@Wonder, czytałem już o tym wcześniej i nie wiem, czy to tylko ja tak mam, ale jak dowiaduję się każdego dnia o coraz to nowych "pomysłach" to mam wrażenie, że ten świat stanął na głowie. Bo absurd goni absurd. Więcej - tego już nawet absurdem nie można nazwać, to jest jak jakiś chory sen. Czasem to myślę, że to się nie dzieje naprawdę, bo ciężko naprawdę w to wszystko uwierzyć. To jest jakaś groteska, z tego to już tylko zostaje się jedynie śmiać, bo to nawet zdziwienie tutaj nie wystarcza. To jest jak chory sen schizofrenika to co się dzieje w Europie. To już nie jest głupota rządzących, to jest cyrk na kółkach rodem z filmów Burtona. Europa zwariowała.
Ja mam dokładnie takie same odczucia, jak dobrze to określiłeś, świat stanął na głowie. Europa to kraina absurdów, jeden goni drugi. Imigranci robią coraz więcej problemów a rządzący jak w transie jeszcze bardziej im popuszczają, namawiają do nie karania przestępców albo wręcz tuszują ich zachowania.
Ja przepraszam, ale to nie może być przypadek, to jest celowe działanie. Bo to NIE-MOŻ-LIWE żeby ludzie byli aż tak głupi. Ja mówię to całkowicie poważnie. Do władzy w Europie najwyraźniej doszli ludzie, których nadrzędnym celem jest osłabianie i destabilizowanie tak kultury Europejskiej jak i ludzi, którzy w niej żyją.
Ale żaden absurd nie trwa wiecznie, niezależnie od tego jak zły bądź głupi jest. Prędzej czy później to się skończy, czymś w stylu wojny domowej. Tylko czy naprawdę trzeba do niej dążyć?