Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem (sprawa) imigrantów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2397 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Problem (sprawa) imigrantów (146 użytkowników oddało głos)

Czy jesteś ZA przyjęciem imigrantów do Polski?

1. Głosowano TAK (9 głosów [6.16%])

Procent z głosów: 6.16%

2. Głosowano NIE (131 głosów [89.73%])

Procent z głosów: 89.73%

3. JEST MI OBOJĘTNE (6 głosów [4.11%])

Procent z głosów: 4.11%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

kpiarz.
  • Tematów: 388
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Szlachetny Panie Arystokratniku NTM, jestem zaszczycona, że przestałeś mnie ignorować i czytasz moje posty.

Dyskutować można z każdym człowiekiem, który ma choć odrobinę wiedzy na dany temat. Ty zaś, z uporem lepszej sprawy, zaprzeczasz każdemu dowodowi, który przedstawi Ci przeciwna strona, choćby nie wiem, jakie by miał na to dowody. Artykuły z "Wyborczej" są złe, z "Bankiera" też niedobre...

A czy z poniższych linków dziennikarze też pisali nieprawdę ? Podaję najważniejsze tytuły :

http://wiadomosci.on...igrantow/yxmnxl
http://wiadomosci.dz...-pogorszyl.html
http://wiadomosci.wp...15a92&_ticrsn=3

• 2

Padael.

Tauri

• Tematów: 73
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

NTM jeśli piszesz o kulturze dialogu przeczytaj to co piszesz, pisanie o mało inteligentnych i pelikanach dalekie jest od arystokratycznych wzorców dyskusji a często powtarzasz o swej błękitnej krwi, czyżby kompleks? Manipulacje o których piszesz działać mogą w 2 strony a wg ciebie manipulacją jest to w co wierzą i jak myślą oponenci, narcyzm w czystej postaci i jestem zdania, że owszem powinni kupić naszym rodakom bilety, pomóc wyrobić paszporty i pomóc dużo więcej w sprawach małych i dużych.

• 11

skittles.
  • Tematów: 8
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jak mamy udowodnić, że większość Polaków nie chce imigrantów, skoro manifestacje nie są wiarygodnym źródłem(pewnie jakby proporcje były odwrotne, np 200 osób na "nie" i 10 000 na "tak" to już by były okej), ludzie komentujący na fejsie - nie są wiarygodnym źródłem(choć dziś właśnie tam wyraża się większość obywateli), filmiki na yt również są złym źródłem. Podsumowując: trzy najlepsze źródła, których nie da się w zasadzie sfałszować są niewiarygodne(bo nie pasują do czyjejś opinii, ojoj?).

Można się w niektórych sprawach nie zgadzać, no ale bądźmy poważni - traktowanie zdania swoich znajomych na fb czy filmików na yt, którymi można w zasadzie dowolnie manipulować, jako miarodajnego wyznacznika zdania większości obywateli jest raczej kiepskim pomysłem. Korwin w internecie też każde wybory wygrywa, a dopiero potem się okazuje, jak to wygląda na prawdę. Po prostu pewne grupy w pewnych mediach są dużo bardziej aktywne i nadreprezentowane, a subiektywny osąd na oko to bardzo słabe narzędzie badawcze.

upomnienie.gif

Nie politykuj.

Kronikarz

• 0

Chasm.
  • Tematów: 1
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Polskie kobiety witają uchodźców (by Kinga Dunin)

(fragmenty)

(...) polski mężczyzna ma inne sprawy na głowie. To książę z Orientu obsypie komplementami, będzie pragnął mieć wiele dzieci i jeszcze do tego nie pije. Jest dzielny i zaradny – inaczej by go tu nie było. I jak pięknie wygląda! Orientalna uroda to jednak coś innego niż karki z kartoflanymi nosami i ze świńskimi głowami na kiju.

Trudno zatem się dziwić, że Polacy zajadle będą bronili swoich kobiet. Straszyli hordami gwałcicieli, tak jakby to było oczywiste, że każda prawdziwa Polka woli oddać się Jarosławowi Kaczyńskiemu niż pięknemu Arabowi.

Czy każą im chodzić w burkach? Polkom? Przecież słyniemy z tego, że zaprowadzamy w domach surowy matriarchat, jesteśmy szyjami, które kręcą głową. Polki z pewnością się nie dadzą. Spróbujcie znaleźć w Polsce jakąś żonę kogoś z krajów arabskich chodzącą w burce. Nie ma i nie będzie.

Szariat? Jak ktoś chciał mieć straszny fundamentalistyczny szariat, mógł znaleźć go bliżej niż nad Wisłą. Bo poza gwałtami i burakami straszy się polskie kobiety też terrorystami. Wydaje się jednak, że główną motywacją uchodźców jest raczej pragnienie wygodniejszego życia, a nie ścinania głów.

Martwimy się o asymilację? Nie ma lepszego sposobu na asymilację niż małżeństwo, jak wiadomo. Miłość jest w stanie pokonać wszelkie kulturowe przeszkody. Przy okazji może niektórzy zmienią schaboszczaka z kapustą na coś zdrowszego. A piękne i liczne dzieci (polskim mężczyznom, jak widać po wskaźnikach, płodzenie słabo wychodzi) staną się wspaniałymi polskimi obywatelami. Mężczyźni zaś będą mieli motywację – żona, dzieci – do wytężonej pracy.

Nic dziwnego, że polski patriarchat, który upaństwowił kobiece brzuchy i nie pozwala kobietom dojść do słowa, przynajmniej w mediach, zawył z przerażenia i jak umie walczy o swoje.

Nic z tego, panowie. Jestem przekonana, że Polki okażą się dużo bardziej tolerancyjne, niżbyście sobie tego życzyli.

http://www.krytykapo...itaja-uchodzcow

Widziałem to na kilku forach, ale myślałem, że to fejk. Jak już przesłałem rechotać pomyślałem, że powinienem pogratulować "sławnej pani felietonistce" udanego debiutu w kabarecie!

Potem jednak przyszło zastanowienie - a co jeżeli znajdą się ludzie, którzy w to uwierzą? Że pani Dunin chodzi o coś innego niż nieposkromione parcie na szkło?

Szanowna pani, polscy mężczyźni może nie są tak rozpłodowi jak pani "orientalni książęta", jednak może napisze pani co jest tego przyczyną? Może to, że pracują czasem na kilku etatach, żeby zapewnić odpowiedni byt rodzinie? Pani "książęta" palący całymi dniami shishę z całą pewnością mogą być pod tym względem lepsi. Dzietność, inteligentna inaczej, kobieto spada w całej Europie, ale to właśnie tutaj emigrują wszystkie lenie. Emigrują po lepszy byt, ale wcale nie za lepszą pracą. 

Głupszego tekstu dawno nie czytałem.

Jako "kark z kartoflanym nosem i ze świńską głową na kiju" mam dla kobietonów pani rodzaju radę - jeśli już zdecydujecie się na poślubienie "arabskiego ogiera" będzie z tego faktu jedna niezaprzeczalna zaleta - większość kobiet wydaje się piękna, gdy tylko oczy wyzierają spod fałdów burki...

• 5

Padael.

Tauri

• Tematów: 73
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ja jednak jestem zdania, że pani Dunin mogła by chodzić w burce, permanentnie ale obawiam się, że jej książe Orientu nie grozi, chyba, że niewidomy.

Pani Dunin pisze brednie wiedząc, że dzięki nim pojawi się tu i ówdzie a może biedaczka przesadziła z Mocarzem? A może wujek Alzheimer puka do jej drzwi? Tak czy inaczej jej zwyczajnie po ludzku współczuję i głupoty i rozczarowania życiem.

Użytkownik Padael edytował ten post 27.09.2015 - 19:18

• 0

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Szlachetny Panie Arystokratniku NTM, jestem zaszczycona, że przestałeś mnie ignorować i czytasz moje posty.

Dyskutować można z każdym człowiekiem, który ma choć odrobinę wiedzy na dany temat. Ty zaś, z uporem lepszej sprawy, zaprzeczasz każdemu dowodowi, który przedstawi Ci przeciwna strona, choćby nie wiem, jakie by miał na to dowody. Artykuły z "Wyborczej" są złe, z "Bankiera" też niedobre...

A czy z poniższych linków dziennikarze też pisali nieprawdę ? Podaję najważniejsze tytuły :

http://wiadomosci.on...igrantow/yxmnxl
http://wiadomosci.dz...-pogorszyl.html
http://wiadomosci.wp...15a92&_ticrsn=3

Ale Kpiarz, to co dajesz to linki do dokładnie tego samego sondażu. Pierwszy link - sondaż dla Rzeczpospolitej, przyjmować uchodźców bezwarunkowo chce 16 % pytanych, z warunkami 37%, tylko chrześcijan 10%, nie chce przyjmować 25% - czyli jakby nie patrzeć, tych co ich nie chcą jest mniejszość.

Trzeci link - dokładnie ten sam sondaż.

Drugi link to inny sondaż gdzie za przyjmowaniem uchodźców było 56% a na nie 38%, czyli tych na nie znów jest mniejszość. Przy okazji widać ładną korelację między sondażami, przeprowadzonymi przez różne ośrodki na różnych grupach. Sama sobie odpowiedz czy ci dziennikarze napisali nieprawdę.

Jeśli chcesz cytować jakieś artykuły, to czytaj więcej niż same tytuły.

Użytkownik Zaciekawiony edytował ten post 27.09.2015 - 20:30

• 1

kpiarz.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Zaciekawiony, specjalnie podałam linki tytułów gazet tego samego sondażu, aby NTM raczył zauważyć, że większość dziennikarzy uważa, że jednak Polacy nie są za przyjęciem islamskich migrantów.

• 0

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Co świadczy dużo więcej o dziennikarzach niż o Polakach...

• 1

NTM.

Nie dotykaj mnie...

• Tematów: 6
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

kpiarz, przeczytaj ten sondaż, a nie łykasz cudze opinie, potem przeczytaj jak się takie sondaże robi, jak już się tego nauczysz to pomyśl trochę, czy 25% to jest większość czy nie. Samodzielne wyrabianie sobie opinii jest co prawda męczące, ale satysfakcjonujące.

Potem się dowiedz, że prasa "popularna", od "Izwiestii" poprzez "Timesa" aż do Wyborczej i wMeritum nie ma informować, tylko kształtować opinie mas. No, w dobie internetu macie jeszcze nawyświetlać i naklikać reklam.

Potem nadrób trochę kultury, by wyzywanie wszystkich muzułmanów od "przybłędów" czy "dziczy" jest zwyczajnie prymitywne. Ja mam swoje zdanie o większości wierzących, ale z przyczyn wychowania (zwanego przez was polityczną poprawnością) nie ujawniam go (choć można je sobie wyrobić po moim stosunku do krk), mam je też o większości ludzi o "pewnym" poglądzie, mam też zdanie na temat wielu osób tak w konkrecie i z tym zdaniem jest jak powyżej.

jak tak lubisz wyborczą i jak tka wierzysz w wieeeeelką liczebność tych spacerków to masz: http://torun.wyborcz...l#BoxLokToruImg 500-600 osób w ćwierćmilionowej aglomeracji. Straaaaaaasznie dużo, coś jak dziewięć autokarów. Potem to sobie porównaj z realnymi demonstracjami (np. przeciw ACTA) i się zastanów czy może jednak warto posłuchać mądrzejszych od siebie (czyli chłopaków z IRBiS-u) w sprawie opinii ogółu Polaków.

@Padael: ale te wtręty arystokratyczne to co mają? A, że gdzieś wspomniałem że ja mam pochodzenie szlacheckie/arystokratyczne? No, mam. Ale nie jestem księżniczką od Disneya, i jak widzę głupotę to ją nazywam po imieniu, sorry, ale idiotyczną opinię, że należy dyskutować z każdym i każdy pogląd jest równie "wartościowy" zwyczajnie odrzucam.  Na pocieszenie dodam, że in real potrafię być znacznie, znacznie wredniejszy niż tutaj (np. potrafię poprosić rozmówcę o zmianę tematu, bo pieprzy trzy po trzy w nieznanej sobie dziedzinie lub rzucić jakaś złośliwą uwagę), a polska szlachta zbyt "miła i kulturalna" nie była. Tolerancyjna też średnio na jeża. Rzekłbym, że na przestrzeni dziejów argumentacja szlachecka ewoluowała od dania oponentowi w łeb kielichem (miało to nawet specjalną nazwę) po walnięcie szablą.

Użytkownik NTM edytował ten post 27.09.2015 - 21:19

• -3

szczyglis.
  • Tematów: 23
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@NTM, to ja Ci coś teraz powiem.

Mam bardzo wielu znajomych, oni mają swoich znajomych, a także na codzień spotykam całą masę ludzi.

I zaskoczenie co, bo nie znam, ani żaden mój znajomy nie zna ani jednej osoby, która by była za przyjęciem tych "uchodźców".

Więc wierz sobie w te swoje sondaże i tłumacz sobie, że rzeczywistość jest taka jaką sobie ubzdurałeś, że jest, a nie taka jaką jest naprawdę.

Polacy nie chcą ich tutaj, a dowody tego mam na każdym kroku, w każdej godzinie, w każdym miejscu Polski.

• 2

Shiver.

Silent Reaper

• Tematów: 19
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Rozbawiła mnie ta debata nad sondażami. Tym bardziej, że bardzo, bardzo niedawno mieliśmy mega blamaż jeśli chodzi o sondażowe wyniki wyborów prezydenckich. Tak szybko o tym zapomnieliście ? To najlepiej pokazuje na ile można się na nich opierać. To największa porażka polskich ośrodków badania opinii od pamiętnej drugiej tury wyborów prezydenckich w 2005 roku.

W wielu zachodnich krajach niezależne fundacje czy organizacje pozarządowe przeprowadzają po wyborach analizę porównawczą  z oficjalnymi wynikami, u nas oczywiście nie jest to, niestety, popularna metoda. Bądź co bądź rezultaty sondaży są często przywoływane jako argumenty w debacie czy to publicznej czy tak jak tu na forum więc wypadałoby w końcu rozliczać sondażownie z efektów ich pracy.

• 1

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Nie no, hit po prostu. Manifestacje niewiarygodne, bo mogli przywieźć aktorów(kilkanaście tysięcy), fejsbuk niewiarygodny, bo mogli porobić sztuczne konta(kilkadziesiąt tysięcy), filmiki na yt niewiarygodne, bo mogli je specjalnie zmontować, ale sondaż przeprowadzony na grupie 1100 jest niepodważalnym i reprezentatywnym źródłem prawdy. Proszę, powiedzcie mi, że to się nie dzieje naprawdę.

A zresztą - krótka piłka: czy filmiki pokazujące rozrabiających kibiców są wiarygodne czy jednak masz jakieś ale?

Jeśli odpalam na yt film z jakiegoś meczu(po meczu), np taki jak powyżej, a kibice się biją to chyba oczywiste, że jest wiarygodny. Chyba nie wzięli aktorów pod stadion, ani nie zrobili fejka z bijącymi się ludźmi w barwach klubowych.

Tak samo jak odpalam film z węgierskiej granicy, szwedzkiej dzielnicy, francuskiej ulicy, etc. I nie twierdzę wcale, że 1000/1000 muzułmanów kradnie i zabija, ale robi to całkiem duży procent, nie ma żadnej szansy ich wyselekcjonować, bo nie mają nawet dokumentów. Największy procent nierobów na socjalu to właśnie ludzie z Syrii, Somalii, Iraku, etc(dane już wstawiałem 20 stron temu), największy procent przestępczości to również Ci ludzie, mimo że są mniejszością. No, ale co się dziwić skoro ogromna większość to nic nie robiący całymi dniami faceci w sile wieku.

I proszę, nie wyjeżdżaj mi tylko z argumentem, że u nas też czasami kogoś zgwałcą, więc o co afera z gwałcicielami z bliskiego wschodu.

I nawet jeśli na 5000 tych imigrantów, będzie 200 przestępców, czy 20 potencjalnych terrorystów to jest to wystarczający procent, żeby nie wziąć nikogo, w momencie braku rzetelnej selekcji.

A jeszcze co do tych twoich ukochanych sondaży, to zobacz sobie jak rozkłada się procent ludzi głosujących przeciwko z poszczególnych partii, wstawiłbym wyniki, ale będzie to pewnie politykowanie, więc sobie poszukaj. Powiem Ci tylko, że 68% na nie i 66% na nie z dwóch różnych obozów. To już daje do myślenia.

EDIT: A to fejk czy grupa podstawionych aktorów:
http://www.cda.pl/video/4844314a ?

Użytkownik Daniel. edytował ten post 28.09.2015 - 01:20

• 11

kpiarz.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Z przyjemnością stwierdzam, że i mieszkańcy Szczecina włączyli się w ogólnopolski protest przeciw islamistom :

Relacja tvp Szczecin :

http://szczecin.tvp....iwko-imigrantom

• 2

OpenYourMind.
  • Tematów: 4
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Ale przecież według niektórych, większość Polaków jest za przyjęciem imigrantów, tylko, gdzie ta "większość" sie ukryła w rzeczywistości, ja nie znam nikogo, moi znajomi też nikogo nie znają, którzy mogliby sie godzić za przyjęciem "imigrantów" do Polski. Gdzie oni sie ukryli? Celowo sfałszowane sondaże, wyniki, na poparcie bandy?

Użytkownik OpenYourMind edytował ten post 28.09.2015 - 11:14

• 4

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Może mi ktoś wyjaśnić co na tym powyższym filmiku się odstawiło? Na pewno NTM i Zaciekawiony mają już przygotowaną odpowiedź. Skąd oni wzięli tak dobrych aktorów do tego video?

• 3

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości oraz 0 użytkowników anonimowych