Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem (sprawa) imigrantów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2397 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Problem (sprawa) imigrantów (146 użytkowników oddało głos)

Czy jesteś ZA przyjęciem imigrantów do Polski?

1. Głosowano TAK (9 głosów [6.16%])

Procent z głosów: 6.16%

2. Głosowano NIE (131 głosów [89.73%])

Procent z głosów: 89.73%

3. JEST MI OBOJĘTNE (6 głosów [4.11%])

Procent z głosów: 4.11%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

D.B. Cooper.
  • Tematów: 108
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Pierwszy Chrześcijański patrol przeszedł „zakazaną strefę”.

21cy3px.jpg

Ponad 5 mln* wyświetleń ma film, który został opublikowany na Facebooku – Britain First – ukazujący agresję środowisk muzułmańskich po tym, jak na ulice dzielnicy Bury Park w mieście Luton wyszedł patrol chrześcijański!
To coś niebywałego co widać na filmie! Agresywni ludzie mówią, że przejmują Wielką Brytanię, która nie jest już chrześcijańska – należy do nich!
Ataki i agresja pojawia się tylko ze strony muzułmanów, którzy praktycznie roszczą sobie pełnię praw do miejsc – dzielnic – które masowo zasiedlają.

https://m.youtube.co...h?v=fA6XcyXsxXU

http://polskaniepodl...ie-dzialo-wideo

Rząd szwedzki wychodzi naprzeciw potrzebom uchodźców i pozwala im prowadzić samochody bez posiadania prawa jazdy przez dwa i pół roku po przybyciu do tego kraju. Wszystko co jest wymagane to oświadczenie od nowo przybyłych, że zgubili swoje oryginalne dokumenty. Rząd szwedzki wyraża nadzieję, iż okres dwóch i pół lat pozwoli uchodźcom zapoznać się z językiem na tyle, iż będą mogli zdać wówczas egzamin na prawo jazdy.

Więcej: http://polskaniepodl...szczyty-absurdu

Kolonia: kobiety rozdają kwiaty imigrantom.

esncw7.jpg

W niemieckiej Kolonii, mieście w którym w noc sylwestrową doszło do zmasowanych ataków imigrantów na kobiety, kilkadziesiąt przedstawicielek tej płci postanowiło rozdać kwiaty imigrantom.

Akcja zainicjowana prze 50 kobiet miała na celu sprzeciwienie się ksenofobii, która ich zdaniem dotyka imigrantów. Rzecz miała miejsce u bram ośrodka dla uchodźców. Pomysł zrodził się po wydarzeniach z nocy pierwszego stycznia. Inicjatorki chcą pokazać, że nie wszyscy obcokrajowcy mieszkający w Niemczech są tacy jak napastnicy z dworca w Kolonii. Pikieta została nagrana przez lokalną stacje Koln.tv. Relacja zwarła w sobie również wypowiedzi zainteresowanych, którym bardzo spodobały się wręczone im kwiaty.

wideohttp://prostozmostu....imigrantomwideo

*Już prawie 10 mln. wyświetleń. Edit: @Danielu na fb britainfirst, ja dodałem linka z YT

Użytkownik D.B. Cooper edytował ten post 25.01.2016 - 00:24

• 1

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*Już prawie 10 mln. wyświetleń.

Na filmiku wyświetleń jest niecałe 100 000.

• 0

Last Sicarius.

Ostrzewtłumie

• Tematów: 84
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Tak się kończy wpuszczanie trzody do Europy. Najlepsza jest zależność: Araby uciekają z krajów Arabskich bo jest im tam źle, do Europy, po to aby tu zrobić kolejne kraje Arabskie. Logika...

• 1

Alis.

"Zielony" uspokaja ;)

• Tematów: 171
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Uchodźcy zmuszeni do noszenia opasek. Bez nich nie dostaną jedzenia.

proxy.jpg

Uchodźcy ubiegający się o azyl w Cardiff zostali zmuszeni do noszenia kolorowych opasek na nadgarstkach. Bez tego nie dostaliby przysługujących im darmowych posiłków. Pomysł wzbudził falę oburzenia w Wielkiej Brytanii.

Brytyjski „The Guardian” opisał problem uchodźców, którzy skarżą się, że muszą nosić kolorowe opaski na nadgarstkach.

CZhXzOUWIAAdZ8c.jpg

Jeden z uchodźców Eric Ngalle powiedział dziennikowi, że noszenie opaski jest upokarzające i ściąga uwagę oraz gniew miejscowej społeczności. - Zdarzało się, że kiedy szedłem ulicą kierowcy widząc opaskę zatrzymywali się i krzyczeli przez okno, abym wracał do swojego kraju - mówi mężczyzna. - To jedno z najbardziej przerażających doświadczeń w moim życiu - dodaje. 

• 0

Goosfraba.
  • Tematów: 3
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

To jedno z najbardziej przerażających doświadczeń w moim życiu - dodaje. 

To daje do myślenia. Widocznie na oczy prawdziwej wojny nie widział albo na przykład widok ścinanych głów przez ISIS nie robi na nim żadnego wrażenia. Teraz czekam aż Guardian da na całą okładkę artykuł z próby przejścia przez islamską dzielnicę z widocznym krzyżykiem na szyi.

• 1

szatkus.
  • Tematów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

To jedno z najbardziej przerażających doświadczeń w moim życiu - dodaje. 

To daje do myślenia. Widocznie na oczy prawdziwej wojny nie widział albo na przykład widok ścinanych głów przez ISIS nie robi na nim żadnego wrażenia. Teraz czekam aż Guardian da na całą okładkę artykuł z próby przejścia przez islamską dzielnicę z widocznym krzyżykiem na szyi.

No, nie widział. Jak poszperałem w necie to gość od lat siedzi w UK.

• 0

Goosfraba.
  • Tematów: 3
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Więc to nie jest żaden uchodźca.

• 2

Last Sicarius.

Ostrzewtłumie

• Tematów: 84
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Co się podziało z tym światem, że ci co dostają pomoc pomiatają tymi co dają pomoc :v

• 1

malina035.
  • Tematów: 0
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Krótka opowieść o mentalności islamskiej młodzieży (post o relegacji studenta i róże dla imigrantów mi przypomniały) z zamierzchłych czasów czyli mojego jeszcze początku studiów ;). Co by wieku nie ujawniać jak to białogłowa powiem, że lata 2005-2010 mniej więcej więc o "wybrykach" muzułmanów nie było głośno, ale już wtedy większość erazmusów to byli przybysze z bliskiego wschodu (tak wiem, że wcześniej też)

Nie pamiętam czy to była jakaś specyficzna impreza czy cuś w przewadze byli zagraniczni studenci. Dwie kumpele z którymi tam byłam gdzieś mi zniknęły toteż usiadłam samotnie przy barze, gdzie za chwile znalazł się i towarzysz chyba tureckiego pochodzenia. O ile pamiętam mieszkał i studiował w ojczystym kraju a do Polski przyjechał ze znajomymi odwiedzić kumpla przebywającego na erasmusie. Jakoś od słowa do słowa doszło między nami do wymiany zdań której już niestety dosłownie ani nawet w dokładniejszym przybliżeniu nie przytoczę. Ogólny sens był jednak mniej więcej taki: "Mam z nim iść do łóżka, na moją odpowiedź, że nie mam zamiaru usłyszałam, że przecież jestem Europejką co oznacza, chodzenie do łóżka z każdym. Bo przecież tak w Europie jest, że kobiety robią to z każdym kto ma na nie ochotę i oni właśnie po to tutaj przyjeżdżają bo u nich kobiety przed ślubem trzeba szanować a tutaj nie, bo tutaj każdy może na nie patrzeć a nawet uprawiać z nimi seks bez ślubu i konsekwencji." Tak, żeby lepiej zobrazować sytuację, jego wypowiedzi nie były wyrażane wprost i niestety z każdym kolejnym moim zaprzeczeniem coby kobiety na zachodzie służyły za darmowe prostytutki koleś wydawał się coraz mocniej tu mogę was zaskoczyć rozbawiony, miałam wrażenie że cokolwiek mówię on patrzy na mnie jak na upośledzone dziecko które stara się udowodnić, że wół jest jednak osłem. Nasza rozmowa zakończyła się niegroźnie, ale dość nieprzyjemnie kiedy znudziło mu się "dyskutowanie".

Przepraszam za offtop jeżeli ktoś się takowego dopatrzył ;)

• 4

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jednym humor to poprawi, a innym zepsuje... ale co tam:

riseman.
  • Tematów: 27
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Słuchajcie, w temacie hipotetycznego referendum ws. imigrantów mam pytanie. Czy jeśli kukizy zbiorą te 500 tysięcy podpisów i rzeczywiście rozpiszą (p)osły referendum, w którym ponad wszelką wątpliwość wypowiemy się w miażdżącej większości na NIE dla inwazji, to będzie to miało jakikolwiek realny skutek? Czy śmieszne coś zwane traktatem unijnym, który jest ponad naszą Konstytucją będzie skutecznie ważniejszy od demokratycznej woli naszego Narodu?

Pytam bo nie wiem jak to jest, nie orientuję się w tych tematach.

• 1

opłoczeniec.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ogólny sens był jednak mniej więcej taki: "Mam z nim iść do łóżka, na moją odpowiedź, że nie mam zamiaru usłyszałam, że przecież jestem Europejką co oznacza, chodzenie do łóżka z każdym. Bo przecież tak w Europie jest, że kobiety robią to z każdym kto ma na nie ochotę i oni właśnie po to tutaj przyjeżdżają bo u nich kobiety przed ślubem trzeba szanować a tutaj nie, bo tutaj każdy może na nie patrzeć a nawet uprawiać z nimi seks bez ślubu i konsekwencji."

A wiesz miałem podobną przygodę :)  Rzecz miała miejsce w moim rodzinnym mieście w jednym z wystawianych latem licznych ogródków. Czekając swego czasu na ekipę, która kończyła deale z klientami na mieście, spostrzegłem przy stoliku obok, śniadoskórego osobnika raczącego się browarkiem. Jako że na uniwerku za zajęcia dodatkowe wybrałem sobie islam zapytałem grzecznie czy jest muzułmaninem. Odpowiedział że tak (u nas masa różnych takich studiowała i nie tylko śniadych ale bardziej opalonych. na węgiel w sumie ale można było się z nimi po polsku dogadać), no to zapytałem co na to jego religia skoro z takim zapałem łoi piwsko, które jako napój alkoholowy jest w islamie haram czyli zakazane (o kobietach będzie za chwilę :) ). Na początku się speszył ale potem rezolutnie stwierdził że allah nie patrzy na ziemię niewiernych (czyli naszą) i wierni moga sobie tu używać (odnosnie alkoholu, muzułmanie na bliskim wschodzie nader często raczą się arakiem, który ze względu na kolor przypomina mleko i jak allah widzi wiernego muzułmanina pijącego arak to mysli że to mleko (dobrze że nie opanowali technologii destylacji spirtytu :D:D:D ) - taka to religia). Potem temat zszedł na babeczki - wiadomo jak to chłopy, biały, żólty czy zielony babeczki ich kręcą.  Zapodał mi podobny tekst że jak u nas można na kobiety patrzeć zatem można je brać. Ja mu na to że w Arabii Saudyjskiej może sobie owoce na straganie oglądać ale jak sobie weźmie to mu łapkę upir... utną znaczy a jeżeli o babeczki chodzi to ludziska u nas prymitywne i mogą mu to co każdy arab za najcenniejsze uważa uciąć. Zostawił 3/4 kufla i zdematerializował się :)

Słuchajcie, w temacie hipotetycznego referendum ws. imigrantów mam pytanie. Czy jeśli kukizy zbiorą te 500 tysięcy podpisów i rzeczywiście rozpiszą (p)osły referendum, w którym ponad wszelką wątpliwość wypowiemy się w miażdżącej większości na NIE dla inwazji, to będzie to miało jakikolwiek realny skutek? Czy śmieszne coś zwane traktatem unijnym, który jest ponad naszą Konstytucją będzie skutecznie ważniejszy od demokratycznej woli naszego Narodu?

Pytam bo nie wiem jak to jest, nie orientuję się w tych tematach.

Konstytucja nic nie mówi na temat migrantów zaproszonych przez AnHELLę Merkel ale jak to w Polsce z referendami bywa jest duża szansa na to że zostaną zmielone. Co prawda obecni miłosciwie nam panujacy pis jest nieco mniej chetny od poprzednio miłosciwie nam panującego po, na przyjęcie MIGRANTÓW EKONOMICZNYCH ale... Zawsze będą mogli powiedzieć że unia czyli Niemcy zagrozili nam wprowadzeniem kontroli granicznych. Pożywiom uwidim a jakby co to radzę uczyć się rosyjskiego bo jak w seksmisji cywilizacji szukać na wschodzie będziemy. Szwecja i norwegia są już dla europy praktycznie stracone, jest jeszcze szansa w niemcach (naród mam na myśli) ale jak niemcy pójdą w narodówkę to znowu możemy się znaleźć w czarnej .... Zasadniczo lepiej wyjdziemy na końcu Schengen niż na przyjęciu muzułmanów. Za 20 lat resztki niemców i francuzów będą się bić o miejsca w Polsce (o ile tego nie spartolimy).

Jednym humor to poprawi, a innym zepsuje... ale co tam:

Zabawny ale niestety tak jak te kwiatki rozdawane migrantom przez kobiety w Koln.

Użytkownik opłoczeniec edytował ten post 25.01.2016 - 21:17

• 3

Kronikarz Przedwiecznych.

Ten znienawidzony

• Tematów: 272
  • Artykułów: 8
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Szwecja: młody imigrant śmiertelnie ugodził nożem swoją opiekunkę

Przybyły do Szwecji bez rodziców 15-letni imigrant zaatakował nożem 22-letnią opiekunkę ośrodka w Moelndal pod Goeteborgiem, w którym mieszkał. Kobieta zmarła po przewiezieniu do szpitala.

Z relacji świadków wynika, że do tragedii doszło w trakcie kłótni, jaka wybuchła w ośrodku. Nie są znane szczegóły zdarzenia, szwedzka policja nie podała personaliów ani narodowości nożownika. Nastolatek został tymczasowo aresztowany, zostanie oskarżony o morderstwo.

Wieczorem na miejsce przybył premier Szwecji Stefan Loefven. W emocjonalnym przemówieniu szef rządu złożył kondolencje rodzinie ofiary. Zapowiedział działania mające przeciwdziałać tego typu zdarzeniom, w tym zwiększenie środków na policję.

W 2015 roku w Szwecji zgłoszono 1,6 tys. przypadków przemocy w ośrodkach dla młodych imigrantów; w 2014 roku było 800 takich zdarzeń.

W ośrodku w Moelndal przebywają imigranci w wieku 15-19 lat, niemający opiekunów prawnych. Całodobową opiekę nad nimi sprawuje personel podległy gminnym służbom socjalnym.

Szwecja przyjęła w 2015 roku ponad 160 tys. uchodźców, z czego aż ok. 35 tys. dzieci i nastolatków niemających opiekunów.

http://wiadomosci.on...piekunke/52g73d

• 0

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Poznano już jeden z istotnych szczegółów. Otóż, pani pracowała samotnie, a powinna z kimś jeszcze. Nie usprawiedliwiam nikogo, ale wina leży w nieprzestrzeganiu przepisów. To tak samo, jak wysłać policjanta na samotny patrol i mieć pretensję, że go poturbowało dwóch gostków.

#1200 Gość_.Uzurpator.

Gość_.Uzurpator..
  • Tematów: 0

Napisano

Tak czy inaczej to nie zmieni faktu, że dalej oni będą niezmienni w poglądach. Dalej będą uważać, że wszystko jest okej a Polska to enklawa ksenofobów. Zresztą jestem ciekaw innego scenariusza załóżmy jest dwóch opiekunów i rzecz ma miejsce chociaż bez finalnej tragedii. Pytanie brzmi: czy owi wolontariusze dalej by z nimi pracowali i chronili ich praw?

Oczywiście, że tak. Bo ograniczenie umysłowe wielu osób nie doprowadzi do tego, że wprowadzi się psychologów z językiem arabskim by szybko sortować odrzuty społeczne. Dalej będą pozwalać na gwałty, mordy i aspołeczne zachowania bo "nie wszyscy tacy są".

• 3

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości oraz 0 użytkowników anonimowych