Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem (sprawa) imigrantów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2397 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Problem (sprawa) imigrantów (146 użytkowników oddało głos)

Czy jesteś ZA przyjęciem imigrantów do Polski?

1. Głosowano TAK (9 głosów [6.16%])

Procent z głosów: 6.16%

2. Głosowano NIE (131 głosów [89.73%])

Procent z głosów: 89.73%

3. JEST MI OBOJĘTNE (6 głosów [4.11%])

Procent z głosów: 4.11%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Problem w tym, że do nas nadciąga dzicz totalna,

Wśród której to dziczy znajdują się na przykład chrześcijanie, kobiety dzieci...  Ale oczywiście nic nie rozróżniasz. Dla ciebie wszyscy uchodźcy są tacy sami. Niby deklarujesz że są takie grupy którym trzeba pomóc ale nie widzisz tych grup wśród uchodźców.

• 0

szczyglis.
  • Tematów: 23
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wśród której to dziczy znajdują się na przykład chrześcijanie, kobiety dzieci...  Ale oczywiście nic nie rozróżniasz. Dla ciebie wszyscy uchodźcy są tacy sami. Niby deklarujesz że są takie grupy którym trzeba pomóc ale nie widzisz tych grup wśród uchodźców.

Imigrantów, nie uchodźców.

Jasne, że nie rozróżniam, a Ty jak rozróżnisz? A służby jak rozróżnią, na ładne oczy? Odpowiedz mi na to pytanie.

A, że prawdziwych uchodżców tam jest może ze 2% i są oni już bezpieczni w Turcji, a pozostałe 98%, którzy prują na Europę dalej i są to zdrowe, silne chłopy, które jadą tutaj jedynie robić rozp....dol i ssać kasę z socjalu, to profilaktycznie nie należy wpuszczać nikogo, nawet jeśli w tym tłumie znalazłoby się kilku prawdziwych uchodżców. 

Trudno. Nie wpuszczamy nikogo. Ważniejszy dla mnie jest mój Naród i bezpieczeństwo Polski i Polaków, a nie obcy imigrant.

Jeśli choćby jeden z tych imigrantów miałby zgwałcić polską kobietę, bo został wpuszczony, to na to miejsce automatycznie postawić mur dla wszystkich. I powinno się to zrobić przed nieszczęściem, a nie po, czyli przed faktem. Widzę, że cierpisz na syndrom propagowany w mediach - walić bezpieczeństwo swojego własnego narodu, bo przecież obcy ważniejszy, a Polak to pies...

Jak Ty możesz w oczy swojej rodzinie, w ogóle Polakom patrzeć, skoro świadomie chcesz ich narażać na niebezpieczeństwo.

Żal, po prostu żal...

Użytkownik szczyglis edytował ten post 01.10.2015 - 01:39

• 2

Simson.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Widze ze TVP przylaczyla sie do GW w szerzeniu "wolnosci slowa"

• 0

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A kobieta nie może być terrorystką? Akurat w tamtych rejonach to dość często występujące zjawisko. A co do Chrześcijan...pewnie, możemy pomóc, tylko że na ponad 150 rodzin chrześcijańskich, które były u nas, połowa uciekła do Niemiec bez słowa.

Odpowiedz mi na krótkie pytania:
1.Dlaczego mamy pomagać komuś kto tej pomocy od nas nie chce?

2.Dlaczego mamy tych ludzi uszczęśliwiać na siłę?
3.Czy nie uważasz, że najpierw powinniśmy pomóc rodakom?

4.Czy uważasz, że stać nas na utrzymywanie tysięcy imigranckich rodzin?
5.W jaki sposób chcesz ściągnąć do Nas same chrześcijańskie matki z dziećmi?

• 2

NTM.

Nie dotykaj mnie...

• Tematów: 6
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

@szczyglis:

Jeśli choćby jeden z tych imigrantów miałby zgwałcić polską kobietę, bo został wpuszczony, to na to miejsce automatycznie postawić mur dla wszystkich.

http://www.anglia.to...elkiej-brytanii

a tu mur dla Polaków powinni stawiać Brytyjczycy, Francuzi czy może już Niemcy? :)

@Daniel.

Jakbyśmy przyjmowali uchodźców od początku, to byśmy mogli sobie w nich przebierać i np. zostawić tylko matki z dziećmi mające dyplom inżyniera cosionautyki. Ale że tracimy czas na dyskusje i użeranie się z naszym "ludem" to dostaniemy tych, których Niemcy i Francja nie zechcą.

Użytkownik NTM edytował ten post 01.10.2015 - 09:33

• -4

MarcinK.
  • Tematów: 0
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

@szczyglis:

Jeśli choćby jeden z tych imigrantów miałby zgwałcić polską kobietę, bo został wpuszczony, to na to miejsce automatycznie postawić mur dla wszystkich.

http://www.anglia.to...elkiej-brytanii

a tu mur dla Polaków powinni stawiać Brytyjczycy, Francuzi czy może już Niemcy? :)

Nie no wygrales, pora popelnic zbiorowe samobojstwo na narodzie Polskim.

W kazdej kulturze znajduja sie dewianci, ale tu chodzi o to, ze w naszej kulturze tego typu przestepstwa sa  nieakceptowalne, a w ich kulturze jak najbardziej i sa na porzadku dziennym, takie to ciezkie do zrozumienia?

• 2

markgubi.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam,

Cała ta dyskusja jest akademicka. Należy pokazywać skutki działań islamistów w Europie i nie tylko.

Od tego są media, wiem, mamy media stronnicze i politycznie ułożone. Jednak źródłem w "mairę" rzetelnej informacji pozostaje internet.

Tu chciałbym podeprzeć się linkiem (artykuł dla ludzi o mocnych nerwach), sam nie dałem obejrzeć wszystkiego.

Te zdjęcia powinny być zrzucane jako ulotki z samolotów, niech ludzie europy sobie nie dają sobie wmówić, że ten proces multikulti, to w imię wielkiej troski.

To moim zdaniem świetnie zaplanowany proces niszczenia Europy jaką znamy. Jeśli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze. Nie chcę tu na nikogo palcem wskazywać ale za ocename myślą "inaczej".

Chyba politycy, którzy, tak rozdają naszą wolność, nie widzieli tego. I czy czasem to ich makóki nie powinny być wbite tam napale?

Oto link:

Nie jednokrotnie prosiliśmy o nie wstawianie takich zdjęć, kolejna próba zostanie nagrodzona!

Przypominam, że to nie jest cenzura - proszę sprawdzić na jakim portalu jesteś - paranormalne.pl! 

ultimate

• 0

markgubi.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam,

Cała ta dyskusja jest akademicka. Należy pokazywać skutki działań islamistów w Europie i nie tylko.

Od tego są media, wiem, mamy media stronnicze i politycznie ułożone. Jednak źródłem w "mairę" rzetelnej informacji pozostaje internet.

Tu chciałbym podeprzeć się linkiem (artykuł dla ludzi o mocnych nerwach), sam nie dałem obejrzeć wszystkiego.

Te zdjęcia powinny być zrzucane jako ulotki z samolotów, niech ludzie europy sobie nie dają sobie wmówić, że ten proces multikulti, to w imię wielkiej troski.

To moim zdaniem świetnie zaplanowany proces niszczenia Europy jaką znamy. Jeśli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze. Nie chcę tu na nikogo palcem wskazywać ale za ocename myślą "inaczej".

Chyba politycy, którzy, tak rozdają naszą wolność, nie widzieli tego. I czy czasem to ich makóki nie powinny być wbite tam napale?

Oto link:

Nie jednokrotnie prosiliśmy o nie wstawianie takich zdjęć, kolejna próba zostanie nagrodzona!

Przypominam, że to nie jest cenzura - proszę sprawdzić na jakim portalu jesteś - paranormalne.pl! 

ultimate

Na jakim portalu to ja wiem. Tylko że tu cenzura to już inna bajka. Tak właśnie wygląda prawda. Można sobie usuwać, ale to nie zniknie, niestety :(

offtop.gif

Edward Kenway

• 0

NTM.

Nie dotykaj mnie...

• Tematów: 6
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

@MarcinK:

Nie no wygrales, pora popelnic zbiorowe samobojstwo na narodzie Polskim.

*polskim

W kazdej kulturze znajduja sie dewianci, ale tu chodzi o to, ze w naszej kulturze tego typu przestepstwa sa  nieakceptowalne, a w ich kulturze jak najbardziej i sa na porzadku dziennym, takie to ciezkie do zrozumienia?

Ale szczyglis psiał o choćby jednym przypadku zgwałcenia - że jakby ich wcale nie wpuścić, to by nikt zgwałcony nie został. No to ja mu dołożyłem kolejny dowód. Polaków by nie wpuszczano W OGÓLE do Francji, to by tamta dziewczynka żyła.

Użytkownik NTM edytował ten post 01.10.2015 - 13:51

• -4

Daniel..
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Starcia w ośrodku dla uchodźców w Hamburgu

Starcia wybuchły w środę w ośrodku dla uchodźców w Hamburgu, na północy Niemiec. Porządek przywróciło tam dopiero pięćdziesięciu funkcjonariuszy policji - poinformowały niemieckie media.

Zdaniem mediów to kolejny dowód napięć, jakie panują w przepełnionych ośrodkach dla azylantów w Niemczech.

W starciach, które trwały przez całą noc ze środy na czwartek, wzięły udział dwie grupy - Syryjczyków i Afgańczyków; w sumie ok. 200 osób. Nieznany jest dokładny bilans starć, ale AFP pisze, że jest wielu rannych.

Niejasne jest też, co doprowadziło do zamieszek. Lokalny dziennik "Morgenpost" podaje, że chodziło o używanie pryszniców. Według gazety uczestnicy zajść starli się z użyciem metalowych prętów i kamieni; zniszczeniu uległy krzesła i łóżka.

Pomimo przywrócenia w połowie września kontroli granicznych do Niemiec przyjeżdżają bez przerwy nowi obcokrajowcy; według nieoficjalnych danych 10 tys. dziennie.

Niemieckie władze spodziewają się w tym roku co najmniej 800 tys. uchodźców. Ich liczba może być w rzeczywistości dużo wyższa

Powiedziałbym co należy z nimi zrobić, ale Zaciekawiony umieściłby mnie wtedy w więzieniu. ;)

• 5

Chasm.
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Hamburg może rekwirować dla uchodźców budynki gospodarcze

W Hamburgu zabrakło kwater dla uchodźców. Nowo przybyli imigranci musieli spędzić noc pod gołym niebem. Władze landu przyjęły wczoraj w pierwszym czytaniu ustawę umożliwiającą konfiskatę obiektów gospodarczych nawet wbrew woli ich właścicieli.

"Właściwy urząd może zabezpieczyć działki i budynki lub ich część w celu ulokowania uchodźców" - brzmi kontrowersyjny fragment ustawy.

Pomimo przywrócenia w połowie września kontroli granicznych do Niemiec przyjeżdżają bez przerwy nowi obcokrajowcy - według nieoficjalnych danych 10 tys. dziennie.

Niemieckie władze spodziewają się w tym roku co najmniej 800 tys. uchodźców. Ich liczba może być w rzeczywistości dużo wyższa. Jak podały władze Bawarii, od początku września do Niemiec przyjechało 270 tys. imigrantów.

http://wiadomosci.on...podarcze/hqx8lf

Na razie budynki, za chwile hotele i pensjonaty, w końcu nadmetrażowe domy i mieszkania.

Naprawdę, mówię do zwolenników przyjmowania imigrantów, uważacie, że wszystko jest OK? Bo ja uważam, że Europa oszalała i na siłę chce popełnić zbiorowe samobójstwo. Rak poprawności politycznej zżera umysły, pożal się Boże, polityków, do cna...

EDIT:

Kolejny artykuł http://wiadomosci.on...015-2016/m5dzyx mówi już o 1,4 mln uchodźców do końca 2016.

Ciekawe ile jeszcze razy ta liczba będzie korygowana

Użytkownik Chasm edytował ten post 01.10.2015 - 16:27

• 7

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

1/2. Tym co już uciekli siłą rzeczy nie ma co pomagać. Ale są jeszcze tacy co zostali i oni najprawdopodobniej tej pomocy chcą.

3. Jestem za tym aby pomóc każdemu potrzebującemu.

4. Sadzę że tak. Zwłaszcza że coś od siebie dopłaci unia. 3 tysiące euro na jednego imigranta miesięcznie to tyle, za ile może się utrzymać cała polska rodzina, dlatego nie sądzę aby trzeba było do tego jeszcze dużo dopłacać.

5 Stawiając taki warunek dla tych którzy zajmują się rozdzielaniem i uzasadniając to większym podobieństwem kulturowym, co ma pomagać chrześcijańskim matkom w adaptacji.

• 0

Shiver.

Silent Reaper

• Tematów: 19
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

1/2. Tym co już uciekli siłą rzeczy nie ma co pomagać. Ale są jeszcze tacy co zostali i oni najprawdopodobniej tej pomocy chcą.

4. Sadzę że tak. Zwłaszcza że coś od siebie dopłaci unia. 3 tysiące euro na jednego imigranta miesięcznie to tyle, za ile może się utrzymać cała polska rodzina, dlatego nie sądzę aby trzeba było do tego jeszcze dużo dopłacać.

5 Stawiając taki warunek dla tych którzy zajmują się rozdzielaniem i uzasadniając to większym podobieństwem kulturowym, co ma pomagać chrześcijańskim matkom w adaptacji.

3. W zasadzie nie odpowiedziałeś na pytanie

5. Takiego wniosku przecież nasz rząd w UE nie postawił więc jest na tym etapie po przysłowiowych ptakach

• 0

Daniel..
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

1.Może ze sto osób by się uzbierało, jeśli naprawdę chcą, a jakiś ośrodek wyrazi zgodę to dla tej garstki - okej.
3.To nie jest odpowiedź na pytanie. My nie pomagamy każdemu, tylko obcym wrogo nastawionym, a gdzieś mamy rodaków.
4.Ale te pieniądze z Unii nie będą płynąć w nieskończoność.
5.To to już fantazja, Polska i stawianie warunków, dobre.

Swoją drogą, fajną akcję zrobił zarząd Legii całkiem niedawno. UEFA ustaliła, że bodajże 1euro z każdego biletu sprzedanego na meczu będzie przeznaczone na imigrantów, więc zarząd Legii skomentował to oficjalnie, że to świetny pomysł, a uzbierane pieniądze już niebawem prześlą na Polskich imigrantów na wschodzie.

• 2

Shiver.

Silent Reaper

• Tematów: 19
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Jest nowy sondaż przeprowadzony przez Millward Brown w dniach od 30 września do 1 października tego roku na ogólnopolskiej, reprezentatywnej próbie telefonów stacjonarnych i komórkowych wśród osób powyżej 18 roku życia. W badaniu wzięły udział 1002 osoby, ankietowani odpowiadali na pytanie: "Czy uważa Pan(i), że Polska powinna przyjąć uchodźców z krajów Bliskiego Wschodu i Afryki?".

1&srcw=640&srch=2000&dstw=640&dsth=2000

Użytkownik Partuszew edytował ten post 01.10.2015 - 21:33

• 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych