No to zamieszczaj.
Napisano 20.11.2015 - 20:57
Dzięki nowej ustawie niemiecka policja będzie mogła wchodzić do domów aby ocenić, czy nadają się dla uchodźców
Zajrzałem do oryginalnego źródła. W skrócie: w niemieckim parlamencie jeden senator zgłosił propozycję poprawki w ustawie o bezpieczeństwie domowym, która do przepisu o braku prawa policji do wkraczania do mieszkań jeśli nie zachodzi tam przestępstwo dodaje wyjątek, czyli wchodzenie do budynków w celu sprawdzenia czy można tam zakwaterować bezdomnych. Istotne jest też że poprawka miałaby dotyczyć "budynków lub ich części" a nie mieszkań. Zapewne chodzi o pustostany które mają właściciela, a nie wykwaterowanie mieszkańców aby zrobić miejsce.
To znaczy podobno złożono taki wniosek, bo nie ma go na listach wniosków przygotowanych do przegłosowania. A jeśli nie będzie oddany do przegłosowania to poprawka nie zaistnieje.
Napisano 20.11.2015 - 21:20
W takie absurdy nie chce mi się wierzyć bo to nie załatwia problemu a wręcz przeciwnie - na bruk idzie obywatel wraz z rodziną, który sobie na ten dom zapracował. Przecież to absurd i złodziejstwo... Jestem skłonny uwierzyć w to, co czytałem niedawno temu - czyli przejmowanie budynków właścicieli pod warunkiem, że budynek ten nie funkcjonuje plus za odpowiednią opłatą dla właściciela. Też chore, bo to taka sprzedaż czy wynajem pod przymusem.
Doigrali się swoją tolerancją i socjalem i brną w tym dalej.
Napisano 20.11.2015 - 22:45
To jest ciekawe
Napisano 21.11.2015 - 13:56
Merkel odrzuca postulat CSU ograniczenia liczby uchodźców
Kanclerz Angela Merkel odrzuciła postulat bawarskiej CSU, która domaga się ograniczenia liczby uchodźców przyjeżdżających do Niemiec. Uczestnicy zjazdu CSU w Monachium pożegnali kanclerz niemal w milczeniu. Atmosfera między koalicjantami jest lodowata.
W przemówieniu do delegatów zjazdu CSU w piątek w stolicy Bawarii Merkel opowiedziała się za rozwiązaniem międzynarodowym problemu uchodźców, które "nie zaszkodzi Unii Europejskiej".
Wśród działań, które należy podjąć, szefowa rządu wymieniła lepszą ochronę granic zewnętrznych UE i porozumienie z Turcją o legalnej imigracji uchodźców z Bliskiego Wschodu mieszkających w obozach w tym kraju.
- Dzięki takiemu podejściu uda nam się zredukować liczbę uchodźców zgodnie z interesem wszystkich, czego nie udałoby się osiągnąć poprzez jednostronne ustalenie limitu na poziomie narodowym - wyjaśniła szefowa rządu.
Merkel zignorowała tym samym stanowisko CSU. W uchwale przyjętej kilka godzin wcześniej delegaci opowiedzieli się niemal jednogłośnie za ustaleniem w przyszłym roku górnego pułapu liczby imigrantów.
- Niemcy muszą teraz wysłać sygnał, że nasze możliwości wyczerpały się. Dlatego Niemcy powinny ustalić na przyszły rok kontyngent dla uciekinierów z wojny domowej zgodny z możliwościami kraju - czytamy w uchwale.
Premier Bawarii Horst Seehofer demonstracyjnie sprzeciwił się Merkel. Stojąc obok niej na scenie w obecności 1000 delegatów zaznaczył, że ustalenie limitu uchodźców jest warunkiem rozwiązania problemu. Zapowiedział, że nadal będzie "drążył sprawę" i wyraził nadzieję na dojście do kompromisu.
Merkel nie zareagowała na jego wypowiedź i opuściła salę obrad bocznym wyjściem. Delegacji nie pożegnali jej wbrew zwyczajowi aplauzem, lecz jedynie skąpymi oklaskami. W minionych latach wystąpienia kanclerz, która jest równocześnie szefową CDU, delegaci bawarskiej partii siostrzanej kwitowali długimi oklaskami.
Teraz nasuwają się takie o to pytania: Kim tak naprawdę jest Merkel(bo na pewno nie Niemką), kto ją podrzucił Niemcom i kogo interesy ona realizuje? No i oczywiście dlaczego jej zadaniem jest zniszczenie rodowitych Niemców?
Napisano 21.11.2015 - 23:45
Polacy mają bardzo duży problem z imigrantami. Chcieliby z nimi walczyć ale nie mają z kim. Więc odrywa się ludziom o obcym wyglądzie:
Napastnicy złamali Chillowi, wokaliście jednego z najpopularniejszych polskich zespołów reggae, szczękę, po czym go skopali. Doszło do tego w Szczecinie, gdzie Chill mieszka. Raggafaya nie rezygnuje z koncertów, choć muzyk dopiero wyszedł ze szpitala. - Nie poddamy się rasistom - tłumaczą muzycy.
Nataniel Marsal Cabitango znany szerzej pod pseudonimem Chill, kilka dni temu szedł wieczorem aleją Wyzwolenia, jedną z głównych ulic w Szczecinie. Pod sklepem zaczepili go mężczyźni ("lokalsi, którzy zazwyczaj wystają po bramach"). Kazali mu "wypierdalać do Syrii", następnie wymierzyli kilka ciosów, a gdy upadł na ziemię, skopali go i zostawili.
Chill o własnych siłach poszedł na stację pogotowia ratunkowego, skąd trafił do szpitala. O pobiciu poinformował na swoim profilu na Facebooku.
http://m.wyborcza.pl...6,19221749.html
W minionym tygodniu mieliśmy już pobicie Syryjczyka w Poznaniu i pobicie hinduskiego małżeństwa we Wrześni, wziętego za imigrantów z Syrii.
Napisano 22.11.2015 - 11:40
Pismaki robią swoje. Z fb Chillu.
Witam,ponoć w mediach, portalach internetowych pojawiły sie różne informacje - kiedy doszło do incydentu jak on wyglądał ,a nawet skad pochodzę!!
Z ŻADNYMI mediami nie rozmawiałem. Redaktorowie którzy pisali te bzdury powinni przeprosić czytelników, mnie, oraz jasno napisać że jedynie spekulują, lub wyrażają opinię na temat przebiegu zdarzeń.
Dla zainteresowanych faktami.
Pewnej nocy w Szczecinie wracając z próby mój znajomy chciał zatrzymać sie w sklepie, ja zostałem na zewnątrz. Niedaleko stała grupa 6-7osób, zaczęła rzucać niemiłe hasła w moim kierunku. Normalni ludzie trochę pijani. Powiedziałem im ze chyba nie ma problemu bo ja tez jestem z Polski. Nie dogadaliśmy się, zaczęła się bójka, broniłem sie ale w końcu poległem, podnosząc sie dostałem z czymś zza pleców i doszło do złamania szczęki. Kiedy znajomy wychodził ze sklepu i chciał sie za mną wstawić tez oberwał na dodatek sprawcy stłukli mu flaszkę. Kiedy sie zmęczyli poszli w swoją stronę a my w swoją. Parę dni później po zrobieniu zdjęcia rtg okazało sie ze to faktycznie złamanie i niezbędna jest operacja na która czekałem do niedawna. Dzień po wyjściu pojechałem grać koncerty.
Bardzo mnie dziwi to jak media na siłę próbują zrobić ze mnie ofiarę nietolerancji w Polsce, a przecież takie zdarzenia mają miejsce wszędzie. Wolę być kojarzony muzyką a jakimś incydentem. Osobiście uważam że Polska to tolerancyjny kraj, a przez takie epizody na pewno nie zmienię zdania. Od dawna jeździmy z zespołem w rożne miejsca w kraju i poznajemy świetnych ludzi.
P.s. Nie przepraszajcie za działania innych osób których nawet nie znacie no przecież paranoja
Pamiętajcie, wasze komentarze często mówią więcej o was niż o mnie.
https://www.facebook...e=3&pnref=story
A teraz z innej strony:
Polacy uratowali byłego muzułmanina. Nagranie brutalnego ataku
W angielskim Manningham uzbrojeni w kilofy niezidentyfikowani muzułmanie zaatakowali Nissara Hussaina, ponieważ ten przeszedł z islamu na chrześcijaństwo. Sprawcy uciekli, gdy na ulicę wybiegli mieszkający w pobliżu Polacy. Zdarzenie zarejestrowała kamera monitoringu.
http://o2.pl/artykul...31090041483905a
Użytkownik Ostrzewtlumie edytował ten post 22.11.2015 - 11:43
Napisano 22.11.2015 - 14:25
Zaciekawiony, żartem jest, że wklejasz linki z wyborczej. Jak już dało się zauważyć, jest to, mówiąc delikatnie, mało wiarygodne źródło. Mimo oświadczenia Chillu na fb dalej bronisz kłamstw, które wstawiłeś. Nie jest ci wstyd?
Zabawne jest, że wielu z was powołuje się na zakłamane informacje ze stron internetowych, nie widząc rzeczy oczywistych. Czy w dobie internetu ludzie mają zakaz samodzielnego myślenia? Napiszę coś, co jest oczywiste, ale nieopisane w żadnych źródłach. W Polsce nie ma zamachów terrorystycznych ze względu na to, że nie ma znaczącej mniejszości MUZUŁMAŃSKIEJ. Przyczyną zamachów terrorystycznych w Europie(w sumie to z Francji) w ostatnim roku są muzułmanie. Przyjmowanie uchodźców muzułmańskich zwiększy prawdopodobieństwo zamachu terrorystycznego w Polsce nawet jeśli nie będzie tam żadnego terrorysty. Dlaczego? Ponieważ terrorystą nikt się nie rodzi. Terrorystą się zostaje. Fakty są takie, że Polacy nie są terrorystami. O ilu obywatelach Polski mówiło się w kontekście przynależności do grup terrorystycznych? Ja naliczyłem czterech, z zaznaczeniem, że nie musza być to pewne źródła:
http://www.fakt.pl/p...y,439968,1.html
http://wiadomosci.wp...l?ticaid=115fce
Kto zatem zostaje terrorystą? MUZUŁMANIE. Wpuszczając "uchodźców" muzułmańskich zwiększa się zagrożenie życia mieszkańców Europy. Najlepszym tego przykładem są ostatnie zamachy w Paryżu. Dwóch zamachowców było uchodźcami.
http://www.pch24.pl/...ia,39566,i.html
Jakiego wyznania byli terroryści? Chciałbym żeby na to pytanie odpowiedział jakiś obrońca multikulti.
We Francji zginęli ludzie. Z powodu swojej tolerancji. Z rąk muzułmańskich morderców.
Napisano 22.11.2015 - 15:08
ostatnio nawet jakiś profesorek z Brukseli powiedział,że Polska dobrze zrobiła nie ściągając sobie tylu muzułmanów w ostatnich latach.
Napisano 22.11.2015 - 15:16
"Dobrze zrobiła"? To przecież efekt tego, że u nas bez pracy szybko wylądujesz pod mostem albo w kanałach.
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych