Po pierwsze chciałbym wszystkich powitać to mój pierwszy post na forum
A teraz już do tematu i odrazu wam podpadne bo nie mogłem się zdecydować gdzie zamieścić tego posta czy w tym temacie czy w temacie o kręgach w polsce
A więc tak mimo iż uważam kręgi w zbożu za szalenie interesujące, to niestety "nasze" piktogramy śmierdzą mi przekrętem na kilometr.
Po pierwsze chyba każdy widzi różnicę w złożoności i dokładności naszych kręgów i ich odpowiedników z za miedzy
Po drugie strasznie nie podoba mi się ta cała akcja z monitoringiem i z awaria kamer itd. Ja rozumiem że jeżeli faktycznie mielibyśmy do czynnienia z działaniami "nie ludzkimi" czyli np obcą formą życia bądz też jakimiś wyjątkowymi zjawiskami atmosferycznymi to nie wykluczone jest uszkodzenie (nawet chwilowe co w sumie jeszcze bardziej mnie dziwi) sprzętu video ale dlaczego nigdzie nie mogę znaleść materiału z chwili przed i chwili po domniemane ingerencji tych niewyjaśnionych sił ??? myśle że byłby to naprawde ciekawy materiał.
Właściwie to zawsze zastanawiałem się do czego tak naprawde mogą służyć piktogramy i myślę że to właśnie powinien być główny temat do dyskusji bo jeśli dowiemy się po co te piktogramy są tworzone będziemy mieli jakiś punkt wyjścia
Oczywiście wszystko co tu napisze to tylko i wyłącznie moje przypuszczenia ;D
Załóżmy że piktogramy są tworzone tylko przez ludzi nasuwa się pytanie poco
no to po kolei
Ludzie to takie sprytne stworzenia że zawsze kombinują jak tu zarobić i na przykładzie np Stonehenge wiemy że różne dziwne zjawiska potrafią w stosunkowo nieatrakcyjny teren ściągnąć rzesze turystów. Więc możemy założyć że grupy rolników zamieszkujących dany teren dokonuje mistyfikacji w celu uatrakcyjnienia swojego regionu./ A jeśli tak założymy to możemy odrzucić bajki o tworzeniu tych znaków w 15 minut bo skoro właściciel o wszystkim wie to ludzie mogą pracować przy tworzeniu piktogramu nawet i 2 dni
Kolejnym powodem może być chęć udowodnienia sobie że potrafimy oszukać miliony. Pomyślcie sobie jeśli te znaki to tylko czyjś żart to jak wielką satysfakcje mają "żartownisie" których dzieło obiegło w dłuż i wszerz całą planetę
Dobrze napewno tych powodów może być znacznie wiecej ale pisze z pracy więc muszę się spieszyć przejdzmy teraz to teori o obcej cywilizacji
Pierwszym powodem który przychodzi mi do głowy jest chęć przekazania nam ziemianom jakiejś informacji
Tylko w takim razie co to za informacje? I dlaczego przekazują je w sposób dla nas niezrozumiany ? Możliwe że jesteśmy poprostu i zwyczajnie za "tępi" żeby odczytać ukryty przekaz ale skoro "oni" są tak zdeterminowani że kontynuują stawianie znaków na ziemi to wychodzi na to że jednak zależy im na tym żebyśmy zrozumieli ich przekaz wiec dlaczego nie użyją prostszych form ?? Wrońcu skoro tak często wykonują piktogramy musiało by to oznaczać że stale nas obserwują i na pewno byli by w stanie uprościć przekaz używając chociażby matematyki
A może te znaki wcale nie są przeznaczone do naszej wiadomości ?? może są to jakieś znaki przeznaczone dla ich pobratymców ?
Jednak po przeczytaniu tematu o polskich piktogramach zaciekawiła mnie wypowiedź kEhYo który mówi o naukowcach badających zależność występowania kręgów od podłoża na których są one "rysowane" co prawda nie podał zadnego źrudła tej informacji ale dzisiaj postaram się czegoś o tym poszukać. Bo po obejrzeniu filmu "water the great mystery" (paranaukowy film o zadziwiających właściwościach wody) jestem skłonny zainteresowac się podobnymi teoriami
Dobra starczy tego jak na pierwszy post zapraszam do oceny moich przemyśleń