Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem (sprawa) imigrantów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2397 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Problem (sprawa) imigrantów (146 użytkowników oddało głos)

Czy jesteś ZA przyjęciem imigrantów do Polski?

1. Głosowano TAK (9 głosów [6.16%])

Procent z głosów: 6.16%

2. Głosowano NIE (131 głosów [89.73%])

Procent z głosów: 89.73%

3. JEST MI OBOJĘTNE (6 głosów [4.11%])

Procent z głosów: 4.11%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jeśli połowa komentarzy to "syryjczycy do gazu" czy "czas otworzyć polskie obozy koncentracyjne" to taka decyzja mnie nie dziwi - mało komu chce się to moderować.

• -3

Shiver.

Silent Reaper

• Tematów: 19
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Zobaczymy jak szybko  teraz wprowadzą cenzurę na FB w sprawie "hejterskich" i "ksenofobicznych" postów dotyczących imigrantów. W końcu Mark potwierdził Angeli, że nad tym pracują podczas nieformalnego spotkania podczas ostatnich obrad ONZ w Nowym Jorku. Potem będzie cenzura globalna a na końcu chipy dla niemowlaków, "obyś żył w ciekawych czasach" .... :facepalm:

• 2

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Jeśli połowa komentarzy to "syryjczycy do gazu" czy "czas otworzyć polskie obozy koncentracyjne" to taka decyzja mnie nie dziwi - mało komu chce się to moderować.

Ale masz na to jakieś kwity? Czy tylko sobie fantazjujesz na temat zawartości "połowy" komentarzy?

Śledzę temat na bieżąco i... cytaty które wkleiłeś jakoś nie wpadły mi w oko. Być może nie odwiedzamy tych samych portali, być może nie zwróciłem na nie uwagi,  być może podobnie jak @NTM widzisz tylko to co mieści się w horyzoncie twoich przekonań.

Nie wiem. 

Pokaż mi że się mylę.

Użytkownik pan juzek edytował ten post 30.09.2015 - 22:05

• 5

Shiver.

Silent Reaper

• Tematów: 19
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Swoją drogą ciekawe dlaczego FB z taką ochoczością nie przystępuję do cenzurowania "hejterskich" i "ksenofobicznych" wpisów pod adresem chrześcijan.

• 3

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

up@ dobre pytanie.

Moim zdaniem modne jest teraz plucie na chrześcijaństwo. Dodatkowo można się spotkać z opiniami iż brak akceptacji dla Islamu to rasizm. (co jest głupie i porażające) Nawet w tym temacie widać iż niektórzy  przeciwnicy KK bronią religii  pasterzy kóz z energią wartą lepszej sprawy.

Użytkownik pan juzek edytował ten post 30.09.2015 - 22:24

• 2

#831 Gość_critter☆

Gość_critter☆.
  • Tematów: 0

Napisano

No akurat to proste pytanie. Z podobnych powodów czemu nie używa się w mediach sformułowań jak "muzułmański terrorysta" lub "muzułmański zamachowiec". Poprawność polityczna. Pojęcie tolerancji i ksenofobii zostało wypaczone i użyte tak aby dla kogoś było korzystne. Manipulacja i nadinterpretacja (celowa). Więc jak muzułmanie palą samochody to jest git. A jak ktoś uderzy muzułmanina bo ten prowokował to jest już rasizm i ksenofobia. Dokładnie tak to miało wyglądać.
  • 2

szczyglis.
  • Tematów: 23
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Wiesz co? A dałem Ci minusa.

A wiesz za co? A za to, że kłamstwa wypisujesz. Nie wiem, czy świadomie, czy nie, ale wypisujesz.

Jakoś raptem 10% wszystkich nieprzychylnych "jedynej słusznej" decyzji, czyt. rządowej to były takie wpisy, a pomiędzy 10%, a 100% jest chyba różnica. Kneblują usta tym, którzy piszą prawdę, że nikt tutaj nie chce żadnych imigrantów i piszą o tym jak wygląda sytuacja w innych krajach EU.

W przeciwieństwie do takich jak Ty, którzy są za przyjmowaniem, grupa przeciwko przynajmniej potrafi podać rzeczowe argumenty i je podaje - za co zostaje uciszana i wyzywana od rasistów, ksenofobów itp. bzdurnych określeń.

Ludzie, którzy piszą odnośnie imigrantów, że wynocha z Europy piszą prawdę i odzwierciedlają nastroje jakie panują w społeczeństwie, a zakaz wyrażania poglądów pod pozorem "hejtu" to zamach na konstytucyjną wolność słowa, tym samym zamach na Konstytucję RP, co jest pogwałceniem polskiego prawa.

Krytyka rządu też jest jak najbardziej poprawna i uzasadniona, bo nie wiem czy zauważyłeś, ale jakieś 95% polskiego społeczeństwa pragnie ten rząd odesłać do piachu.

Popatrz teraz na to, wyrażam swoje zdanie:

"Jestem kategorycznie przeciwny przyjmowaniu tej bandy dziikusów do krajów Europy, bo stanowi to zamach na Europę.

Popieram podejście premiera Orbana i żałuję, że my nie posiadamy takiego premiera, a Ewa Kopacz powinna zostać postawiona pod ścianą i rozstrzelana za zdradę Rzeczypospolitej".

I właśnie dla takich jak Ty jest to już rasistowski i ksenofobiczny atak, a ja jestem faszystą.

Litości...

Użytkownik szczyglis edytował ten post 30.09.2015 - 23:15

• 6

Zaciekawiony.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@ Szczyglis

I te 10% nawołujących do mordowania to już za dużo.

• -3

OpenYourMind.
  • Tematów: 4
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

I te ponoć 10% nawołujących do mordowania, to nic w skali rzeczywistych mordowań i egzekucji wykonywanych na "niewiernych" ludziach przez islamistów.

Agresja może rodzić agresje.

Użytkownik OpenYourMind edytował ten post 30.09.2015 - 22:50

• 3

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

I te 10% nawołujących do mordowania to już za dużo.

Lepsze 10% nawołujących do mordowania niż 10% mordujących.

Swoją drogą, przeszkadza Ci nawoływanie do mordowania i byś uciszył tych ludzi, a jednocześnie z otwartymi ramionami witasz realnych morderców, brawo.

• 3

Zaciekawiony.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Masz na myśli uchodźców uciekających przed ISIS?

• 0

OpenYourMind.
  • Tematów: 4
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Widze że kolega by ich umiejetnie i trafnie oddzielil od terrorystów, ukrytych wśród "uchodzców". Wszak wiekszośc tam jest kobiet i dzieci, to by miał ułatwione zadanie, prawda?

• 0

Zaciekawiony.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A ja widzę że kolega ich nie rozróżnia i wychodzi z założenia "każdy z zagranicy, nie ważne facet, kobieta czy dziecko, muzułmanin, żyd czy chrześcijanin - to islamista terrorysta".

• -2

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Masz na myśli uchodźców uciekających przed ISIS?

Mam na myśli imigrantów płynących za socjalem, grupki ludzi obeznane w kwestii Europejskiej lepiej ode mnie(patrz reportaż CNN), młodych mężczyzn demolujących europejskie ulice, oraz resztę potencjalnych bojowników, terrorystów i wandali. Czyli jakieś 95% całej tej inwazji. Prawdziwi "uchodźcy" uciekający przed ISIS to mogą co najwyżej uciec kilka wiosek dalej, bo na tyle ich stać.

A Ty masz na myśli te Chrześcijańskie rodziny uchodźców, które nocami uciekają z Polski do Niemiec, bo darmowy dom, nauka i służba zdrowia to za mało dla kogoś uciekającego przed wojną?

• 1

szczyglis.
  • Tematów: 23
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

A ja widzę że kolega ich nie rozróżnia i wychodzi z założenia "każdy z zagranicy, nie ważne facet, kobieta czy dziecko, muzułmanin, żyd czy chrześcijanin - to islamista terrorysta".

To ja może po części napiszę za kolegę, bo też chcę coś napisać.

Wąskie bardzo masz myślenie, jeśli myślisz, że to chodzi tylko o kwestię terroryzmu. To jedno.

Po drugie - nikt nie napisał, że każdy z zagranicy. Ja nie mam nic przeciwko Rosjanom, Niemcom, Anglikom, Wietnamczykom, Chińczykom itp. nacjom. Przeciwnie - mam paru kumpli Wietnamczyków, bardzo fajni ludzie, bardzo pracowici i w pełni izintegrowani z naszą kulturą. I jeszcze się nigdy nigdzie nie spotkałem, żeby mieli jakiekolwiek problemy z Polakami. Tacy to wielcy rasiści z nas widzisz...

Problem w tym, że do nas nadciąga dzicz totalna, nie mająca nic wspólnego z naszą kulturą, religią i zasadami jakie panują w cywilizowanym kraju. Ci ludzie rozwalają kraje od środka, rodowici mieszkańcy boją się wychodzić na ulicę. Rozmawiałem z wieloma znajomymi, z Niemiec i z UK i to co się dzieje w gettach islamskich - bo robią sobie sami getta, że nawet policja boi się przyjechać to ciarki przechodzą. Tu nie potrzeba żeby ktoś się wysadził bombą w środku stolicy. Tu chodzi o NICH SAMYCH. Europa nie jest dla nich. To jest nasza cywilizacja i wara od niej islamowi.

Chrześcijanie - jak najbardziej, im powinniśmy pomóc, a islamistom - nigdy.

Niech wracają tam gdzie mają te swoje szariaty i kalifaty. Od Europy wara!

Jeśli to wg Ciebie jest rasizm, to niech będzie - JESTEM RASISTĄ i jestem z tego dumny.

Użytkownik szczyglis edytował ten post 30.09.2015 - 23:30

• 5

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych