji w UE. Nie wchodząc w politykę, ja gorące bym życzył UE by "Południe" od Słowacji po Portugalię sobie z UE wyszło i nie wracało.

• -1

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ironiczne jest, że największy strach przez Muzułmanami panuje w krajach, gdzie ich praktycznie nie ma.

• 0

#730 Gość_critter☆

Gość_critter☆.

Napisano

Ironiczne jest, że największy strach przez Muzułmanami panuje w krajach, gdzie ich praktycznie nie ma.

I tak trzymać. Szarżujmy póki ich nie ma. Pod żadnym pozorem nie dawać palca bo wezmą całą rękę.

Ps. NTM o co chodzi z tą szlachtą itd? skąd ta myśl, ze jesteś potomkiem kogoś kto w danym miejscu w dawnych dziejach mógł uchodzić za arystokratę? Pytam z ciekawości.

Użytkownik Invictus☆ edytował ten post 26.09.2015 - 13:56

• 1

Mortalis.
  • Tematów: 3
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Bo chodzi o to, że jak przyjedzie 5 tysięcy, po jakimś czasie zrobi się 50 tysięcy, a wtedy to będzie problem. Problem należy zwalczć zanim się pojawi, a nie czekać jak francuzi, czy szwedzi. 

Użytkownik Mortalis edytował ten post 26.09.2015 - 13:56

• 0

Last Sicarius.

Ostrzewtłumie

• Tematów: 84
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Bo chodzi o to, że jak przyjedzie 5 tysięcy, po jakimś czasie zrobi się 50 tysięcy, a wtedy to będzie problem.

Oj tam jaki znów problem, muzułmanów jest garstka, a te 10 mln w środku Europy to  pryszcz.

• 0

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

50 tysięcy to tyle co ilość Białorusinów żyjących u nas. Czy Polska się zbiałorusinizowała?

• -1

#734 Gość_critter☆

Gość_critter☆.

Napisano

50 tysięcy to tyle co ilość Białorusinów żyjących u nas. Czy Polska się zbiałorusinizowała?

Białorusini nie rozmnażają się w takim tempie jak muzułmanie.Push The Tempo

• 1

Moltenlair.
  • Tematów: 8
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Nie porównujmy obywateli cywilozowanego kraju to obywateli kraju cofniętego w rozwoju o tysiąc lat.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych