Witam wszystkich "paranormalnowiczów" . Nie spodziewałem się, że napiszę kiedykolwiek jakiś temat na tym forum oprócz przywitania
Chciałbym się was zapytać, czy słyszeliście kiedykolwiek w swoim mieszkaniu w lub gdziekolwiek indziej odgłosy spadającej i turlającej się kulki? Sam słyszę ten odgłos stosunkowo często - wystarczająco by zapadł mi w pamięć.
Będąc wczoraj u swojej dziewczyny, powymienialiśmy się trochę różnymi historyjkami (również zahaczającymi o tematy paranormalne, ale jako sceptyk nie chce mi się ich podejmować) i doszliśmy do tematu właśnie tej kulki. Ja słyszę ten odgłos w nocy, zazwyczaj gdy większość lub wszyscy domownicy już śpią. Dźwięk ten pochodzi tak jakby z mieszkania nade mną, tak jakby mojej sąsiadce upadała jakaś stalowa bądź szklana kulka i turlała się chwile po podłodze. Z kolei moja dziewczyna miała kiedyś wrażenie że czasami po jej pokoju turla się taka piłeczka, tyle że kauczukowa. Zrobiłem mały research po necie i natrafiłem na to http://wizaz.pl/foru...=497455&page=1. Wniosek wysunąłem z tego taki, że zjawisko to jest dosyć powszechne i raczej odpada teoria że ciągle czyjemuś sąsiadowi coś upada i się turla.
Ciekawi mnie geneza tego zjawiska, macie forumowicze jakieś pomysły?