Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem (sprawa) imigrantów

• Please log in to reply
2397 replies to this topic

Ankieta: Problem (sprawa) imigrantów (146 użytkowników oddało głos)

Czy jesteś ZA przyjęciem imigrantów do Polski?

1. Głosowano TAK (9 głosów [6.16%])

Procent z głosów: 6.16%

2. Głosowano NIE (131 głosów [89.73%])

Procent z głosów: 89.73%

3. JEST MI OBOJĘTNE (6 głosów [4.11%])

Procent z głosów: 4.11%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

szatkus.
  • Tematów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Słyszeliście zapewne, że Pudziana ciągają po prokuraturach za to, że napisał na FB, że będzie bronił swoich TIRów w Calais z pałką w ręku? Najpierw małe wprowadzenie, a to o czym chcę napisać będzie na samym końcu posta.

Prokuratura nawet nie rozpoczęła sprawy. I pewnie nie rozpocznie, bo ten post nie łapie się na art 256.

Strasznie coś dużo wszędzie tego Sorosa, nie uważacie? Przypadek?

Kończąc - jeśli macie jeszcze jakieś opory przed uwierzeniem w to, że wszystko to, to jest zaplanowana i sponsorowana przez finansjerę akcja, to ja nie wiem jakich jeszcze dowodów tu trzeba, żeby pokazać.

Zaplanowana? Możesz mi wyjaśnić w jaki sposób finansjerze opłaca się, żeby uchodźcy niszczyli Pudzianowi towar?

• 0

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Słyszeliście zapewne, że Pudziana ciągają po prokuraturach za to, że napisał na FB, że będzie bronił swoich TIRów w Calais z pałką w ręku? Najpierw małe wprowadzenie, a to o czym chcę napisać będzie na samym końcu posta.

Prokuratura nawet nie rozpoczęła sprawy. I pewnie nie rozpocznie, bo ten post nie łapie się na art 256.

Strasznie coś dużo wszędzie tego Sorosa, nie uważacie? Przypadek?

Kończąc - jeśli macie jeszcze jakieś opory przed uwierzeniem w to, że wszystko to, to jest zaplanowana i sponsorowana przez finansjerę akcja, to ja nie wiem jakich jeszcze dowodów tu trzeba, żeby pokazać.

Zaplanowana? Możesz mi wyjaśnić w jaki sposób finansjerze opłaca się, żeby uchodźcy niszczyli Pudzianowi towar?

Niszczenie towarów Pudzianowi czy innemu pracodawcy to tylko skutek uboczny. Jakoś się muszą przedostawać, na piechotę nie będą szli.

• 0

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

http://www.cda.pl/video/4844314a

taki tam "wideoklip"

• 1

riseman.
  • Tematów: 27
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Niezła dzicz Paniejuzku :/ Ja nawet nie będę linkował tego co przed chwilą zobaczyłem. Ktoś na pejsie wstawił filmik. Popaprańce postawili psa przy słupie, dookoła stoi kilkudziesięciu dzikusów i filmują wszystko swoimi ajfonami. Pies jest puszczany z uwięzi ale z kilku stron chlastany jest nożami kuchennymi przez otaczających go zwyroli. Walczy może z minutę czy półtorej, słania się na łapach, na koniec dostaje przez plecy chyba bejsbolem, po czym zdycha w konwulsjach. Kuźwa, gardło mi ścisnęło. Nie wiem gdzie dzieje się akcja, dzielnica odrapana, jakieś slumsy, ale to jest dzicz, która do nas zmierza. To jest element, który już okupuje naszych sąsiadów :(

• 2

­­ ­­ ­­ ­­ ­­.
  • Tematów: 76
  • Artykułów: 4
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Mam już dość narzekań ludzi na rząd. Ostatnio jak jechałem komunikacją miejską to kierowca z jakimś pasażerem rozmawiał o tym jak to jest źle w tej Polsce... Teraz z podatków będą brane pieniądze na dzieci... Nie no ludzie są walnięci... Serio. Nasz poprzedni skład rządu... Gdyby jeszcze istniał - przypuszczam - wiele by namieszał. Była pani premier okazała się zbyt hojna dla cudzoziemców. To tylko moja prywatna opinia. Liczmy się z konsekwencjami. Ci panowie powinni się cieszyć, że nie mieszkają w Niemczech. Pan Mariusz mógł nic nie pisać na facebooku ani tym podobnych stronach. Jest to pewien rodzaj demagogi jak mniemam. Myślenie nie boli, bo po co sobie robić problemy bez korzyści? Jeśli chodzi o pana Sorosa to cóż... Posiadając tyle odznaczeń głównie zasługi będąc zwolennikiem globalizacji - stwarza sobie duże pole do popisu. Myślę, że nie ma co panikować póki Europa jeszcze nie upadła (a to się na pewno stanie), bo gdy uderzy  się ul nawet malutkim kamieniem to coś z niego wyleci. Ugh... Obserwując posty na fb zauważyłem, że sporo ludzi cieszyło się z interwencji Putina w Syrii. Moim zdaniem Rosja to nie nasz "zbawiciel". Oni pilnują tylko swoich interesów. Dajmy upust tej ekscytacji. Historia pokazuje nam to czarno na białym. Tak jak między 1944 - 1945 do Polski wkroczyła armia czerwona pod pretekstem pomocy. Sam do tej pory nie wiem przy czym? sprzątaniu zwłok? czy noszeniu worków z ziemniakami? ale nasi ludzie wtedy uwierzyli, że to wspaniała odsiecz ze wschodu! Noi niestety... Chyba jedyny plus w tym, że pod wodzą Stalina udało się odbudować naszą stolicę. Obyśmy tak samo powstali z dala od uchodźców i przed nimi, lecz nie mając nad sobą dyktatora.

Użytkownik Khan edytował ten post 09.02.2016 - 23:42

• 0

Arczi1991.
  • Tematów: 8
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Pan Mariusz mógł nic nie pisać na facebooku ani tym podobnych stronach. Jest to pewien rodzaj demagogi jak mniemam. 

A ja się z nim całkowicie zgadzam i bardzo dobrze, że tak napisał. Co ciekawe zablokowany został nie jego profil na fb, a założycielki "HejtStop" i to za "propagowanie nienawiści", czyli za to o co sama Pudziana oskarżała :)

• 0

kurado.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A ja się z nim całkowicie zgadzam i bardzo dobrze, że tak napisał. Co ciekawe zablokowany został nie jego profil na fb, a założycielki "HejtStop" i to za "propagowanie nienawiści", czyli za to o co sama Pudziana oskarżała :)

Czyli dziecinada z raportowaniem profilu podziałała.

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
  • 0

Last Sicarius.

Ostrzewtłumie

• Tematów: 84
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Czyli dziecinada z raportowaniem profilu podziałała.

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2

Kto mieczem wojuje, ten od miecza ginie ;)

• 0

­­ ­­ ­­ ­­ ­­.
  • Tematów: 76
  • Artykułów: 4
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Pan Mariusz mógł nic nie pisać na facebooku ani tym podobnych stronach. Jest to pewien rodzaj demagogi jak mniemam. 

A to akurat dobrze się składa, że jej profil, a nie jego. I pewnie Zbigniew to zrobił. xD

Jeśli chodzi o samą kampanię to wszystko byłoby ok, gdyby nie walka z homofobią.

• 0

riseman.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Pamiętacie jak w zeszłym chyba roku 'szafostwo' unii i inni znafcy tematu za wszelką cenę próbowali nie dopuścić do wyjścia Grecji ze strefy Euro? Później groziło to nawet wyjściem z samej unii. Tak mi ostatnio przyszło do głowy, że względy ekonomiczne to była tylko przykrywka, a naprawdę już przewidywano, że Grecja będzie kanałem, przez który imigranci zaleją Europę, że będziemy musieli tych ludzi z Grecji rozparcelować po krajach unii. Gdyby wtedy Grecja się od wspólnoty odcięła, byłoby dziś to utrudnione. Może taki był plan Sorosa i jego kolesi?

Użytkownik riseman edytował ten post 10.02.2016 - 22:53

• 4

#1286 Gość_mariusz123

Gość_mariusz123.
  • Tematów: 0

Napisano

Jestem ZA przyjmowaniem imigrantów oni są biedni i boją się dostać kulkę łeb.To pokazuje jak świat jest cholernie źle zorganizowany.Kontynent sobie nie potrafi poradzić z napływem imigrantów który kiedyś i tak będzie wymuszony przez warunki panujące na świecie,susze,podnoszenie się wód itd. Trzeba miec pretensje do naszych "rządzących".Merkel całkiem spoko babka nie bała się ale reszta krajów UE poddało się -.- 

Kronikarz? Minusujesz z kolegami z SB. Przecież pytałeś się o zdanie innych tak? 

Użytkownik mariusz123 edytował ten post 10.02.2016 - 22:24

• -21

Mortalis.
  • Tematów: 3
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Minusy dostajesz za oczywistą prowokacje. 

Biedni imigranci z iphonami, wyglądający jak blogerzy modowi, zostawiają żony i dzieci w strefie wojny, gdzie mogą dostać kulke, a sami emigrują narzekając na warunki. No, coś tu się kupy nie trzyma. 

• 4

#1288 Gość_critter☆

Gość_critter☆.
  • Tematów: 0

Napisano

Europejski 11 WRZEŚNIA zbliża się wielkimi krokami?

a.jpg

Zagrożenie terrorystyczne wzrasta. Niepokojące sygnały napływają z różnych regionów Starego Kontynentu. Rok 2016 zapowiada się bardzo nerwowo. Służby policyjne w wielu europejskich krajach są w stanie najwyższej gotowości. Doszło już do kilku zatrzymań potencjalnych zamachowców. Cała Europa jest na celowniku ISIS. Obławy na dżihadystów przeprowadzono w ostatnim czasie w Niemczech, Hiszpanii i Rosji. Sieć komórek terrorystycznych jest bardzo rozległa.

Unijna agencja Europol twierdzi, że niebezpieczeństwo wystąpienia ataków terrorystycznych w Europie jest największe od dekady. ISIS posiada wszelkie zdolności operacyjne i środki potrzebne do przeprowadzenia serii mniejszych zamachów terrorystycznych lub jednego, potężnego na wzór katastrofy z 11 września 2001 roku z Nowego Jorku. Ostrzeżenia Europolu są bardzo alarmujące. Nawet do 2 tysięcy europejskich dżihadystów ISIS, którzy wyjechali do Syrii i Iraku, mogło powrócić do Europy. Część byłych fighterów uciekła rozczarowana Kalifatem ISIS. Jednak jest też spora grupa pozostałych, którzy mogą planować akcje terrorystyczne. Nie jest też żadną tajemnicą, że ISIS wykorzystuje kryzys migracyjny i uchodźców po to, żeby przetransportować swoich bojowników do Europy. To nie wszystko - Europol podkreśla także, że wielu islamistów ISIS z Europy to ludzie ze zdiagnozowanymi problemami psychicznymi, zanim przyłączyli się oni do Kalifatu. Mogą to być nawet zaburzenia o podłożu psychopatycznym i socjopatycznym. Dlatego są oni bardzo niebezpieczni i zdolni do wszystkiego.

Doniesienia medialne o nieudanych atakach sugerują, że dosłownie wszystko może się zdarzyć. Od porwania i masakry w pociągu, do strzelaniny zakończonej detonacją pasów shahida w paryskim Disneylandzie czy na berlińskim Alexanderplatz. Atak przeprowadzony z wykorzystaniem broni masowego rażenia również jest możliwy. Służbom specjalnym nie udało się uchronić Francji przed dwoma brutalnymi zamachami w Paryżu w ciągu jednego roku. Ponadto policja nie potrafiła zapewnić bezpieczeństwa niemieckim kobietom w sylwestrowa noc. To jest zły prognostyk. Należy też wziąć pod uwagę, że Islamiści są wściekli na elity europejskie i szukają zemsty za bombardowania ich pozycji w Iraku i Syrii. Sytuacja jest bardzo poważna. Istnieje duże ryzyko, że najsławniejszy zamach terrorystyczny świata z 11 września 2001 roku może stracić swoją pozycję lidera w zestawieniu największych aktów terroru...

źródło

• 2

riseman.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ja się właśnie najbardziej obawiałem tego, że te zamachy w restauracjach czy na koncercie to tylko popiardywania pionków. Najgorsze to ataki z użyciem broni biologicznej (wirus), chemicznej (Sarin?), bo o atomie to już nie śmiem myśleć ale to byłoby kurna... Brak słów.

• 0

Mortalis.
  • Tematów: 3
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

A w tym roku mamy euro, światowe dni młodzieży... Hmm, chyba pierwszy raz będę miał lekkie obawy jechać na Woodstock..

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 6

0 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych