Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem (sprawa) imigrantów

• Please log in to reply
2397 replies to this topic

Ankieta: Problem (sprawa) imigrantów (146 użytkowników oddało głos)

Czy jesteś ZA przyjęciem imigrantów do Polski?

1. Głosowano TAK (9 głosów [6.16%])

Procent z głosów: 6.16%

2. Głosowano NIE (131 głosów [89.73%])

Procent z głosów: 89.73%

3. JEST MI OBOJĘTNE (6 głosów [4.11%])

Procent z głosów: 4.11%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1321 Gość_.Uzurpator.

Gość_.Uzurpator..
  • Tematów: 0

Napisano

Dlaczego tak robią już pisałem ale widzę że dla dzieciaków jest to za trudne do zrozumienia. Powtórzę więc : niezależnie co na prawdę robią by zamieścić film propagandowy na Youtubie musza mieć filmy ustawiane. Inaczej zgodnie z regulaminem YT są usuwane.

noxili ja Cię rozumiem i się zgadzam. Lecz to nie umniejsza tego, że to sprytna sztuczka z ich strony. Bo pokazują realizm pod nazwą "komedia".

• 0

owerfull.
  • Tematów: 5
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

To dla noxili. Filmy nie są fejkiem, ludzie są na nich mordowani, a terroryści są dumni z tego, że mordują.

• 0

spooner.
  • Tematów: 33
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ciężkie treningi przed sezonem ;)

• 0

­­ ­­ ­­ ­­ ­­.
  • Tematów: 76
  • Artykułów: 4
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Tak na dobrą sprawę to większość z nich unika krajów mało rozwiniętych ekonomicznie, ale również militarnie. Choć nie wiem jak wygląda  obecnie sprawa z wojskiem .Niemieckim, ale policje to oni mają nie bardzo uzdolnioną.. No cóż, jak widać politykę też. 

• 0

szczyglis.
  • Tematów: 23
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Choć nie wiem jak wygląda  obecnie sprawa z wojskiem .Niemieckim, ale policje to oni mają nie bardzo uzdolnioną

Nie w tym rzecz. Polizei to oni mają normalną, tylko, że rozkazy idą z góry.
Policjanci z Niemiec sami mówią, że mają związane ręce i praktycznie nic nie mogą.
Przecież ci policemani też mają rodziny, żony, córki. Im też nie w smak to co się dzieje, no ale co mogą zrobić, skoro nad policjantem są przełożeni, a nad przełożonymi rząd ze swoją chorą polityką dyktujący co policja może, a czego nie może...Policja sama w sobie nie jest tu niczemu winna, bo sami są ofiarami systemu, a z systemem nie wygrasz. Postawisz się? To wylatujesz i to zapewne z wilczym biletem na służby wszelakie. I weź później znajdź robotę jak w papierach masz, że poleciałeś "z nadania politycznego". Każdy tam się boi i nikt nie wyjdzie przed szereg. Niemcy są już skończone. Niemiec już nie ma. Tak jak i Europy.

Użytkownik szczyglis edytował ten post 16.02.2016 - 02:34

• 1

­­ ­­ ­­ ­­ ­­.
  • Tematów: 76
  • Artykułów: 4
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Nie w tym rzecz. Polizei to oni mają normalną, tylko, że rozkazy idą z góry.

Policjanci z Niemiec sami mówią, że mają związane ręce i praktycznie nic nie mogą.
Przecież ci policemani też mają rodziny, żony, córki. Im też nie w smak to co się dzieje, no ale co mogą zrobić, skoro nad policjantem są przełożeni, a nad przełożonymi rząd ze swoją chorą polityką dyktujący co policja może, a czego nie może...Policja sama w sobie nie jest tu niczemu winna, bo sami są ofiarami systemu, a z systemem nie wygrasz. Postawisz się? To wylatujesz i to zapewne z wilczym biletem na służby wszelakie. I weź później znajdź robotę jak w papierach masz, że poleciałeś "z nadania politycznego". Każdy tam się boi i nikt nie wyjdzie przed szereg. Niemcy są już skończone. Niemiec już nie ma. Tak jak i Europy.

No coś w tym jest, ale policjanci też mają wolną wole, a strach nie zawsze dobrym doradcą. System powoduje, że nabieramy rozwagi i czasem na lepsze nam to wychodzi, a z drugiej strony kto nie ryzykuje nie pije szampana. Znamy wiele historii na przykład żołnierzy, którzy wbrew rozkazom podejmowali własne decyzje, które później im się opłaciły. Zostali odznaczeni orderami odwagi, zasługi, itp. No, ale wiemy też, że nie każdemu się udaje. Stąd rodzi się niepewność. Oczywiście rozumiem to o czym piszesz, ale nie zaprzeczysz, że my polacy w porównaniu do nich jesteśmy odważniejszym narodem i nie chodzi tu już tylko o policje

• 0

D.B. Cooper.
  • Tematów: 108
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Wartościowy Post

Violence Against Women (Social Experiment)

Jedyna zdecydowana reakcja. Zgadnijcie czyja... xD

...

Aż się wzruszyłem jak wjechało nasze "co jest .....?"
  • 6

spooner.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Wczoraj na interia skomentowałem to tak:

Pewnie też jest w temacie uchodźców i jak tylko coś takiego zobaczył, to go krew zalała :) oby ten filmik latał sobie po świecie i userzy z całego świata pytali: "a ten ostatni to kto". Zawsze się znajdzie jakiś ekspert, który odpowie: "Polak"

• 0

spooner.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

*
Wartościowy Post

Słowaczka rezygnuje z pracy w ośrodku dla uchodźców. “Byłam za ich przyjmowaniem, ale to jednak są zwierzęta”

23-letnia Słowaczka, która w ośrodku dla uchodźców w Berlinie zajmowała się m.in. rejestracją nowych osób i dbaniem o warunki “mieszkalne” muzułmańskich przybyszów, postanowiła zrezygnować z pracy w tej branży. Swoją decyzję tłumaczy fatalnymi standardami pracy tworzonymi głównie przez aroganckich i agresywnych imigrantów.

– Długo byłam za przyjmowaniem imigrantów i chronieniem ich życia, bo przecież wielu z nich rzekomo ucieka przed śmiercią. Jednak to, w jaki sposób ci ludzie nas traktują jest dla kogoś z zewnątrz niewyobrażalne i całkowicie zmienia mój pogląd na kwestie migracyjne. Teraz wiem, dlaczego niektórzy nazywają ich zwierzętami – napisała na Facebooku młoda kobieta.

Słowaczka zwraca też uwagę, że kobiety i dzieci stanowią w ośrodkach zdecydowaną mniejszość. – Najwięcej jest aroganckich, agresywnych i napalonych mężczyzn w wieku 18-30 lat. Żądają wszystkiego za darmo, a jeśli tego nie dostają natychmiast to urządzają obsłudze ośrodka piekło. Obmacują wolontariuszki, opluwają je i wyzywają od ladacznic. Niby naszą winą jest to, że internet jest wolny a rozrywki są daleko? Zresztą czy ludzie którzy niedawno stawali oko w oko ze śmiercią zwracają na takie rzeczy uwagę? Dziwię się dziewczynom, które są w stanie to znosić. Ja dziękuję! – kończy Kristyna.

To niepierwszy przypadek, gdy pracownica takiego ośrodka rezygnuje po zderzeniu z brutalną rzeczywistością. Pod koniec ubiegłego roku w podobny sposób wycofała się czeska lekarka. Masowo odchodzą też kobiety w Skandynawii.

źródło: http://newsweb.pl/20...k-sa-zwierzeta/

• 6

mylo.

Altair

• Tematów: 83
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Violence Against Women (Social Experiment)

Jedyna zdecydowana reakcja. Zgadnijcie czyja... xD

...

Aż się wzruszyłem jak wjechało nasze "co jest .....?"

"Jedyna zdecydowana akcja". Tak, bo reszta potrafiła załatwić sprawę rozdzielając i uspokajając, Polak zareagował od razu agresją. Nie muszę chyba pisać że używanie agresji to powinna być ostateczność, nie reguła. Na mnie sprawił bardzo negatywne wrażenie.

Podawanie takiego zachowania jako powód do dumy (spokojne reakcje też pomagały), bo Polak pokazał. Tak, pokazał zapalczywość i niepotrzebną agresje.

• -10

D.B. Cooper.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Wartościowy Post

Pisałeś już w tej sprawie do swojej idolki Joanny Grabarczyk?

"Jedyna zdecydowana akcja". Tak, bo reszta potrafiła załatwić sprawę rozdzielając i uspokajając, Polak zareagował od razu agresją. Nie muszę chyba pisać że używanie agresji to powinna być ostateczność, nie reguła.

Anglik pobity przez "szariat patrol" za picie piwa.

http://prostozmostu....picie-piwawideo

Grunt, że oni stosują się do Twoich zasad, a sztukę perswazji opanowali do perfekcji...

Użytkownik D.B. Cooper edytował ten post 17.02.2016 - 11:54

• 5

Książe Zła.
  • Tematów: 77
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Wg. mnie po takim czymś jak np. w Berlinie powinni ich wszystkich powiesić na latarniach, a potem zakopywać pod płotami.
  • 1

mylo.

Altair

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Pisałeś już w tej sprawie do swojej idolki Joanny Grabarczyk?

"Jedyna zdecydowana akcja". Tak, bo reszta potrafiła załatwić sprawę rozdzielając i uspokajając, Polak zareagował od razu agresją. Nie muszę chyba pisać że używanie agresji to powinna być ostateczność, nie reguła.

Anglik pobity przez "szariat patrol" za picie piwa.

Grunt, że oni stosują się do Twoich zasad, a sztukę perswazji opanowali do perfekcji...

Rozumiem. Czyli imponują Ci ich metody i chcesz je przenosić na nasz grunt.

Brilliant! 

• 0

D.B. Cooper.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Wartościowy Post

... ale ja w przeciwieństwie do Was nawet ich tu nie chce widzieć!
  • 5

mylo.

Altair

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

... ale ja w przeciwieństwie do Was nawet ich tu nie chce widzieć!

Przecież przed chwilą broniłeś zachowania Polaka zachowaniem imigrantów.  :szczerb:

To chyba są jednak Ci po coś potrzebni.

Hejtuje gloryfikacje używania przemocy, zwłaszcza w miejscach publicznych. To generuje poczucie zagrożenia, problemy społeczne i skłania do rozwiązywania w ten sposób problemów przez innych. Agresja to ostateczność.

"Swój chłop, ale *$&!@!", ostatni raz takie teksty słyszałem 15 lat temu w paczce próbujących odnaleźć swoje miejsce w stadzie chłopaków z osiedla. Jo Cię Prosza.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych