Widzę, że sponsorem dzisiejszego odcinka jest słówko - manipulacja. Musisz być okrutnie niedowartościowanym człowiekiem, skoro w co drugim zdaniu oskarżasz mnie o zmanipulowanie Twojej wypowiedzi. Problem w tym, że ja, nawet jakbym chciał, a nie chcę, nie mogę zmanipulować lania wody i pitolenia bez sensu, a to głównie uprawiasz. Świadomość w przeszczepianych kończynach?
Energia, której nie potrafimy nazwać, opisać, znaleźć, zinterpretować ale jest? To nie powietrze, tego nie udowodnisz - bo czegoś takiego nie ma.
Ja w swoich postach sarkazmu nie widzę, zadaję proste pytania, na które Ty nie potrafisz udzielić odpowiedzi.
I nie wiem za bardzo co ma do rzeczy ile mam lat i gdzie mieszkam, ale "tonący brzytwy się chwyta"
Jestem Moderatorem i wedle Regulaminu forum na którym piszemy, a który Ty zaakceptowałeś rejestrując się wczoraj o 20:23, upominam Cię grzecznie, że nie stawia się przecinków przed znakami interpunkcyjnymi i nie wynika to z szybkości pisania (tak głupiego argumentu dawno nie słyszałem), bo można zrobić to raz czy dwa. Ty natomiast nie znasz zasad pisowni swojego własnego języka.
Jakbyś nie poświęcał tyle swojego cennego czasu na pyskówki, a w zamian za to przeczytał Regulamin, np.
3.13 Stosuj się do reguł ortografii i interpunkcji oraz innych zasad poprawności języka polskiego (na Forum nie ma obowiązku stosowania polskich znaków). Jeśli masz problemy z ortografią korzystaj ze słownika lub przeglądarki, która podkreśla błędnie napisane wyrazy.
to nie byłoby problemu. Ja wiem, że prawda w oczy kole i facetowi głupio jak mu drugi uwagę zwraca na spację, ale trzeba to wziąć na klatę i przyznać, że popełniło się błąd. Nie ma co się pienić. A uwagę zwracam każdemu, młodemu, starszemu, dziewczynom i chłopakom - bo to wynika między innymi z funkcji jaką tu pełnię. Temat dla mnie zakończony.
Ad. 1
I co w związku z tym, że wierzysz w reinkarnację? Zamiast napisać konkretnie, na swoim przykładzie, wolisz lać wodę.
Ad. 2
Co do aktów zgonu, oczywiście, że nie możesz mi ich przedstawić, bo żyjesz. A z tego co mi wiadomo, ale mogę się mylić, takowego papierka żywy człowiek nie widzi i przekazać go dalej nie może. Oczywiście nie licząc załatwienia go na lewo przez FBI dla "programu ochrony świadków" czy wykupieniu sobie takowego w szemranej dzielnicy Buenos Aires
Ad. 3
Miło mi, że tak słodko się do mnie zwracasz, ale mam już Żonę i jestem zorientowany hetero seksualnie - musisz gdzie indziej poszukać.
Co do nie pamiętania swoich narodzin, to nie wiem czy słyszałeś o czymś takim jak neurogeneza?
Neurogeneza, czyli powstawanie nowych neuronów w ważnej dla uczenia się i zapamiętywania części mózgu zwanej hipokampem najintensywniej zachodzi tuż przed narodzinami i tuż po nich. Z wiekiem neurogeneza jest coraz słabsza.
Przed czwartym-piątym rokiem życia nasz hipokamp ulega dynamicznym przekształceniom i nie może trwale przechowywać informacji. Badania wykazały, że choć małe dzieci potrafią zapamiętywać wydarzenia na krótką metę, ich wspomnienia nie są trwałe. Tworzenie się nowych komórek mózgowych poprawia zdolność uczenia się, ale też pozbawia mózg starych wspomnień.
Ja wiem, że to takie naukowe i nudne, (fajniej byłoby być robotem łiii) - ale warto się zagłębić ale to już po tym, jak przeczytasz Regulamin.
Ad. 5
Ja Ci padać na pysk nie każę, bo i po co? Ale skoro masz takie skłonności, trudno, mnie tam nic do tego.
Nie mogę merytorycznie rozmawiać z kimś, kto nic merytorycznego nie napisał, nie podał przykładów etc etc - kiepski argument.
Kończymy na tym offtop, piszemy od teraz na temat, jak masz coś do dodania, zapraszam na PW.