Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem (sprawa) imigrantów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2397 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Problem (sprawa) imigrantów (146 użytkowników oddało głos)

Czy jesteś ZA przyjęciem imigrantów do Polski?

1. Głosowano TAK (9 głosów [6.16%])

Procent z głosów: 6.16%

2. Głosowano NIE (131 głosów [89.73%])

Procent z głosów: 89.73%

3. JEST MI OBOJĘTNE (6 głosów [4.11%])

Procent z głosów: 4.11%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

FIFIGIN

A czego spodziewać się po obrońcy Islamu dla którego to Islam to religia pokoju. Dla mnie jak i każdego rozsądnie myślącego Islam jest to wylęgarnia radykałów i terrorystów. Głupio jest cytować samego siebie ale napisałem parę stron temu post:

Tworzą się wtedy getta muzułmańskie które to są idealną przykrywką pod wylęgarnie radykałów i terrorystów. Przykłady: zamachy w Madrycie- Muzułmanie, zamachy w Londynie - Muzułmanie, zamachy w Paryżu - Muzułmanie, niedawne strzelaniny w USA - Muzułmanie, strefy no go w Szwecji - Muzułmanie... to tak na szybko.

Klik

Czy co miesiąc trzeba będzie dopisywać kolejne miasta do tej listy aby islamofile w końcu zauważyli że to Islam w dzisiejszym świecie jest największym zagrożeniem?

Uzurpator i Zaciekawiony pisali, że boimy się muzułmańskich imigrantów, mimo tego że u nas ich nie ma. I co powiecie w kontekście dzisiejszych wydarzeń? Ja już o tym pisałem parę dni temu:

Nie zauważyłeś, że tu na wschodzie Europy gdzie jest  niewielu Muzułmanów jest całkiem spokojnie. W Polsce czy Słowacji nie ma zamachów, nie ma także zorganizowanych grup molestujących kobiety w miejscach publicznych i nie ma tu patroli szariatu, które pilnowałyby zasad panujących w Islamie.

Klik

Po napisaniu tego sugerowano mi Islamofobie i nietolerancje. Żal normalnie.

Użytkownik Sebastian. edytował ten post 22.03.2016 - 11:51

• 1

wariat_prawdziwy.

deaktywowany na własne życzenie

• Tematów: 9
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Wystarczy obejrzeć lub przeczytać "Wspaniałe Stulecie". Tam wszystko ładnie namazano co w tym Islamie piszczy. Będą się mordować na amen gdy chodzi o stołek oraz męczyć żywot własny tymi śmiesznymi przepisami, prawem i całą resztą.  Problem jest w tym że prawo w tym Islamie jakie było 1000lat temu - takie jest i teraz. Zero poszanowania dla innych kultur, religii i pochodzenia.  Baaaa!  Zero poszanowania nawet do kobiet z własnego podwórka.  U nich już pies ma więcej praw jak kobieta.

W Polsce nie ma Islamistów na haju?  Buhhhaaa!

http://sq1gu.tobis.c...id=8&Itemid=108

Polecam wykonać i posłuchać radiowozów w nocy (ot by Warszawa, zobaczycie kogo się gania i za co i zrozumiecie że w TV jest jedynie ułamek % tego co powinniście wiedzieć).

W Polsce nie ma uchodźców... A to dobre!  Nie... do Rosji pojechali...

Użytkownik wariat edytował ten post 22.03.2016 - 11:56

• 0

Pinkie.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Atak samobójczy w Brukseli.

http://www.mirror.co...t-metro-7605060

• 0

Last Sicarius.

Ostrzewtłumie

• Tematów: 84
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Lepiej tak niż przez jakaś bombę w imię Boga ;)

Tak bo każdy murzyn, arab, hindus, Azjata przywozi ze sobą co najmniej po trzy bomby. A cyganie na każdym targowisku sprzedają dwie plus jedną gratis. Wybuchy w Europie są raz na godzinę. I w ogóle dziwne, że jeszcze nie kupiliście swoich bomb przecież są w każdym sklepie i podstawowa doktryna Islamu to posiadaj swoje bomby i je regularnie detonuj. Bo najlepiej chorych psychicznie ludzi tłumaczyć wiarą. Nie grajcie w strzelanki bo zaczniecie strzelać naprawdę. 

Widzisz jakie to życie jest przewrotne i jak szybko dostałeś odpowiedź na takie posty? Ale spokojnie za 2 miesiące znów będzie tylko o nietolerancyjnej Polsce. I tak do kolejnego zamachu.

W takich dniach jak dziś ciesze się, że żyję w takim kraju jak Polska :)

Użytkownik Last Sicarius edytował ten post 22.03.2016 - 13:16

• 4

#1475 Gość_.Uzurpator.

Gość_.Uzurpator..

Napisano

Widzisz jakie to życie jest przewrotne i jak szybko dostałeś odpowiedź na takie posty? Ale spokojnie za 2 miesiące znów będzie tylko o nietolerancyjnej Polsce. I tak do kolejnego zamachu.
W takich dniach jak dziś ciesze się, że żyję w takim kraju jak Polska

Nic nie stało się co jest przeciwne z moją ideologią, którą reprezentuje w temacie. Dalej trzymam się frontu, że im będą wybuchać bomby pod nosem nam nie. Czy zamach miał miejsce w Polsce? Nie. I nie będzie zamachów w Polsce. Tylko co najwyżej na terenach zachodniej Europy. Bardzo fajnie, że tak się dzieje. Bardzo fajnie, że politycy tacy co są za niekontrolowaną imigracją dostają pstryczek w nos. Żałuje całkiem poważnie, że nie ucierpiał nikt z Parlamentu Europejskiego. Bo tu chodzi o nielegalnych imigrantów bez papierów i niczego, których Merkel zaprasza tutaj jawnie. Pisałem wiele postów cześniej w tym temacie, że dla mnie jedynymi sprawcami zamachów są Merkel, Obama i paru wyrostów z PE co otwierają obozy dla uchodźców w środku zachodniej Europy przy stolicach jak Londyn, Paryż, Bruksela, Amsterdam. Mam nadzieje, że jeszcze kilka takich zamachów będzie. Aż lud się zorientuje, że jeżeli nie wojsko i policja to my wyrzucimy tych gnoi bez papierów i udokumentowanej przeszłości. To politycy detonują te bomby nie zwykli ludzie.

• -2

wariat_prawdziwy.

Reputacja

Napisano

Politycy dostają w nos?  A niby kiedy, gdzie i od kogo?

Nie rozumiem powyższego albowiem wiem że córa Tuska który niby to Polskę zdeptał ile się dało wyjechała do Kanady posłać tacie wyro więc którzy to politycy obrywają?  Polityk pakuje paszport z wizą i już go nie ma a o śmierci niewinnych ludzi którzy zginęli w zamachach będzie się jeszcze długo mówić i co najgorsze, ich najbliżsi także długo - będą po nich płakać.

Polityk? Polityk ma gdzieś ulice bo ma śmigłowiec. Ma gdzieś zamachy w centrach bo mają swoje posiadłości hen za miastami. Ich nie interesuje Wasze dobro.

Dopóki ludzie tego nie zrozumieją i nie wyjdą na ulice w liczbie setek milionów, każdy z siekierą lub pałą - Europa nie ma szans się obronić. Mamy wiosnę. W ok. Grecji, Włoch itp. jest już w granicach 18-20 stopni czyli lato. Myślicie że fala emigrantów to koniec???

Europa sypie się w chwili w której przyjechało ich kilka "baniek". Poczekajcie jeszcze rok niech się z tych kilku baniek zrobi kilkanaście to dopiero się zacznie cyrk.

Ci wszyscy emigranci wiedzą że można Euroland bardzo łatwo zdobyć!! Wystarczy tylko przyjść!!

Przyjść!!!  Rozumiecie?

Zobaczcie jakie to proste, prawda?  I to bez wojny, można sobie wybrać Szwecję, Niemcy, Austrię i odpalić trampki!  3-miechy później jesteś Niemcem, he,he a nam Europejczykom Europa jeszcze 20lat temu wizy wyrabiała i miśki w paszporty stawiała!  Sam miałem misia i zakaz wjazdu do rajchu na rok za nielegalną pracę a ja chciałem pracować, nie żebrać, gwałcić, wysadzać i kraść!

Coraz częściej mam wrażenie że najmądrzejszym krajem to są chyba Ruskie...

• 2

#1477 Gość_.Uzurpator.

Gość_.Uzurpator..

Napisano

Wytłumacz się za terrorystę. 5 przykładów, jak przeciętny muzułmanin reaguje na zamachy islamistów.

"I co, taki twój islam dobry? Tłumacz się ze swoich braci w wierze" – takie słowa może usłyszeć każdy muzułmanin, który zacznie rozmawiać z "niewiernym" o atakach islamskich ekstremistów. Odpowiedzieć musi, bo zaraz sam dostanie łatkę terrorysty. Jak to zrobić? Po zamach z Tunezji, Francji i Kuwejtu muzułmanie ruszyli do sieci, by udowodnić, że się da. Oto, co piszą i mówią.

1. "NIE JA TO ZROBIŁEM"

Muzułmanie od zawsze narzekają, że występki terrorystów, ostatnio tych z Państwa Islamskiego, automatycznie przenoszone są na ponad miliardową muzułmańską społeczność na świecie. Jak pisze jeden z wyznawców islamu, użytkownik portalu "Reddit", dyskusję, z kimś, kto automatycznie obarcza rozmówcę odpowiedzialnością za terroryzm, trzeba zacząć od prostego stwierdzenia: "nie ja i nie my popełniliśmy te zbrodnie, a jedyne, co czujemy, to odraza".

Może to banał, ale przecież w umysłach wielu islamofobów rodzi się wniosek, że skoro "islam nakazuje zabijać niewiernych", to przeciętny wyznawca tej religii w duchu cieszy się z każdej egzekucji, każdego zamachu. Muzułmanin z Reddit.com narzeka, że w takich sytuacjach, jak ta z ostatnimi atakami w trzech państwach, musi udowadniać, że... jest człowiekiem i "po ludzku" reaguje.

"Nienawidzimy tych bezsensownych aktów przemocy popełnionych w imię naszej wiary tak samo, a pewnie nawet bardziej, niż wy. Nie tylko dzielimy z wami to bolesne przeżycie, ale także nienawidzimy piętna, jakie takie ataki zostawiają na naszej wierze" – przekonuje.

Myśląc o "przeciętnym muzułmaninie" zawsze można też spojrzeć na to, jak zachowali się obecni przy zamachu z Tunezji wyznawcy islamu. Oni własnymi ciałami bronili zagranicznych turystów, tworząc żywą barykadę.

2. "NIE PRZEPROSZĘ"

To nastawienie cytowanego przeze mnie muzułmanina i wielu innych. "Po zamachach 9/11 wielu muzułmanów wyrobiło w sobie nawyk wychodzenia za każdym razem, gdy coś się dzieje, i przepraszania, potępiania. Organizowaliśmy konferencje, rozsyłaliśmy informacje dla prasy, chodziliśmy do telewizji, robiliśmy nawet zgromadzenia imamów nauczających przeciwko terroryzmowi" – pisze autor wspomnianego wpisu.

Co dała taka aktywność? Praktycznie nic. Po kilkunastu latach od zamachu na World Trade Center i tak pozostaje wrażenie, że społeczność muzułmańska nie dość intensywnie przeprasza, nie dość mocno potępia zamachy terrorystyczne. "To nas nauczyło, że ludzie, którzy mają uprzedzenia wobec muzułmanów, nigdy nie pomyślą, że zrobiliśmy wystarczająco dużo i że terrorystów nie obchodzi, co myśli większość wyznawców islamu" – komentuje muzułmanin.

Cytat
Uwierzcie mi. Nienawidzimy tych ataków i tych, którzy ich dokonują. Byłbym wdzięczny, gdybyście, tak jak w przypadku każdej innej osoby, z góry założyli, że naszą reakcją jest odraza.

Można dyskutować, czy świat muzułmański rzeczywiście zrobił wystarczająco dużo, by zapobiegać i zwalczać terroryzm w imię islamu. Nie ulega jednak wątpliwości, że nawet najmocniejsze antyterrorystyczne stanowiska płynące z wewnątrz tego świata pozostają przemilczane. Media chętnie cytują duchownych, którzy prezentują uzasadnienie dla radykalnej wersji islamu, także dla zamachów. O tym, jak "argumenty" ISIS obala np. egipska instytucja edukacyjna Dar al-Ifta, jak udowadnia, że Państwo Islamskie nie ma nic wspólnego z islamem, niestety nie słychać.

3. "NIE ZAPROPONUJĘ WYJAŚNIENIA"

Od muzułmanów oczekuje się, że lepiej niż inni ludzie będą potrafili wytłumaczyć motywy zamachowców, odkryć intencje bojowników ISIS. To oni najczęściej słyszą pytania, skąd się bierze okrucieństwo, skąd obcinanie głów, palenie żywcem itp.. I tak jak islamscy uczeni mogą rozprawiać się (i robią to) z rzekomo islamskimi źródłami, które inspirują ISIS, tak przeciętni wyznawcy raczej nie mają na to ochoty.

"Nie mamy wyjaśnienia dla tych haniebnych działań, które by was satysfakcjonowało. Prawda jest taka, że pomimo tego, że dzielę z tymi ludźmi wiarę, mój i ich styl życia totalnie się różni. Tak bardzo, że nawet nie mogę zmusić się do myślenia na ten temat, by próbować ich zrozumieć. Zostawiam kwestię wyjaśnień dla psychologów i psychiatrów na całym świecie" – stwierdza muzułmański komentator.

4. "JESTEŚMY PO TEJ SAMEJ STRONIE"

To z kolei dobra odpowiedź dla komentatorów pokroju Tomasza Terlikowskiego, który wezwał do krucjaty przeciwko islamowi. Muzułmanie usilnie (i raczej bezskutecznie) przekonują, że w kontekście walki z ISIS i islamskim terroryzmem są tylko dwie strony barykady. Po jednej stronie stoją oni, po drugiej MY, czyli Zachód pod rękę ze światem islamu.

"Nasza strona to człowieczeństwo. Mamy tyle wspólnego – żyjemy razem, pracujemy razem, chodzimy do tych samych warzywniaków, jemy podobne jedzenie i cieszymy się próbując innego. Mamy też zestaw uczuć i przekonań, generalnie chcemy od życia tego samego (bezpiecznego miejsca dla naszych dzieci, stabilności finansowej, być kochanym). Każdego dnia milcząco pokazujemy, że pomimo różnic możemy żyć i koegzystować razem" – pisze internauta z Reddit.com.

Według niego ta druga strona, czyli zło reprezentowane przez ISIS, chce nas podzielić: "Ich poglądy na świat nie tylko są wąskie. Wykluczają tych, którzy mają inne poglądy. Widzą ludzi, którzy nie podzielają ich wizji, jako takich, którzy muszą być zmienieni bądź zniszczeni".

Z tego i innych wpisów płynie ten sam wniosek. MY jesteśmy ICH wrogami. "My", czyli także cała masa muzułmanów, którzy chcą i potrafią żyć obok ludzi innych kultur i wyznań. 'My stajemy na drodze ich pragnieniu, by 'oczyścić świat' – z wiarą, racjonalną argumentacją i wspólnymi wartościami" – kwituje internauta.

5. "PRZEDE WSZYSTKIM NAS ZABIJAJĄ"

Argument rzadko podnoszony, być może dlatego, że niewielu w świecie islamu ma ochotę licytować się na ofiary. Paradoksem jest to, że odpowiedzialność za działania islamistów przypisuje się często tym, którzy najbardziej z ich powodu cierpią.

Statystyki są w tym względzie jednoznaczne. Raport amerykańskiego Centrum Zwalczania Terroryzmu z 2011 roku mówi, że w przypadkach terroryzmu zanotowanych w poprzednich pięciu latach, które miały religijne podłoże, muzułmanie stanowili od 82 do 97 proc. ofiar śmiertelnych.

Słusznie wzburzenie na całym świecie wywołują przypadki egzekucji zagranicznych zakładników, prześladowania mniejszości etnicznych i religijnych, które są na porządku dziennym pod rządami ISIS. Gdzieś z boku są jednak muzułmanie, którym w Państwie Islamskim przychodzi żyć. Jak wskazał raport Organizacji Narodów Zjednoczonych, np. w pierwszych ośmiu miesiącach 2014 roku co najmniej 9,3 tys. cywilów zostało zabitych, a ponad 17 tys. rannych.

Czy więc islamscy terroryści zabijają "niewiernych"? Owszem, ale przytłaczająca większość ofiar to jak najbardziej "wierni". Mit o religijnej wojnie powinien więc upaść. Nie dzieje się tak m.in. dlatego, że świat tak rzadko słucha tego, co do powiedzenia mają "zwykli" muzułmanie.

źródło

• -6

wariat_prawdziwy.

Reputacja

Napisano

Chcesz mi wmówić że ta miliardowa społeczność nie jest w stanie wybić tych terrorystów mając ich u siebie na miejscu by... później nie zbierać batów od Świata, czy jak??  Ich jest miliard i mają problem z ... rozszyfrowaniem który jest dobry a który nie?

Przecież gdyby ta miliardowa społeczność chciała wytępić terroryzm w Islamie to by im szybciej to poszło jak Putinowi z Ukrainą.

Idę siusiu bo dosłownie popuszczę zaraz...

• 0

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Wydaje mi się, że .Uzurpator. nie widziałby problemu, nawet jakby zamachy w Europie były co dwa dni. No bo przecież to nie problem, bo mogłoby być dwa razy dziennie, albo 5 razy dziennie, więc na razie jest spoko. Natomiast Zaciekawiony nie widziałby zagrożenia, nawet jakby mu islamista wysadził sąsiada, bo powiedziałby, że przecież to u sąsiada, ulice obok, a nie u niego, więc zagrożenia nie ma.

Aidil z kolei z chęcią pozbyłaby się wszystkich księży i w ogóle "zacofania katolicznego" + odebrała prawa wszystkim polskim mężczyznom, którzy ją całodobowo poniżają, jednocześnie przyjmując całe stada gwałcicieli, morderców i pedofilii o ciemniejszej karnacji skóry, którzy zatrzymali się w rozwoju na średniowieczu.

Dziś już nie zadaje się pytania czy będą kolejne zamachy, tylko gdzie będą. Ja stawiam, że już niedługo ręka Mahometa sięgnie i Niemców.

Swoją drogą, czytałem dziś ciekawą informację o niepisanym pakcie Brukseli z terrorystami. Tzn, władza pozwala im robić te swoje getta i planować zamachy, w zamian za to, że nie będzie ich w Belgii. Dziwnym trafem wszystkie zamachy Belgów omijały aż do momentu, gdy wzięli się za rozbijanie islamskich gangów. Przypadek? Nie sądzę. A to pokazuje tylko, że władzy na zachodzie raczej średnio zależy na tym co się stanie w Europie.

A ten taki zwolennik islamistów, bankier, ekonomista co to wypisywał jacy to imigranci fajni to gdzie zniknął?

• 9

#1480 Gość_critter☆

Gość_critter☆.

Napisano

No i muzułmanie znów uderzyli. Oczywiście teraz to są tzw. "dwaj bracia", tak mówili w telewizji. Media zachodnie powinny przemyśleć sprawę bo w Polsce ktoś może dostać zawału myśląc, że może bracia Golcowie przeprowadzili gdzieś zamach.

Dwaj muzułmanie uderzyli znów, zapewne już kiedyś żyli w Europie, potem wyjechali się wyszkolić i wrócili "na stare śmieci" zrobić zamach. Wpuściliśmy już kilkaset tysięcy podobnych "braci",  w 2016 przyjdzie ich ok. 10 milionów.

Multi-Kulti działa pełną parą. Niech zachód ich przyjmuje dalej i nie narzeka. Sam na siebie to ściągnął.

• 1

#1481 Gość_.Uzurpator.

Gość_.Uzurpator..

Napisano

Wydaje mi się, że .Uzurpator. nie widziałby problemu, nawet jakby zamachy w Europie były co dwa dni. No bo przecież to nie problem, bo mogłoby być dwa razy dziennie, albo 5 razy dziennie, więc na razie jest spoko.

A mi się za to wydaje, że terrorysta nijak ma się do tego, że jest psycholem z sekty islamskiej. Ja swoje teorię buduję na tym, że muzułmanie niejednokrotnie pomogli mi w potrzebnie podczas gdy Polacy oraz inne białe nacje omijały szerokim łukiem. Tak się składa, że trzy miesiące byłem bezdomny zagranicą, okradziono mnie ze wszystkiego, były problemy z Ambasadą, do czasu aż pewna fundacja mi pomogła i sprowadziła za darmo do Polski. Przez ten czas jedyną pomoc i jedzenie jakie otrzymywałem to muzułmanie. Nikt z nich nigdy mi nie wspomniał o swojej religii jak mówiłem o tym, że nie interesuje mnie islam. Sorry, ale ja doświadczeń z gazet nie mam.

Dajcie mi jeszcze 150 minusów za to, że nie mam klapek na oczach.

• -2

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nikt nie mówi, że każdy Muzułmanin to od razu potwór, ale nie zmienisz rzeczywistości, a ta jest taka, że na ostatnie 100 prób zamachów/zamachów, 99 wykonali Muzułmanie, więc trudno, żebyśmy pisali o terrorystach buddystach, prawosławnych czy katolikach.

• 4

#1483 Gość_.Uzurpator.

Gość_.Uzurpator..

Napisano

Oczywiście, że za to wszystko odpowiada może 0,5% muzułmanów. A ludzie chcą ściąć wszystkich. Bardzo wiele dobrych ludzi na tym traci i nie są szczęśliwi co robią terroryści pochowani po jakichś dziurach z Syrii. 

• 0

Last Sicarius.

Ostrzewtłumie

• Tematów: 84
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Rozwiązanie jest proste ale na nie jest za późno. Europa źle podeszła do tematu multi-kulti i zbyt słabo pokazywała swoje racje. Po pierwsze imigranci nie powinni mieć możliwości tworzyć własnych gett czy osiedli. Europejczycy powinni też pokazać, że to ich kultura tu panuje i należy się podporządkować. Żadnych burek, żadnych szariatów, żadnych meczetów. Islam? Spoko ale rób to u siebie w domu albo wracaj do Syrii czy innego Iraku.  Poza tym jaki geniusz wpadł na to aby nie spisywać wpuszczanych imigrantów?  Albo ma on paszport i można potwierdzić jego dane albo w tył zwrot i do domu. Nie można pozwolić aby ktoś ci wszedł na głowę w domu. No ale cóz teraz to już za późno. Na zachodzie w każdym mieście mamy meczety, getta więc nie problem o organizacje zamachów w imię Allaha. Smutne jest też to, że 3/4 miesiące po Paryżu, nikt już o tym nie pamiętał i ważniejsze było, że Polska jest nie tolerancyjna i zacofana czy Węgry zbyt brutalne wobec imigrantów.   Pewnie po miesiącu znów wszystko wróci do normy i znów zacznie się nagonka na te państwa które nie chcą nikogo przyjmować. I tak od zamachu do zamachu póki nie przeleje sie wystarczająca ilośc krwi aby sami ludzie chcieli wywrzeć presje na władzy.

• 0

Dirty Frank.

If you dont know my name, you can call me Dirty

• Tematów: 12
  • Artykułów: 1
Reputacja

Napisano

Dziś już nie zadaje się pytania czy będą kolejne zamachy, tylko gdzie będą. Ja stawiam, że już niedługo ręka Mahometa sięgnie i Niemców.

Dokładnie tak. Stawiam na Berlin i to bardzo niedługo. 

• 2

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości oraz 0 użytkowników anonimowych