Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem (sprawa) imigrantów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2397 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Problem (sprawa) imigrantów (146 użytkowników oddało głos)

Czy jesteś ZA przyjęciem imigrantów do Polski?

1. Głosowano TAK (9 głosów [6.16%])

Procent z głosów: 6.16%

2. Głosowano NIE (131 głosów [89.73%])

Procent z głosów: 89.73%

3. JEST MI OBOJĘTNE (6 głosów [4.11%])

Procent z głosów: 4.11%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Szwedzi są wyjątkowo cierpliwym narodem.

Chyba wyjątkowo głupim, doprowadzili do upadku swojego narodu, bez żadnej obrony zniszczyli swoją tradycję, historię i kulturę, zniszczyli swoje ja, nie mają honoru i wartości. Dali się moralnie zgwałcić i zabić. I tylko powstaje pytanie, co w głowie mają Polacy chcący tego samego u nas?

Z jednej strony szkoda tego niegdyś pięknego kraju, a z drugiej czy mam żałować kobiety, która świadomie wpuszcza do domu gwałciciela i potem płacze, że została zgwałcona?

• 4

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Do niedawna(mam namysli co najmniej dekadę) Półwysep Skandynawski kojażył mi się z Wikingami. Brutalnymi blondwłosymi twardzielami, którzy bez zmrużenia oka brali co chcieli. Dziś mam wrażenie iż wszechładny Thor, robi laskę Machometowi.

Użytkownik pan juzek edytował ten post 29.09.2015 - 22:22

• 0

Shiver.

Silent Reaper

• Tematów: 19
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Dam Wam tutaj obszerny, bardzo ciekawy artykuł o człowieku, który najprawdopodobniej stoi za całą tą sytuacją w Europie.

Jeśli ktoś wierzy w Antychrysta, to nie musi już dalej szukać, właśnie został odnaleziony.

Myślę, że raczej adwokatem diabła ;) jeśli już używamy takiej terminologii, bo jeśli chodzi o NWO nie jest to jedyna postać w tym jakże barwnym gronie....

a102.jpg

Co do samego pomysłu na wspólna agencję imigracyjna i wspominaną tu wcześniej straż graniczna UE to także punkty planu tego miłego starszego pana, o którym wspomniałeś w swoim poście. Więc siłą rzeczy możemy być pewni, że ten temat będzie forsowany w najbliższym czasie, bo jak na razie wszystko faktycznie jest procesowane według jego wizji / planu. Może niektórzy nie pamiętają ale współpracował on także przy powstawaniu planu Balcerowicza, jak widać człowiek orkiestra od wielu, wielu lat.

Tu jeszcze co nieco jeśli chodzi o jego wizje:

Co do sprawy bibliotekarki z Tomaszowi. "Alarm wszczęła szefowa wydawnictwa Czarne Monika Sznajderman".

Pani Monika na swoim profilu FB oficjalnie popiera pomysł na przyjęcie uchodźców więc jej alarm nijak nie dziwi, po prostu była czujna jak ważka w locie..... Natomiast używanie publicznego profilu instytucji do pisania swoich poglądów to faktycznie mega nieporozumienie abstrahując już od samej treści wpisu.

@Cait Sith  - co jeśli zanim dobijemy do 1001 wpadną tu opłaceni przez G.S i pozamykają za rasizm ? :)

@ rikamaru -  "Może takich jak oni "poprawnych politycznie" też opłaca ten Soros" , zapytaj ile biorą za jednego posta :szczerb:

Użytkownik Partuszew edytował ten post 29.09.2015 - 22:52

• 0

szczyglis.
  • Tematów: 23
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wróciłeś do kwestii Sorosa, więc chciałem zamieścić ciekawy dokument opowiadający o tym jak naprawdę działa Unia Europejska. Może rozjaśnić co nieco w głowie, jeśli chodzi o działania jakich świadkami i ofiarami właśnie jesteśmy.

Może się wydawać, że to trochę nie na temat imigrantów, lecz wręcz przeciwnie - to o czym tu mowa pozwala zrozumieć co nieco na temat decyzji EU w obecnej sytuacji. Troche przerażający dokument, długi - ale polecam obejrzeć.

W 1:17 pojawia się Soros.
PS. Właśnie się dowiedziałem, że to w jego ręce wpadł nasz gaz łupkowy:

Użytkownik szczyglis edytował ten post 30.09.2015 - 00:51

• 1

kpiarz.
  • Tematów: 388
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

W "Newsweeku" ukazał sie mocno tendencyjny artykuł, o grupach górali, którzy zdecydowali sie nie wpuszczać migrantów do swych wiosek.

:

http://polska.newswe...y,371383,1.html

Jednak ja, jak najbardziej sie pozytywnie odnoszę się do tych ludzi, którzy zachowali trzeżwość umysłu i nie dali się jak dotąd zmanipulować papką podawaną z massmediów. Niemcy mogą nam pozazdrościć takiego zdrowego myślenia.

• 0

Andy-1970.
  • Tematów: 22
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Zauważyłem że przestały pojawiać się komentarze na FB przy wiadomych postach grup: "Nie dla.... ". Czyli jeszcze moment i ta stronka skończy podobnie.

• 0

Daniel..
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Słowacja zaskarża do ETS decyzję UE o podziale kwot migrantów

Słowacki rząd podjął dzisiaj decyzję o zaskarżeniu do Trybunału Sprawiedliwości UE (ETS) w Luksemburgu decyzji Rady Unii Europejskiej o podziale między kraje członkowskie 120 tys. migrantów starających się o azyl w UE - poinformował premier Robert Fico.

Na wrześniowym posiedzeniu ministrów spraw wewnętrznych UE Słowacja, Czechy, Węgry i Rumunia głosowały przeciwko tej decyzji. - Nie zgadzamy się z przymusowymi kwotami i przyjęliśmy dziś formalnie takie stanowisko - powiedział Fico na konferencji prasowej w mieście Nitra w środkowej Słowacji.

Resort sprawiedliwości podał z kolei, że pozew zostanie opracowany przez prawników w ciągu dwóch miesięcy i skierowany do Luksemburga. Fico powiedział, że nie ma obaw, że narzucona Słowacji kwota zostanie wdrożona, bo technicznie nie jest to możliwe. W dyskusjach na forum unijnym Słowacja podnosiła, że nie będzie w stanie zatrzymać u siebie przydzielonych jej migrantów, którzy postanowią udać się np. do Niemiec.

Słowacja uważa, że przyjęte w UE rozwiązanie tylko zachęca migrantów do przyjazdu; tymczasem - argumentowała - trzeba się raczej koncentrować na uszczelnianiu granic zewnętrznych UE, wzmacnianiu polityki azylowej i dostarczaniu pomocy potencjalnym uchodźcom w strefach konfliktów.

Ministrowie spraw wewnętrznych państw UE przegłosowali w ub. tygodniu w Brukseli podział 120 tysięcy uchodźców. Decyzję podjęto w głosowaniu większościowym, chociaż przewodniczący UE Luksemburg początkowo dążył do konsensusu w sprawie podziału. Nie udało się jednak przekonać czterech krajów do projektu porozumienia. Polska poparła uzgodnienia, głosując inaczej niż pozostałe państwa Grupy Wyszehradzkiej.

Kraje, które były przeciwko tej decyzji, i tak są zobowiązane ją wdrożyć i przyjąć do siebie odpowiednią liczbę migrantów. Reuters pisze, że według wstępnego podziału Słowacja miała przyjąć 802 migrantów.

Co można powiedzieć....BRAWO!

• 4

#818 Gość_critter☆

Gość_critter☆.
  • Tematów: 0

Napisano

Czyli kraje, które zachowały jeszcze rozsądek jak Węgry czy Słowacja teraz muszą walczyć o to żeby rozsądek i logika zwyciężyły, po drodze są jeszcze szkalowane i rzuca im się kłody pod nogi, krytykuje i alienuje, mowa była nawet o KARANIU. G**no jednak zawsze płynie wierzchem. Wybaczcie język ale inaczej się tego nie da ująć.
  • 2

Last Sicarius.

Ostrzewtłumie

• Tematów: 84
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Trzymanie siłą kogoś kto nie chce czegoś robić zawsze się kończy źle. Ciekawe co niemiaszki wymyślą teraz, jak nawet u nich społeczeństwo zaczyna źle patrzeć na to bydło co do nich przyjechało.  Zastanawiające jest jak na fale imigrantów wpłyną przyszłe działa Rosji na terytorium Syrii i zapewnienia Arabii...

Użytkownik Ostrzewtlumie edytował ten post 30.09.2015 - 17:13

• 0

Daniel..
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

To może coś dla rozluźnienia atmosfery:

766b7ffaa20a41ce17fdca28ca94bfbe.jpg

c1a95e0f6742b8ccaa6445253d9ba96e.jpg

d389079ff1e7bb29537bb782a5697b3c.jpg

6e0738cda72f195a4e3a9ccc7e20df42.jpg

af6184fb65dd503b55fa98055fdb5eef.jpg

6499cda016a361d480600ace41752f32.jpg

68c4cc29a5a06aec0a6a8279c7545f08.jpg

Jak ktoś jest ciekawy, to można wpisać główną frazę każdego zdjęcia w google i wyskoczy ich więcej. :D

• 8

BassKat.
  • Tematów: 50
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mam pytanie, nie jestem ostatnio w temacie za bardzo i mam pytanie, co się stało z Murzynami którzy uciekali na łódkach i pontonach z Afryki? Bo teraz non stop o Arabach słyszymy, a co z czarnoskórymi imigrantami?
  • 0

szczyglis.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Zauważyłem że przestały pojawiać się komentarze na FB przy wiadomych postach grup: "Nie dla.... ". Czyli jeszcze moment i ta stronka skończy podobnie.

Nie siej paniki, bo to nieprawda.
Sam mam polajkowane większość stron typu "Nie dla.." i niczego takiego nie zauważyłem.
Komentarze jak były, tak są i 99% z nich jest tak jak było, czyli PRZECIWKO.

Mam pytanie, nie jestem ostatnio w temacie za bardzo i mam pytanie, co się stało z Murzynami którzy uciekali na łódkach i pontonach z Afryki? Bo teraz non stop o Arabach słyszymy, a co z czarnoskórymi imigrantami?

Stoją przed płotem u Orbana i pukają do bram.
A tak na serio - dużo z nich utknęło we Włoszech z tego co wiem.
Dużo łodzi też podobno zostało zawróconych.

Użytkownik szczyglis edytował ten post 30.09.2015 - 19:11

• 0

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Tymczasem Niemcy chcą zmienić przepisy w sprawie pomocy dla Imigrantów - głównie chodzi o zamianę kieszonkowego płaconego w gotówce na bony na żywność i usługi. Imigranci z Albanii, Kosowa i Czarnogóry będą odsyłani do swoich krajów, nie ma tam bowiem wojen i prześladowań. Ogólna pula pomocowa będzie zwiększona.

http://www.tvp.info/...c-dla-uchodzcow

• 0

szczyglis.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Strony TVP to naprawdę wspaniałe źródło informacji tak swoją drogą.
Cenzura i propaganda na maxa, żeby tylko ludzie nie pisali jak jest.

W związku z dużą liczbą wpisów nawołujących do przestępstw, zawierających treści rasistowskie i ksenofobiczne wyłączamy możliwość zamieszczania komentarzy pod tekstami o uchodźcach

• 3

Last Sicarius.

Ostrzewtłumie

• Tematów: 84
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

W związku z dużą liczbą wpisów nawołujących do przestępstw, zawierających treści rasistowskie i ksenofobiczne wyłączamy możliwość zamieszczania komentarzy pod tekstami o uchodźcach

Nie pierwsi oni wpadli na taki pomysł aby pokazywać tylko jedną strone medalu... Masakra.

• 2

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych