Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem (sprawa) imigrantów

• Please log in to reply
2397 replies to this topic

Ankieta: Problem (sprawa) imigrantów (146 użytkowników oddało głos)

Czy jesteś ZA przyjęciem imigrantów do Polski?

1. Głosowano TAK (9 głosów [6.16%])

Procent z głosów: 6.16%

2. Głosowano NIE (131 głosów [89.73%])

Procent z głosów: 89.73%

3. JEST MI OBOJĘTNE (6 głosów [4.11%])

Procent z głosów: 4.11%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

noxili.
  • Tematów: 17
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

mają terroryzować lokalnych przeciwników i całkiem nieźle to robią, 

lokalnych przeciwników to akurat terroryzuje to co widza za oknem czy słyszą od prawdziwych uchodźców. Filmiki na YT to imm ogólnie LOTTO.

o już nie raz jak IS robiło postęp, to przeciwnicy uciekali xDD A przecież IS to nie jest nie wiadomo co żeby ich nie zatrzymać. Podejrzewam, że gdyby armia w Mosulu nie stchórzyła, czy w Ramadi w tamtym roku, to IS nigdzie by się nie przebiło i nie zdobyłoby tyle sprzętu.

Największe sukcesy ISIS odnosiła gdy na Bliskim Wschodzie nie wiedział co to za cholera.i kiła. Nawet jak pojawiały sie jakieś filmiki to rózni tam lokalni "oświeceni" mówili że to tylko propaganda wielkiego Szejtana Usraela. : :

Sukcesy kalifatu skończyły się gdy ludzie zorientowali, się jak wygląda życie pod ich rządami.  Gdyby była prawdziwa wola walki wśród "Krzyżowców " to całe te Państwo islamskie skończło by już jak Powstanie Mahdiego czyli morze arabskich  trupów i nieco wystrzelanej europejskiej amunicji.

s7va5G6.gif

hWvxRaY.jpg

Nawet początkowe sukcesy obu islamskich państw totalitarnych miały identyczne podstawy (konflikt interesów miedzy europejskimi potegami żrących się o władze na tych terenach).

Gdyby armia w Mosulu nie stchórzyła,

Ona nie stchórzyła , ona przeszła na stronę wroga o czym skwapliwie się nie mówi. Tyle lat szkolenia lokalnych oddziałów , miliardy wtopione "rozwój demokracii" a ci lokalsi wypieli się na zachodnich techokratów i spindoktorów. :)

• 2

owerfull.
  • Tematów: 5
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Jakie przeszła na stronę wroga? Uciekli przed ISIS i ich sojusznikami. Sahwat w dużej mierze przeszli na stronę ISIS, bo ISIS nawet pokazało filmiki, jak ludzie z plemion związanych z Sahwat dołączają do ISIS, ale to już historia. Armia iracka miała jakieś 30,000 ludzi w Mosulu, może więcej i uciekli przed jakimś tysiącem ludzi ISIS. Zwykłe tchórzostwo i brak woli walki. Zostawili tam 2300 Humvee, Abramsy, MRAPY i bóg wie co jeszcze. Zresztą taki sam sprzęt ISIS kradło aż pod Samarrę. W tamtym roku odważna armia spierdzieliła z Ramadi i pozwoliła barbarzyńcom ponownie położyć łapy na amerykańskim sprzęcie, który jest dostarczany Irakowi. Dopiero od niedawna widać porządne postępy, ale z dużym wsparciem zewnętrznym.

Chyba nie wierzysz w to co piszesz jeśli chodzi o ich metody i sposób myślenia przeciwników IS. Przeciwnicy kalifatu boją się go i jego metod, nikt nie chce mieć odciętej głowy krótkim nożem, zostać utopionym w klatce, czy zostać spalonym żywcem. 

Użytkownik owerfull edytował ten post 13.02.2016 - 22:51

• 0

noxili.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Przeciwnicy kalifatu boją się go i jego metod, nikt nie chce mieć odciętej głowy krótkim nożem, zostać utopionym w klatce, czy zostać spalonym żywcem. 

I pewnie dlatego gdy pokazał "pazurki" gwałtownie wzróśł opór wobec tego tworu?Gdyby nie to że każdy chce tam ugrać dla siebie jak najwięcej i dodatkowo zwalcza innych już by kalifatu nie było.

Jak ktoś 

nie chce mieć odciętej głowy krótkim nożem, zostać utopionym w klatce, czy zostać spalonym żywcem.

to raczej albo zwiewa gdzie pieprz rośnie albo.. broni do upadłego swego miasta przed dzikimi hordami . Jedno i drugie jest nie korzystne dla ISIL bo potencjalni podani albo uciekaja albo walcza do ostatniego naboju.

Zostawili tam 2300 Humvee, Abramsy, MRAPY i bóg wie co jeszcze.

Wiesz ile trwa zniszczenie dowolnego pojazdu spalinowego?. Wychodzisz z kabiny , wyciągasz korek wlewu, wsadzasz starą szmate , koszule we wlew i podpalasz wolny koniec. Zjeżdzasz szybkim krokiem.Ile to trwało 20 s? Żeby poddać tysiace sprzetu jeżdzacego konieczna jest Świadoma Współpraca z Napastnikiem. Nikt nie porzuca zreszą sprzętu którym można uciec szybciej. Tchórz mając do wyboru ucieczkę terenówką,pieszo lub wielbłądem jak bedzie uciekać? Pieszo?

Nie jest zresztą taki pierwszy przypadek maskowania wspópracy bajkami o tchórzostwie. W czasie pierwszej wojny światowej  pułk c.k armii złożony z Polaków i Czechów poddał się w nocy podobnemu oddziałowi (głównie polskiemu) po rosyjskiej stronie frontu . Żeby było śmieszniej Polacy z zaboru rosyjskiego zaraz podobnie przeszli na strone państw centralnych . Dzieki temu obie strony trafiły do obozów jenieckich zamiast wykrwawiać się w bezsensownej jatce w imię interesów  Romanowów czy Habsburgów. Wtedy obie propagandy stwierdziły, że to zdrada i tchórzostwo. 

W czasie 1 wojny irackiej ci poddajacy się masowo żołnierze Saddama to głównie byli Kurdowie. Kurdowie są pod zaborem Iracko,syryjsko Tureckim,,, To naprawdę nie była ich wojna Wtedy też obie strony konfliktu mówiły o ich rzekomym tchórzostwie.

• 0

owerfull.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Armia iracka niszczyła sprzęt, ale nie zdążyłaby zrobić wszystkiego. Ofensywa ISIS była wielkim zaskoczeniem. To nie są bajki o tchórzostwie, dowództwo miało żołnierzy gdzieś, trochę powalczyli i uciekli. Nie było żadnej współpracy z ISIS. Od dołu do góry, na każdym szczeblu, armia w Mosulu była zdemoralizowana. Teraz w ogniu walki się trochę hartuje.

• 0

Universe24.
  • Tematów: 54
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Wy tu gadu gadu o ISIS, a tymczasem w Syrii szykuje się spora ofensywa Turcji i Arabii Saudyjskiej. Już teraz artyleria Turecka ostrzeliwuje pozycje armi rządowej i kurdów. Jak Rosja zostanie wezwana przez Syrie, to mamy falę uchodzźców  X50

• 0

hubiii p.
  • Tematów: 7
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

mi ten filmik wyglada na propagandowy, a dla czego? bo za bardzo trąca "jakością filmową", nie wnikam jaki kolor mają odłamki bo się na tym nie znam, ale oglądając troche filmów na necie z pola walki nie widziałem tak wyreżyserowanych filmów, gdzie sa przejscia ostrością, ujecia - widać gre na uczuciach. Czy wysadzili akurat ten samochód? z tymi ludzmi, nad tym bym się zastanowił.

• 0

Bliss.
  • Tematów: 35
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Władze Danii mówią dość. Zamierzają ograniczyć prawa uchodźców, którzy zawarli małżeństwa w swoim kraju z nieletnimi. W większości dotyczy to starszych mężczyzn i nastoletnich dziewcząt, niekiedy mających mniej niż 15 lat. Zgodnie z zarządzeniem ministra ds. integracji takie pary nie będą mogły mieszkać razem do momentu, gdy niepełnoletnia małżonka lub małżonek nie ukończy 18 lat!

Inger Stojberg zapowiedział, że wszystkie małżeństwa imigrantów, w których co najmniej jedna z osób nie jest pełnoletnia (w Danii, podobnie jak w Polsce, pełnoletność uzyskuje się w wieku 18 lat, przyp. red.) zostaną rozdzielone. W świetle obowiązujących przepisów, podobne praktyki są niedozwolone, co skutkuje brakiem możliwości wspólnego mieszkania i pożycia małżeńskiego.

W większości przypadków problemy dotyczą dorosłych mężczyzn i małoletnich dziewczynek. Według danych duńskiego MSW, w ośrodkach dla uchodźców żyje na chwilę obecną 27 takich par. Jedna z nastoletnich żon, 14-latka, której mąż ma 28 lat, jest w ciąży. Większość duńskich parlamentarzystów ze wszystkich opcji politycznych opowiada się za tym, by nie udzielać azylu mężczyznom, którzy są w związku małżeńskim z niepełnoletnią kobietą. W Kopenhadze jest to bowiem uznawane za pedofilię.

- To absolutnie niedopuszczalne, że w ramach obecnego systemu azylowego przedstawiciele mniejszości żyją ze swoimi „żonami” lub partnerkami, dlatego poprosiłam Duńskie Służby Imigracyjne o natychmiastowe powstrzymanie tego procederu - mówi duński minister ds. integracji Inger Stojberg.

http://www.fakt.pl/s...uly,610929.html

szukałam tej informacji na innych portalach ale nie znalazłam

• 1

szczyglis.
  • Tematów: 23
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

mi ten filmik wyglada na propagandowy, a dla czego? bo za bardzo trąca "jakością filmową", nie wnikam jaki kolor mają odłamki bo się na tym nie znam, ale oglądając troche filmów na necie z pola walki nie widziałem tak wyreżyserowanych filmów, gdzie sa przejscia ostrością, ujecia - widać gre na uczuciach. Czy wysadzili akurat ten samochód? z tymi ludzmi, nad tym bym się zastanowił.

Nawiążę na moment do kwestii wiarygodności tego typu filmików od islamistów.
Otóż to nie jedyny tego typu film, wyglądający jak zmontowany conajmniej w Hollywood. Od dawna takie filmy wychodzą. najpierw jakiś islam opowiada przez pół godziny jaki to Zachód jest zły, Allah dobry itd., potem następuje wywiad z przyszłymi ofiarami, po czym sama egzekucja, kręcona z miliona różnych ujęć, zmontowana jak film akcji, z kozimi szantami w tle. Na samym końcu zazwyczaj jest jeszcze kilka zdań z czarną flagą typu: "Cameron, idziemy po ciebie" i podobne.

Wszystkie te filmy wyglądają w sumie tak samo. Pamiętam sławny film z zabarwieniem morza na czerwono, gdzie podcięli gardła ludziom na plaży. Nic kompletnie nie zostało pokazane, najpierw scena jak wszyscy klęczą, kat zaczyna ciąć (gardła, nie film) i następne ujęcie jak woda jest już zabarwiona jak w "Szczękach".

LTGloHe.jpg

Kadry jakby zaplanowane od początku do końca, zwróćcie uwagę nawet na fakt ustawienia ofiar i egzekutorów, gdzie kaci wydają się wszyscy więksi od swoich ofiar i idą dodatkowo na wzniesieniu, co potęguje efekt psychologiczny.

Tak te filmy wyglądają.
I te fillmy są jak dla mnie bardzo wątpliwe.

Bo istnieją też nagrania, nie wyglądające jak profesjonalny montaż, gdzie zazwyczaj słabej jakości telefonem kamera się trzęsie i egzekucje kręcone są z bliska, gdzie widać całą masakrę. Jest tego pełno na Kaoticu, Ogrishu, czy BestGore i te filmy już bez wątpienia są prawdziwymi nagraniami, natomiast te promo-spoty w 4k - to już każdy musi zastanowić się sam.

PS. Kiedyś oglądałem wywiad z jakimś gościem z UK co pracuje jako montażysta filmów. Opowiadał, że montują m.in. filmy dla IS, dostają materiał, grubą kasę i robią film. Nik o nic nie pyta, ma wyjść po prostu profesjonalny materiał bez zadawania pytań. Nie wiem na ile była to prawda, ale wywiad był dość przekonywujący.

Użytkownik szczyglis edytował ten post 14.02.2016 - 18:43

• 1

owerfull.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Te filmy są prawdziwe. IS przykłada się do tych filmów ... Egzekucje chrześcijan były prawdziwe, przecież są nawet rozmowy z rodzinami ofiar ....

• -1

#1315 Gość_.Uzurpator.

Gość_.Uzurpator..
  • Tematów: 0

Napisano

Nie wiem czemu w ogóle się neguje prawdziwość ich filmów. Mają budżet, mają okupowane tereny, mają wiele zakładników, są brutalni. Niszczyli tysiąc letnie zabytki przez wybuchy więc brak im skrupułów. Nie wiem po co by mieli bawić się w udawanie i inscenizowanie tego na niby jeżeli mogą bez problemu robić to na prawdę.

• 0

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Może w ich szeregi wstąpili domorośli filmowcy, którzy chcą kręcić coś profesjonalnego?

• 0

#1317 Gość_.Uzurpator.

Gość_.Uzurpator..

Napisano

Nie jest to jakieś wcale dziwne. Ludzie porzucali swój dobytek i życie w Europie dla tego czegoś. Francuzi, Holendrzy... ludzie z obywatelstwami i jakąś karierą, możliwościami pojechali zrobić z siebie dno moralne i intelektualne.

• 0

#1318 Gość_critter☆

Gość_critter☆.

Napisano

Nie no podważanie tych filmików to objaw patologicznego sceptycyzmu. Najlepiej zamknijcie oczy i udawajcie, że nic się nie dzieje, a to co wyrabiają muzułmanie to tylko wytwór wyobraźni, podobnie jak trupy w Madrycie, Londynie czy Paryżu. A prawda jest taka, że całe to tałatajstwo należałoby ustawić pod ścianą i okazać im taką samą litość jaką oni okazują. Dobrze ulokowane ładunki zamieniły by bliski wschód w radioaktywny popiół, wtedy mielibyśmy pokój, bo po prostu jedna ze stron wyparowała by.

• 0

noxili.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie wiem czemu w ogóle się neguje prawdziwość ich filmów. Mają budżet, mają okupowane tereny, mają wiele zakładników, są brutalni. Niszczyli tysiąc letnie zabytki przez wybuchy więc brak im skrupułów. Nie wiem po co by mieli bawić się w udawanie i inscenizowanie tego na niby jeżeli mogą bez problemu robić to na prawdę.

Dlaczego tak robią już pisałem ale widzę że dla dzieciaków jest to za trudne do zrozumienia. Powtórzę więc : niezależnie co na prawdę robią by zamieścić film propagandowy na Youtubie musza mieć filmy ustawiane. Inaczej zgodnie z regulaminem YT są usuwane.

• 1

#1320 Gość_critter☆

Gość_critter☆.

Napisano

Dlaczego tak robią już pisałem ale widzę że dla dzieciaków jest to za trudne do zrozumienia. Powtórzę więc : niezależnie co na prawdę robią by zamieścić film propagandowy na Youtubie musza mieć filmy ustawiane. Inaczej zgodnie z regulaminem YT są usuwane.

Propagandowe przemówienia itd to już swoją drogą, może być w jakikolwiek sposób dopieszczane to i tak odniesie skutek tylko w niektórych kręgach, w innych przejdzie bez echa. 

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych