Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem (sprawa) imigrantów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2397 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Problem (sprawa) imigrantów (146 użytkowników oddało głos)

Czy jesteś ZA przyjęciem imigrantów do Polski?

1. Głosowano TAK (9 głosów [6.16%])

Procent z głosów: 6.16%

2. Głosowano NIE (131 głosów [89.73%])

Procent z głosów: 89.73%

3. JEST MI OBOJĘTNE (6 głosów [4.11%])

Procent z głosów: 4.11%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@ Daniel

ad 3.

Wobec tego pomagajmy i rodakom i tym imigrantom którzy u nas zostali.

@ Partuszew

I co, temu sondażowi będziecie wierzyć bardziej niż tamtym?

Użytkownik Zaciekawiony edytował ten post 01.10.2015 - 21:39

• 0

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

I tak podziwiam te wyniki po 30-40% na TAK. Ja jakbym zrobił sondę po znajomych, sąsiadach, kumplach z pracy, kumplach kumpli, itp...to nie wiem czy na TAK uzbierałbym z 5%.

• 9

#858 Gość_critter☆

Gość_critter☆.
  • Tematów: 0

Napisano

*
Popularny

Tak jak mówiłem wcześniej, na pierwsze lepsze 10 osób z pracy 10 było na NIE i póki co wśród moich znajomych nie słyszałem żeby byli chętni na przyjmowanie imigrantów. Prawda jest taka, że sondaże też będą tak naciągane aby wyszło na to, że każdy chce imigrantów itepe itede...

Natomiast realia są takie, że ludzie nie są głupi, widzą co się dzieje w niemczech, Szwecji czy francji i ani myślą dopuszczać aby podobna sprawa zdarzyła się w Polsce. Poza tym nasz rząd nie chce pomagać samym Polakom więc czemu chce pomagać imigrantom? To niedorzeczne.

Pamiętajmy, że imigrantów wcale nie musi być dużo żeby był porządny dym. Już nawet mała ich ilość potrafi wprowadzać chaos.

• 5

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

I co, temu sondażowi będziecie wierzyć bardziej niż tamtym?

A tamte były bardziej wiarygodne?  Jeżeli widzę sondaż, i wszyscy znajomi, rodzina i inni, wpisują się w wyniki sondażu to dla mnie jest wiarygodny.  "tamte" sondaże wpisywały się jedynie w w twierdzenia Twoje i enteema więc raczej słaby argument.

• 1

kikkhull.
  • Tematów: 6
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Jak w Polsce renta socjalna dla ludzi chorych nie z wyboru będzie zapewniała godne, normalne życie, to mogę zacząć rozmawiać o imigrantach. Ktoś kto zachorował na schizofrenię dostanie 750PLN i to jest OK. Ma za to żyć, chyba pod mostem, gdyby nie rodzina to czeka go życie jak w psiarni. Mam córeczkę w szpitalu i widzę ile co kosztuje. Co muszę przynieść do szpitala bo nie ma. Ile jest personelu i jakie są problemy. A ja mam płacić podatki na emigranta zarobkowego. Niech ci politycy i celebryci wyjda do ludzi to zobaczą jak wygląda życie.

• 11

szczyglis.
  • Tematów: 23
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Ja teraz pojadę ostro, bo już mnie coś strzela.

@MarcinK:

Nie no wygrales, pora popelnic zbiorowe samobojstwo na narodzie Polskim.

*polskim

W kazdej kulturze znajduja sie dewianci, ale tu chodzi o to, ze w naszej kulturze tego typu przestepstwa sa  nieakceptowalne, a w ich kulturze jak najbardziej i sa na porzadku dziennym, takie to ciezkie do zrozumienia?

Ale szczyglis psiał o choćby jednym przypadku zgwałcenia - że jakby ich wcale nie wpuścić, to by nikt zgwałcony nie został. No to ja mu dołożyłem kolejny dowód. Polaków by nie wpuszczano W OGÓLE do Francji, to by tamta dziewczynka żyła.

*pisał

Słuchaj no, anty-Polaku - jak sam pisać/psiać nie umiesz, to się nie dowalaj do innych.
Poza tym, dla Ciebie "polskim", a dla kogoś może Naród Polski znaczy coś więcej, niż dla Ciebie i ten Ktoś chce to podkreślić.
Ja wiem, że Ty Polaków jak psy w schronisku traktujesz, ale ja nie o tym...

Ty jesteś albo tak głupi, że na to powinni nowe paragrafy potworzyć, albo jesteś troll level 999.
Już Kolega MarcinK stronę wcześniej napisał, że dla nich to jest normalne, a w normalnej cywilizowanej kulturze gwałt to zło - ja naprawdę nie rozumiem czego tu nie można zrozumieć. Masz albo totalnie spaczoną moralność, albo ktoś ci ładnie tutaj przytula kilka ojro za takie posty.
Popatrz na świat - co imigranci robią w innych krajach, popatrz, zastanów się, przeanalizuj. < To już tylko z czystej grzeczności.
To nie jest złośliwość i nie żadna spina, jedynie stwierdzam fakty, więc proszę modów o wyrozumiałość, bo napisałem to łagodnie - gdybym napisał to słowami jakimi naprawdę chciałbym to napisać to już bym pewnie dostał bana.

Poza tym:
Pisze się "choćby jednym przypadku gwałtu", a nie "choćby jednym przypadku zgwałcenia" w takim kontekście jak użyłeś mistrzu poprawnej polszczyzny.

1.Dlaczego mamy pomagać komuś kto tej pomocy od nas nie chce?
2.Dlaczego mamy tych ludzi uszczęśliwiać na siłę?
3.Czy nie uważasz, że najpierw powinniśmy pomóc rodakom?
4.Czy uważasz, że stać nas na utrzymywanie tysięcy imigranckich rodzin?
5.W jaki sposób chcesz ściągnąć do Nas same chrześcijańskie matki z dziećmi?

1/2. Tym co już uciekli siłą rzeczy nie ma co pomagać. Ale są jeszcze tacy co zostali i oni najprawdopodobniej tej pomocy chcą.
3. Jestem za tym aby pomóc każdemu potrzebującemu.
4. Sadzę że tak. Zwłaszcza że coś od siebie dopłaci unia. 3 tysiące euro na jednego imigranta miesięcznie to tyle, za ile może się utrzymać cała polska rodzina, dlatego nie sądzę aby trzeba było do tego jeszcze dużo dopłacać.
5 Stawiając taki warunek dla tych którzy zajmują się rozdzielaniem i uzasadniając to większym podobieństwem kulturowym, co ma pomagać chrześcijańskim matkom w adaptacji.

1/2: Zwal jeszcze na Putina całą winę, a będzie pełny pakiet. Tam już nie ma kobiet i dzieci, wszyscy się ewakuowali do Turcji i Jemenu.
3. Aha, czyli na pytanie nie odpowiedziałeś. Każdemu, no to pomagaj - jedż do nich, wyłóż z własnej kieszeni. Udowadniasz, że jesteś Anty-Polakiem.
4. Tak? A polskie matki z dziećmi się wysiedla i zabiera dzieci. Stać? O nie kolego. Nie póki ja żyję. Nie będą szły pieniądze na obcych ludzi, gdy pieniędzy potrzebują polskie rodziny. I jaka Unia? O czym Ty gadasz? Ty jesteś totalnie odrealniony od sytuacji. Poza tym Unia skąd ma pieniądze? Z kosmosu? Nie. Z NASZYCH składek.
5. To idż i ich przeszkol w rozpoznawaniu chrześcijan na ładne oczy mistrzu rentgenowski.

3 tysiące euro na jednego imigranta miesięcznie to tyle, za ile może się utrzymać cała polska rodzina, dlatego nie sądzę aby trzeba było do tego jeszcze dużo dopłacać

Udowodniłeś tym samym, że Ty naprawdę jesteś anty-Polakiem i nie wiesz kompletnie NIC o sytuacji w kraju.

To ja zapiep.....m od 20 lat na swoją pozycję i pracuję dzień w dzień i nie mam 3tys. euro do ręki, choć jestem dość wysoko w swojej branży.

A wcześniej przez 3 lata prowadzenie własnej firmy w branży IT, gdzie zniszczył mnie urząd skarbowy praktycznie za nic, moje nerwy, mój czas, moja krew, moje bankructwo...To nic, bo jestem Polakiem, tak? Ja jestem śmieciem, tak? Mi rząd nie pomógł, mnie rząd zniszczył, potraktowano mnie jak przestępcę, podczas, gdy niczego złego nie zrobiłem. Nikt mi nie pomógł.  Ale poradziłem sobie sam.

Więc z jakiej k... racji rząd ma pomagać obcym ludziom? Ciśnie mi się na usta wiele słów, ale chcę sobie tu jeszcze popisać i ich nie napiszę.

Za to przyjedzie darmozjad i automatycznie ma dostać 3tys. Za co?

Ty jesteś Zaciekawiony .... ahh, nie napiszę tego.

Chcesz pomagać, to wykładaj z własnych funduszy, bo od moich podatków wara!.

Czekam na screenshota z potwierdzenia przelewu do pierwszej lepszej fundacji się tym zajmującej.

Czekam. Pokaż, udowodnij jak pomagasz chrześcijanom z Syrii. Żebyś nie musiał daleko szukać, tu masz fundację PAH:

http://www.pah.org.p...o_pomoc_cywilom

BPH S.A. 91 1060 0076 0000 3310 0015 4960

Czekam.

_______

tutaj miejsce na ostrzeżenia od modów:

.

Szczyglis, rozumiem emocje, ale unikaj wycieczek osobistych.

Kronikarz

Użytkownik Kronikarz Przedwiecznych edytował ten post 02.10.2015 - 08:41

• 25

OpenYourMind.
  • Tematów: 4
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Brawo szczyglis, więcej takich komentarzy, mi juz tez od jakiegos czasu cierpliwość sie kończy pod tym względem. Jak widzę komentarze tych dwóch panów to nie wierzę własnym oczom.

offtop2.gif

Kronikarz

• 3

VanPilar.
  • Tematów: 4
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Władze Hamburga będą mogły przejmować nieruchomości dla potrzeb imigrantów, nawet jeśli ich właściciele nie wyrażą na to zgody. Lokalny parlament przegłosował głosami lewicy tego typu ustawę. już w pierwszym czytaniu. Poprzednio państwo niemieckie umożliwiało tak daleko idącą ingerencję we własność prywatną za czasów Adolfa Hitlera.

Przegłosowanie kontrowersyjnej ustawy, która umożliwia ulokowanie uchodźców na prywatnych działkach i w prywatnych budynkach, udało się dzięki głosom SPD, Zielonych i Lewicy, przeciwko byli posłowie CDU, FDP i Alternatywy dla Niemiec (AfD). W liczącym 1,8 mln ludzi Hamburgu przebywa obecnie ok. 30 tys. imigrantów, a władze nie mają już dla nich miejsc. To spowodowało, że w nocy z wtorku na środę 500 azylantów spędziło noc pod gołym niebem.

Nie tylko w Hamburgu próbuje się realizować pomysły ingerowania we własność prywatną obywateli.

"Biorąc pod uwagę fakt, że imigranci nie są w stanie wynajmować nowych lokali, należy podjąć kroki, aby gospodarstwa domowe z wyższymi dochodami kupowały lub budowały sobie droższe mieszkania lub domy, aby umożliwić imigrantom wprowadzenie się do mieszkań tańszych" – przekonuje Berliński Instytut Rozwoju Miast, Gospodarki Komunalnej i Kas Budownictwa Społecznego.

niezalezna.pl

Lewactwo jak zwykle zero poszanowania dla prywatnej własności. Karol Marks był Niemcem więc są zobowiązani.

Wirus poprawności politycznej rozpanoszył się prawie po całej Europie.

Mniej ciśnienia, staraj się nie pisać pod wpływem emocji, na razie upomnienie słowne. 

Edit by ultimate. 

• 3

kpiarz.
  • Tematów: 388
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Zamieszczam garść informacji z ostatnich dwóch dni :

Minister spraw wewnętrznych RFN przyznaje - są problemy z migrantami

Portal gazeta.pl cytuje niemieckiego ministra spraw wewnętrznych Thomasa de Maiziere, który przyznaje, że niemieckie służby nie panują nad setkami tysięcy migrantów, którzy wtargnęli w ostatnim miesiącach do RFN.

"Do lata uchodźcy byli wdzięczni za to, że mogą przebywać u nas" - powiedział de Maiziere. Jednak wraz z ich masowym napływem sytuacja się zmieniła. Imigranci przestali podporządkowywać się przepisom i niemieckim urzędnikom - "Opuszczają ośrodek, zamawiają taksówkę; mają, co jest dziwne, pieniądze, żeby przejechać kilkaset kilometrów. Strajkują, bo się im nie podoba ośrodek i nie smakuje jedzenie. Biorą udział w bójkach" - opisywał niemiecki minister. De Maiziere reasumował, że trzeba "jasno powiedzieć, że od osób, które przyjeżdżają do Niemiec, wymagamy kultury dopasowania się. Muszą zgodzić się na miejsce, do którego te osoby kierujemy, muszą poddać się uczciwemu trybowi rozpatrzenia wniosku o azyl i muszą uznać nasz porządek prawny". Jednocześnie przyznał, że ośrodki w których lokuje się migrantów są już przepełnione. 290 tys. przybyszów nie zostało jeszcze nawet zarejestrowanych.

gazeta.pl/kresy.pl

Mój komentarz :

Tak zachowują  się zwyciężcy najeźdźcy. Nie rozumiem, czemu niemiecki minister się dziwi.

Już niedługo w Niemczech może być tak :

okontc.jpg

Imigrant z Somalii o Polsce: tu nie ma pracy, jak ludzie zobaczą te warunki, to szybko stąd wyjadą

Nielegalny imigrant z Somalii przebywający w ośrodku recepcyjno-pobytowym dla uchodźców w Dębaku ok. 30 km od centrum Warszawy twierdzi, że warunki, na jakie trafił w Polsce, będą zniechęcać innym migrantów do pozostania w kraju i będą oni szybko wyjeżdżać.

Somalijczyk Elmi Abdi został zapytanym, czy jego zdaniem osoby, które przyjadą do ośrodka w Dębaku szybko stąd wyjadą, czy zostaną na dłużej:

„Myślę, że szybko stąd wyjadą. Bo będą rozmawiali z ludźmi na zewnątrz. Jak zobaczą warunki, które panują w Polsce, to nawet jeśli początkowo będą chcieli tu zostać, zdecydują się wyjechać. Będzie im ciężko w Polsce z pracą. Największą barierą będzie dla nich język polski i jego nauka, bo w Polsce raczej nie mówi się po angielsku czy po arabsku".

„Przyjechałem tutaj nielegalnie, cieszyłem się, że dotarłem do Polski, miałem co jeść, miałem gdzie spać, było bezpieczeństwo. Wolałbym na pewno być swobodny, mieszkać poza ośrodkiem, żeby nikt nie mówił mi, co mam jeść, o której iść spać. Tutaj teren jest ogrodzony, straż chodzi dookoła” – mówi Abdi.

Ośrodek w Dębaku przypomina internat położony w środku lasu. Dawniej znajdowały się tam więzienne koszary.

Rmf24.pl / Kresy.pl

Mój komentarz :

Wyjeżdżajcie jak najszybciej. Nie jesteście tu mile widziani.

Bitwa w ośrodku dla uchodźców w Hamburgu. Imigranci starli się miedzy sobą

W ośrodku dla uchodźców pod Hamburgiem starły się ze sobą grupy Syryjczyków i Afgańczyków. Policja podaje, że jest wielu rannych.

W celu powstrzymania gwałtownych starć, w których wzięło udział ok. 200 osób, na miejsce musiało przybyć 50 policjantów.

Podobny przypadek w tym tygodniu miał miejsce w ośrodku dla uchodźców w niemieckim mieście Kessel, gdzie wybuchła bitwa między Pakistańczykami a Albańczykami. 14 osób zostało rannych.

W 1,8-milionowym Hamburgu żyje około  30 tys. imigrantów.

dw.de/KRESY.PL

Mój komentarz :

Widocznie islamiści czują się pewnie, skoro zaczynają się bić miedzy sobą.

Wiadomo w jaki region Polski trafi większość „uchodźców”

Połowa przyjeżdżających do Polski cudzoziemców trafia przede wszystkim do Warszawy i okolic.

– Chcemy stworzyć platformę współpracy administracji rządowej, samorządu, organizacji pozarządowych oraz kościoła w zakresie przygotowań do przyjęcia uchodźców. Chciałbym, abyśmy wszyscy czuli się odpowiedzialni za sprawny i godny sposób przyjęcia uchodźców – mówił w trakcie XVIII Forum Cudzoziemców wojewoda mazowiecki Jacek Kozłowski.

– Połowa przyjeżdżających do Polski cudzoziemców pozostaje w naszym województwie, przede wszystkim w Warszawie – mówił wcześniej Jacek Kozłowski.

Co ciekawe, niektóre mazowieckie miasta już zapowiedziały, że uchodźców nie przyjmą. Takie stanowiska zajęły m.in. Radom i Ostrołęka.

mazowieckie.pl/KRESY.PL

W powiecie iławskim nie będą przyjmować nielegalnych imigrantów

Przedstawiciele kilku samorządów w powiecie iławskim odpowiedzieli negatywnie na pytanie wojewody warmińsko-mazurskiego czy przyjmą imigrantów, którzy, w związku z dyplomatyczną kapitulacją rządu Kopacz, przyjadą do Polski.

"Gmina nie dysponuje miejscami noclegowymi i mieszkalnymi, które mogłyby zostać udostępnione na potrzeby uchodźców" - poinformował wój gminy wiejskiej Iława Krzysztof Harmaciński - "przede wszystkim musimy chronić własnych mieszkańców". "Wojewoda dostał od nas odpowiedź, że jako samorząd nie mamy możliwości zaspokojenia potrzeb lokalowych uchodźców" - "Kurier Ilawski" cytuje kierownika referatu spraw społecznych w lubawskim urzędzie miejskim Roberta Swata. Także samorząd miast Susz twierdzi, że dla przyjmowania migrantów nie ma materialnych warunków. Podobne sanowisko zadeklarował samorząd Iławy.

Tymczasem rząd Kopacz za pośrednictwem Ministerstwa Spraw Wewnętrznych próbuje skłonić do przyjmowania migrantów w remizach Ochotniczej Straży Pożarnej. Jej komendanci powiatowi zostali zobowiązani do wytypowania dwóch remiz w każdym powiecie., choć strażacy twierdzą, że chodzi o "działania wspierające".

kurier-ilawski.pl/kresy.pl

Mój komentarz:

I tak trzymać. Niech migrantów utrzymują ci, którzy optują za ich pobytem w Polsce.

PS :

I jeszcze info z Niemiec :

Widząc to co wbija się nam do głów w codziennych wiadomościach postanowiłem opisać jak w rzeczywistości wygląda sytuacja w Niemczech, które to skutecznie zaciskają sobie pętle na szyi.

Cała operacja jest ewidentnie zaplanowana, uchodźcy są rozlokowywani dosłownie wszędzie po równo, żeby tylko nie dało się zauważyć jak dużo ich tu już jest. Od 4 tygodni bez skutecznie próbuję się doszukać chociaż jednej osoby w wieku powyżej 30 lat, będącej przyjaźnie nastawionej wobec otoczenia w podziekowaniu za "ocalenie przed wojną". Jak to wygląda w rzeczywistości przedstawia poniższy filmik:

Inwazji końca nie widać, w przeciwieństwie do wszędzie pijących najdroższe trunki poszkodowanych uciekinierów, ciągle narzekających na złe jedzenie. Oni nie rozumieją dlaczego nie dostali jeszcze mieszkań?

Z akademików wyrzucani są studenci a na ich miejsca upakowywani są uchodźcy, wszelkie nowe inwestycje budowlane wypychane są do maksimum uciekinierami... dlaczego? Bo państwo płaci 20 euro od głowy dziennie, za każdego zakwaterowanego "biednego Syryjczyka". Wystarczy sobie policzyć - prosty rachunek - 10 osób w mieszkaniu daje nam 200 euro dziennie co gwarantuje piękną sumkę 6 000 euro miesięcznie. W dodatku kochane państwo płaci także rachunki... Przy tej polityce każdy kto ma wolne mieszkanie wręcz trzęsie się ze strachu żeby tylko dla niego starczyło uchodźców. Patrzę i się zastanawiam, czy to już trzeba uciekać, czy jeszcze kilka dni?

Zmiany na ziemi

Oglądając ostatni filmik mam wrażenie, że oglądam film o zombie, tyle, że w realu...

Użytkownik kpiarz edytował ten post 02.10.2015 - 10:10

• 12

NTM.

Nie dotykaj mnie...

Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

@szczyglis: zalecam to samo co kpiarz i juzkowi: mniej chamstwa, więcej książek.

Poza tym, dla Ciebie "polskim", a dla kogoś może Naród Polski znaczy coś więcej, niż dla Ciebie i ten Ktoś chce to podkreślić.

ale naród polski posługuje się językiem polskim, który ma ściśle ustalone zasady pisowni. M. in. przymiotnik "polski" zazwyczaj jest pisany "małą literą".

Pisze się "choćby jednym przypadku gwałtu", a nie "choćby jednym przypadku zgwałcenia" w takim kontekście jak użyłeś mistrzu poprawnej polszczyzny.

GWAŁT to jest użycie wobec kogoś przemocy, wymuszenie na kobiecie stosunku seksualnego jest ZGWAŁCENIEM. Tego uczą jakoś w liceum, więc już wiemy do jakich szkół nie chodziłeś. Nieodmiennie śmieszy mnie, że osoby o zerowej wiedzy i niewielkim wykształceniu uparcie wypowiadają się na tematy społeczne, prawne a nie np. na temat komputerów czy budowlanki.

Ale nie odpowiedziałeś na pytanie - to budujemy ten mur dla Polaków, czy nie? Wszak dokonują zgwałceń.

To nie jest złośliwość i nie żadna spina, jedynie stwierdzam fakty, więc proszę modów o wyrozumiałość, bo napisałem to łagodnie - gdybym napisał to słowami jakimi naprawdę chciałbym to napisać to już bym pewnie dostał bana.

Oj, jaki ty dzielny, umiesz napisać na forum przekleństwo i głośno zamanifestować swoje braki w wiedzy i łykanie bzdur jak pelikan.

Udowodniłeś tym samym, że Ty naprawdę jesteś anty-Polakiem i nie wiesz kompletnie NIC o sytuacji w kraju.

To ja zapiep.....m od 20 lat na swoją pozycję i pracuję dzień w dzień i nie mam 3tys. euro do ręki, choć jestem dość wysoko w swojej branży.

No, bo jak ktoś nie myśli tak jak nasza klasa niższa, to na pewno nie jest Polak, tylko Żyd czy płatny pachołek Brukseli. 3 tysiące euro to jakieś 12 tysięcy złotych, czyli dwie pensje po 6 tysięcy - niby dużo, ale 6 tysięcy spokojnie wyciągnie lekarz, inżynier, programista, prawnik w dobrej kancelarii, połowę tego wyciągnie nauczyciel dyplomowany. Czyli się da, jeśli oboje pracują.

Oczywiście, DOBRY lekarz z jakąś specjalizacją, inżynier POSZUKIWANEJ specjalizacji, DOBRY programista, DOBRY prawnik etc.

Tak swoją drogą, to skąd jest "info" że 3 tysiące euro na uchodźcę, bo nie wiem? jak do tej pory, to jest to 500. Złotych. Na osobę. Od prywatnej fundacji pani Miriam, która zaczęła cały rejwach z "ściągamy chrześcijan!!!one"

• -16

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@szczyglis: zalecam to samo co kpiarz i juzkowi: mniej chamstwa, więcej książek.

Było by milo gdybyś swoimi przywarami nie obdarzał innych użytkowników tego forum. Akurat w w chamstwie, jesteś niedoścignionym liderem.

ale naród polski posługuje się językiem polskim, który ma ściśle ustalone zasady pisowni.

A także istnieje coś takiego jak stylistyka. Masz prawo nie wiedzieć. Póki co, większość twoich postów stylistycznie obija się o rynsztok.

Oj, jaki ty dzielny, umiesz napisać na forum przekleństwo i głośno zamanifestować swoje braki w wiedzy i łykanie bzdur jak pelikan.

To jeden z przykładów założonej przeze mnie tezy.

No, bo jak ktoś nie myśli tak jak nasza klasa niższa, to na pewno nie jest Polak, tylko Żyd czy płatny pachołek Brukseli.

No popatrz. Nie myślę tak jak Ty i jakoś nikt mnie od Żydów i pachołków nie wyzywa :)

GWAŁT to jest użycie wobec kogoś przemocy, wymuszenie na kobiecie stosunku seksualnego jest ZGWAŁCENIEM. Tego uczą jakoś w liceum, więc już wiemy do jakich szkół nie chodziłeś.

powtórzę po @szczyglisie.  Powinno się pisać  "choćby jednym przypadku gwałtu", a nie "choćby jednym przypadku zgwałcenia"

Dlaczego? Gdybyś czytał tak dużo to byś wiedział. Ale postaram się wyjaśnić.

Wprawdzie obie formy są poprawne lecz  forma "choćby jednym przypadku gwałtu" jest po prostu elegancka, a sformułowanie "choćby jednym przypadku zgwałcenia" jest dość prymitywna. Różnica niewielka, lecz dla kogoś kto dużo czyta i do tego trochę pisze, istotna.

W tym temacie, naprawdę się nie popisałeś. To raczej wątpliwe iż wszyscy, którzy dali  Ci minusy, nie mają racji. Przemyśl to.

ps.

Umknęło mi panie mądry. napisałeś :"GWAŁT to jest użycie wobec kogoś przemocy, wymuszenie na kobiecie stosunku seksualnego jest ZGWAŁCENIEM"  Jak chciałbyś wymusić na kobiecie stosunek seksualny bez użycia przemocy?  

Użytkownik pan juzek edytował ten post 02.10.2015 - 19:29

• 2

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

3 tysiące euro to jakieś 12 tysięcy złotych, czyli dwie pensje po 6 tysięcy - niby dużo, ale 6 tysięcy spokojnie wyciągnie lekarz, inżynier, programista, prawnik w dobrej kancelarii, połowę tego wyciągnie nauczyciel dyplomowany. Czyli się da, jeśli oboje pracują.

Oczywiście, DOBRY lekarz z jakąś specjalizacją, inżynier POSZUKIWANEJ specjalizacji, DOBRY programista, DOBRY prawnik etc.

Czyli według Ciebie nie ma nic złego w tym, że dobry lekarz, prawnik czy programista, który spędził 80% swojego życia na nauce, zapewne wiele poświęcił, ogrom wyrzeczeń, czasu, nerwów, etc ma być na tym samym(a w zasadzie dwa razy niższym) statusie płacowym co jakiś imigrant ekonomiczny, który nie ma zamiaru nauczyć się więcej niż 5 słów po Polsku(typu kasa, socjal, itp), ani nie ma zamiaru ruszyć swoich czterech liter, by zrobić cokolwiek innego niż narzucanie swoich praw i ideologii?

Rozumiem, że nie przeszkadzałoby Ci to, że taka osoba będzie dostawać dwa razy większą(a pewnie z 5 razy większą) kasę niż Ty, za to że siedzi i nic nie robi? No to gratuluję.

• 4

sickman.
  • Tematów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Czytam ten temat i widzę rzeszę przeciwników i kilka "betonów", którzy uważają się za zbawców świata. Wśród moich znajomych wszyscy są przeciwni przyjmowaniu imigrantów poza dwoma przypadkami - jeden to skrajny lewicowiec, drugi od 10 lat siedzi na wyspach i chyba mu się tam coś poprzestawiało w główce. Ogólnie oboje są bardzo fajnymi i inteligentnymi ludźmi, ale akurat w kwestii imigrantów założyli chyba klapki na oczy. Każdego kto jest przeciw nazywają rasistą, ksenofobem itd. totalna paranoja. Każdy sensowny argument jest przez nich odrzucany, każdy filmik czy relację z tego jak się zachowują imigranci nazywają manipulacją medialną - oczywiście mam na myśli relacje ukazujące imigrantów w negatywnym świetle, bo oczywiście każda relacja ukazująca muzułmanów w pozytywnym świetle jest dla nich prawdziwa. Moim zdaniem w ogóle nie ma o czym dyskutować, granice powinny zostać zamknięte, a każda osoba usiłująca przejść przez nią na siłę powinna zostać spałowana albo zastrzelona. Każde inne postępowanie to idiotyzm. Durni politycy popierani przez garstkę skretyniałych lewicowców chcą nam ściągnąć na głowy problem, który w niedalekiej perspektywie przeobrazi się w wojnę w Europie. A dla zwolenników przyjmowania islamskich imigrantów i pomagania za wszelką cenę wstawiam cytat z "Urodzonych Morderców", kiedyś skończycie jak ta kobieta... 

"Pewnego razu kobieta zbierała drewno na opał. W śniegu znalazła zamarzniętego jadowitego węża. W domu go wyleczyła. Ale wąż ukąsił ją w szyję. Umierając, spytała węża… Dlaczego mi to zrobiłeś” A wąż na to… „Słuchaj suko, wiedziałaś, że jestem wężem”"

Użytkownik sickman edytował ten post 02.10.2015 - 19:43

• 11

noxili.
  • Tematów: 17
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

GWAŁT to jest użycie wobec kogoś przemocy, wymuszenie na kobiecie stosunku seksualnego jest ZGWAŁCENIEM. Tego uczą jakoś w liceum, więc już wiemy do jakich szkół nie chodziłeś.ji

Ten układ  definicji (Gwałt to forma przemocy fizycznej bez  konieczności czynności seksualnej, a zgwałcenie to zmuszenie drugiej osoby do obcowania płciowego,  poddania się innej czynności seksualnej)  jest dość nowy bo obowiązuje krócej niż 20 lat. Więc wystarczy  że ktoś kończył studia czy szkołę średnia wcześniej  i nie musi o tym wiedzieć . Bo to tylko zawiłośc prawnego języka -nic więcej. Poza sądem niema żadnego zastosowania

P.S . Skończyłem bardzo dobre liceum w 1991roku  i wierz mi czegoś takiego nie uczono.A na studiach zdecydowanie czegoś innego uczono.

No, bo jak ktoś nie myśli tak jak nasza klasa niższa, to na pewno nie jest Polak, tylko Żyd czy płatny pachołek Brukseli. 3 tysiące euro to jakieś 12 tysięcy złotych, czyli dwie pensje po 6 tysięcy - niby dużo, ale 6 tysięcy spokojnie wyciągnie lekarz, inżynier, programista, prawnik w do jest obrej kancelarii, połowę tego wyciągnie nauczyciel dyplomowany.

Może zdefiniuj klasę niższa panie "z innej klasy" ? Co jest podstawą  zaliczenia kogoś do klasy niższej , sredniej , wyższej? Zgodność z twoimi dość niszowymi pogladami??Czy może POsługiwanie takimi tekstami jak

Nieodmiennie śmieszy mnie, że osoby o zerowej wiedzy i niewielkim wykształceniu

Czy użycie takich tekstów świadczy o przyleżności do "klasy średniej" i jeśli tak to  czy dodatkowe opluwanie "własnego gniazda", wspólnoty , narodu (jak zwał tak zwał) zapewni komuś już awans do klasy wyższej??

Za moich  "prymitywnych czasów" było to tylko świadectwem niesamowitego buractwa i chamstwa, ale co ja tam wiem.

płatny pachołek Brukseli

Twoi oponenci zakładają, że ktoś nie może być aż tak wyalienowany( albo ograniczony)żeby działać na szkodę własnej populacji. Skoro nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pięniadze. Skoro popierasz tylko interes UE a dokładniej  dominujące W UE Niemcy stad, element "Brukseli". Skoro działasz wszystkim  na nerwy i obrażasz ich... stąd wyrażenie pachołek, dość pejoratywne. Więc nie dziw się temu stwierdzeniu" Płatny Pachołek Brukseli". 

Jak chciałbyś wymusić na kobiecie stosunek seksualny bez użycia przemocy?

Podstępem na przykład albo tabletką gwałtu. 

• 8

NTM.

Nie dotykaj mnie...

Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Wprawdzie obie formy są poprawne lecz  forma "choćby jednym przypadku gwałtu" jest po prostu elegancka, a sformułowanie "choćby jednym przypadku zgwałcenia" jest dość prymitywna.

juzek - wyjątkowo odpiszę.

ZGWAŁCENIE i GWAŁT to dwa różne słowa o różnym znaczeniu. Daleko nie szukając, zajrzyj do dowolnego słownika. Nie wymyślaj jakiejś stylistyki by juzek, bo jeszcze "bynajmniej" i "przynajmniej" zaczniesz mylić.

BTW - ponoć masz siostrzenicę-muzułmankę. No jak tam to wygląda w kontekście "inwazji muzułmańskiej"? :>

@noxili:

Ten układ  definicji (Gwałt to forma przemocy fizycznej bez  konieczności czynności seksualnej, a zgwałcenie to zmuszenie drugiej osoby do obcowania płciowego,  poddania się innej czynności seksualnej)  jest dość nowy bo obowiązuje krócej niż 20 lat.

No choćby art. 9 dawnego kodeksu karnego z 1969 roku operuje pojęciem zgwałcenia, a sam kodeks z 1969 roku odróżnia je od gwałtu, więc jednak "nieco" więcej jak 20 lat. Do kodeksu Tagancewa i tego z lat 30 jakoś nie chce mi się patrzeć... Poza mową potoczną nie spotykam się z utożsamianiem tych dwóch pojęć - jednak, jeżeli faktycznie np. judykatura je tak niedawno utożsamiała, to bardzo poproszę o to w prywatnej wiadomości.

Czy użycie takich tekstów świadczy o przyleżności do "klasy średniej" i jeśli tak to  czy dodatkowe opluwanie "własnego gniazda", wspólnoty , narodu (jak zwał tak zwał) zapewni komuś już awans do klasy wyższej??

Nie - jest to obserwacja. Osoby o zerowej wiedzy i nikłym wykształceniu zdecydowanie chętniej wypowiadają się na tematy społeczne i polityczne (że uchodźcy, że ZUS kradnie, że politycy oszukują, że banki żydowskie) niż na tematy np. teleinformatyczne. Klasy społeczne, jak się uczyłem, dzielimy po dochodach - a o swojej przynależności, lub samoidentyfikacji klasowej (skądinąd, w Polsce ludzie się często źle identyfikują) - nic nie wspominałem, jak mi się wydaje?

(ale jak ktoś ciekaw: 部落問題)

No chyba, że masz inne obserwacje.

Za moich  "prymitywnych czasów" było to tylko świadectwem niesamowitego buractwa i chamstwa, ale co ja tam wiem.

W tym temacie i na tym forum grzebie się w pochodzeniu osób mających śmiałość posiadania swojego zdania czy określano muzułmanów (wszystkich, wiec także np. gen. Bema czy polskich Tatarów) mianem dziczy, hołoty i gorszym, wiec oburzenie że dokonałem obserwacji jak powyżej jest cokolwiek zabawne.

PS: a jak już się bawimy w ocenianie zdolności intelektualnych oponentów, to mnie dziwi to, jak większość z czytelników dała się złapać na haczyk trybalizmu i "muzułmanie przyjdą, zgwałcą, a syryjscy chrześcijanie to muzułmanie i dodatkowo wezmą milion złotych zasiłków". Pogratulować, działają na was mniej-więcej te same metody, co w czasach stalinizmu w ZSRR, czy we Francji w czasie nagonki antyklerykalnej... tylko żadni z nich nie mieli youtube'a.

PS2: a tak jest JAKIEKOLWIEK sensowne źródło informujące o tych 3 tysiącach euro na uchodźcę, czy to tylko taka plotka?

Użytkownik NTM edytował ten post 02.10.2015 - 21:36

• -4

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości oraz 0 użytkowników anonimowych