Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem (sprawa) imigrantów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2397 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Problem (sprawa) imigrantów (146 użytkowników oddało głos)

Czy jesteś ZA przyjęciem imigrantów do Polski?

1. Głosowano TAK (9 głosów [6.16%])

Procent z głosów: 6.16%

2. Głosowano NIE (131 głosów [89.73%])

Procent z głosów: 89.73%

3. JEST MI OBOJĘTNE (6 głosów [4.11%])

Procent z głosów: 4.11%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

katabas.
  • Tematów: 24
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Jak już to przez imigrantów. Nikt ich tu nie zapraszał, w sensie poza obłąkaną Merkel i pięknoduchami. A Ty co dziś zrobiłeś dla imigrantów?
  • 0

spooner.
  • Tematów: 33
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Cóż strona / konto niedostępne...

Pewnie raport poszedł. I tak informacja dobrze była rozpowszechniona, udostępnił ten wpis m.in Pudzian, który często się udziela w sprawie uchodźców.

Nawet mu się dostaje po tyłku przez ten problem, bo jego firma transportowa jest oskarżana za przemycanie tych ludzi, którzy mu sie pakują do naczep i w dodatku niszczą towar. Możecie o tym poczytać na jego profilu.

Uważam, że jesteśmy na takim etapie problemu, że należy się w końcu kierować rozsądkiem, a nie dobrym sercem.

Tak w ogóle to się zastanawiam, czy ta miłosierna pomoc uchodźcom, to rzeczywiście czyn dobry bo to jest taka sytuacja, że w jednej grupie są ludzie, którzy naprawdę chcą sie schronić ale w drugiej, trzeciej i czwartej grupie to jacyś terroryści, jacyś emigranci ekonomiczni, którzy będą mi narzucać swoją kulture, jacyś nosiciele itd. itd. Także ta pomoc może nas sporo kosztować. Taka troche sytuacja "Albo My albo Oni"

• 0

Alucard.

Unhuman

• Tematów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Gdyby nie ludzie, którzy ich tu wpuścili, nie ta wielka tolerancja ludzi zachodu, tego problemu by nie było.

• 0

Klajcor88.
  • Tematów: 5
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Ehh moim zdaniem atak w Paryzu by sie odbyl nawet jesli wszyscy ludzie migrowali by do Japonii a nie do Europy. Tylko to mam na mysli. Staram sie myslec konstruktywnie, gleboko analizujac tez przeszlosc. WTC sie odbylo mimo, ze nie bylo tratw z uchodzcami z bliskiego wschodu na atlantyku...

To tyle ode mnie, bez odbioru panowie. Leccie po zaprawe i budujcie swoj mur.

Za niedlugo oskarzycie MNIE o Paryz, bo nie jestem za ustawieniem CKM-ow na granicach. Opanowania zycze.

Użytkownik Klajcor88 edytował ten post 16.11.2015 - 23:29

• -1

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Powinniśmy się cieszyć, że my mamy jeszcze nadzieje, szanse i wiele w swoich rękach. Jeśli rząd zacznie ich przyjmować, to wciąż możemy jeszcze coś z tym zrobić, a choćby i wyjść i sami z nimi walczyć.

Natomiast taka Francja czy Szwecja, tam już jest koniec i nie ma co z tego powodu rozpaczać, bo oni tego chcą, zrozumcie, oni nie chcą się już ratować. I nie mówię tu o Hollandzie czy innym przywódcy z Holandii, Szwecji czy Belgii. Mówię o obywatelach tych państw, Ci ludzie mają tak wyprane mózgi, że walczą z terroryzmem pokojem i miłością, oni chcą umierać, chcą stracić tożsamość, więc nie przeszkadzajmy im i nie ratujmy ich na siłę.

Francja, Szwecja, Belgia, Anglia, Holandia...tam już jest za późno..Dania, Niemcy jeszcze coś tam podrygują i walczą, ale dużych nadziei im nie daje też. Zajmijmy się sobą i zróbmy wszystko co się da, by do tego nie dopuścić, pamiętajcie że rząd to garstka ludzi, nas obywateli są miliony.

EDIT:

Ehh moim zdaniem atak w Paryzu by sie odbyl nawet jesli wszyscy ludzie migrowali by do Japonii a nie do Europy.

Tu macie przykład osoby z niewyobrażalnie i nieodwracalnie wypranym mózgiem(tak jak większość obywateli zachodu). Napisaliście gościowi, że Ci terroryści przypłynęli na pontonach jako uchodźcy, a on pisze, że ten zamach i tak by się odbył nawet jakby nie było imigrantów. Dopisz jeszcze, że ten terrorysta się wysadził przez przypadek, jak to jego matka sugeruje.

Widzicie, że takim ludziom nie da się pomóc? Dlatego niech giną w swoim przeświadczeniu.

Użytkownik Daniel. edytował ten post 16.11.2015 - 23:34

• 4

skittles.
  • Tematów: 8
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Tu macie przykład osoby z niewyobrażalnie i nieodwracalnie wypranym mózgiem(tak jak większość obywateli zachodu). Napisaliście gościowi, że Ci terroryści przypłynęli na pontonach jako uchodźcy, a on pisze, że ten zamach i tak by się odbył nawet jakby nie było imigrantów.

Mimo wszystko zapomniałeś o tym, że co najmniej dwóch z zamachowców (informacje mam z wczoraj jeszcze, nie wiem jakie są ustalenia na teraz) urodziło się i wychowało w Europie. Podobnie było w styczniu. I podobnie jestem zdania, że zamach prędzej czy później odbyłby się bez tych imigrantów.

I dajcie trochę na wstrzymanie. Inni terroryści - samobójcy, dzień czy dwa dni przed zamachem w Paryżu, wysadzili w libanie meczet pełen muzułmanów, a kolejną bombę zdetonowali na tamtejszym placu targowym. Zginęło kilkadziesiąt osób (muzułmanów). I czego by o imigrantach nie mówić (bo na pewno są wśród nich przemycani terroryści), to większość z nich stanowią ludzie uciekający przed ISIS i tak samo przez ISIS mordowani. Choćby dlatego wrzucanie wszystkich imigrantów do jednego wora z napisem "terroryści" jest moim zdaniem szalenie krzywdzące dla niewinnych ludzi, którzy giną w tej wojnie tak samo jak ostatnio zginęli francuzi. Oczywiście cudów nie oczekuję, ale chociaż zastanówcie się czasem przez chwilę jakimi pojęciami szafujecie.

Użytkownik skittles edytował ten post 16.11.2015 - 23:49

• 0

Klajcor88.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Drogi Panie Danielu. (czy jak Pan woli, Ej, gosciu!).

Pozyjemy, zobaczymy kto zginie pierwszy ze swoja ideologia. Powodzenia.

Ja sie Twoich grozb nie boje.

@up Dokladnie ale to oczywiscie ja, wedlug nich mam wyprany lewacki mozg. Paranoja....

Użytkownik Klajcor88 edytował ten post 16.11.2015 - 23:46

• 0

spooner.
  • Tematów: 33
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Dopisz jeszcze, że ten terrorysta się wysadził przez przypadek, jak to jego matka sugeruje.

Powiedziała, że jej syn "nie chciał nikogo zabić" i wysadził się w powietrze..... "ze stresu".  :facepalm: 

• 0

Alucard.

Unhuman

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A ja jestem zdania, że jednak lepiej mieć załóżmy stu mieszkających na stałe "uśpionych" terrorystów, niż jeszcze tysiąc dodatkowych ukrytych między uchodźcami. Ale niektórzy chyba wolą tę drugą opcję.

Użytkownik Phoenixowy edytował ten post 16.11.2015 - 23:47

• 0

katabas.
  • Tematów: 24
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

A dlaczego dwu się urodziło we Francji? Bo ileś lat temu tamtejsze pięknoduchy postanowiły kajać się za kolonializm. Zamiast olać to i budować silny kraj woleli nasprowadzać ich by poczuć się "etyczniej", bo "tak trzeba", "musimy".
  • 1

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Tu macie przykład osoby z niewyobrażalnie i nieodwracalnie wypranym mózgiem(tak jak większość obywateli zachodu). Napisaliście gościowi, że Ci terroryści przypłynęli na pontonach jako uchodźcy, a on pisze, że ten zamach i tak by się odbył nawet jakby nie było imigrantów.

Mimo wszystko zapomniałeś o tym, że co najmniej dwóch z zamachowców (informacje mam z wczoraj jeszcze, nie wiem jakie są ustalenia na teraz) urodziło się i wychowało w Europie. Podobnie było w styczniu. I podobnie jestem zdania, że zamach prędzej czy później odbyłby się bez tych imigrantów.

To weź jeszcze zobacz jak oni się nazywają i czy to są aby na pewno Francuskie czy Belgijskie imiona i nazwiska. To tacy sami imigranci, tylko przypałętali się "troszkę" wcześniej. Dlatego tak jak piszę, te kraje są już skończone, bo tam islam wyrabia już drugie pokolenie, więc ich się już nie uratuje.

Zobacz sobie na Marsylie, prawdopodobnie pierwsze pełnoprawnie Islamskie miasto w Europie już niedługo.

I czym prędzej pojmiecie, że to inna kultura, religia i tradycja, tym lepiej. Naprawdę szkoda mi tych ludzi i wiem, że wielu z nich też jest prześladowanych, ale oni do nas nie pasują i nie powinno ich tu być. Ci muzułmanie, którzy teraz podbijają Marsylie tworząc z niej miasto Islamskie też nie byli terrorystami tylko zwykłymi imigrantami. A to świadczy, że nie powinniśmy brać ŻADNYCH, nie tylko potencjalnych terrorystów(których i tak nie sposób odróżnić), tylko po prostu żadnych, tych potrzebujących też nie. Przykro mi, ale taka jest prawda i tak trzeba, jeśli samemu chce się przeżyć i by nasze pra pra wnuczki były Polakami, bezpiecznymi Polakami.

Ja sie Twoich grozb nie boje.

Ja Ci nigdzie nie grożę.

• 0

Mortalis.
  • Tematów: 3
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

No dokładnie. Masz idealny przykład, że ta tak zwana lewacka asymilacja w ogóle nie działa. Pic na wode. W pierwszej kolejności, gdyby Ci lewaccy idioci nie otworzyli granic dla kogo popadnie, jak leci, byle więcej, to prawdopodobieństwo zamachu byłoby mniejsze. 

Swoją drogą... Jak to jest, że na lotniskach trzepią jak głupi, nie można nic wnosić na pokład samolotu, cyrki z płynami, a tu otworzyli sobie granice i wpuszczają kogo popadnie, bez żadnych dokumentów, rejestracji i w ogóle.. No wtf, to po co poszły te wszystkie pieniądze na zwiększenie bezpieczeństwa na lotniskach...

Kek, tak patrzę w historię postów i widzę to z przed miesiąca(trochę ponad)

"Mortalis, dnia 12 Paź 2015 - 20:53, napisał:
To przecież było oczywiste. Teraz tylko czekać aż wydarzy się coś w europie. To tylko kwestia czasu."

Użytkownik Mortalis edytował ten post 17.11.2015 - 00:08

• 0

Alucard.

Unhuman

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Może to jakiś odgórny plan, bo dla mnie też jest to niezrozumiałe. Tak czy siak, czy to celowe działanie czy nie, jeżeli słowa o zamykaniu meczetów, granic, wycofywaniu się z przyjmowania uchodźców nie będą tylko słowami, prawdziwy problem będą mieli tylko ci, którzy tego problemu nie chcieli widzieć, a jedynie mieli w głowie ślepą tolerancję. Ich już nic nie uratuje.

Użytkownik Phoenixowy edytował ten post 17.11.2015 - 00:08

• 0

D.B. Cooper.
  • Tematów: 108
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Filmik dosadnie przedstawiający, jak wygląda interwencja policji (?) francuskiej w strefach zamieszkałych przez muslimów.

Polecam cały kanał YT pani Jolanty Walczak. Dużo ciekawych filmików, których tu nie zamieszczano. Większość z polskimi napisami.

Użytkownik D.B. Cooper edytował ten post 17.11.2015 - 07:44

• 2

owerfull.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Francuscy socjalisci beda zamykac meczety, inwigilowac muzulmanow i przesladowac ich. Do czego to doszlo, teraz nawet lewacka miedzynarodowka bedzie potepiala swoja reprezentacje we francuskim rzadzie i wysla anarchistow zeby dali trochu wjeba policji. Socjalisci nie wiedza nawet, ze jak ta wielomilionowa populacja zabuzuje w przyszlosci, bo nie zdzierzy obdzierania ich z nalezacych sie im praw, to pierwsi do kopania swoich dolow beda wlasnie oni.

Użytkownik owerfull edytował ten post 17.11.2015 - 06:47

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych