Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem (sprawa) imigrantów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2397 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Problem (sprawa) imigrantów (146 użytkowników oddało głos)

Czy jesteś ZA przyjęciem imigrantów do Polski?

1. Głosowano TAK (9 głosów [6.16%])

Procent z głosów: 6.16%

2. Głosowano NIE (131 głosów [89.73%])

Procent z głosów: 89.73%

3. JEST MI OBOJĘTNE (6 głosów [4.11%])

Procent z głosów: 4.11%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

Last Sicarius.

Ostrzewtłumie

• Tematów: 84
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

No przecież to proste, że Unia poniekąd nie chce aby państwa robiły takie akcje jak ściąganie swoich ludzi bo przecież to podniesie narodowy patriotyzm, a lepiej podnieść swoją solidarność Europejską czytaj pokazać, że to Niemcy rządzą Europą. A Polski rząd(czy dalej) wchodzi w zadek Merkel bardzo mocno...

Użytkownik Ostrzewtlumie edytował ten post 27.09.2015 - 10:56

• 0

Shiver.

Silent Reaper

• Tematów: 19
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Co kieruje ludzmi u władzy sie pytam. To jakas zorganizowana akcja?

Oczywiście, że tak bo nic nie dzieje się bez przyczyny, a kto kieruje ludźmi u władzy jak marionetkami ?  George Soros + rodzina Rothschild’ów i tyle w temacie. 

https://kefir2010.wo...wiedzi-polakow/

Użytkownik Partuszew edytował ten post 27.09.2015 - 11:32

• 2

NTM.

Nie dotykaj mnie...

• Tematów: 6
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Trudno zrozumieć decydentów, że pozostają głusi na prośby o pomoc ze strony Polaków z Mariupola

Polak z Mariupola może w ciągu 1-2 dni znaleźć się w Warszawie, o ile ma trochę kasy na podroż (w sumie niewiele - bilet lotniczy Kijów-Warszawa to 400-600 złotych, pociąg z Mariupola do Kijowa to pewnie grosze) i ma komplet dokumentów (paszport i darmowa wiza pobytowa ukraiński wystarczą). Posiadacze Kart Polaka mają z miejsca zapewnione prawo do nauki, działalności gospdoarczej i do podjęcia pracy.

Rodzi się wiec pytanie, jakiej to pomocy potrzebują Polacy z Mariupola legitymujący się Kartą Polaka? Nie umieją kupić biletu na samolot czy wyrobić paszportu? Polskiego nie znają?

Czy może umieją, a my mamy do czynienia z kolejną problemem zastępczym?

Niezależnie od poglądów osobistych jeśli większość społeczeństwa nie godzi się na przyjęcie imigrantów to w ustroju demokratycznym rząd nie powinien tego uczynić, osądy moralne nie mają tutaj większej wagi.

1. WIĘKSZOŚĆ POLAKÓW GODZI SIĘ NA PRZYJĘCIE UCHODŹCÓW.

2. Jeżeli oderwiemy moralność od demokracji to nam wyjdzie, że jak społeczeństwo przegłosuje że przerabiamy Padaela na bitki wołowe, to go przerobimy. Większość społeczeństwa tego chce, a nas moralność i prawo nie obowiązuje, więc?

Użytkownik NTM edytował ten post 27.09.2015 - 11:34

• -18

OpenYourMind.
  • Tematów: 4
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Ten kto ma pieniądze, ma władze i środki na tworzenie terroryzmu i wojen na ziemi.

Partuszew w pełni się zgadzam.

NTM

To że "wiekszośc Polaków godzi się" na przyjęcie imigrantów, to nie równa a się że tak naprawde jest. Obraz jest fałszowany, żeby poprzeć Kopacz i jej bande.

Ile to razy były fałszowane wyniki?

http://alexjones.pl/...ckie-wypowiedzi

Tak samo tvn i inne manipulacyjne media, to samo tyczy sie ich.

upomnienie.gif

Nie politykuj.

Kronikarz

• 0

CzłowiekMutant.
  • Tematów: 0
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

1. WIĘKSZOŚĆ POLAKÓW GODZI SIĘ NA PRZYJĘCIE UCHODŹCÓW.

Serio w to wierzysz?

Co do ludzi i ich poparcia w sprawie imigrantów wydaje mi się, że za przyjęciem ich mogą stać osoby które wiedzę czerpią jedynie z mediów głównego nurtu a tam jak wiadome obraz jest fałszywie przedstawiony, pokazuje się tylko kobiety i dzieci (chociaż nie zawsze - przykład TVN gdzie dziennikarz za kobiety i dzieci uznaje facetów w sile wieku) więc ktoś kto patrzy tylko w TV i stamtąd bierze informacje jest tak zmanipulowany, że on w tych uchodźcach widzi to co chcą żebyśmy widzieli żeby oczywiście uruchomić w nas współczucie. 

Jednak ktoś kto wie jak jest naprawdę i co sie dzieje w innych krajach za nic w świecie nie opowie się za wpuszczaniem ich tutaj. 

• 0

NTM.

Nie dotykaj mnie...

Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Serio w to wierzysz?

Ale już był pokazywane sondaże, gdzie większość się zgadza na przyjęcie. Wy pokazujecie tylko fotki z "drugiego obiegu", który jest zwyczajnie zakłamany.

NIE przedstawiliście żadnego dowodu, ze większość Polaków jest przeciw, tylko jakieś mikrodemosntracyjki wielkości jednej odnogi Parady Równości czy wypowiedzi polityków, którzy zdobywają jakieś groszowe poparcie. No kurde, super dowody.

Obraz jest fałszowany, żeby poprzeć Kopacz i jej bande.

Dowodzik na to fałszerstwo czy tylko powtarzasz za jakimś wmeritum, kwejkiem czy inną frondą?

Użytkownik NTM edytował ten post 27.09.2015 - 12:18

• -11

Padael.

Tauri

• Tematów: 73
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Polakom z Mariupola powinno pomóc państwo polskie tak jak zamierza pomóc uchodźcom, tak wiem, że kasę da UE ale to i my się na to składamy.

Nie wnikając w sondaże, z racji swojej pracy spotykam codziennie wiele obcych mi osób i na tej podstawie uważam, że Polacy wcale nie chcą uchodźców obcych a chętnie widzieli by repatriantów ze wschodu. Powszechna opinia jest taka, że w Polsce jest wielu potrzebujących i nie stać Polski na takie wydatki, podkreślę, że to nie moja opinia ale powszechna wśród społeczeństwa. Oczywiście jeśli by zapytać określone środowiska to zdanie może być zgoła inne.

Co byłoby przekonującym dowodem na to, że Polacy są w większości przeciw?

Do sondażu można wyselekcjonować odpowiednią grupę ludzi, którzy odpowiedzą zgodnie z założeniami zleceniodawcy.

Warto spojrzeć szerzej a nie tylko z lewa czy z prawa.

Użytkownik Padael edytował ten post 27.09.2015 - 12:58

• 6

Last Sicarius.

Ostrzewtłumie

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Instytut Roberta Kocha ostrzegł przed zagrożeniem rozprzestrzenienia się chorób, które do Niemiec przywożą imigranci z Afryki i Bliskiego Wschodu. W ostatnich tygodniach u niektórych z nich stwierdzono poważne i rzadkie choroby.

W swoim komunikacie instytucja ostrzegła personel medyczny, aby był on przygotowany na leczenie osób chorych na choroby „nietypowe dla Niemiec”.

Instytut Roberta Kocha wymienił wśród nich m.in. malarię, gorączka, tyfus, dur brzuszny, zapalenie opon mózgowych czy gruźlicę.

Wielu z imigrantów cierpi także na choroby pasożytnicze związane ze złymi warunkami sanitarnymi, takie jak świerzb i osady z wszy.

Największe obawy związane są jednak z grypą. Land Szlezwiku-Holsztynu zamierza zapewnić ochronę przed tą chorobą w ośrodkach dla uchodźców.

W podziękowaniu za przyjęcie chcą nam coś dać jak widać :v

Użytkownik Ostrzewtlumie edytował ten post 27.09.2015 - 13:16

• 0

kpiarz.
  • Tematów: 388
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

NTM,  który tak kocha sondaże, pewnie nie zauważył tego sondażu, z którego jasno wynika, że większość Polaków nie chce migrantów w naszym kraju, a ci, co chcą ,to pod pewnymi warunkami :

http://www.bankier.p...ow-3404183.html

• 0

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

On się chyba na tym właśnie sondażu opierał, licząc "tak" i "tak ale pod warunkami" łącznie. Nie wiem co jest większym manipulowaniem - dodawanie różnych kategorii, czy mówienie o większości która nie chce imigrantów i dawanie linka z sondażem, gdzie najwięcej ankietowanych odpowiedziało "tak ale pod warunkiem...".

Zastanawiam się jakie by były wyniki sondażu z pytaniami: "Czy popierasz sprowadzanie z UK polaków-bezdomnych?" i "Czy przyjąłbyś ich do własnego domu?". Mam wrażenie, że wyglądałyby podobnie.

Użytkownik Zaciekawiony edytował ten post 27.09.2015 - 13:35

• 1

Last Sicarius.

Ostrzewtłumie

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

IBRiS przeprowadził sondaż telefoniczny w dn. 4-5 września na reprezentatywnej grupie 1100 dorosłych mieszkańców Polski.

heh to w sumie w Polsce działa, zgraja patałachów w rządzie robią na przekór społeczeństwu. Ciekawe co to za reprezentatywna grupa?

Niemcy: służby zaniepokojone napływem niezarejestrowanych uchodźców

Szef Urzędu Ochrony Konstytucji (AfV) Hans-Georg Maassen wyraził dziś w wywiadzie dla radiostacji Deutschlandfunk zaniepokojenie napływem do Niemiec uchodźców niezarejestrowanych przez władze. Jego zdaniem "strumień imigrantów" należy uporządkować.

Szef AfV zaznaczył, że niemieckie służby dysponujące informacjami o islamistach i innych osobach stanowiących potencjalne zagrożenie chciałyby uniemożliwić im wjazd do Niemiec, jednak w przypadku osób niezarejestrowanych nie jest to możliwe.

Maassen ostrzegł, że Państwo Islamskie (IS) i inne organizacje islamskich radykałów planują zamachy w Europie Zachodniej. - Jeżeli nadarzy się taka możliwość, to zrobią to - ocenił. Niemieckie służby dotychczas nie zdobyły jednak informacji o tym, że wśród uchodźców znajdują się terroryści, jednak "nie można tego całkiem wykluczyć" - zastrzegł.

Kolejny głos rozsądku...

Użytkownik Ostrzewtlumie edytował ten post 27.09.2015 - 16:05

• 1

kpiarz.
  • Tematów: 388
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

I to jest najlepszy przykład, aby nie ufać sondażom, gdyż tak sformułowane pytania można w swobodny sposób interpretować.

Jedno jest pewne, wiekszość Polaków nie chce migrantów w Polsce, gdyż zdajemy sobie sprawę, że wcześniej czy później będziemy musieli ich utrzymywać, a przecież jesteśmy jednym z biedniejszych krajów UE.

Obojętnie, czy przyjadą do nas ludzie wykształceni, czy nie, jeśli nie będą znali alfabetu łacińskiego, to według polskiego prawa będą analfabetami, a więc jaki z nich będzie pożytek ?

• 0

Cmb.
  • Tematów: 2
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Nie wiem jak Wy ale osobiście nie znam żadnej osoby, która by była za imigrantami. Gdzie się ta legendarna większość która chce ich przyjąć ukrywa?

• 7

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Nie no, pisanie, że większość Polaków chce imigrantów to już jest bezczelne kłamanie. Naprawdę za taką perfidną obłudę i jawne oszustwo należy się reakcja admina, wszystko ma swoje granice...

Jak mamy udowodnić, że większość Polaków nie chce imigrantów, skoro manifestacje nie są wiarygodnym źródłem(pewnie jakby proporcje były odwrotne, np 200 osób na "nie" i 10 000 na "tak" to już by były okej), ludzie komentujący na fejsie - nie są wiarygodnym źródłem(choć dziś właśnie tam wyraża się większość obywateli), filmiki na yt również są złym źródłem. Podsumowując: trzy najlepsze źródła, których nie da się w zasadzie sfałszować są niewiarygodne(bo nie pasują do czyjejś opinii, ojoj?).

NTM ja wiem, że prawdziwi mężczyźni nie rozmawiają o pieniądzach, ale weź no szepnij nam ile ci płacą za wypisywanie tych propagandowych kłamstewek? Przebiłeś nawet opłacanych trolii z Kremla, szkoda że nie przepadasz za Rosją, bo byłbyś prawą ręką Putina z taką manipulacją.

• 6

NTM.

Nie dotykaj mnie...

Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

@Padael:

Polakom z Mariupola powinno pomóc państwo polskie

W czym pomóc?

Kupnie biletów czy wyrobieniu paszportu?

@Zaciekawiony

On się chyba na tym właśnie sondażu opierał, licząc "tak" i "tak ale pod warunkami" łącznie.

Owszem, na tym sondażu się opierałem - ale jak widać, kpiarz zamiast czytać sondaż woli przeczytać "prawidłowo myślącego" dziennikarzynę. Najzabawniejsze jest to, że gdyby kpairz przeczytała co wrzuca, to by wiedziała że już ten sondaż był przytoczony (i ja i anonimowy "dziennikarz" Bankiera opisaliśmy ten sondaż tak samo, jako "sondaż IRBiS-u dla Rzepy). Cóż, dyskusja jest dla inteligentnych, dla tych mniej wystarczy propaganda "niezależnych" mediów.

@Daniel.: rozumiem, że możesz być w szoku że ktoś ma inne zdanie niż samozwańcza "większość", ale może zachowaj minimum kultury?

A już tekstem, że "nie da się sfałszować fejsa, youtuba i manifestacji" mnie rozbroiłeś. Da się:

-manifestacje fałszuje się w ten sposób, ze wozi się "zwolenników" z bóg wie skąd. Tak robiło PO i PiS na swoje wiecie poparcia, o tym pisałem już kiedyś, no, ale przecież paręset ludzi idących przez dwa kilometry to TAAAAAAAKI dowód. Chyba kurde na jesienny spacer.

-z fejsem to mnie już do reszty rozwaliłeś. Naprawdę podejrzewasz, że nie da się sfałszować lajków? No, fakt, nie da się, ale możesz je sobie kupić za grosze, choćby na głupim Netbuxie. Fałszywe konta na fejsie tez się robi - sam mam kilka, bo przecież ogłoszeń o handlu czy reklamowych nie będę wrzucał ze swojego prywatnego profilu.

-youtube to zrobisz jak każdy filmik czy klip: odpowiednio skadrujesz, wytniesz i podpiszesz i 90% pelikanów łyknie jak wy. Poczytaj sobie relacje wolontariuszy pracujących w węgierskich obozach dla uchodźców, wszyscy jak jeden mąż powtarzają że sytuacja jest całkowicie inna niż pokazuje się na filmikach.

A zresztą - krótka piłka: czy filmiki pokazujące rozrabiających kibiców są wiarygodne czy jednak masz jakieś ale?

Użytkownik NTM edytował ten post 27.09.2015 - 16:53

• -4

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych