PS: a jak już się bawimy w ocenianie zdolności intelektualnych oponentów, to mnie dziwi to, jak większość z czytelników dała się złapać na haczyk trybalizmu i "muzułmanie przyjdą, zgwałcą, a syryjscy chrześcijanie to muzułmanie i dodatkowo wezmą milion złotych zasiłków". Pogratulować, działają na was mniej-więcej te same metody, co w czasach stalinizmu w ZSRR, czy we Francji w czasie nagonki antyklerykalnej... tylko żadni z nich nie mieli youtube'a.
To że wyłapałeś tylko ten margines jest doprawdy żałosne. Sam złapałeś się na haczyk multikulti i wstyd ci się przyznać że ta ideologia padła na pysk.
Nie martwię się że ""muzułmanie przyjdą, zgwałcą" problemem jest to iż przyjdą i wprowadzą swoje prawo a enteemy będą im z ręki jadły i ani się nie obejrzą jak stracą głowę w imię nowej religii.
juzek - wyjątkowo odpiszę.
jak dla ciebie Pan Juzek
BTW - ponoć masz siostrzenicę-muzułmankę. No jak tam to wygląda w kontekście "inwazji muzułmańskiej"
Gdy byłem w twoim wieku, interesowałem się innymi religiami. Przeczytałem większość "świętych ksiąg". Miałem po tym długą przerwę, aż do czasu gdy moja siostrzenica przeszła na drugą stronę lustra. Jej mąż jest Hindusem urodzonym w Bombaju. Jej Islam jest diametralne różny od tego co przywożą ze sobą imigranci z północnej Afryki. Dzięki Niej przeczytałem Koran i sporo książek które pozwoliły mi lepiej zrozumieć istotę tej religii.
To jest inwazja. Gdybyś przeczytał chociaż pierwsze cztery sury, (co ważne: ze zrozumieniem) to nie pisał byś takich bzdur.
Taki bonus. jakiś tydzień temu w radiu "Tok FM" wypowiadał się Szef polskich Tatarów . Był przeciwko uchodźcom. Tatarzy polscy nie chcą muzułmańskich imigrantów z północnej Afryki.
I jeszcze ciekawostka. na początku tego tygodnia, mój szef zatrudnił Egipcjanina, który sam siebie określa mianem Araba i oczywiście jest Muzułmaninem. (swoją drogą ma w Egipcie mieszkanie z widokiem na piramidy, wprawdzie prawie 10km od rzeczonych ale widać je z okna) Z racji swojej funkcji rozmawiałem z nim na wiele tematów.
Stwierdził iż Europa nie powinna godzić się na imigrantów gdyż większość z nich to: (I TU JEGO SŁOWA) "religijni fanatycy".
Ale mam wrażenie że pan NTM siedzący w Zadupiu Dolnym przed swoim małym komputerkiem. Dzierżąc w ręce dyplom szkoły wyższej w Dupajewie Górnym Myśli że jego prawda jest prawdziwsza niż inne prawdy. A kto myśli inaczej ten gUpi.
A tak nawiasem mówiąc, mam w głębokim poważaniu twoje wyjątki .
Użytkownik pan juzek edytował ten post 02.10.2015 - 22:33