Napisano 07.11.2007 - 20:17
Napisano 07.11.2007 - 21:55
Napisano 07.11.2007 - 23:26
Cały mój post dotyczył kwestii Kasjopean. Po prostu w końcowym stwierdzeniu napisało mi sie z rozpędu "RA" zamiast "Kasjopeanie". Być może dlatego, że w gruncie rzeczy zasadniczych różnic w "przekazach" obu stron nie ma - rdzeń całości jest identyczny. A różnice oczywiście też są. To, co zauważyłem od razu to fakt, że "przekazy" Kasjopean mają bardziej techniczny charakter.Rozumiem jednak, że dla Ciebie nie ma to większego znaczenia.
I nie wierzę.Nikt nie każe Ci w to wierzyć.
Napisano 08.11.2007 - 00:04
Najogólniej ujmując, jakieś nieznane ludzkości fakty, których prawdziwość można byłoby bez większego problemu zweryfikować. Tego brak tym wszystkim przekazom - weryfikowalności.Tak z czystej ciekawości zapytam, co takiego mogło by wskazywać na ich pozaludzkie pochodzenie?
Napisano 08.11.2007 - 01:26
Taka już jest wada wszelakiej maści przepowiedni - każą na siebie czekać. Oczywiście, dla twórców tychże wizji jest to jak najbardziej korzystny aspekt.No cóż, bardzo trudno zweryfikować przed czasem, wydarzenia o których jest w przekazach RA i Kasjopejańskich. To będziemy mogli zweryfikować za kilka lat.
Słyszałem. Swego czasu nawet ściągnąłem sobie ową księgę na dysk i względnie dokładnie się z nią zapoznałem.Ale pewnie słyszałeś o Księdze Urantii? Ma już trochę lat.
A TUTAJ znajdziesz zweryfikowane fakty naukowe.
Napisano 08.11.2007 - 20:36
Jeśli tylko czas mi na to pozwoli, z przyjemnością się do tego odniosę.Jeśli chodzi o Księgę Urantii, to był gdzieś o tym temat, tylko jakoś się nie mogę przyzwyczaić do wyszukiwania w nowym skrypcie. Jeśli znajdziesz temat, napisz w nim, z przyjemnością przeczytam.
Niczego nie oczekuję. Nie o to mi chodzi.Doktor Don Elkins był wszechstronnie wykształconym człowiekiem. Moim zdaniem to tylko uwiarygadnia eksperyment. Ale ty pewnie oczekujesz, żeby tego typu eksperymenty prowadził.... bo ja wiem, chop małorolny w długie zimowe wieczory?
To nie tak. Jest wręcz przeciwnie. Ja staram się doszukać w tym wszystkim czegoś, co świadczyłoby, że mam do czynienia z PRAWDĄ. A z racji tego, że do tej pory takiego dowodu nie znalazłem, mam prawo podejrzewać, że wszystkie te chanellingi są po prostu wytworem ludzkiej wyobraźni.Mariusz, zawsze będziesz doszukiwał się oszustwa. Taką masz naturę.
Być może. W końcu jeśli założymy, że zostały one stworzone przez osoby mające spora wiedzę naukową, możemy mieć trudności w znalezieniu informacji niezgodnych z aktualnym stanem wiedzy. Choć, kto wie...? Dziś mamy rok 2007. 20 lat to sporo czasu - pewne rzeczy mogły się zdezaktualizować.Jeśli chcesz wykazywać niespójności w przekazach RA, bo sprzeczności raczej nie znajdziesz, to zapraszam do tematu
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych