Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem (sprawa) imigrantów

• Please log in to reply
2397 replies to this topic

Ankieta: Problem (sprawa) imigrantów (146 użytkowników oddało głos)

Czy jesteś ZA przyjęciem imigrantów do Polski?

1. Głosowano TAK (9 głosów [6.16%])

Procent z głosów: 6.16%

2. Głosowano NIE (131 głosów [89.73%])

Procent z głosów: 89.73%

3. JEST MI OBOJĘTNE (6 głosów [4.11%])

Procent z głosów: 4.11%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Wartościowy Post

Dobrze wiedzieć na przyszłość, teraz gdy będę widział jak ktoś szarpie kobietę to najpierw przytoczę mu treść konwencji antyprzemocowej a później delikatnie napastnika oddziele od kobiety. :facepalm:

Gdzie tan świat podąża... To robi się żałosne.

Użytkownik Sebastian. edytował ten post 17.02.2016 - 15:16

• 13

spooner.
  • Tematów: 33
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Polak załatwił rzekomego agresora werbalnie i psychologicznie. To był sygnał ostrzegawczy, sprowadzenie agresora do parteru czyli tam, gdzie jego miejsce. Krzywda mu się nie stała, ofiara uratowana. Jeżeli to jest dla ciebie tak straszna agresja i to w sytuacji gdzie komuś grozi niebezpieczeństwo, to nie wiem co powiedzieć...

Jeżeli szwedzi będą oddzielać napastnika od ofiary z takim strachem w oczach jak na załączonym filmiku, to współczuje tym kobietom i dzieciom takich wikingów.

• 3

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ma szczęście, że trafił na spokojnego Polaka, nie oszukujmy się.

Co do reszty, to co się dziwić, że nie reagowali, jakieś hipstery w zaczesanych włoskach o wadze zbliżonej do tej kobiety. Pewnie na same te krzyki mieli spazmy ze strachu.

Te patrole szariatu to też dobre, haha. U Nas taki patrol szariatu nie przeszedłby nawet dwóch długości ulic, potem musieliby się już czołgać pod szpital.

• 3

Kronikarz Przedwiecznych.

Ten znienawidzony

• Tematów: 272
  • Artykułów: 8
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Violence Against Women (Social Experiment)

Jedyna zdecydowana reakcja. Zgadnijcie czyja... xD

...

Aż się wzruszyłem jak wjechało nasze "co jest .....?"

"Jedyna zdecydowana akcja". Tak, bo reszta potrafiła załatwić sprawę rozdzielając i uspokajając, Polak zareagował od razu agresją. Nie muszę chyba pisać że używanie agresji to powinna być ostateczność, nie reguła. Na mnie sprawił bardzo negatywne wrażenie.

Podawanie takiego zachowania jako powód do dumy (spokojne reakcje też pomagały), bo Polak pokazał. Tak, pokazał zapalczywość i niepotrzebną agresje.

WAT? :o 

Ja się dziwię, że ten "napastnik" nie stracił jedynek, a Ty mi tu z niepotrzebną agresją wyskakujesz? A jakby Twoją Żonę/Kobietę ktoś zaczął na ulicy szturchać to jakbyś zareagował? Szczerze napisz. Bo ja nieraz miałem taką sytuację (z zaczepianiem ludzi, nie żony) i zawsze reaguję tak samo - wchodzę między ofiarę i napastnika i pytam czy nie ma ochoty spróbować się z kimś większym od drobnej kobiety czy dzieciaka - jakoś się nie kwapią (w większości). 

To jest bardzo dobra reakcja i gdyby wszyscy takie mieli, byłoby dużo lepiej. I mniej akcji społecznych bo by się bali o uzębienie :D

• 0

mylo.

Altair

• Tematów: 83
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jak sobie uważacie, tłumaczcie to sobie ubiorem/honorem/pozytywnym działaniem. Jakimś cudem reszta sobie poradziła w bardziej wyrafinowany sposób, nie stwarzając potencjalnego zagrożenia dla siebie i innych - bo bitka w miejscu publicznym to zagrożenie dla wszystkich, zwłaszcza jeśli w pobliżu są schody. Dwa tygodnie temu przy schodach do Jazz Rocka się bili i powiedzmy że było niepewnie i niebezpiecznie, bo ludzie zaczęli się zbierać, jakby chłopaki wpadły na schody to by były obrażenia. Ale jak się myśli teściem i adrenalinką to nie ma czasu na myślenie o innych, nie? ;)

Miałem wiele różnych sytuacji bo łażę regularnie w nocy po Krakówku i nie miałem takiej z której nie da się wybrnąć bez zbytecznej napinki, a uwierzcie nie siedzimy ze znajomymi grzecznie przy piwku. Zwłaszcza że można kose dostać za bohaterowanie. Zawsze będę uważał że ludzie którzy to potrafią mają więcej w głowie niż Ci którzy ładują się na wstępie z pięściami.

Ja się dziwię, że ten "napastnik" nie stracił jedynek, a Ty mi tu z niepotrzebną agresją wyskakujesz?

Haha, taa. Dobrze że go za to nie pocięli nożami, poćwiartowali i zjedli.  :szczerb:

Zaczynacie się nawzajem nakręcać, w grupce facetów to dość typowe - nie martwicie się.

• -4

Daniel..
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

WAT? :o

Ja się dziwię, że ten "napastnik" nie stracił jedynek, a Ty mi tu z niepotrzebną agresją wyskakujesz?

Jest taki program co gościu robi różne prowokacje i kiedyś był odcinek gdzie bodajże brat szarpał i krzyczał na siostrę. No i o dziwo większość ludzi w mniejszy lub większy sposób reagowała. Prócz jednego gościa - facet podszedł do tej szarpanej siostry i powiedział, żeby nie robiła scen, tylko lepiej poszła z bratem dla świętego spokoju, aż mnie wtedy zamurowało. Córa Koryntu to Ty byłeś może?

• 3

mylo.

Altair

• Tematów: 83
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Daniel.

Jeśli nie umiesz odnieść się ad rem, tylko próbujesz nędznie argumentować ad hominem to się do mnie nie zwracaj. :)

Proszę o skończenie tej przepychanki i udzielanie się na temat.

Edward

• 0

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jeśli chodzi o bójki między dresami to pal ich licho.
Ale jęśli widziałbym jak ktoś bezkarnie bije/gwałaci kobietę zaryzykowałbym kose w żebra.

Wyslane za pomocą mojego gołębia pocztowego.
  • 1

Daniel..
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Daniel.

Jeśli nie umiesz odnieść się ad rem, tylko próbujesz nędznie argumentować ad hominem to się do mnie nie zwracaj. :)

Potrafię, ale po kilku dyskusjach z Tobą doszedłem do wniosku, że to nie ma sensu. Nie ma drugiej takiej osoby tutaj z tak absurdalnymi teoriami, czasami mam wrażenie, że Ty klepiesz te swoje posty tak po prostu, żeby pokazać, że jesteś inny niż wszyscy dookoła, a to jest takie cool i wyjątkowe. Jeszcze nie widziałem żadnego tematu, w którym stałeś po stronie większości, zawsze na przekór, nawet w tematach tak oczywistych, że człowiek myśli "kurde, nikt nie może sądzić inaczej" i wtedy pojawiasz się Ty.

Jest w ogóle jakakolwiek sytuacja na świecie, w której zachowałbyś się jak mężczyzna? Zdecydowanie? Z przytupem? Używając siły? Pokazując męskość?

• 1

Ten znienawidzony

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jak sobie uważacie, tłumaczcie to sobie ubiorem/honorem/pozytywnym działaniem. Jakimś cudem reszta sobie poradziła w bardziej wyrafinowany sposób, nie stwarzając potencjalnego zagrożenia dla siebie i innych - bo bitka w miejscu publicznym to zagrożenie dla wszystkich, zwłaszcza jeśli w pobliżu są schody. Dwa tygodnie temu przy schodach do Jazz Rocka się bili i powiedzmy że było niepewnie i niebezpiecznie, bo ludzie zaczęli się zbierać, jakby chłopaki wpadły na schody to by były obrażenia. Ale jak się myśli teściem i adrenalinką to nie ma czasu na myślenie o innych, nie? ;)

Miałem wiele różnych sytuacji bo łażę regularnie w nocy po Krakówku i nie miałem takiej z której nie da się wybrnąć bez zbytecznej napinki, a uwierzcie nie siedzimy ze znajomymi grzecznie przy piwku. Zwłaszcza że można kose dostać za bohaterowanie. Zawsze będę uważał że ludzie którzy to potrafią mają więcej w głowie niż Ci którzy ładują się na wstępie z pięściami.

I bardzo rozsądne podejście - popieram. Ale są sytuacje, kiedy po prostu nie możesz podejść i powiedzieć: "ej, spokój, nie bijcie się". Jak gość okłada laskę albo 4 klepie jednego na przystanku, to nie jest czas na dyskusje tylko reakcję. Mnie o takie zdarzenia chodzi, a nie o to, żeby każdego na ulicy lać ;)

• 0

Książe Zła.
  • Tematów: 77
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ja to bym chciał, żeby na Stadionie Narodowym zgromadzić jak największą liczbę imigrantów i wypuścić na nich głodne lwy, albo urządzić bitwę morską jak w starożytnym Rzymie :)

7.9 Zabronione są wypowiedzi nawołujące do przemocy i naruszające cudzą prywatność.

ostrzezenie.gif

blokada0.gif

Edward

• -7

#1347 Gość_.Uzurpator.

Gość_.Uzurpator..
  • Tematów: 0

Napisano

Przy aktualnym trendzie i nagonce medialnej. A nawet opierając się na samym działaniu mediów. Uchodźców jest raczej na terenie Europy już setki tysięcy. Jakiś lwi procent uciekł i siedzi w oczekiwaniu na azyl. I nikt nie będzie pisał, że Ci i tamci to dobrzy ludzie bo zrobili to i to. Tylko media wybiorą grupkę 100 idiotów ze 100 tysięcy potencjalnie dobrych osób i na podstawie tych idiotów dzieli się całą społeczność na zło. Teraz z tymi gwałtami. Skąd wiemy, że Ci ludzie mają w ogóle jakąś psychikę. Może w Syrii tabun ludzi przelatywało wioskami gwałcąc ich żony i córki. Potem nie chcieli ich w Europie więc chcieli się odegrać na białych niewinnych kobietach by społecznie odreagować.

To są złożone problemy. Wiele ludzi jest ofiarami a kilka prowokatorów robi niezły burdel opiniotwórczy podsycanymi mediami. Także nie skupiajmy się na tworzeniu nowego pojęcia czarny = złodziej, jak uchodźca = terrorysta gwałciciel czy "ciapaty" = islamista muzułmanin. Bo od kilku stron widzę, że wszyscy u nas przyjechali zabijać, gwałcić, kraść, żyć na socjalach. Widzicie jesteście wolnymi ludźmi a artykuły opisano kilkanaście przypadków. I już jesteście przekonani, że cały milion uchodźców to bandyctwo. Nie popieram przede wszystkim nakręcania tego koła bezsensu a patrzenie trochę na to co będzie za 20 lat i czy na pewno tak źle.

• 0

Ten znienawidzony

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jeśli z tego miliona uchodźców, 950.000 to dopakowani, wytatuowani Ajfonowcy, którzy mówią wprost, że przyjechali tu zaprowadzić swój porządek, to wydaje mi się, że ludzie ich dobrze odbierają ;)

Widziałeś jakieś kobiety i dzieci? Bo ja sporadycznie. No chyba, że to media nam kreują taką postać rzeczy - tak też może być. Ale jednak patrząc po tym co dzieje sie w Europie, chociażby w Calais - poczytajcie co Pudzian pisze i wrzuca, mam wrażenie, że jednak mamy rację z tym, że to banda zdziczałych terrorystów a nie ludzie uciekający przed głodem, wojną i śmiercią. 

• 0

spooner.
  • Tematów: 33
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Nie wiem czy wspominaliście już o tym ale jeżeli chodzi o te sytuacje w Koloni, gdzie banda zboczków zaczęła obmacywać kobiety w sylwestra, to okazało się, że to nie zwykłe macanko a gra pt. "Taharrush" zasady gry jak gangbang, taki ich sport narodowy... Takie mamy ubogacanie kulturowe Panowie i mieliśmy tego przykład w Koloni. Ci ludzie mają to w swoim zwyczaju, w swojej kulturze dla nich to jest normalne. I my te kulturę tutaj wpuszczamy.

Tutaj inna ofiara, która niestety znalazła się w nieodpowiednim miejscu i w nieodpowiednim czasie:

wg. kilku zagranicznych źródeł, była to dziennikarka z Holandii i znajdowała się w miejscu gdzie toczyła sie demonstracja, czyli idealne miejsce do gry Taharrush. Zgwałcona pięciokrotnie i pobita. Wypad mi z takim ubogacaniem kulturowym.

• 4

#1350 Gość_.Uzurpator.

Gość_.Uzurpator..
  • Tematów: 0

Napisano

Dlatego nie mam zamiaru się o to kłócić. Dla mnie dopiero efekty tego co mamy dzisiaj wyjdą całkowicie w ciągu 5 lat. Wierze, że prywatne bojówki wypędzą z Europy tych ludzi. Nie liczę na policje, wojsko i polityków. Oni dawno są kupieni. To jest wojna obywatelska. Cały czas staram się obserwować organizacje agresywnie walczące z przeciwnikami i co nimi kieruje pomimo tych wszystkich doniesień. Chodzi o to żeby nie zachowywać się jak oni tylko być stanowczym, ale nie agresywnym. To nie daje nas jako lepszych w obrazie stron potencjalnych konfliktów. Nie chciałbym być medialnym bohaterem bo takiemu walnę w szczękę. W dłuższej perspektywie to daje niepożądane skutki w drodze kariery. Dlatego im nie ubliżam, nie wzywam do przemocy i staram się uświadomić to ludziom, że sami na siebie zbierają dowody.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych