Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem (sprawa) imigrantów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2397 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Problem (sprawa) imigrantów (146 użytkowników oddało głos)

Czy jesteś ZA przyjęciem imigrantów do Polski?

1. Głosowano TAK (9 głosów [6.16%])

Procent z głosów: 6.16%

2. Głosowano NIE (131 głosów [89.73%])

Procent z głosów: 89.73%

3. JEST MI OBOJĘTNE (6 głosów [4.11%])

Procent z głosów: 4.11%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

... mówią, że tylko czekają żeby im wpierdo*ić jeśli tylko się pojawią...

(...)

Mi się podoba.

A mi nie. Poziom "dresa" i taka sama jakość.

Poziom dresa Ci przeszkadza, ale jak chodziło o dzicz to ich broniłeś dlaczego się tak zachowują i jeszcze, że to nasza wina.

Polacy co z wami?

Przeczytaj post #930. Nie broniłem ich, przeciwnie. Daniel, co z Twoją logiką?....

A poziom "dresa" nigdy mnie nie ekscytował. Lubisz tak bardzo zadymy? Zapewne w okolicy ktoś chodzi na ustawki.

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Pisałeś, że ich zdziczenie wynika z naszej niechęci. Raczej jest zupełnie odwrotnie, nasza niechęć wynika z tego, że zachowują się jak dzicz.

Nie lubię zadym, ale na pewno nie dam się wywalić z mieszkania i z własnego kraju jak Niemcy i jeśli jedyną obroną będzie zadyma ala dres to oczywiście, że będę popierał.

• 1

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

... jeśli jedyną obroną będzie zadyma ala dres to oczywiście, że będę popierał.

Przeliteruję co napisałeś: O B R O N A. Gość pisał: jak przyjdą to im.... Żeby nastąpiła obrona, musi być atak. Jak ktoś przyjdzie pod Twoje drzwi, to walisz go w ryj w ramach obrony, nie interesując się jakie ma zamiary? A może z flaszką przyszedł?....

Pisałeś, że ich zdziczenie wynika z naszej niechęci. 

Znajdź ten post i go sobie jeszcze raz przeczytaj i nie przekręcaj sensu tego co napisałem.

Napisałem, że nasza niechęć wynika z ich zdziczenia, a nie ich zdziczenie, z powodu naszej niechęci.

Alucard.

Unhuman

• Tematów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Sam przesiaduje jeszcze czasami jak to się mówi "na osiedlu" i może i dlatego mi się to podoba, rozum to jak chcesz. Ja wolę tego typu problemy zduszać w zarodku, a nie potem otrzymać sms'a od dziewczyny, że gdy wracała do domu napadło ją kilku kolesi i obrabowało, czy zrobiło coś jeszcze gorszego. Ty wollisz czekać na moment, aż będziesz miał powód do działania? Czekaj zatem. Dla mnie ten moment nastał w momencie gdy ci ludzie zaczeli robić "burdel" gdzie tylko sie pojawili. Ja osobiście nic do Twojej postawy nie mam, każdy ma swoje zdanie. Ja swoje wyrobiłem o tych ludziach, gdy wyszło jak wdzięczni są za nadmiarną gościnność innych krajów, więc na moją i znacznej większości mieszkańców mojego miasta jak i całej Polski niech nie liczą.

Użytkownik Phoenixowy edytował ten post 06.10.2015 - 20:35

• 4

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Czyli, jak zobaczysz czarnoskórego, to go rozwalisz, zanim wpadnie na pomysł rozwalenia Ciebie?

No godne prawdziwego Polaka...

Zapewne, jak kiedyś będziesz jechał przez Niemcy, nie będziesz miał nic przeciwko temu, jak policja Cię spałuje, abyś przypadkiem nie miał zamiaru w przyszłości zostać złodziejem niemieckich samochodów.

Brak słów... :facepalm:

Alucard.

Unhuman

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ty naprawdę porównujesz Polaka wyjeżdzającego za granicę do setek tysięcy zdrowych chłopów, którzy otwarcie mówią, że to ich wiara jest prawdziwa, a śmierć lub wygnanie tym, którzy tego nie uznają? Musi Ci takie rzeczy tłumaczyć "dres z osiedla"?

Użytkownik Phoenixowy edytował ten post 06.10.2015 - 20:47

• 0

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ty naprawdę porównujesz Polaka wyjeżdzającego za granicę do setek tysięcy zdrowych chłopów...

Nie, porównanie dotyczyło sytuacji, a nie ludzi. Nie zrozumiałeś.

Dres z osiedla, prawdopodobnie tego osiedla nie opuścił dalej, jak do najbliższego spożywczaka, więc dres nie wie, jakie są różnice pomiędzy muzułmanami. Dres nawet nie wie, jakie różnice są pomiędzy chrześcijanami i katolikami. Dla dresa, to wszystko chołota, bo wiara dresa jest tą prawdziwą i jedyną wiarą, a inna wiara, to kocia wiara.

Skoro nie znasz różnic, skoro nie wiesz kim są Ci ludzie, dyskusja staje się bezprzedmiotowa, bo nie będziesz rozumiał o czym piszę. Będzie Ci się wydawało, że ich bronię, próbując wytłumaczyć Ci kim są.

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Oni mają nas wzbogadzić kulturowo i rozkręcić gospodarkę. powodzenia
http://natemat.pl/15...h-to-brak-seksu
Biedni, skrzywdzeni przez los uchodzcy i ich wielkie problemy.

Użytkownik Sebastian. edytował ten post 06.10.2015 - 21:02

• 0

Alucard.

Unhuman

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jak to nie wiem kim są ci ludzie? Wiem, że w przeciwieństwie do naszego kraju to u nich na porządku dziennym są zabójstwa, dekapitacja, podpalenie, utopienie, torturowanie i dalej co tylko człowiek może wymyśleć. To nie nie Polacy deklarują, że między swoimi ludźmi ukryją swoich terrorystów. To oni tu przyjeżdzają i jeśli da się im możliwość zrobią to co w innych krajach. Dla ułatwienia dodam, że na pewno nic dobrego z tego (nasz) kraj nie wyniesie. Jaki jest sens sprowadzać tu tych ludzi, jeśli jedynie co możemy od nich dostać to realna groźba terroryzmu i zwiększenia przestępczości?

Użytkownik Phoenixowy edytował ten post 06.10.2015 - 21:45

• 3

Cait Sith.
  • Tematów: 159
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Imigranci pozywają Czechy

Czechy liczą się z pozwami ze strony uchodźców, dlatego konieczne jest sprawdzenie, czy ośrodki dla uchodźców funkcjonują poprawnie. Taką opinię wyraził czeski minister sprawiedliwości Robert Pelikan.

Mimo iż minister ma świadomość, że największa fala imigracyjna omija Czechy, to jednak problem z uchodźcami jest coraz bardziej widoczny. Szczególnie jeżeli chodzi o ośrodki tymczasowego pobytu.

Robert Pelikan w Czeskiej Telewizji powiedział, że postępowania w sprawie imigrantów są dalekie od doskonałości. Zwrócił uwagę, że uchodźcy powinni być zatrzymani na chwilę w celu przeprowadzenia niezbędnych procedur. Tymczasem mamy do czynienia z obozami, w których ci ludzie są przetrzymywani wiele tygodni. Jednocześnie zapewnił, że Czechy bardzo ściśle wypełniają europejskie przepisy imigracyjne.

Według czeskiego urzędu imigracyjnego, pozwy złożyło już 123 uchodźców spośród ponad 2400 osób zatrzymanych od stycznia w ośrodkach dla uchodźców. 36 spraw zostało rozstrzygniętych na ich korzyść.

http://fakty.interia...cow,nId,1898448

Hahahah. Nie mam pytań.

Przygarniesz, nakarmisz, dasz się wyspać, zapewnisz bezpieczeństwo. No i co? Pozew w sądzie. Nie wiadomo, czy się śmiać czy płakać? Tragikomedia dzieje się na naszych oczach. 

• 8

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jeśli chodzi o obecną falę imigrantów, to faktycznie lepiej walić w łeb od razu, a nie zastanawiać się czy pan X za chwilę się na mnie rzuci czy może pan Y. Może i podejście dresa, ale przynajmniej będę cały i zdrowy.

• 0

Shiver.

Silent Reaper

• Tematów: 19
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Gadowski dziś zaszalał bez dwóch zdań.....Paradoksalnie takimi wpisami osłabia czujność przy faktycznym przekroczeniu, jeśli do niego dojdzie, bo większość potraktuje to następnym razem jako kolejny fałszywy alarm....

http://natemat.pl/15...ennikarz-to-pot

Użytkownik Partuszew edytował ten post 06.10.2015 - 22:58

• 0

szczyglis.
  • Tematów: 23
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Ja tam nic do dresów nie mam, to nie moja bajka, ale znam kilku i jakoś nigdy żadnych problemów z nimi nie miałem na ulicy. Może to dlatego, że duży ze mnie gość, a może dlatego, że takie demonizowanie "dresów" jest trochę przesadą. Jakoś nigdy nie bałem się, że dostanę w nocy w mordę od dresa i jakoś nigdy nie dostałem. Było kilka kłótni i parę sytuacji, ale nigdy nic złego się nie stało.

Za to w stado 50 islamistów bym się w nocy bał wejść w pojedynkę. Nie mówię, że bym nie wszedł, bo bym wszedł, ale tutaj pewne obawy bym już miał.
A obawy te wynikały by ze zdrowego rozsądku i koledzy powyżej tutaj mają rację, że lepiej profilaktycznie działać, niż potem po fakcie płakać. Oni rozumieją tylko jedno prawo - prawo silniejszego, więc strzał z byka jest dla takiego gościa jedynym sensownym argumentem, który owy gość zrozumie. W tym momencie kończy się moje humanitarne podejście. Dla nich liczy się tylko siła, więc nie ma co się szczypać, tylko za wczasu dać w pysk, bo sorry, ale nie pozwolę, żeby moja kobieta, dzieci, matka były zagrożone na ulicy.

Zapraszam do Płocka, przywitam chlebem i solą.
Dwa metry Szczyglisia przywitają ich po swojemu, bo nie pozwolę na to, że nasze rodziny będą zagrożone.
hrDoSLp.jpg
Facjatę publikuję, żeby prokuraturze było mnie łatwiej namierzyć i skazać za propagowanie rasizmu, faszyzmu i tego typu podobnych bzdur.
I tyle.

Użytkownik szczyglis edytował ten post 06.10.2015 - 23:09

• 5

Mortalis.
  • Tematów: 3
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Interesujące. 'KE obiecała Ankarze przyjęcie uchodźców z tureckich obozów. Może być ich nawet 500 tys."

http://www.rmf24.pl/...w-m,nId,1899669

Użytkownik Mortalis edytował ten post 06.10.2015 - 23:44

• 0

Mattiex.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Widzę że ciekawa rozmowa tutaj się pojawiła, 

@Staniq 
W jakim sensie dres to dres :-)? Czy czasami w dzisiejszych czasach dres to człowiek który lubi derby, ale rozwija swoją pasję np chodząc do klubu walki na mma, pracując w korpo za XXk? Czy masz na myśli dresa który występuje w filmach z Pazurą ( z całym szacunkiem do tego aktora bo go uwielbiam! ) :D?

Wydaje mi się że polak jadący za granicę który dopuści się czynu złego tak jak oni np gwałtu to dostaje za swoje od swoich ( patrz polskie więzienia ), natomiast u naszych kochanych imigrantów to kobieta zawiniła ( lub nie daj Panie Boże dziecko ) ponieważ ma za krótką sukienkę?

Panowie wyżej mają racje, lepiej zapobiegać niż leczyć. 

• 2

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości oraz 0 użytkowników anonimowych