Na wstępie chciałbym powiedzieć, że zabezpieczenia przy rejestracji sa powalające, spodziewacie sie jakiegoś ataku hakerów?
Do poruszenia tematu zainspirował mnie artykuł, w którym Mark ujawnił, że przyszłość facebooka to telepatia. Jakkolwiek absurdalnie to nie brzmi, facebook już wie o ludziach praktycznie wszystko, począwszy od zainteresowań, książek, miejsc pracy, znajomych do plotek o tym, że rozrysowują mapy naszych twarzy i śledzą strony internetowe na jakie wchodzimy mając otwarte okienko FB.
Gdyby telepatia była możliwa, portal mógłby wchodzić nam do głów dosłownie.
Teraz mały cytat:
Niespodziewanie wszyscy zostaną poproszeni o zaakceptowanie jednego światowego Znaku Wierności. Zjednoczonego świata, w którym wszyscy ludzie będą musieli uczestniczyć.
Kontrolować on będzie wasze pieniądze, wasz dostęp do żywności i to, jak żyjecie.
Przepisy, wiele z nich, będą oznaczać, że staniecie się więźniami. Kluczem do waszej celi, który utrzyma was pod ich kontrolą, będzie Znak Bestii.
Pamiętam też, że był w biblii cytat o tym, że każdy ten "znak" będzie chciał przyjąć a społeczeństwo same będzie o niego prosić i nieświadomie klękać przed antychrystem. Dużo interpretacji mówi o jakimś czipie, który będzie w przyszłości zakładany ludziom, a ja pójde inaczej, co jeśli znakiem bestii jest konto na facebooku?
Wiem, brzmi absurdalnie, w końcu dla większości to tylko konto społecznościowe, jednak spełnia podstawowe kryteria. Co o tym myślicie?
EDIT: natknąłem sie też...
Ło matko, marna i to na prawdę marna akcja reklamowa! Zapraszam do prawdziwej dyskusji! aaa sorrki - Ty już nie możesz!
edycja:
ultimate