Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem (sprawa) imigrantów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2397 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Problem (sprawa) imigrantów (146 użytkowników oddało głos)

Czy jesteś ZA przyjęciem imigrantów do Polski?

1. Głosowano TAK (9 głosów [6.16%])

Procent z głosów: 6.16%

2. Głosowano NIE (131 głosów [89.73%])

Procent z głosów: 89.73%

3. JEST MI OBOJĘTNE (6 głosów [4.11%])

Procent z głosów: 4.11%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

Arczi1991.
  • Tematów: 8
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Pierwsi azylanci – według wstępnych ustaleń do 65 osób z Grecji i do 35 z Włoch - przylecą do Polski prawdopodobnie w marcu. Po niezbędnych procedurach bezpieczeństwa trafią do ośrodka w Dębaku k. Warszawy - powiedział szef Urzędu do Spraw Cudzoziemców Rafał Rogala. 

http://www.tvn24.pl/...u,616034,s.html

• 0

riseman.
  • Tematów: 27
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ciekawe jak długo wytrzymają :) Pewnie będą narzekania na niski standard lokum, posiłki nie-halal, padający deszcz, jakieś krzyże wszędzie na wieżach wysokich budynków, dzwony przy niedzieli i brak pięknych blond-kelnerek w pokojach albo przynajmniej kóz.

• 0

owerfull.
  • Tematów: 5
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

I nieprzyjazne społeczeństwo.

• 0

Mystic.
  • Tematów: 5
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

• 0

D.B. Cooper.
  • Tematów: 108
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

iol1fe1nf1iu.jpg

p9p88ymjhqei.jpg

Zdziwiony? Witamy w Polsce.
  • 8

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Super. To teraz amatorskie patrole zatrzymują za to, że ucieka się przez facetem w brunatnym moro i z niebezpiecznym psem? Bo żadnej podstawy prawnej nie podano. A ten kto pyta z jakiej paki go zatrzymali to niekoniecznie "zwolennicy multi-kulti".

Syryjczyk miał kartę pozwolenia na pobyt w Unii wydaną w Niemczech, która obowiązuje też w Polsce. Tak że podstawa obywatelskiego zatrzymania w tym przypadku nie istniała. To nie filmy sensacyjne, to Polska.

• -8

D.B. Cooper.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@up
..czy Ty masz jakieś swoje poglądy, czy tylko te "wygooglowane"? Te Twoje "ekspertyzy" zaczynają się robić nudne.
Pamiętam jak tu się rejestrowałes, miałeś jakieś tam doświadczenia z chemii (bardzo ciekawe - szacunek), ale pamiętam też, że wiekszość postów zaczynałes od... "jeśli dobrze pamiętam", "wydaje mi się" itp. Idź człowieku do "postaw na milion" (ja bym poszedl). ;) ;p

Użytkownik D.B. Cooper edytował ten post 04.02.2016 - 14:01

• 1

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

W sensie - że mi nie wierzysz czy debunkowanie takich newsów ci nie odpowiada?

• -1

D.B. Cooper.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

W sensie, że już napisałem to co miałem do powiedzenia. . Koniec tematu z mojej strony.

Użytkownik D.B. Cooper edytował ten post 04.02.2016 - 13:39

• 0

#1240 Gość_.Uzurpator.

Gość_.Uzurpator..
  • Tematów: 0

Napisano

*
Popularny

Jeżeli pozwoli się jednemu, drugiemu potem trzeciemu zaraz zrobi się ich 10 tysięcy. To, że Niemcy rozdają na prawo i lewo pobyt bo dawno sprzedali swój kraj arabom nie widzę przymusu ulegania polityce imigracyjnej Niemiec. Miał kartę pozwolenia pobytu jednak uciekał. 

• 9

szczyglis.
  • Tematów: 23
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Pomijając wątpliwą reputację firmy "Fenix" i bezprawne zatrzymanie, to akcja wyszła pozytywnie.

Syryjczyk sobie wrócił do tych swoich Niemiec i już zapewne rozpowiedział swoim ziomkom "Słuchaj stary, ta Polska to masakra jakaś, ledwo się na ulicy pojawiłem, już mnie z psem jakiś kark gonił. Na ziemię rzucili, pysk obili, nie jedżcie tam, bo tam strach, rasiści sami tam ;)". I bardzo dobrze, takie właśnie powinni mieć zdanie o Polsce. Z plusem dla nas, niech wiedzą, że tu jest Polska, a nie skundlone Niemcy, czy inna rurkowana Szwecja.

Użytkownik szczyglis edytował ten post 04.02.2016 - 20:45

• 12

riseman.
  • Tematów: 27
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Dobrze byłoby gdyby jakaś kobitka takiemu wpiernicz spuściła, a znam takie co nogami wywijają że hoho :D Dopiero by się wieść rozniosła po getcie, że w Polsce to nawet kobitki nie zgwałcisz sobie spokojnie jak allah przykazał bo ci kły obije :D

• 9

#1243 Gość_critter☆

Gość_critter☆.

Napisano

Berlin wpompuje miliony euro na hotele dla uchodźców all inclusive

Władze Berlina chcą wynająć hotele sieć Grand City Hotels (GCH). Będzie to koszt co najmniej 600 mln euro za wynajęcie na kilka lat.

Mowa o wynajęciu 10 000 miejsc w 22 hotelach należących do Grand City Hotels. Opłata za dobę od osoby miałaby wynieść 50 euro, czyli około 1,500 euro miesięcznie i 18 000 rocznie. W cenie byłaby usługa „all inclusive”, a także program opieki i integracji.
Niemcy w tak szybkim tempie przyjmują imigrantów z Afryki i Bliskiego Wschodu, że nieustannie brakuje miejsc noclegowych.
Tylko w ubiegłym roku do Berlina przybyło około 80 000 tzw. uchodźców. Niedawno władze Berlina wydzierżawiły pomieszczenia dla imigrantów w Best Western Hotel „President” za 150 tys. euro miesięcznie.

Frankfurter Allgemeine Zeitung/niezalezna.pl/PAP

• 2

szczyglis.
  • Tematów: 23
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@Wonder, czytałem już o tym wcześniej i nie wiem, czy to tylko ja tak mam, ale jak dowiaduję się każdego dnia o coraz to nowych "pomysłach" to mam wrażenie, że ten świat stanął na głowie. Bo absurd goni absurd. Więcej - tego już nawet absurdem nie można nazwać, to jest jak jakiś chory sen. Czasem to myślę, że to się nie dzieje naprawdę, bo ciężko naprawdę w to wszystko uwierzyć. To jest jakaś groteska, z tego to już tylko zostaje się jedynie śmiać, bo to nawet zdziwienie tutaj nie wystarcza. To jest jak chory sen schizofrenika to co się dzieje w Europie. To już nie jest głupota rządzących, to jest cyrk na kółkach rodem z filmów Burtona. Europa zwariowała.

Użytkownik szczyglis edytował ten post 05.02.2016 - 01:00

• 2

#1245 Gość_critter☆

Gość_critter☆.

Napisano

@Wonder, czytałem już o tym wcześniej i nie wiem, czy to tylko ja tak mam, ale jak dowiaduję się każdego dnia o coraz to nowych "pomysłach" to mam wrażenie, że ten świat stanął na głowie. Bo absurd goni absurd. Więcej - tego już nawet absurdem nie można nazwać, to jest jak jakiś chory sen. Czasem to myślę, że to się nie dzieje naprawdę, bo ciężko naprawdę w to wszystko uwierzyć. To jest jakaś groteska, z tego to już tylko zostaje się jedynie śmiać, bo to nawet zdziwienie tutaj nie wystarcza. To jest jak chory sen schizofrenika to co się dzieje w Europie. To już nie jest głupota rządzących, to jest cyrk na kółkach rodem z filmów Burtona. Europa zwariowała.

Ja mam dokładnie takie same odczucia, jak dobrze to określiłeś, świat stanął na głowie. Europa to kraina absurdów, jeden goni drugi. Imigranci robią coraz więcej problemów a rządzący jak w transie jeszcze bardziej im popuszczają, namawiają do nie karania przestępców albo wręcz tuszują ich zachowania.

Ja przepraszam, ale to nie może być przypadek, to jest celowe działanie. Bo to NIE-MOŻ-LIWE żeby ludzie byli aż tak głupi. Ja mówię to całkowicie poważnie. Do władzy w Europie najwyraźniej doszli ludzie, których nadrzędnym celem jest osłabianie i destabilizowanie tak kultury Europejskiej jak i ludzi, którzy w niej żyją.

Ale żaden absurd nie trwa wiecznie, niezależnie od tego jak zły bądź głupi jest. Prędzej czy później to się skończy, czymś w stylu wojny domowej. Tylko czy naprawdę trzeba do niej dążyć?

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych