Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem (sprawa) imigrantów

• Please log in to reply
2397 replies to this topic

Ankieta: Problem (sprawa) imigrantów (146 użytkowników oddało głos)

Czy jesteś ZA przyjęciem imigrantów do Polski?

1. Głosowano TAK (9 głosów [6.16%])

Procent z głosów: 6.16%

2. Głosowano NIE (131 głosów [89.73%])

Procent z głosów: 89.73%

3. JEST MI OBOJĘTNE (6 głosów [4.11%])

Procent z głosów: 4.11%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ostra reakcja Błaszczaka na słowa Schulza: jest oderwany od rzeczywistości

- To kolejny przykład niemieckiej buty. Rozmawiamy w Warszawie, która została przez Niemców zniszczona - tak szef MSW Mariusz Błaszczak skomentował kontrowersyjną wypowiedź szefa Europarlamentu Martina Schulza o stosunku Polski do uchodźców. Według polityka PiS, Schulz jest "oderwany także od rzeczywistości niemieckiej".

Więcej tutaj-> http://wiadomosci.on...wistosci/q03ff2

BRAWO!! Wreszcie ktoś potrafi się postawić i olać tych szwabów. Wreszcie czuję, że ktoś nade mną mówi tak jak ja bym chciał powiedzieć, piękne uczucie.

• 1

Alis.

"Zielony" uspokaja ;)

• Tematów: 171
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Władze Warszawy nie zmieniają zdania na temat przyjęcia uchodźców.

Już wcześniej stołeczny ratusz zgłosił gotowość do zapewnienia schronienia dla co najmniej kilkuset z nich.

Po zamachach w Paryżu pojawiły się jednak wśród części polityków głosy, by Polska nie przyjmowała uciekających przed wojną osób, z uwagi na możliwe zagrożenia dla kraju. Bartosz Milczarczyk, rzecznik urzędu miasta przekonuje w rozmowie z RDC, że nie zmienia to stanowiska władz stolicy.

- Czynimy już pewne przygotowania: lada moment powstanie specjalny zespół, który będzie zajmował się pomocą uchodźcom. Oczywiście wszystko zależy od władz centralnych. Czekamy na informacje, które będą płynęły od administracji centralnej, my natomiast będziemy przygotowani na przyjęcie i pomoc ofiarom wojny - dodaje Milczarczyk.

Jak widać, każdy ma inne stanowisko w tej sprawie, jedni się buntują, inni szykują na ich przyjęcie. 

• 0

D.B. Cooper.
  • Tematów: 108
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Władze Warszawy nie zmieniają zdania na temat przyjęcia uchodźców.

Już wcześniej stołeczny ratusz zgłosił gotowość do zapewnienia schronienia dla co najmniej kilkuset z nich.

Warszawiacy sami sobie wybrali takie "władze".

No może nie Warszawiacy, mieszkańcy stolicy.

• 0

Alis.

"Zielony" uspokaja ;)

• Tematów: 171
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Może masz rację D.B. a może wtedy jeszcze się o tym nie mówiło... poza tym zawsze wśród mieszkańców znajdą się głosy za i przeciw.

We Wrocławiu zostało powiedziane: "problemy uchodźców to problem rządu, nie samorządów" 

Władze Wrocławia nie poczuwają się do obowiązku niesienia pomocy uciekinierom z Syrii.

Jednak nie wszyscy tak podchodzą do sprawy, np w Krakowie profesor Tadeusz Słomka, rektor AGH, zadeklarował chęć przyjęcia studentów-uchodźców. Jeśli dostanie "zielone światło", to w Krakowie będzie studiowało 20 Syryjczyków.

Proszę o zaprzestanie politykowania, myślicie, że jak posty się zakryją to ja nie widzę?! :) 

ulti

• 0

lukasz245.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ktoś tu pisał o wujku  Adolfie  więc troche rozrywki

wujek i uchodzcy

• 1

#1086 Gość_critter☆

Gość_critter☆.
  • Tematów: 0

Napisano

Tak to wygląda naprawdę, a nie tak jak to przedstawiają idiotyczne media z idiotycznymi dziennikarzami w PL i europie.

• 4

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Tak to wygląda naprawdę, a nie tak jak to przedstawiają idiotyczne media z idiotycznymi dziennikarzami w PL i europie.

A skoro już o imigrantach i rzetelnych mediach mowa...

:P

• 1

Last Sicarius.

Ostrzewtłumie

• Tematów: 84
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Wartościowy Post

Mimo wszystko zapomniałeś o tym, że co najmniej dwóch z zamachowców (informacje mam z wczoraj jeszcze, nie wiem jakie są ustalenia na teraz) urodziło się i wychowało w Europie. Podobnie było w styczniu. I podobnie jestem zdania, że zamach prędzej czy później odbyłby się bez tych imigrantów.

I ja mam pytanie, po co mamy przyjmować tych imigrantów teraz skoro nawet ci co przybyli paręnaście lat wcześniej nie chcieli się asymilować? Po co? 

• 7

Alucard.

Unhuman

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Wartościowy Post

Nie wiem czy można dawać filmiki z fejsa ale nie wiem jak skopiować bezpośredni link do filmu.

https://www.facebook...28411837248377/

Komentarz świadka zdarzenia "Dziewczyna (Polka) podeszła do nas i zapytała czy mamy papierosy. Wywiązała się krótka rozmowa. Ciapaty stał po drugiej stronie ulicy i zaczął ją wyzywać (wyglądało jakby dlatego, że w ogóle z nami gadała). Podjechał tramwaj, wsiedliśmy i wtedy podbiegł do niej ciapaty popychając ją na ściane i uderzając. Potem jakiś facet zwrócił mu uwagę. Tramwaj ruszył a ciapaty (w furii!!!) wbiegł w niego i wrzucił go pod jadący tramwaj po czym jeszcze kopał go po głowie. Był tak agresywny, że wyglądało jakby chciał go zabić (za zwrócenie uwagi?!?!?!)... Gość momentalnie wyglądał jak nieżywy. Był kawałek ciągnięty przez tramwaj. Miał powykręcane nogi. I potem do przyjazdu policji ciapaty bił się z jakimiś dwoma gośćmi. Słowa i tak nie oddadzą w 100% tego co się działo. Tragicznie to wyglądało. Było bardzo blisko śmierci... Jakaś masakra..."

Użytkownik Phoenixowy edytował ten post 17.11.2015 - 17:36

• 6

Last Sicarius.

Ostrzewtłumie

• Tematów: 84
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@up

To pewnie był jeden z tych miłych imigrantów o których tu nie którzy wspominali. Jak widać asymilacji nie wyszła i w tym wypadku. Ludzie, którzy chcą przyjmować więcej tego bydła nie potrafią w ogóle wyciągnąć wniosków z takich sytuacji...

• 1

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Świat popiera Polaków w walce przeciwko islamizacji i przymusowi przyjmowania migrantów

Australijski serwis internetowy AG News opisał ubiegłotygodniowy Marsz Niepodległości w Warszawie. Artykuł spotkał się z bardzo pozytywnymi reakcjami internautów. Podobnie jak w przypadku mediów indyjskich czy brytyjskich.

Artykuł „70,000 March in Poland against Immigration”  został udostępniony ponad 45 tys. razy, zaś komentarze – w tym również te najpopularniejsze – są bardzo przychylne. Napisano m.in. „Jasna cholera, Polska właśnie stała się jeszcze bardziej niesamowite”; „Dobra robota Polsko, Niech Wam Bóg błogosławi, szacunek”; „Niech Bóg błogosławi Polakom – Bożym sługom”.

Podobnie pozytywne reakcje wywołał m.in. artykuł na portalu The Times of India o tym, że nowy polski rząd nie będzie przyjmował migrantów po atakach w Paryżu, a także artykuły w serwisach news.yahoo.com oraz Britain First.

źródło: http://www.kresy.pl/...nia-migrantow-#

Gdy widzę takie zdjęcie jak w tym artykule i czytam takie komentarze to rozpiera mnie duma!

Użytkownik Daniel. edytował ten post 17.11.2015 - 20:06

• 4

spooner.
  • Tematów: 33
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Miło się czyta takie rzeczy, to fakt. Teraz tylko tego nie spieprzyć.

• 0

Alucard.

Unhuman

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

http://ndie.pl/za-po...20-dni-aresztu/

Osoby które w Niemczech zostaną uznane winnymi podburzania przeciw tzw. uchodźcom będą płacili grzywny do 5000 euro lub spędzą 120 dni w więzieniu. Niemcy pod butem Angeli Merkel rzeczywiście mają powody do obaw, gdyż cenzura przewiduje bardzo surowe kary do 5 tys. euro bądź 120 dni aresztu. Takie kary mogą spowodować, że ludzie będą obawiać się wygłaszać swoje opinie na temat migracji z krajów Afryki i Bliskiego Wschodu.

Tak średnio sobie wyobrażam, że jakieś służby będą ganiać za anonimowymi autorami wypowiedzi z niemieckiej wersji Onetu czy Interii ale tak czy siak to już nieco zalatuje cenzurą.

• 0

kpiarz.
  • Tematów: 388
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Kolejny przykład na ograniczenie wolności w UK :

Właścicielka salonu piękności aresztowana. Nie chciała obsługiwać muzułmanów.

Właścicielka salonu piękności w Wielkiej Brytanii ogłosiła, że nie będzie obsługiwać muzułmanów. Sprawa została zgłoszona na policję, a kobieta aresztowana.

„Aresztowaliśmy 43-letnią kobietę z Bicester po skargach, jakie otrzymaliśmy w związku z nadużyciem na tle rasowym. Wszystkie doniesienia traktujemy poważnie i w sprawie tego również prowadzimy śledztwo” – mówił rzecznik policji w Bicester.

Tym „nadużyciem na tle rasowym był wpis kobiety na Facebooku: „Nadszedł czas, aby na pierwszym miejscu postawić swój kraj”.

Kobieta została zwolniona za kaucją.

PS

http://prostozmostu.net

Zob. też:

http://www.dailymail...ntry-first.html

A tak nawiasem mówiąc, nie wiedziałam, że muzułmanie to rasa. Zawsze sądziłam, że islam jest religią, ale widocznie się myliłam...

• 3

spooner.
  • Tematów: 33
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Jean-Claude Juncker: Polska będzie musiała wykonać podjęte decyzje UE ws. uchodźców.

- Polska, tak jak pozostałe kraje UE, będzie musiała wykonać podjęte decyzje UE w sprawie podziału uchodźców - powiedział przewodniczący Komisji Europejskiej Jean-Claude Juncker. Powtórzył, że nie zgadza się z tymi, którzy łączą sprawę migracji z terroryzmem.

http://fakty.interia...-de,nId,1924397

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych