Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem (sprawa) imigrantów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2397 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Problem (sprawa) imigrantów (146 użytkowników oddało głos)

Czy jesteś ZA przyjęciem imigrantów do Polski?

1. Głosowano TAK (9 głosów [6.16%])

Procent z głosów: 6.16%

2. Głosowano NIE (131 głosów [89.73%])

Procent z głosów: 89.73%

3. JEST MI OBOJĘTNE (6 głosów [4.11%])

Procent z głosów: 4.11%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

szczyglis.
  • Tematów: 23
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Niemiecki "Die Welt" donosi:

Cenzura w Niemczech! Utrata praw rodzicielskich za anty-imigranckie komentarze!

W Niemczech osoby publikujące w internecie treści radykalne lub obrażające imigrantów, ryzykują nie tylko wyrzucenie z pracy – grozi im również utrata praw rodzicielskich!

Nie musi nawet dojść do popełnienia czynu zabronionego aby sąd rodzinny uznał, że dobro dziecka takimi treściami jest zagrożone…
Prokuratura niemiecka ostrzega, że dotyczy to w szczególności wrogich imigrantom komentarzy na Facebooku.
Jak mówi Eva Becker z niemieckiej izby adwokackiej (DAV), nie musi się martwić ten kto pisze, że wolałby żeby w jego sąsiedztwie nie mieszkali imigranci z Syrii. Jednak gdy ktoś na przykład wygłasza groźby skierowane przeciw imigrantom, przekroczona zostaje dopuszczalna granica wypowiedzi i można uznać, że dobro dziecka jest zagrożone.
Gdy tak się stanie można najpierw ograniczyć prawa do kontaktu rodzica z dzieckiem, a jeśli zachowanie rodzica się nie poprawi, to nawet je odebrać.
Becker radzi: jeśli twój były partner/partnerka wypowiada się w internecie w sposób obraźliwy dla uchodźców to zrób zrzuty ekranu i wydrukuj – przydadzą się jako dowody w procesie.
Donoszenie na własnych partnerów? Odbieranie dzieci za anty-imigrancie komentarze? Utrata mieszkania socjalnego, bo imigrantom są potrzebne? Takie rzeczy w Niemczech już się dzieją. Czy mamy dopuścić aby to spotkało Polskę?

http://ndie.pl/cenzu...kie-komentarze/
http://www.welt.de/f...-in-Gefahr.html

Z początku nie chciało mi się wierzyć, przecierałem oczy ze zdumienia, że to jakiś fake, niestety sprawdziłem - źródło jest prawdziwe...

Niemcy wychwalają nasze protesty:

Polska liderem

Polska bronić nas!

Polska nie zginęła!
Niestety, tego samego nie można powiedzieć więcej o Niemczech!

Polska świeci znowu ducha Jana III. Sobieski się!

Polacy się trzymajcie!

Polacy od tego, co nazywamy połączeń zdrowego rozsądku.

W filmy można było usłyszeć: "Islam Curva Curva" Polska pokazuje, jak to zrobić.

To niektóre komentarze od Niemców.

A ten komentarz mnie zasmucił i zaintrygował, jeden Niemiec napisał:

Jeśli pójdziemy jako Polaków na ulicach, a inni nie obrażaj nas jako nazistów. Dlaczego tak jest?
Ponieważ jest zaprogramowany w mózgu. To wstyd przeszłości.

Czy dlatego Niemcy boją się wyjść na ulicę?

I jeszcze jeden z tysięcy krzyków rozpaczy:

Co staliśmy niemiecki tylko na marne szmatę !!!
Kiedy patrzę na dzielnych Polaków, mogę być tylko wstyd.
Wydaje się, że nie mamy siły, by wyjść na ulice i obalić dyktaturę powitalny Merkel. Najwyraźniej mamy zbyt wiele szczury pozostały w naszych ludzi, którzy pracują na zniszczenie Niemiec.
Niemcy nie żyje ... niestety ...

Na wiecach weekendowych i protestów przeciwko masowej imigracji miała miejsce w Polsce. Uczestnicy wyrazili swoje niezadowolenie przeciwko decyzji premiera Ewa Kopacz wyraziła konieczności podejmowania kolejnych siedem tysięcy uchodźców. Na ulicach Słupsk, Katowice, Bydgoszcz, Łódź i Warszawa protestowali kilka tysięcy ludzi przeciwko decyzji UE w środę do dystrybucji uchodźców nadal poszczególnych państw członkowskich obowiązkowe. Oto niektóre filmy z protestów [...]
Na najbliższy weekend kolejne imprezy zostały ogłoszone. Wszystkie spacery trwał od zupełnie spokojny, nie było ani jednego incydentu, ale były też żadne znaczące protesty. Tylko od czasu do czasu może zrobić kontr-demonstrantów, z których niektórzy przyjechali z Niemiec.

http://www.pi-news.n...eneinwanderung/

Włączcie sobie tłumaczenie i zobaczcie na komentarze - zatrważająca lektura, a tego jest przeogromna ilość.
Oni są w całkowitej rozpaczy i rozsypce.

Kto teraz odnosił się do Polaków, jak Niemców, i opuściły nasz plan idiota, który jest częścią mózgu, amputacji.Bravo Polska. Niemcy Pobierz próbkę swoich odważnych sąsiadów!

Róbmy jak najwięcej demonstracji. To idzie do naszych sąsiadów, oni to widzą.
Może to i ich zmobilizuje, też zaczną działać, zobaczą, że można!

Pomyśleć, do czego to już doszło, że Niemcy nas proszą, żeby ich Polska broniła...
Świat nam moi Drodzy na naszych oczach stanął na głowie.

Użytkownik szczyglis edytował ten post 29.09.2015 - 03:37

• 9

kpiarz.
  • Tematów: 388
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Cóż, mroczne czasy komuny wracają i to w znacznie wiekszej mocy... Za tamtych czasów, za wrogie rządowi i ustrojowi komunistycznemu komentarze ustne, można było trafić na miesiąc do aresztu, lub załapać się na bezpłatne roboty publiczne /czyli zamiatanie ulic /, ale dzieci nie zabierano...

O planowanej cenzurze internetu czytałam już parę dni temu, nie zamieszczałam tutaj, w temacie, po uznałam, że może to być fejk, przesada, ale widzę, że nie...

A poza tym te pomysły, aby donosić na współpartnerów życiowych to żywcem są chyba zerżnięte z najmroczniejszych czasów terroru bolszewickiego w ZSRR, jaki tam panował w latach dwudziestych XX wieku...

Zamieszczam jeszcze 2 linki do artykułów na ten temat :

http://www.polishexp...ontroli-tresci/

http://antyweb.pl/sp...ykuje-facebook/

Ps. W obozach dla migrantów w Niemczech panuje prawo szariatu. Chrześcijanie, którzy razem z islamistami mieszkają, są prześladowani :

Niemiecki dziennik „Die Welt” opisał historie chrześcijańskich migrantów z Bliskiego Wschodu, którzy trafili do obozów w Niemczech. Okazało się, że dominujący w nich muzułmanie zgotowali im piekło.

Gazeta opisała historię Saida z Iranu, który jako katolik był w swoim kraju prześladowany. Przez Turcję, którą przeszedł pieszo, trafił do Niemiec, gdzie mieszka w obozie dla azylantów w południowej Saksonii.

„Uciekłem przed irańską gwardią rewolucyjną. Aresztowali mojego brata, bo założył domowy kościół. Miałem nadzieję, że w Niemczech będę mógł praktykować swoją wiarę. W ośrodku dla azylantów boję się jednak nawet wspomnieć o tym, że jestem chrześcijaninem. Wtedy muzułmanie grożą mi śmiercią” - mówi.

Na ścianie swojego pokoju powiesił obraz przedstawiający Chrystusa na krzyżu.

„Gdy moi współlokatorzy muzułmanie zobaczyli obraz napluli mi w twarz. Gdy był Ramadan budzili mnie codziennie rano i kazali mi jeść zanim wejdzie słońce. Gdy odmawiałem krzyczeli, że jestem „kafirem”, niewierzącym. I należy mnie zabić. Traktują mnie jak zwierzę. Żyję w ciągłym strachu” - opowiada młody mężczyzna.

Said twierdzi usiłował zwrócić uwagę ochrony ośrodka na sposób traktowania chrześcijan przez muzułmanów.

„Nie interesowało ich to. Oni też są muzułmanami. Mają niemieckie obywatelstwo, ale mentalnie wciąż są na Bliskim Wschodzie” – twierdzi.

Pastor Gottfried Martens z ewangelicko-luterańskiej gminy w berlińskiej dzielnicy Steglitz mówi, że większość chrześcijańskich uchodźców prosi o przeniesienie do ośrodków pomocy katolickiego bądź ewangelickiego kościoła. Przyznaje, że sam ochrzcił już 600 Afgańczyków i Irańczyków. „Oczywiście niektórzy z nich konwertują tylko dlatego, by zwiększyć swoje szanse na azyl. Ale to mniejszość” – twierdzi pastor.

Dodaje, że w obozach dla azylantów rządzą radykalni muzułmanie, bezlitośnie stosujący prawo szariatu:

„Kto nie modli się pięć razy dziennie w kierunku Mekki, zbiera cięgi. Tacy ludzi są terroryzowani psychicznie, bici i poniżani”.

Tego rodzaju przypadki występują znacznie częściej. W Hemer w kraju związkowym Saara algierscy imigranci pobili Erytrejczyka i jego ciężarną żonę, bo mężczyzna nosił krzyżyk na szyi. Z kolei Syryjczyk, mieszkający w obozie dla azylantów w Giessen w Hesji, twierdzi, że wśród imigrantów są bojownicy Państwa Islamskiego. W Ellangen w Badenii-Wirtembergii doszło do masowej bijatyki między muzułmanami, chrześcijanami a jezydami.

Rodzina chrześcijan z Iraku została zaś pobita w obozie dla azylantów w Bawarii. „Mówili, że nas zabiją i wypija naszą krew. Żyliśmy wiele tygodni zamknięci w pokoju. Jak w więzieniu” - relacjonowali Irakijczycy. Nie wytrzymawszy wrócili do Mossulu, skąd uciekli przed ISIS na północ kraju.

„Przemoc w obozach dla uchodźców jeszcze nabierze na sile. Wśród tych, którzy obecnie przybywają do Niemiec, większość osiąga poziom fanatyzmu Bractwa Muzułmańskiego” – twierdzi Max Klingenberg z Międzynarodowego Towarzystwa Praw Człowieka.

Welt.de / Kresy.pl

Mój komentarz :

Jest zupełnie możliwe, że islamiści, wiedząc o swojej bezkarności, bedą zaprowadzać prawo szariatu w dzielnicach miast, czy też miasteczkach, czyli tam, gdzie będą mieszkać. Nie będą się liczyć z tubylcami, czyli Niemcami, którym przyjdzie się w końcu wyprowadzić z miejsc zdominowanych przez migrantów.

Użytkownik kpiarz edytował ten post 29.09.2015 - 08:15

• 9

Chasm.
  • Tematów: 1
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Ciekawe czasy nastały, doprawdy ciekawe. Czasy, w których właściwie tylko w Rosji mogą być emitowane "politycznie niepoprawne" filmy...

Mam nadzieje, że nasze stosunki z Rosją ulegną poprawie, bo nasze dzieci i wnuki nie będą miały gdzie emigrować.

Patrzcie uważnie. Historia ma to do siebie, że jeśli nie uczysz się na niej, lubi się powtarzać.

• 0

szczyglis.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

To już podchodzi pod Trybunał Stanu:

Czy na polskiej granicy usłyszymy „Hände hoch”? Niepokojące plany Brukseli i, niestety, przewidywalna uległość Ewy Kopacz

Terytorium państwa jest jednym z najważniejszych czynników państwa narodowego. Nic więc dziwnego, że kraje narodowe starają się strzec swoich granic. Podobnie jest z porządkiem publicznym. Państwa mają monopol na zabezpieczanie porządku na swoim terytorium. Nic więc dziwnego, że gdy portal wPolityce.pl opisał kuriozalną propozycję rządu PO-PSL, która nadaje obcym funkcjonariuszom uprawnienia polskiej policji, w kraju wybuchła burza.

Po wydarzeniach z ostatnich dni podobna burza powinna trwać i dziś. Bowiem w Brukseli rodzi się i nabrzmiewa kolejny skandaliczny pomysł. Pomysł, który można oceniać jako zamach na kompetencje państwa narodowego.
24 września w rozmowie z TVP Info Donald Tusk opowiedział się za… budową Europejskiej Straży Granicznej. Były polski premier zapowiedział, że będzie lansował dyskusję dotyczącą powołania takiej jednostki w Unii Europejskiej.

Co niestety niezaskakujące, Ewa Kopacz pytana o tę sprawę przez korespondentkę RMF FM, Katarzynę Szymańską-Borginon wydawała się nie tylko nie widzieć w tej sprawie żadnego problemu, ale wręcz zdawała się popierać pomysł swojego byłego partyjnego kolegi.
Szefowa polskiego rządu zgodziła się podczas szczytu UE w Brukseli na powstanie europejskiej Straży Granicznej. A to oznacza zgodę, by także naszych zewnętrznych granic mogły strzec zagraniczne służby, na przykład niemieckie czy francuskie. Premier Ewa Kopacz nie widzi żadnego problemu w tym oddaniu Unii – ważnego elementu polskiej suwerenności państwowej
— pisała Szymańska-Borginon na stronach RMF FM.
Dodawała, że Kopacz pytana przez nią o Europejską Straż Graniczną przyznała:
Jeżeli chodzi o europejską Straż Graniczną, to padały takie głosy, i wiele było pozytywnych sygnałów. Była zgoda na to, żeby tworzyć taki korpus (…) nie słyszałam ani jednego głosu przeciwnego. My też nie jesteśmy przeciwni. My jesteśmy w stanie w tej akcji uczestniczyć.
Dziennikarka RMF FM wskazała, że „do tej pory żaden polski rząd (także ten PO-PSL) nie zgadzał się na ten pomysł, który od kilkunastu lat co jakiś czas powraca na unijnym forum, a teraz w związku z niespotykaną dotąd falą uchodźców - ma być wprowadzony w życie”.
Zgoda na europejską Straż Graniczną oznacza zdjęcie naszej narodowej odpowiedzialności za ochronę granic i przekazanie tych kompetencji Unii Europejskiej. Byłoby to najdalej posunięte wyrzeczenie się suwerenności jakie można sobie wyobrazić
— nie pozostawia złudzeń Szymańska-Borginon.
Dzięki jej korespondencji Polacy mogą się dowiedzieć, że Polski rząd dał wstępną zgodę, by w Unii Europejskiej Bruksela była odpowiedzialna za ochronę granic. Czy to oznacza, że granicę Polski będą chronić funkcjonariusze z Niemiec, czy Francji? Czy na polskiej granicy usłyszymy „Hände hoch”?

Zgoda na Europejską Straż Graniczną będzie kolejnym krokiem niszczącym państwa narodowe oraz zapewne – biorąc pod uwagę dotychczasowe doświadczenia – również narzędziem niemieckiej dominacji w Europie. Czy Polacy powinni się na to godzić?
Dziś media w każdym unijnym kraju powinny bić na alarm. Burza powinna mieć miejsce również w Polsce. Nic takiego się nie dzieje. Opinia publiczna powinna jednak wiedzieć, jakie decyzje i pomysły kołaczą się po unijnych korytarzach. Te decyzje są bardziej niż szokujące. Jak widać w UE wciąż negatywne skutki integracji elity chcą leczyć większą integracją. Zapłacą jak zwykle społeczeństwa. W tym Polacy…

http://wpolityce.pl/...kopacz?strona=1

Użytkownik szczyglis edytował ten post 29.09.2015 - 11:03

• 2

Arczi1991.
  • Tematów: 8
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Co do rozlokowania uchodźców w Polsce, pojawiła się informacja, że Komendy Powiatowe Państwowej Straży Pożarnej otrzymały rozkazy z Komendy Głównej dotyczące wybrania po 2 jednostki Ochotniczej Straży Pożarnej w każdym powiecie do przyjęcia po 50 uchodźców.

Się tak zastanawiam, kto wpadł na taki ciekawy pomysł. Jak patrzę na remizy OSP na swoim terenie to raczej żadna nie jest w stanie przyjąć jakichkolwiek uchodźców...

• 0

kpiarz.
  • Tematów: 388
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Na ten temat, chyba najlepsze info będzie miał @noxili. Ale jeżeli jest to prawda, to znaczy, że szuka się w tej chwili zupełnie niepotrzebnych etatów, tylko po to,aby znaleźć dla nich wolny etat, za który będą dostawali kasę, bo w realnej pracy ich jakoś nie widzę...

• 0

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@ Arczi

A skąd ta wieść?

• 0

Arczi1991.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

http://strazacki.pl/...kają-uchodźcy

• 0

Chasm.
  • Tematów: 1
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Co do rozlokowania uchodźców w Polsce, pojawiła się informacja, że Komendy Powiatowe Państwowej Straży Pożarnej otrzymały rozkazy z Komendy Głównej dotyczące wybrania po 2 jednostki Ochotniczej Straży Pożarnej w każdym powiecie do przyjęcia po 50 uchodźców.

Się tak zastanawiam, kto wpadł na taki ciekawy pomysł. Jak patrzę na remizy OSP na swoim terenie to raczej żadna nie jest w stanie przyjąć jakichkolwiek uchodźców...

A w głównych mediach oczywiście nic. Najważniejsze wydarzenia dzieją się w ukryciu (jak Nord Stream II)

Na razie remizy wystarczą (nie mówiąc oczywiście o stratach OSP z wynajmu remizy - jak wiadomo w małych miejscowościach remiza jest swoistym "centrum kulturalnym").Później przyjdzie pora (przyjdzie, bo w lokale mieszkalne w takiej ilości - przy nieuniknionej kolejnej, większej fali - to nie wierzę) na hale sportowe, magazynowe, a wreszcie może i Narodowy - wszak kryty - wróci do korzeni i znów zmieni nazwę na Jarmark Europa

Przy okazji kolejny artykuł sponsorowany - Jak uchodźcy mogą pomóc polskiej gospodarce

"Uchodźcy nie stanowią dla Polski znaczącego finansowego obciążenia, lecz szansę na załatanie luk na rynku pracy, poprawę efektywności firm, a nawet wyłonienie nowych liderów biznesu"

"Podstawowym ekonomicznym problemem, jaki mogliby załatać imigranci, jest wypełnienie luk powstających na rodzimym rynku pracy"

"W Polsce tylko w pierwszym półroczu 2015 roku powstało 180 tysięcy nowych miejsc pracy. Wiele z nich pozostaje nieobsadzonych, bo nie ma pracowników. Pokazuje to, że Polska jest już na tyle dużą gospodarką, że z łatwością jest w stanie wchłonąć znaczną liczbę imigrantów – mówi Tomasz Kamiński". "W regionach Wielkopolski, Mazowsza, Śląska czy Dolnego Śląska dużym wyzwaniem jest znalezienie kilkuset pracowników do nowej fabryki czy przedsiębiorstwa, które chce rozwijać biznes w naszym kraju – mówi Tomasz Hanczarek"- zapewne jest to po części prawda, zapewne są problemy ze zdobyciem dobrych pracowników na 1000 PLN/m-c

A teraz wisienka na torcie:

"Jeśli postaramy się zainwestować w ich integrację społeczną, możemy osiągnąć duże korzyści. One są jednak trudne do wyliczenia, ponieważ w dzisiejszych czasach często jedna genialna i przedsiębiorcza osoba może przynieść gospodarce olbrzymie profity – dodaje.

Widać to na przykładzie Doliny Krzemowej, która w dużej mierze została zbudowana w oparciu na genialnych umysłach emigrantów. Sergey Brin (majątek 32,5 mld dol.), jeden z twórców Google, dotarł do Stanów Zjednoczonych w wieku 6 lat ze Związku Radzieckiego. Pierre Omidyar (majątek 8 mld dol.), twórca eBaya, jest urodzonym w Paryżu synem irańskich imigrantów. Z kolei Jan Koum (majątek 7,8 mld dol.), twórca WhatsAppa, wyemigrował do kalifornijskiego Montain View z Kijowa. Za najznamienitszego potomka emigrantów w Dolinie Krzemowej uchodzi zaś założyciel Apple Steve Jobs, którego ojciec przybył do Stanów Zjednoczonych z Syrii" - świetna manipulacja - ci wszyscy wymienieni powyżej oczywiście napłynęli nielegalnie w fali uchodźców, a nie zostali przyjęci do US legalnie, po spełnieniu wszystkich formalności i wykazali, że mogą być w nowej ojczyźnie przydatni. Zwłaszcza Stany Zjednoczone przyjmują wszystkich z otwartymi rękoma...

http://biznes.pl/kra...spodarce/ybefjw

• 4

szczyglis.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A to jest ciekawe:

Feministka na portalu Tomasza Lisa… ma dość medialnej propagandy i boi się fali islamskich „najeźdźców”

W portalu Tomasza Lisa znalazł się nietypowy artykuł – wymierzony ostro przeciwko medialnej poprawności politycznej w sprawie zalewu Europy przez islamistów. „Jestem lewakiem, feministką, antyklerykałem – tylko co to ma do rzeczy, w obliczu tej fali roszczeniowych najeźdźców, zalewających europejskie granice?” – pisze Dorota Majewska na łamach portalu natemat.pl.

Z jakiegoś powodu portal Tomasza Lisa zdecydował się na opublikowanie artykułu zawierającego ostrą krytykę poprawności politycznej w sprawie tzw. kryzysu migracyjnego. „Akurat ten temat wykracza poza tradycyjne, polskie podziały polityczne. Komuś się wydaje że tylko „prawicowe oszołomy” nie chcą przyjmować imigrantów? Otóż wyprowadzam was z błędu. Polscy ateiści, lewacy – również boją się jak ognia religii, która nie ewoluowała od tysiącleci” – uważa Dorota Majewska, przedstawiająca się jako „lewak, feministka i antyklerykał” na łamach natemat.pl.

„My również nie możemy już dłużej patrzeć spokojnie, na propagandowe filmiki TVP1 czy TVN, w których pokazuje się zamiast hord tchórzliwych, metroseksualnych młodzieniaszków – płaczące dzieci i ich mamusie” – pisze autorka felietonu. „Wojna, rozpacz, tacy oni biedni że stać ich było wydać kilka tysięcy euro, na ucieczkę z Syrii. Barka po drodze zatonęła, nie współczujesz? Ty bezduszny Polaku! Nie masz serca! Zupełnie jakby ktoś ich tam upychał na siłę. Nie chcesz się z muzułmańską ciemnotą religijną integrować? Zostaniesz okrzyknięty nazistą!” – dodaje.

Co ciekawe, redakcja dopuściła całkiem wyraźne skierowanie ostrza krytyki nie w mglisty „terroryzm”, ale w samo sedno problemu, czyli religię islamską. „Jeszcze trochę i niepoprawne politycznie będzie samo mówienie prawdy o ciemnej stronie Islamu!” – oburza się Majewska. „Nie tylko Polacy nie chcą u siebie muzułmanów. Nikt ich nie chce! Nie radzą sobie z tą kompletnie nieasymilującą się grupą ludzi, kraje wysoko rozwinięte jak Anglia czy Francja, a co dopiero biedna Polska?” – tłumaczy.

Autorka opisuje historię swojego wyjazdu do Wielkiej Brytanii, gdzie podejmuje prace fizyczne. „Nikt mnie tu nie przywitał z otwartymi ramionami, nikt nie rozpostarł czerwonego dywanu. Gdybym wydarła gębę że mi źle i jestem nieszczęśliwa, to zamiast benefitu wsadziliby mnie do czubków – i bardzo słusznie, tymczasem patrzę na zgraję agresorów, bez dokumentów tożsamości, którzy bezczelnie domagają się odpowiednio wysokiej zapomogi!” – wyznaje.

Emigrantka odwołała się do polskiego etosu patriotycznego w kontekście obecnej gwałtem narzucanej samobójczej polityki migracyjnej. „To ja zapytam skromnie – a co z autochtonami? Oni nie maja prawa do obrony swoich granic? Chyba właśnie o to walczyli nasi przodkowie? Ginęli za ojczyznę, aby zapewnić lepszą Polskę dla naszych dzieci i wnuków. A nie dla agresywnie nastawionych leni” – zauważa Dorota Majewska.

Pisze też o „zasymilowanych” muzułmanach w Wielkiej Brytanii czy Francji, którzy, wychowani w tych krajach, dokonywali zamachów terrorystycznych. „To byli bardzo dobrze wykształceni i zasymilowani muzułmanie. Nie jakaś tam analfabetyczna ciemnota. Zgodnie z dzisiejszą , sączącą się z polskich mediów propagandą, której szczytowym wręcz osiągnięciem był tekst pani Kingi Dunin o tym żeby Polki asymilowały się z imigrantami, wychodząc za nich za mąż – jeśli imigrant zgwałci cię kobieto, bo będziesz ubrana zbyt wyzywająco według jego standardów – to będzie integracja międzykulturowa!” – ironizuje autorka tekstu.

Wytyka również absurd, do którego prowadzi poprawność polityczna, krytykując przy tym tekst „ikony” polskiego feminizmu, Kingi Dunin. „Do czego już doszło. Polskie feministki – walczące o równe prawa płci, popierają skrajnie patriarchalne kultury, w których kobietę traktuje się gorzej niż psa przybłędę!”. „Czym zasłużył sobie polski obywatel żeby go tak poniżać? Jak można pisać tak prymitywne, głupie teksty?” – dodaje, komentując tekst Dunin.

Nietypowy dla linii ideologicznej medium Lisa tekst kończy się patriotyczną wręcz deklaracją. „Reasumując moi kochani: rozmawiam ze znajomi i większość z nich twierdzi że będzie wojna. Wojna kultur. Oby nie, bo nic straszniejszego nie mogłoby nas spotkać. Ale jeśli do tego dojdzie, ja będę bronic mojej ojczyzny. Co jak co, ale to Polacy potrafią. I tego tchórzliwych Syryjczyków mogą nauczyć”.

Źródło: natemat.pl
FO

http://www.pch24.pl/...ow,38475,i.html

A tutaj moja wisienka na torcie:

Bibliotekarka z oficjalnego profilu atakowała imigrantów. Teraz ma na karku prokuraturę. ”To był impuls. Miałam dość"

To historia jakich w Polsce mogłoby być wiele. Bo wiele jest podobnie nienawistnych wpisów w internecie, podobnie jak ludzi, którzy myślą tak samo. Ale historia jest o tyle inna, że dotyczy małej miejscowości. A także osoby, która wpisu nie zamieściła anonimowo. Jest nią bibliotekarka z Tomaszowic pod Lublinem. Kobieta z 25-letnim stażem pracy. W ciągu kilku dni stała się lokalną sensacją. Liczy się z tym, że może stracić pracę, ale – jak mówi naTemat – niczego się nie boi.

Renata Błonka napisała na Facebooku następujące słowa: ”Ale Polacy nie mordowali Żydów, to Żydzi mordowali i Żydów i Polaków, a jeśli chodzi o imigrantów to proponuję iść i dać się im zgwałcić, bo trzeba robić to, co oni lubią”. Wpis trafił na profil szefowej wydawnictwa Czarne. Był jednym z komentarzy na udostępniony przez nią artykuł ”Gazety Wyborczej” o tym, że Polska jest w stanie przyjąć 30 tys. uchodźców. Tyle że wysłany z profilu publicznej instytucji.

RtgI4pR.jpg

– To był impuls. Pamiętam ten moment. Miałam nie pisać, ale coś mnie pchnęło. Poczułam wściekłość, że mam dość kłamstwa. Zrobiłam to, co mnie bolało. Stanęłam na straży polskości. I napisałam z konta biblioteki. Ta wściekłość była tak wielka, że nie pomyślałam o tym, by założyć konto anonimowe – przyznaje.O swoich poglądach wypowiada się otwarcie.

Boję się, co będzie, bo widzę, co imigranci robią. Następne pokolenia zapłacą za to, co teraz się wydarzy. Mamy przykład 10-letniej dziewczynki, która została zamordowana przez sfrustrowanego muzułmanina. Mamy przykład z Włoch, gdzie kobieta, która im pomagała, została zgwałcona. Mamy przykład z Anglii, że nie można wprowadzić psa do samochodu, jeśli jedzie nim muzułmanin. Mówi się o tym, że białe kobiety ubierają się tak, a nie inaczej i zapraszają ich do gwałtów. To zaczyna być śmieszne. Ciągle się też pisze, że mordowaliśmy Żydów. Ja sobie zdaję sobie sprawę, że takie przypadki mogły być, ale były jednostkowe. Wielu Polaków zginęło za Żydów.
Nie usłyszałam złego słowa

Po nitce do kłębka i już o wpisie wiedziała szefowa. A także wójt gminy. Po nim prokuratura. I media. O bibliotekarce napisał ”Dziennik Wschodni” i lokalna ”Wyborcza”. Profil biblioteki na Facebooku natychmiast został zamknięty. Alarm wszczęła szefowa wydawnictwa Czarne Monika Sznajderman.

Tomaszowice to wieś pod Lublinem. Około 400 mieszkańców. – W ciągu kilku dni stałam się sensacją. Ale od mieszkańców nie usłyszałam złego słowa. Słyszę raczej, że jestem odważna. Gratulują mi tej niesamowitej odwagi, mówią, że miałam tupet. Dopiero co powiedziała mi to jedna czytelniczka – mówi. Gdy rozmawiamy, jest już po rozmowie z dyrekcją. Uczestniczyły w niej również władze gminy.

Nie oceniamy ideologii, ale etykę pracownika
Dzwonię do Urzędu Gminy w Jastkowie, któremu podlegają Tomaszowice. To pierwszy taki przypadek, z którym włodarze się spotykają. – Te wypowiedzi i postępowanie pracownicy biblioteki są w dużym stopniu karygodne. Tym bardziej, że biblioteka jest instytucją o sprecyzowanej misji. Nie dyskutujemy jednak o ideologii, ale o fakcie użycia służbowego konta. Podchodzimy do sprawy, jak do etyki pracownika – mówi zastępca wójta Andrzej Dec.

Szefowa biblioteki jest bardzo rozczarowana. Na co dzień urzęduje w innej filii, nie ma wglądu, co robią pracownicy gdzie indziej. – Jest mi bardzo przykro. Dla nas jest to okropna sytuacja. Jako biblioteka straciliśmy wizerunek, na który pracowaliśmy od lat. Wszyscy się teraz nami interesują – słyszę od Anny Wójcik. Nie wie jeszcze, co zrobi z niesubordynowaną pracownicą. Czeka na opinię od radcy prawnego. A być może też prokuratury, bo ta właśnie rozpoczęła postępowanie sprawdzające z urzędu. Sam profil biblioteki zniknął aktualnie z Facebooka.

– Te treści ewidentnie znieważają określoną grupę osób pod kątem jej przynależności narodowej. Na tym etapie jest to postępowanie w sprawie, a nie przeciwko. Rozpoczęliśmy je po doniesieniach prasowych. Musimy mieć niezbite dowody, kto umieścił takie wpisy. Na pewno prokurator, czy policja będą chcieli spotkać się z tą panią – mówi Justyna Rutkowska-Skowronek, prokurator z Prokuratury Rejonowej Lublin Południe.

Słów potępienia nie słychać
Gdy rozmawiamy, o działaniach prokuratury, Renata Błonka jeszcze o nich nie wie. W Tomaszowicach też chyba nie do końca są tego świadomi. Osoby, z którymi rozmawiam mówią, że raczej nie korzystają z Facebooka. Albo, że nie czytają komentarzy pod artykułami w internecie. Słyszeli, że, jest dużo negatywnych, nienawistnych komentarzy, ale nigdy ich nie czytali. – Ze strony mieszkańców nie słyszę nic złego. O sprawie mówi się, ale potępienia dla bibliotekarki nie ma – przyznaje mimo wszystko szefowa biblioteki.

Pod artykułem w ”Dzienniku Wschodnim” też jest dużo komentarzy ”za”, choć sprawa budzi przecież kontrowersje. Ktoś nawet prosi o pisanie maili do urzędu gminy w obronie bibliotekarki.

Oddałam sprawę Bogu
Renata Błonka jest osobą głęboko wierzącą. Na początku, jak ktoś zadzwonił i spytał, czy to ona, nie przyznała się. – Ale pomyślałam, że nie. Muszę iść dalej. Poczułam się wolna i to jest niesamowita wolność. Szczerze mówiąc, nie boję się. Oddałam sprawę Bogu. Powiedziałam do Niego: ”Skoro dałeś mi tak narozrabiać, to teraz to rozwiąż”. Jakoś to będzie.

– Czy zrobiłaby pani jeszcze raz to samo?
– Nie wiem. To jest trudne pytanie.

http://natemat.pl/15...am-dosc-klamstw

Użytkownik szczyglis edytował ten post 29.09.2015 - 18:21

• 4

noxili.
  • Tematów: 17
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nierealne z przyczyn logistycznych, prawnych czy logicznych.Kilka lat temu PO próbowało ustawowo wprowadzić kogoś z lini samorzadowej do zarządów jednostek ale na szczęście zakończyło sie to klęską. Niema możliwości ( poza sprawami koniecznego wyszkolenia , działania w czasie operacji ratunkowej ,umundurowania i finansowania) jednostce narzucić czegokolwiek. O wszystkim innym decyduje głosowanie członków danej ,konkretnej jednostki.Niema możliwości zmuszenia do niczego strażaka ochotnika, Nie mamy premii , nie mamy z tego emerytury , pieniadze(max  20 za h) zazwyczaj oddajemy do funduszu remontowego).. Ale za to mamy  mozliwośc zawsze powiedzenia "pocałujcie nas  w ... " Mozna co najwyżej zabrać uprawnienia do uczestniczenia w akcjach ale np niema możliwości wywalenia strażaka z jednostki OSP. Mozna go o coś prosić ale to głosowanie jednostki podejmie decyzję.

Wiekszość remiz to garaże z przybudowana maleńka sala konferencyjna czy szkoleniową.

PS w niedziele uczestniczę w szkoleniu strażaków prowadzonym przez policję w remizie PSP (robię uprawnienia kierowanie ruchem ulicznym)  więc podpytam skąd ta opowieść. Mundurowi to ogólnie plotkarze więc ..

• 3

Arczi1991.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Dokładnie noxili zgadzam się z Tobą, dlatego się zastanawiam skąd w ogóle wziął się taki pomysł. Nie wierzę, że to wymyślił ktoś ze Straży...

• 0

noxili.
  • Tematów: 17
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ciekawe czy ten wójt Tomaszowic wie że gminę w razie zwolnienia biblioteka a nawet zwykłej nagany z wpisem do akt czeka  przegrany  proces  przed sadem pracy bo bibliotekarka nie popełniła przestępstwa , nie skazano ja prawomocnym wyrokiem . Watpie też czy jakikolwiek sąd ja za to skarze. W takim przypadku gmina zapłaci jej za cały czas gdy nie pracowała i jeszcze będzie musiłą ją zatrudnic ponownie.Lub usunąc wpis o naganie z akt.Watpie tez czy takiego wójta ponownie ktokolwiek wybrał by do czegokolwiek poza czyszczeniem toalet. Wszystcy beda grali na czas.do wyborów.

• 1

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

https://youtu.be/0bCK_fNK0Tk

• 2

Cait Sith.
  • Tematów: 159
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Gwałt na Szwecji

Gdy byłem jeszcze chłopcem, w latach 80-tych i 90-tych, Szwecja zazwyczaj kojarzyła mi się ze spokojem, z dobrą ekonomią, czystością, ekologią oraz także z absolutnym bezpieczeństwem. W czasach gdy Polska była zamknięta za żelazną kurtyną wielu Polaków chętnie pojechałoby do Szwecji aby pracować i żyć. Gdy byłem chłopcem Szwecja była dla mnie bogatą wersją Polski po drugiej stronie Morza Bałtyckiego lecz dziś sytuacja ta uległa tak diametralnej zmianie że widzę Polskę jako lepszą wersję Szwecji.

Jeszcze 20 lat temu Szwecja była tak bezpieczna, że nie trzeba było zamykać drzwi od domu a każda, choćby najciemniejsza ulica była bezpieczna o każdej porze dnia i nocy. Nie było podpaleń, brutalnych morderstw i gwałtów, nie było dzikich ludzi na ulicach oraz przestępczych gett. W tamtych czasach Szwecja była dostatnim, bezpiecznym rajem dla Białych rodzin.

W moim artykule zamierzam najpierw w ogólny sposób przedstawić co oznacza polisa inwazyjnej imigracji muzułmanów do Szwecji oraz kto jest odpowiedzialny za krzywdy wyrządzone szwedzkiemu narodowi. Następnie przejdę do opisu konkretnego gwałtu i następującego po nim morderstwa, załączając zdjęcia z tej sprawy, i niestety są one tak szokujące i tak brutalne że po przeczytaniu mojego artykułu każda Biała kobieta bardzo poważnie przemyśli samotny wyjazd do Szwecji.

„Cieszę się, że pracuję w Malmö gdyż czuję się tu jak w Bagdadzie lub jakimkolwiek innych arabskim kraju”.

Imigrantka z Iraku

Obecnie Szwecja stała się tragicznym w swych skutkach multi - „kulturowym” eskperymentem oraz laboratorium zagłady skandynawskiej kultury i jego rodowitych mieszkańców. Skrajnie lewicowa partia socjalistyczna, która obecnie jest u władzy tworzy „perfekcyjne” według siebie społeczeństwo oparte na otwartej wojnie przeciwko własnemu narodowi. Poprzez niekontrolowaną imigrację z krajów muzułmańskich i afrykańskich ogarniętymi wojnami i totalnym bezprawiem wielu Szwedów nie czuje aby był to ciągle ich kraj. Imigracja z takich krajów jak; Somalia, Erytrea, Pakistan, Afganistan czy kraje Bliskiego Wschodu w liczbie około 100.000 rocznie w połączeniu z ultra-liberalną kulturą zasiłków doprowadziła do terenów zamkniętych nawet dla policji.

Obecnie 55 muzułmańskich gangów kontroluje aż 186 terytoriów wyjętych spod szwedzkiego prawa co doprowadziło do sytuacji gdzie Biali ludzie wiedzą, że pójście tam może się skończyć śmiercią. Jak otwarcie i bardzo szczerze przyznają muzułmanie policja nie ma „u nich” czego szukać bo to są „ich” dzielnice. Do tego rodzaju przestępczych gett policja i służba medyczna boi się jeździć choć od czasu do czasu przyjeżdża straż pożarna. „Perfekcyjne” społeczeństwa tworzył już wcześniej Lenin i Stalin a obecnie tworzy jest klan Kimów w Korei Płn.................i zupełnie poważnie, tworzy je także Szwecja.

Aby utrzymać swoje Laboratorium Szwedzkiej Zagłady dwie partie socjalistyczne biją Szwedów batem rasizmu i biją do takiego stopnia, że już nie tylko sama krytyka imigracji oraz krytyka islamu podlega aresztowaniom i medialnym zniesławieniom ale już nawet samo omawianie tego problemu. Każdy kto śmie otwarcie krytykować lub chociaż omawiać problem islamu i imigracji nie ma w Szwecji szansy na pracę ani na normalne życie, a jeśli zostanie zdemaskowany przez czerwone media to w gazetach pojawi się zdjęcie tej osoby z tytułem „rasista” lub „faszysta” i taka osoba musi na siebie uważać.

Szwedzcy socjaliści stworzyli system oparty na stalinowskich metodach, dlatego że ludzie wydają się nawzajem gdy usłyszą „rasistowski komentarz” lub gdy zobaczą przed czyimś domem prawicową gazetę gdzie podejmowane są problemy muzułmańskiej imigracji i ich zbrodni. Stale rosnąca muzułmańska imigracja doprowadziła nawet do tego, że Szwecja stała się europejską stolicą gwałtu i liczba ta rośnie wprost proporcjonalnie do liczby muzułmanów. Murzyni biją Szwedów na ulicach, w szkołach, w autobusach i na dworcach a po podpaleniu samochodów ustawiają się dookoła i nagrywają film telefonami komórkowymi ufundowanymi ze szwedzkich zasiłków. Bonanza szwedzkiego multi-kulti wciąż trwa i jedno jest pewne – Szwedzi są wyjątkowo cierpliwym narodem.

Tymczasem Rząd Szwecji zdecydował się zdjąć z parlamentu barokowy obraz kobiety z odsłoniętymi piersiami aby nie obrażać uczuć muzułmanów oraz feministek. Obraz ten, szwedzkiego autora Georga Engelharda Schrödera o nazwie „Juno” wisiał w Szwedzkim Parlamencie od 30 lat i był znanym dziełem szwedzkiej kultury. Niestety jednak, w Szwecji liczą się tylko uczucia wrogów Białej cywilizacji lecz nie samych Szwedów. Poprawność polityczna w Szwecji oszalała, postradała zmysły.

„To miejsce jest bardziej niebezpieczne niż Mogadiszu. Nie można tutaj mówić prawdy. Prawda jest trzymana w sekrecie a ludzie są uciszani”.

Amun Abdullahi – somalijska dziennikarka Sveriges Radio International, która wróciła do Somalii po tym jak była atakowana fizycznie i psychicznie za mówienie prawdy na temat horroru o poprawnie politycznych mediach w Szwecji. Zeznała między innymi, że szef ośrodka dla młodzieży w mieście Rinkeby rekrutował młodych muzułmanów do somalijskiej islamskiej organizacji terrorystycznej al-Shabab.

Jak ktoś chce poczytać więcej :

http://zmianynaziemi...-szwecji?page=1

I teraz uwaga odnośnie samego tematu, w którym to wielokrotnie, dużo częściej niż w już w tym zamkniętym o Ukrainie poruszany jest wątek polityczny. To w sumie logiczne, bo nie da się oddzielić tych dwóch spraw. Ale... Może tego nie wiecie, ale TEN temat nie zostanie zamknięty z tego powodu dopóki nie przekroczy 1000 postów. :D

Bo to temat Kronikarza a on BARDZO BARDZO chce mieć w swojej stopce znaczek, że jest autorem legendarnego tematu z tysiącem odpowiedzi. Także na luzie do 1001 postu możemy tu sobie pisać :D

Dzięki, że dokładasz swoją cegiełkę :) już coraz bliżej!!

• 7

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości oraz 0 użytkowników anonimowych