Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem (sprawa) imigrantów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2397 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Problem (sprawa) imigrantów (146 użytkowników oddało głos)

Czy jesteś ZA przyjęciem imigrantów do Polski?

1. Głosowano TAK (9 głosów [6.16%])

Procent z głosów: 6.16%

2. Głosowano NIE (131 głosów [89.73%])

Procent z głosów: 89.73%

3. JEST MI OBOJĘTNE (6 głosów [4.11%])

Procent z głosów: 4.11%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

W tym temacie i na tym forum grzebie się w pochodzeniu osób mających śmiałość posiadania swojego zdania czy określano muzułmanów (wszystkich, wiec także np. gen. Bema czy polskich Tatarów) mianem dziczy, hołoty i gorszym

Przykład poproszę. Coraz słabsze te manipulacje. Nawet jak ktoś napisał wszyscy to i tak chodzi o obecną inwazje, a nie o Bema(nosz kur co on ma w ogóle do tej fali imigrantów). Zresztą były tu wpisy, że właśnie Tatarzy są zupełnie inni.

PS2: a tak jest JAKIEKOLWIEK sensowne źródło informujące o tych 3 tysiącach euro na uchodźcę, czy to tylko taka plotka?

Nie wiem czy wiesz, ale tę plotkę wypuścił kolega z Twojego obozu, czyli Zaciekawiony.

• 1

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Źródłem są różne komunikaty, przy czym nieco inne informacje ogłaszali polscy ministrowie a nieco inne dochodziły z Brukseli.

Tu obszerne wyjaśnienie:

Sześć lub dziesięć tysięcy euro na osobę zapłaci Unia Europejska Polsce za przyjęcie uchodźców z Bliskiego Wschodu. Ile z tych pieniędzy trafi do ręki uchodźcy? Rzeczniczka Urzędu do Spraw Cudzoziemców dementuje internetowe spekulacje.

Pieniądze te trafią do budżetu państwa - podkreśla Ewa Piechota. "Taka osoba fizycznie nie otrzyma ich do ręki" - dodaje. Piechota tłumaczy, że te środki są rekompensatą dla państwa za nakłady na przyjęcie uchodźców.

Azylant otrzyma takie same świadczenia, jakie otrzymują teraz inni cudzoziemcy oczekujący na status uchodźcy. Jeśli przebywa w ośrodku dla uchodźców może otrzymać co miesiąc kieszonkowe w wysokości 70 złotych. Kwota ta określana jest jako pieniądze na środki higieny osobistej.

Osoby nie mieszkające i nie żywiące się w ośrodku dla uchodźców mogą otrzymać pieniądze na samodzielne utrzymanie się, do momentu otrzymania statusu uchodźcy, który pozwala też podjąć legalną pracę. Kwota dofinansowania zależy od liczby osób w rodzinie. Do czasu uzyskania zgody na stały pobyt samotny uchodźca mieszkający poza ośrodkiem otrzymuje 750 złotych miesięcznie. Dwuosobowa rodzina dostaje w takiej sytuacji na osobę 650 złotych miesięcznie. Im liczniejsza jest rodzina, tym mniejsze środki na osobę otrzymuje.

http://www.money.pl/...,0,1918549.html

Czyli imigranci nie będą w tak wesołej sytuacji jak myślicie.

• 0

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

PS: a jak już się bawimy w ocenianie zdolności intelektualnych oponentów, to mnie dziwi to, jak większość z czytelników dała się złapać na haczyk trybalizmu i "muzułmanie przyjdą, zgwałcą, a syryjscy chrześcijanie to muzułmanie i dodatkowo wezmą milion złotych zasiłków". Pogratulować, działają na was mniej-więcej te same metody, co w czasach stalinizmu w ZSRR, czy we Francji w czasie nagonki antyklerykalnej... tylko żadni z nich nie mieli youtube'a.

To że wyłapałeś tylko ten margines jest doprawdy żałosne. Sam złapałeś się na haczyk multikulti i wstyd ci się przyznać że ta ideologia padła na pysk.

Nie martwię się że ""muzułmanie przyjdą, zgwałcą" problemem jest to iż przyjdą i wprowadzą swoje prawo a enteemy będą im z ręki jadły i ani się nie obejrzą  jak stracą głowę w imię nowej religii. 

juzek - wyjątkowo odpiszę.

jak dla ciebie Pan Juzek

BTW - ponoć masz siostrzenicę-muzułmankę. No jak tam to wygląda w kontekście "inwazji muzułmańskiej"

Gdy byłem w twoim wieku, interesowałem się innymi religiami. Przeczytałem większość "świętych ksiąg". Miałem po tym długą przerwę, aż do czasu gdy moja siostrzenica przeszła na drugą stronę lustra. Jej mąż jest Hindusem urodzonym w Bombaju. Jej Islam jest diametralne różny od tego co przywożą ze sobą imigranci z północnej Afryki. Dzięki Niej przeczytałem Koran i sporo książek które pozwoliły mi lepiej zrozumieć istotę tej religii. 

To jest inwazja. Gdybyś przeczytał chociaż pierwsze cztery sury, (co ważne: ze zrozumieniem)  to nie pisał byś takich bzdur.

Taki bonus. jakiś tydzień temu w radiu "Tok FM" wypowiadał się Szef polskich Tatarów . Był przeciwko uchodźcom. Tatarzy polscy nie chcą muzułmańskich imigrantów z północnej Afryki. 

I jeszcze ciekawostka. na początku tego tygodnia, mój szef zatrudnił Egipcjanina, który sam siebie określa mianem Araba i oczywiście jest Muzułmaninem. (swoją drogą ma w Egipcie mieszkanie z widokiem na piramidy, wprawdzie prawie 10km od rzeczonych ale widać je z okna) Z racji swojej funkcji rozmawiałem z nim na wiele tematów.

Stwierdził iż Europa nie powinna godzić się na imigrantów gdyż większość z nich to: (I TU JEGO SŁOWA) "religijni fanatycy". 

Ale mam wrażenie że pan NTM siedzący w Zadupiu Dolnym przed swoim małym komputerkiem. Dzierżąc w ręce dyplom  szkoły wyższej w Dupajewie Górnym Myśli że jego prawda jest prawdziwsza niż  inne prawdy. A kto myśli inaczej ten gUpi. 

A tak nawiasem mówiąc, mam w głębokim poważaniu twoje wyjątki .  

Użytkownik pan juzek edytował ten post 02.10.2015 - 22:33

• 14

noxili.
  • Tematów: 17
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Poza mową potoczną nie spotykam się z utożsamianiem tych dwóch pojęć 

Problem z tym że  mowa potoczna  jest tymco definiuje każda rozmowę ludzką . Poza sądem  chyba tylko korposzczury pracujące po 60 -70 h tygodniowo w kancelariach adwokackich mają problem przełączeniu się z myśleniem  praca/rzeczywistość.

Taki bonus. jakiś tydzień temu w radiu "Tok FM" wypowiadał się Szef polskich Tatarów . Był przeciwko uchodźcom. Tatarzy polscy nie chcą muzułmańskich imigrantów z północnej Afryki.

wszystkich, wiec także np. gen. Bema czy polskich Tatarów

Jest mały problemik : większość Tatarów Polskich to katolicy , agnostycy czy innowiercy. Przy Islamie została garstka  .Bardzo dobrze zasymilowana.

Po drugie 

Nigdy nie chwalę sie tym, ale tez nigdy nie ukrywałem (równiez na tym forum)  swojego pochodzenia . Od strony ojca JESTEM Tatarem Polskim.Na wygląd tego nie widać( wysoki blondyn).Podobnie moja żona ( ta to z Sienkewiczów (tych Sienkiewiczów)) :). Mój dworek w którym mieszkam kiedyś był własnością dalekiej rodziny byłego imama Polski :).W czasie spisów powszechnych jak trzeba było określić 1 narodowość to określałem się jako Polak a jak można było podać dwie narodowości to najpierw polskie a potem tatarskie

Pisałem o tym i nigdy się nie spotkałem z jakimkolwiek sekowniem czy prześladowaniami.Jak poszukasz to znajdziesz odpowiednie wątki na tym forum.

Więc ściemniasz

Po trzecie Tatarzy Polscy to pojecie bardziej  militarne czy historyczne niż  w jakikolwiek sposób religijne . Tradycja (choćby cześć oddawana  tamdze rodowej) czy honor jest bardzo ważna w życiu  Tatara. Religia zawsze to tylko dodatek.Piękny ale to tylko dodatek.

Bardzo smutne  że w wyniku idiotycznej polityki "naszego" rządu doszło do profanacji meczetu w Bohonikach.Nachalna neogebelsowska propaganda wbrew  rzeczywistości zawsze się tak kończy.Na szczęście to odosobniony wypadek .

I tak jestem przeciw jakimkolwiek niekontrolowanym imigracjom bo może sie to odbić na opinii moich pobratymców.

Bo jestem przeciwny przyjmowaniu zdziczałej  hordy lokalnych przestępców.A na pewno zwiększaniu puli niepracujących na utrzymaniu z naszych podatków. "Lepszy" materiał ludzki odejdzie do Niemiec czy Anglii tu zostaną  starcy albo nieudacznicy którzy nie potrafią odkryć gdzie jest wyższy socjal czy wyższe zarobki . :)

Jeśli myślisz że ktoś wykształcony w tamtym kręgu kulturowym łatwo odnajdzie sie w naszej rzeczywistości to sie bardzo mylisz

W mojej wiosce przez około rok lekarką była Libanka, chrześcijanka (chyba).Totalne nieporozumienie Mimo dobrych warunków (przyzwoita pensja, auto na koszt gminy , podobnie mieszkanie) sprawa skończyła się w sądzie pracy po dyscyplinarnycm zwolnieniu

ysyryjscy chrześcijanie to muzułmanie

A co? Ty znasz jakikolwiek sposób na odróżnienie konwertyty z chrześcijaństwa na islam (to oni czesto dokonują zamachów) od chrześcijanina???.A może potrafisz odróżnić muzułmanina w w czasie Takiji(ukrycia) od chrześcijanina ??. Tam tejsi chrześcijanie sa dośc odlegli w liturgii i rycie od "naszego chrześcijaństwa" . I islam i " tamto" chrześcijaństwo jest nam kulturowo obce i łatwo o pomyłki. Nasze spec służby sa tak denne że łapały tylko tych jihadystów których wyśledzili sami Tatarzy Polscy. Teraz to to są takie i że nie potrafią osłonic własnych polityków by debili nie podsłuchiwała banda kelnerów.    Czy tez może wierzysz że cywilizacja zachodnia jest w jakimkolwiek stopniu atrakcyjna dla kogokolwiek ze wschodu i się zasymilują??? No ta wiadomość jest dla Ciebie: nie jest .Co zreszta widac po ilości nawróceń rdzennych polaków na islam .

• 4

szczyglis.
  • Tematów: 23
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

GWAŁT to jest użycie wobec kogoś przemocy, wymuszenie na kobiecie stosunku seksualnego jest ZGWAŁCENIEM. Tego uczą jakoś w liceum, więc już wiemy do jakich szkół nie chodziłeś. Nieodmiennie śmieszy mnie, że osoby o zerowej wiedzy i niewielkim wykształceniu uparcie wypowiadają się na tematy społeczne, prawne a nie np. na temat komputerów czy budowlanki.

Hahahahahahha :D

Odpowiem Ci jedynie na to, ponieważ nie będę się zniżał do Twojego marnego poziomu, żeby odpowiadać na resztę Twoich idiotyzmów.

Otóż lewaku drogi, przypuszczam, że jestem lepiej wykształcony niż Ty, jestem inżynierem programistą, magistrem inżynierem z zastosowania Lua w robotyce, a obecnie robię doktorat z sieci neuronowych, więc nie pierd....l mi tutaj, że ktoś do liceum nie chodził. Z nas dwóch to raczej Ty wolałeś partyjkę w alkoholowe szachy pod budką zamiast iść na lekcje, a nie ja.

I już się tak nie spinaj, bo Ci kredki z plecaka powypadają, a jak jeszcze raz napiszesz do mnie taką głupotę to gwarantuję Ci, że zapewne dostanę bana za odpisanie Ci na nią. Lewaku. Do pięt mi nie dorastasz, a się do mnie plujesz.

// Do Kronikarza - wybacz Szefie, musiałem.

Rozumiem emocje. Policz do dziesięciu :)

Edward Kenway

Użytkownik Edward Kenway edytował ten post 03.10.2015 - 10:59

• 12

Shiver.

Silent Reaper

• Tematów: 19
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Szacuje się, że minimum 12 milionów złotych wyniesie koszt wstępnych badań i opieki medycznej nad uchodźcami z Syrii i Erytrei, których Polska ma przyjmować od przyszłego roku.Każdy, który będzie się starał o status uchodźcy w Polsce, ma zagwarantowaną bezpłatną opiekę medyczną na czas postępowania administracyjnego w jego sprawie, czyli zazwyczaj 6 miesięcy - podaje RMF FM. Średni miesięczny koszt opieki medycznej nad cudzoziemcem, który ma być osiedlony w Polsce, to 263 złote (na tę kwotę składają się wstępne badania, leczenie specjalistyczne, hospitalizacja, stomatologia, ratownictwo). Z całej kwoty prawie milion złotych zostanie przeznaczony na wstępne badania 900 imigrantów przebywających w Libanie, którzy mają trafić do Polski.

• 0

Edward IV Groźny.

Greater than you

• Tematów: 43
  • Artykułów: 12
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Spokojnie ludziska . Dosyć tych wycieczek osobistych. Mówię o panu NTM który często lubi używać argumentu jesteście niewykształceni to nie macie prawa wypowiedzi  :)

Załączone grafiki

• Matrix.jpg

• 0

voice.
  • Tematów: 13
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Ogólnie wszyscy tak bardzo wypowiadają się na temat imigrantów i uchodźców, każdy jest na nie, wszędzie widać ogólny sprzeciw, ale końcem końców wszystko kończy się na wypowiedziach, bądź marszach, które tak naprawdę konkretnie nic nie dają.

Jeżeli zacznie się napływ Muzułmanów do naszego pięknego kraju, to co zrobicie? Dalej będziecie komentować? Sprzeciwiać się w internecie? Zastanówcie się nad tym. Trzeba działać, ale konkretnie i pokazać już teraz jaki los spotka wyznawców Allaha. 

• 2

kpiarz.
  • Tematów: 388
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Szacuje się, że minimum 12 milionów złotych wyniesie koszt wstępnych badań i opieki medycznej nad uchodźcami z Syrii i Erytrei, których Polska ma przyjmować od przyszłego roku.Każdy, który będzie się starał o status uchodźcy w Polsce, ma zagwarantowaną bezpłatną opiekę medyczną na czas postępowania administracyjnego w jego sprawie, czyli zazwyczaj 6 miesięcy - podaje RMF FM. Średni miesięczny koszt opieki medycznej nad cudzoziemcem, który ma być osiedlony w Polsce, to 263 złote (na tę kwotę składają się wstępne badania, leczenie specjalistyczne, hospitalizacja, stomatologia, ratownictwo). Z całej kwoty prawie milion złotych zostanie przeznaczony na wstępne badania 900 imigrantów przebywających w Libanie, którzy mają trafić do Polski.

Uważam, że ściąganie do Polski Erytrejczyków, to jest już szczyt głupoty pod względem logistycznym.

Po pierwsze. Ile jest Polaków, którzy potrafią się posługiwać arabskim w tamtejszym dialekcie ? Albo w drugim urzędowym - jęz. tigrinia, tudzież w dialektach kuszyckich ?
Erytrea jest jednym z najbardziej zacofanym krajem Afryki, gdzie poziom analfabetyzmu przekracza 50%. A więc sprawa komunikacji werbalnej w tym wypadku jest bardzo ważna.

Po drugie sprawa zdrowia. Jakie choroby ze sobą przywleką migranci ? Czy polscy lekarze potrafią sobie poradzić, bo sądzę, że w niejednym wypadku będzie potrzebna opieka lekarza  medycyny tropikalnej. A HIV ? Przecież ilość Erytrejczyków, którzy są nosicielami tej współczesnej dżumy jest znaczna. Sądzę, że kwota w wys. 260 zł, którą się przeznaczy wstępne badania migrantów z Erytrei jest mocno zaniżona.

I wreszcie po trzecie. W Erytrei powszechnie stosuje się zwyczaj zabieg obrzezania kobiet, zarówno wśród wyznania chrześcijańskiego jak i islamistów.  Aż 89% kobiet erytrejskich jest obrzezana. Jest logiczne, że migranci w  również będą stosowali ten zabieg w Polsce, co z kolei będzie kolidowało z prawem polskim. Ale oczywiście, polscy decydenci pewnie o tym nie wiedzą, albo nie chcą wiedzieć.

Użytkownik kpiarz edytował ten post 03.10.2015 - 12:09

• 2

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Trzeba działać, ale konkretnie i pokazać już teraz jaki los spotka wyznawców Allaha. 

No właśnie, jaki los ich spotka? Dobrze się zastanów, zanim odpowiesz.

... stosuje się zwyczaj obrzezania kobiet, zarówno wśród wyznania chrześcijańskiego jak i islamistów.  Aż 89% kobiet erytrejskich jest obrzezana. 

W Erytrei jest 63% chrześcijan różnych wyznań, gdzie dominuje chrześcijaństwo fundamentalistyczne i 36% muzułmanów sunnickich. Przez ostatnie kilka lat pracuję z Erytrejczykami i moja wrodzona ciekawość pcha mnie do rozmów na temat ich religii i zwyczajów.

Z owych 63% chrześcijan, prawie 57% to wyznawcy Etiopskiego Kościoła Ortodoksyjnego - Tewahedo. To kościół obrządku koptyjskiego, ale bardzo przekształcony. Owszem, cechuje go obyczaj pochodzący od pierwszych chrześcijan, czyli obrzezanie, ale dotyczy ono tylko mężczyzn, podobnie jak w judaizmie.

Kościół Etiopski, to pozostałość po etiopskiej dominacji do 1993 roku, kiedy to Erytrea w wyniku zbrojnego oporu oddzieliła się od Etiopii. Z Kościoła etiopskiego oddzieliła się wkrótce część wiernych, tworząc autokefaliczny Erytrejski Kościół Ortodoksyjny, o obrządku koptyjskim. W obu przypadkach, obrządek koptyjski jest wręcz umowny, bo dotyczy kilku tylko spraw. Określanie go mianem "koptyjskiego" oznacza jedynie tyle, że jego liturgia, obyczaje i święte księgi są w dużej mierze wzorowane na Kościele koptyjskim. Elementy różniące go Kościoła obrządku koptyjskiego, to szabat i obrzezanie.

Wypadki obrzezania kobiet dotyczą w większości muzułmańskiej części Erytrejczyków z zabitych dechami dziur, gdzie szefem jest samozwańczy mułła umiejący składać literki do kupy, aby odczytać Koran. Takie postępowanie spotyka się z krytyką sąsiedniego Sudanu, gdzie sunnici nie dopuszczają do takich praktyk.

Poza tym, ja nie widzę problemu.

MarcinK.
  • Tematów: 0
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Ogólnie wszyscy tak bardzo wypowiadają się na temat imigrantów i uchodźców, każdy jest na nie, wszędzie widać ogólny sprzeciw, ale końcem końców wszystko kończy się na wypowiedziach, bądź marszach, które tak naprawdę konkretnie nic nie dają.

Jeżeli zacznie się napływ Muzułmanów do naszego pięknego kraju, to co zrobicie? Dalej będziecie komentować? Sprzeciwiać się w internecie? Zastanówcie się nad tym. Trzeba działać, ale konkretnie i pokazać już teraz jaki los spotka wyznawców Allaha. 

Zrobic nie mozna nic, a takze nie powinno sie bo pomiedzy ludzmi ktorzy nie potrzebuja pomocy, znajduja sie tez tacy ktorzy byc moze rzeczywiscie jej potrzebuja i beda nawet wdzieczni, poadto wszystkie nasze formy sprzeciwu sa traktowane jako rasizm i ksenofobia wiec nasilenie czegokolwiek tylko pogorszy sytuacje.

Najwaznieszym elementem zaporowym to wyslac tych ludzi do pracy na takich samych warunkach jak pracuje duzo polakow, 1300zl netto sprawi, ze sami wyjada.

• 0

kpiarz.
  • Tematów: 388
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Staniq, dane o obrzezaniach kobiet wzięłam z  tego artykułu :

http://wiadomosci.ga...ziewczynek.html

Mapka przedstawiająca  państwa afrykańskie, w których dokonuje się na kobietach zabieg obrzezania :

2dgmhau.jpg

• 1

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

poadto wszystkie nasze formy sprzeciwu sa traktowane jako rasizm i ksenofobia wiec nasilenie czegokolwiek tylko pogorszy sytuacje.

Z dwa dni temu czytałem wypowiedź jakiegoś muzułmanina żyjącego w Polsce, że z powodu ogromu negatywnych i ksenofobicznych komentarzy, duża część imigrantów boi się do Nas przyjechać. Także komentowanie i manifestacje też odnoszą sukces. Dobrze jest też pisać dużo krótkich, ale dosadnie treściwych zwrotów po angielsku, tak jak te o które oburzała się premier. To już zadanie dla osiedlowych Sebków. Pamiętać trzeba, że akurat w tym przypadku czym bardziej będziemy określani rasistami i ksenofobami, tym większy odnosimy sukces i tym dla nas lepiej.

Zresztą wyjście i obalenie rządu w ostateczności to nie jest złe rozwiązanie, a na pewno lepsze niż pozwolenie na wysiedlenie z ojczystego kraju, co niedługo spotka Niemców. Na necie już się ludzie śmieją, że jak islamizacja w Niemczech będzie postępować w tak szybkim tempie to za chwilę jedynym wyjściem dla rodowitych Niemców będzie spakowanie się i wyjechanie do Syrii, tak w ramach wymiany kulturowej jak się robi np w szkołach czy na uczelniach.

• 2

noxili.
  • Tematów: 17
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dawno, dawno temu czytałem artykuł jakiejś tam znanej Pani Seksuolog która twierdziła że  mężczyźni obrzezani z racji znacznego upośledzenia odczuwania bodźców seksualnych(stwardnienie "na podeszwę" skóry żołędzi ) w czasie stosunku z zwykłą , nieobrzezaną kobietą często obcierają ja do krwi z powodu tego że kobieta dochodzi znacznie szybciej niż partner. Po orgaźmie zmiany w pochwie sa na tyle istotne że dochodzi do poważnego obtarcia. W warunkach kultur pustynnych czy półpustynnych (brak wody do higieny intymnej) oznacza to często powikłania na tyle intensywne że mogą spowodować bezpłodność kobiety a nawet śmierć. Obrzezanie kobiety chroni je przed tym. Czy jest to prawda  - nie wiem.

• 0

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@ Noxili

Tam tejsi chrześcijanie sa dośc odlegli w liturgii i rycie od "naszego chrześcijaństwa" .

Większość chrześcijan z krajów bliskowschodnich to prawosławni.

@ Kpiarz

Po drugie sprawa zdrowia. Jakie choroby ze sobą przywleką migranci ?

To mają wykazać wspomniane wstępne badania lekarskie. Tak że raczej bez przebadania ich nie wypuszczą z ośrodków.

A HIV ? Przecież ilość Erytrejczyków, którzy są nosicielami tej współczesnej dżumy jest znaczna.

Wedle szacunków w 2012 roku 0,7% mieszkańców Erytrei było zarażonych HiV. W Polsce ok. 0,1%.

@ Daniel

Dobrze jest też pisać dużo krótkich, ale dosadnie treściwych zwrotów po angielsku,

Dosadne zwroty po angielsku, skierowane do... mówiących po arabsku imigrantów? To może jeszcze postawimy u siebie bilbordy w języku węgierskim?

Użytkownik Zaciekawiony edytował ten post 03.10.2015 - 13:19

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych