Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem (sprawa) imigrantów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2397 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Problem (sprawa) imigrantów (146 użytkowników oddało głos)

Czy jesteś ZA przyjęciem imigrantów do Polski?

1. Głosowano TAK (9 głosów [6.16%])

Procent z głosów: 6.16%

2. Głosowano NIE (131 głosów [89.73%])

Procent z głosów: 89.73%

3. JEST MI OBOJĘTNE (6 głosów [4.11%])

Procent z głosów: 4.11%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

Chasm.
  • Tematów: 1
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Gadowski dziś zaszalał bez dwóch zdań.....Paradoksalnie takimi wpisami osłabia czujność przy faktycznym przekroczeniu, jeśli do niego dojdzie, bo większość potraktuje to następnym razem jako kolejny fałszywy alarm....

http://natemat.pl/15...ennikarz-to-pot

Zapewne zaszalał. Niemniej czy informacje swego czasu o Al-kaidzie w Klewkach nie brzmiały bardziej absurdalnie? I czy też nie były dementowane, i to na najwyższych szczeblach władzy?

Życie nauczyło mnie, że "niemożliwe" nie istnieje...

• 0

Alucard.

Unhuman

• Tematów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Islamiści w Syrii odcięli 12-​latkowi opuszki palców, a potem go ukrzyżowali
Do brutalnego morderstwa doszło w wiosce nieopodal Aleppo. Chłopiec był synem chrześcijańskiego przywódcy duchownego, który zainicjował budowę dziewięciu kościołów w Syrii.

Rzecznik organizacji Christian Aid powiedział, że ekstremiści znęcali się nad chłopcem na oczach jego ojca. Po obcięciu opuszków palców i pobiciu 12-latka, zażądali od duchownego przejścia na islam. Tylko wtedy - jak twierdzili - dziecko zostanie uwolnione. Kiedy mężczyzna odmówił, dżihadyści dotkliwie pobili jego i dwóch innych chrześcijan. Następnie cała czwórka, na czele z chłopcem, została ukrzyżowana.

Ofiary islamistów to również ośmiu pracowników organizacji pomocowej. Wśród nich były dwie kobiety w wieku 29 i 33 lata, które przed ścięciem zgwałcono na oczach tłumu.

http://wiadomosci.wp...l?ticaid=115b7b

Tak, tak, sprowadzajmy tych ludzi, a gdy zaczną nasze dzieci krzyżować, kobiety gwałcić, to dopiero zacznijmy się martwić i działać :)

Użytkownik Phoenixowy edytował ten post 07.10.2015 - 11:08

• 5

Last Sicarius.

Ostrzewtłumie

• Tematów: 84
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Tak, tak, sprowadzajmy tych ludzi, a gdy zaczną nasze dzieci krzyżować, kobiety gwałcić, to dopiero zacznijmy się martwić i działać

Lewackie myślenie takie jest :v

A oto co powinniśmy teraz robić!

Węgrzy proszą Czechów o pomoc wojskową

Węgry proszą Czechów o dalszą pomoc przy ochronie zewnętrznych granic strefy Schengen. W poniedziałek rząd w Pradze zatwierdził wysłanie na Węgry pierwszej grupy żołnierzy ze sprzętem.

W tej chwili do wyjazdu przygotowuje się grupa dwudziestu pięciu żołnierzy, którzy na Węgry zawiozą samochody ciężarowe, sprzęt wiertniczy i pięć kuchni polowych.

Czeski rząd rozważa też wysłanie kolejnych stu żołnierzy, którzy pomagaliby przy patrolowaniu granic. Pierwsza grupa żołnierzy odjedzie na Węgry 13 października i pozostanie tam do 15 grudnia.

Tymczasem Budapeszt prosi Pragę o dodatkowe wsparcie - chodzi przede wszystkim o policjantów, samochody i sprzęt budowlany.

Taką pomoc powinniśmy udzielać teraz, a nie nasz rząd jak zwykle chce się wepchać tam gdzie i tak dostaną po głowie(ps. rozmieszyło mnie to :szczerb:  Premier Ewa Kopacz: mną nikt z tylnego siedzenia sterować nie będzie ...http://wiadomosci.wp...,wiadomosc.html ).

Rząd przyjmuje uchodźców, ale nie będą mieli gdzie mieszkać?
Gdzie zostaną rozlokowani uchodźcy, gdy trafią do Polski? Urząd do Spraw Cudzoziemców chce ich umieścić w istniejących już ośrodkach. Tyle że obecnie jest tam wolnych ok. 600 miejsc. Nawet gdyby zwolnić z nich wszystkich lokatorów, zmieściłoby się 3100 osób. A w sumie Polska ma ich przyjąć ponad dwa razy tyle. Rząd szuka też dla nich miejsc w samorządach. Na razie są dane z województwa lubelskiego: na 233 gminy i starostwa jedynie cztery z nich wskazały budynki, w których mogliby zamieszkać cudzoziemcy.

http://wiadomosci.wp...,wiadomosc.html

Hehe jak widać jeszcze nie wszystkich zawładneło lewackie myślenia. Brawo. Może w sejmie znajdzie się miejsce dla nich?

Użytkownik Ostrzewtlumie edytował ten post 07.10.2015 - 11:53

• 6

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Niemniej czy informacje swego czasu o Al-kaidzie w Klewkach nie brzmiały bardziej absurdalnie? I czy też nie były dementowane, i to na najwyższych szczeblach władzy?

I czy ostatecznie nie okazało się, że było jak w dowcipie o Radiu Erewań? Wszystko się zgadza, tylko nie Talibowie a podejrzani o terroryzm, nie w Klewkach a w Kiejkutach i nie mieli bazy szkoleniowej i fabryki wąglika tylko byli więzieni przez Amerykanów.

• 0

Shiver.

Silent Reaper

• Tematów: 19
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Niemniej czy informacje swego czasu o Al-kaidzie w Klewkach nie brzmiały bardziej absurdalnie? I czy też nie były dementowane, i to na najwyższych szczeblach władzy?

I czy ostatecznie nie okazało się, że było jak w dowcipie o Radiu Erewań? Wszystko się zgadza, tylko nie Talibowie a podejrzani o terroryzm, nie w Klewkach a w Kiejkutach i nie mieli bazy szkoleniowej i fabryki wąglika tylko byli więzieni przez Amerykanów.

Przecież Klewki to celowa akcja, puszczona w eter fałszywa sufitówka, żeby odciągnąć uwagę od prawdziwych faktów. Zawsze się tak robi, wystawia się kilku oszołomów, najlepiej z opozycji, którym podrzuca się garstkę chwytliwych materiałów, z ułamkiem ocierającym się o realia. Potem napuszcza na siebie u przekaziora w prime time, kręcąc aferę na długie miesiące, w czasie, których właściwa operacja rozwija się bez problemów.

• 0

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Islamiści w Syrii odcięli 12-​latkowi opuszki palców, a potem go ukrzyżowali
(...)

Tak, tak, sprowadzajmy tych ludzi, a gdy zaczną nasze dzieci krzyżować, kobiety gwałcić, to dopiero zacznijmy się martwić i działać :)

Wiesz chociaż, czym się różni islamista, od muzułmanina? Założę się, że nie.

Taaak, podobnie Polacy dla Niemców, to pijacy i złodzieje samochodów; dla Angoli to ludzie, którzy zabierają im pracę i biją swoje żony i dzieci; dla Francuza hydraulik itd. Stereotypy, stereotypy i nic poza tym. Tak nawiasem, islamista nie przyjedzie do Europy, bo nie ma po co. Modlić w pracy mu się nie pozwolą, do Mekki daleko, wysadzania się w powietrze nikt nie akceptuje. Zwykły muzułmanin też nie jest atrakcyjny, cichy, spokojny, gdyby nie broda nikt by na niego niego nie zwrócił uwagi. Podobnie jak zwykły Polak za granicą: pracuje, zasiłków nie wydębia za free, nie chleje, żony i dziecka nie bije, samochód to sobie kupi, a nie ukradnie...

Takie tam...

D.B. Cooper.
  • Tematów: 108
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Swoje kobiety porzucili, w Europie domagają się seksu. Kolejne "problemy" uchodźców.

Wydawać by się mogło, że jeśli człowiek wydostanie się z kraju ogarniętego wojną i kule nie latają mu już nad głową wreszcie może poczuć się szczęśliwym. Niestety z każdym dniem życie zaskakuje jeszcze bardziej. Po problemach z niedobrym jedzeniem i brakiem rozrywek nieszczęśliwi uchodźcy zaczęli narzekać na... brak seksu.

2ekj3mh.jpg

Po sieci krąży filmik, na którym jeden z imigrantów opisuje swoją nieciekawą sytuację seksualną. Przeprowadzająca wywiad w jednym z obozów dla uchodźców dziennikarka pyta mężczyznę i jego współtowarzyszy jakie są w chwili obecnej ich największe problemy. Imigranci bez zastanowienia, zgodnie odrzekli, że jest to brak seksu oraz warunków w obozie do jego uprawiania.

– Spędziłem trzy dni w szpitalu, bo to jest problem – mówi jeden z nich. Na pytanie dziennikarki co jest tym problemem uchodźca pokazując swoje krocze powiedział – Tu, tu jest problem. Moje jądra były bardzo duże (spuchnięte). Lekarz powiedział mi żebym uprawiał seks z kimkolwiek, albo zrobił cokolwiek – stwierdził mężczyzna.

Narzekają także na brak miejsc odosobnienia, w których mogliby oddać się swoim przyjemnościom. Z niezadowoleniem wskazują na tragiczne warunki obozowe i fakt, że nie mogą tu sprowadzić żadnej kobiety.

O wojnie toczącej się w ich kraju zapomnieli...

pzm

Użytkownik D.B. Cooper edytował ten post 07.10.2015 - 20:17

• 12

erebeuzet.
  • Tematów: 31
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

A szwedzka królowa dziś w wywiadzie udzielonym CNN zauważyła, że imigranci muszą się prostytuować by zdobyc pożywienie...

edit:brak źródła, oglądałem na żywo.

Użytkownik erebeuzet edytował ten post 07.10.2015 - 20:11

• 0

Alucard.

Unhuman

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie wiem co próbujesz osiągnąć Staniq ciągłym dogryzaniem mi. Jeżeli uważasz, że imigranci robią cokolwiek dobrego w krajach, do których aktualnie przybywają, to ja nie mam pytań. Jeżeli tak nie uważasz, to tym bardziej nie mam pytań, bo nie wiem w takim razie do czego dążysz tymi tekstami o mojej niewiedzy. Jakiego byś zdania nie miał i tak w moim toku myślenia to nic nie zmieni. Swoja wiedzą i tak mnie znacznie przerastasz, co próbujesz mi ciągle wmówić, więc po co zaniżać się do mojego poziomu. Dla mnie jak i większości narodu jest to zagrożenie, co tylko potwierdzają dzień w dzień dziesiatki newsów o kolejnych wybrykach tych ludzi. Jedynie jaką widze różnicę między tym co robią u siebie, a u nas to, że nie zabijają jeszcze masowo, a to tylko dlatego, że jest ich na razie za mało. Wszystkie inne zdziczałe wybryki pokazują już na każdym kroku. Zakończyłem rozmowę z tobą.

Użytkownik Phoenixowy edytował ten post 07.10.2015 - 20:38

• 4

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Tak nawiasem, islamista nie przyjedzie do Europy, bo nie ma po co. Modlić w pracy mu się nie pozwolą

W pracy nie, ale na ulicy?

Od 0:30 można.

Tak poza tym:

Modlić w pracy mu się nie pozwolą
wysadzania się w powietrze nikt nie akceptuje.

Nikt nie musi pozwalać ani akceptować, bo oni mają to głęboko gdzieś. Nie przestrzegają praw, zwyczajów, nie szanują naszej tradycji i religii, za to nie mają problemu, żeby nakazywać Szwedkom jak mają się ubierać, albo żądać większej liczby meczetów, czy zakazywać sprzedaży alkoholu.

Ten temat to diament, bo pięknie pokazuje zaślepienie ludzi i najgorsze jest to, że później takie osoby decydują o rządach w Polsce. Niektórzy wyglądają jakby przebudzili się z jakiegoś 20sto letniego snu i jeszcze nie zajrzeli do internetu. To już nie czas gdzie grupka potulnych Turków zakładała budkę z kebabem i asymilowała się w Europie.

• 9

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie wiem co próbujesz osiągnąć Staniq ciągłym dogryzaniem mi. 

Szkoda, że tak to traktujesz. Próbuję Ci wskazać, nie czego nie wiesz, ale co powinieneś się dowiedzieć. Niby to samo, a jednak. Poglądy masz, jakie masz, Czepiam się tylko jednego, wydawania osądów bez znajomości tematu, jak również "atakowi zapobiegawczemu". Zresztą, pięknie się to wpisuje w protesty co niektórych, na zapobiegawcze ataki Amerykanów. No, ale w ich mniemaniu, to nie to samo.

Nie bez powodu, pokazuję Ci również podobieństwa w stereotypach, dlatego, że będziesz zapewne protestował, kiedy Niemiec powie: - Polacy to złodzieje. Nie zaprotestujesz, kiedy ktoś powie muzułmanie gwałcą Polki. Uogólnienia prowadzą do takich właśnie sytuacji, a ja pragnę, aby cokolwiek, co jest wypowiadane jednym tchem, pozbawione było krzywdzących być może elementów.

Mam nadzieję, że zrozumiałeś mój punkt widzenia. Nie jest moją intencją ich bronić, ale nie mogę ich atakować bezpodstawnie. Prewencyjne ataki, to nic innego jak napaść i to próbuję ( jak na razie bezskutecznie ) wytłumaczyć. Stąd porównania do dresów, którzy obijają twarz każdemu, kto wszedł na ich osiedle, nawet, jeżeli przyszedł do znajomych na kawę.

Alucard.

Unhuman

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Widzisz, co do stereotypów to wiele ludzi na przykład właśnie mnie bierze za kogoś kto szuka zadymy. Babcie patrzą spod beretów, młodsi czasem pytają czy jestem w jakiejś bojówce klubu. A tylko dlatego, że te pare lat chodzi się na siłownie, ma się kilka tatuaży i lubi się ścinać na krótko. Cóż, czasem wynikają z tego zabawne sytuacje ale stereotyp jest do mnie przyklejony. Staram się zrozumieć twój punkt widzenia i chyba nawet go dostrzegam, lecz nic nie poradzę na to, że mam swój i go nie zmienię. Gdyby każdy miał jedno zdanie, świat byłby nudny, co nie znaczy, że zgadzam sie z twoim stanowiskiem, bo nie zgadzam. Ale szanuję je na tyle, na ile mogę.

Użytkownik Phoenixowy edytował ten post 07.10.2015 - 22:11

• 1

szczyglis.
  • Tematów: 23
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

No widzisz Phenixowy, ja mam podobnie. Lata gry w kosza i wizyt na siłowni zrobiły ze mnie dość szerokiego faceta, a że mam dwa metry wzrostu i jestem łysy nie z wyboru, bo genetyka po ojcu, to też spotykałem się z dziwnymi opiniami i stereotypami. Zadym nie robię, ludzi nie biję bez powodu i nie słucham umce umce. Ale jak ktoś mnie spotka na ulicy to nie zaczyna, bo mam swoją siłę. I mam nadzieję, że teoretyczni imigranci sobie będą czytać rzeczy jakie tu piszemy, bo wbrew pozorom ma to też efekt psychologiczny. Nie bez powodu Polska jest przez nich postrzegana jako "niebezpieczny" dla nich kraj.

Użytkownik szczyglis edytował ten post 08.10.2015 - 15:01

• 1

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

I mam nadzieję, że teoretyczni imigranci sobie będą czytać rzeczy jakie tu piszemy, bo wbrew pozorom ma to też efekt psychologiczny. Nie bez powodu Polska jest przez nich postrzegana jako "niebezpieczny" dla nich kraj.

Działanie psychologiczne jest jak najbardziej na plus. Taka bezkrwawa rozgrywka świadczy o wyższości intelektualnej. Jeżeli mają świadomość nieprzychylnego nastawienia miejscowej ludności, nie będą się pchali "w paszczę lwa". Niemcy pokazują, jak ich kochają, więc oni kochają Niemców.

Gdyby każdy miał jedno zdanie, świat byłby nudny, co nie znaczy, że zgadzam sie z twoim stanowiskiem, bo nie zgadzam. Ale szanuję je na tyle, na ile mogę.

Inne zdanie, czy inny pogląd na dane zagadnienie są godne poszanowania. Pogląd, to pogląd, można go zmienić, albo i nie. Do czego zmierzam? Otóż, możemy mieć swój pogląd na obowiązujące prawo, ale jesteśmy zobowiązani go przestrzegać, bez względu na to, jak bardzo nam się ono nie podoba.

Sam zauważasz, że używanie stereotypów jest krzywdzące i naganne. Podkreślę, że jestem za skopaniem tyłka każdemu, kto narusza obowiązujące prawo i sam to zrobię, jeżeli znajdę się w sytuacji bezpośredniego zagrożenia, bądź państwo wyśle mnie na wojnę. 

I to jest chyba kwintesencja naszej dyskusji.

.

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

I mam nadzieję, że teoretyczni imigranci sobie będą czytać rzeczy jakie tu piszemy, bo wbrew pozorom ma to też efekt psychologiczny.

O tak. Na pewno przeglądają polskojęzyczne fora internetowe. O tematyce paranormalnej.

• 2

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych