Skocz do zawartości

Zdjęcie

Tolerancja, ksenofobia itp. - temat ogólny

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
117 odpowiedzi w tym temacie

NTM.

Nie dotykaj mnie...

• Tematów: 6
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Czy KAŻDE przestępstwo popełniane przez muzułmanina jest waszym zdaniem powodowane jego religią?

Czy gdy NTM przełaził na czerwonym przez ulicę to było to spowodowane jego katolickim chrztem czy po prostu przelazł na czerwonym?

=====

przegląd przestępstw (głownie brutalnych :morderstw, zgwałceń) dokonanych przez przedstawicieli pewnej mniejszości w Wielkiej Brytanii:

http://wyborcza.pl/1...y_z_Jersey.html

http://www.mojawyspa...K-zabil-9-latke (co prawda nie w UK, ale w drodz edo niej),

http://www.mojawyspa...etniego-Daniela

http://www.mojawyspa...wal-Brytyjczyka

http://www.se.pl/wia...two_156503.html

http://wiadomosci.dz...ego-polaka.html

http://bham.pl/wiado...zanych-za-gwalt

i tak można setki.

I teraz pytanie do Trzynastki, Daniela etc.: czy powodami tych morderstw była polskość lub katolicyzm sprawców i dla dobra Brytyjczyków

należałoby natychmiast wygnać wszystkich Polaków lub katolików? Czy może powodem było to, ze byli degeneratami z marginesu społecznego?

Prościej wyjaśnić się tego nie da, jak nie rozumiecie i dalej jesteście przeciw "islamizacji Europy" bo "muzułmanie dokonują przestępstw" to jesteście wybitnie niekapujący. Podpowiem wam, że gdyby w ramach "rozwiązywania problemu islamskiego" w Brytanii i Francji deportowano muzułmanów, to następni w koleje by byli właśnie Polacy i inni przybysze z Europy Środkowo-Wschodniej. Bo problem "islamizacji" jest typowym tematem zastępczym, którego taki czy inne rozwiązanie nie rozwiązae prawdziwych problemów tych państw (np. stagnacji gospodarczej i rozpadu społeczeństwa).

Użytkownik Kronikarz Przedwiecznych edytował ten post 30.07.2015 - 15:46

• -1

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Czy gdy NTM przełaził na czerwonym przez ulicę to było to spowodowane jego katolickim chrztem czy po prostu przelazł na czerwonym?

Co to ma do rzeczy? Porównujesz przejście na czerwonym świetle do zakazania się komuś opalać? Powinieneś dać przykład:

"Czy gdyby NTM powiedział pani na ulicy, żeby w piątek nie jadła mięsa to byłoby to spowodowane jego katolickim chrztem?"

Odpowiedź brzmi: TAK. Gdybyś zakazał babce na ulicy jeść w piątek mięsa, a potem ją pobił to byłoby to na 99% z powodów religijnych. Teraz przykład jest idealny.

I teraz pytanie do Trzynastki, Daniela etc.: czy powodami tych morderstw była polskość lub katolicyzm sprawców i dla dobra Brytyjczyków

należałoby natychmiast wygnać wszystkich Polaków lub katolików? Czy może powodem było to, ze byli degeneratami z marginesu społecznego?

Kolejny bzdurny przykład. Porównujesz typowych zwyrodnialców, morderców czy gwałcicieli, którzy mogą być skądkolwiek i kimkolwiek, gdzie religia, wyznanie, pochodzenie, etc nie ma kompletnie znaczenia.

Prościej wyjaśnić się tego nie da, jak nie rozumiecie i dalej jesteście przeciw "islamizacji Europy"

Raczej żaden zdrowo myślący człowiek nie jest za islamizacją Europy.

to jesteście wybitnie niekapujący

Wybitnie niekapujący to jest człowiek, który porównuje przejście na czerwonym świetle do pobicia osoby za opalanie się w środku lata.

• 4

NTM.

Nie dotykaj mnie...

Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Przeczytaj mój post jeszcze raz, i podkreśl gdzie porównałem pobicie tamtej kobiety (o ile to było pobicie, bo sam znam przypadek jak "pobiciem" media określiły... spoliczkowanie) do mordów i gwałtów lub do przejścia na czerwonym świetle. Albo skąd masz pewność, ze tamto pobicie miało przyczyny religijne, bo wszyscy uczestnicy i służby temu zaprzeczają, tylko w polskim internecie parę osób jest pewnych, że było inaczej.

Wydaje mi się także, że morderstwo lub zgwałcenie jest większym zagrożeniem od kłótni/bójki dwóch kobiet w parku.

Użytkownik NTM edytował ten post 30.07.2015 - 13:29

• -1

Last Sicarius.

Ostrzewtłumie

• Tematów: 84
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Cóż jak dla mnie ta sytuacja uwydatnia kolejny problem ludzi, czyli znieczulice. W tym parku nikogo nie było aby zainterweniował?

Ostatni "hit internetu" też  pokazuje, że ludzie poza własnym nosem nic nie widzą:

No i kolejny problem czyli młodzież, bo cóż taka przyszłość narodu to nie za dobrze wróży....

• 6

Yaw.
  • Tematów: 61
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@pishor

Otóż jest istotne, bo w zależności od tego kim (np dla napastniczek) była ofiara, może ustawić sprawę zupełnie inaczej.

Nie. Zdecydowanie nie. To nie ofiara zmienia tutaj postać rzeczy, a przyczyna.

Ofiarą była biała kobieta - jest problem z asymilacją imigrantów, którzy alergicznie reagują na goliznę u kobiet.

Ofiarą była inna imigrantka - jest ten sam problem.

Dopiero jeśli przyczyna była inna, to zmienia to postać rzeczy.

A na razie, jedyne co wiadomo o przyczynie, to totalnie pozbawione sensu "to nie czas na opalanie i zakładanie kostiumu".

Pozbawione sensu, ale przy założeniu, że nie było tła kulturowego/religijnego, jak to oficjalnie oznajmiono.

Ja, na dzień dzisiejszy nie potrafię na to pytanie odpowiedzieć. I nie sądzę, żeby KTOKOLWIEK na tym forum potrafił.

Pomijam tu oczywiście tych, którym wystarczy fotka i imię jednej z napastniczek by bardzo precyzyjnie odpowiedzieć na pytania: kto, jak i z jakich powodów był uprzejmy sponiewierać tą 21- latkę.

Mam wrażenie, że próbujesz odwrócić kota ogonem. Jeszcze wczoraj to Ty byłeś skłonny zamykać dyskusję.

Ja napisałem "może było inaczej", "pozostaję sceptyczny". Przedstawiłem swoje wątpliwości, zadałem pytania, zasugerowałem inne możliwości. To nie jest postawa typu "słuchajcie, było tak i tak".

Z przeciwnej strony - nikt nie podjął się próby wyjaśnienia, z jakich innych (niż religijne/kulturowe) powodów mogło paść pytanie o opalaniu i zakładaniu kostiumu. Nikt też nie przyznał, że imię ciągnie za sobą prawdopodobieństwo pochodzenia napastniczek. Nie pewnik - prawdopodobieństwo.

Po której więc stronie jest zaślepienie, o którym zdajesz się mówić?

• 0

NTM.

Nie dotykaj mnie...

Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Z przeciwnej strony - nikt nie podjął się próby wyjaśnienia, z jakich innych (niż religijne/kulturowe) powodów mogło paść pytanie o opalaniu i zakładaniu kostiumu.

Atak nastąpił po tym, jak opalająca się wyraziła krytycznie o figurze jednej z napastniczek.

Stwierdzenie, że "to nie czas na opalanie się" może mieć związek np. z toczącym się w parku wydarzeniem (np. festynem dla dzieci), jakąś lokalną żałobą czy rocznicą lub czymkolwiek innym (np. panie mogły być z jednego środowiska, w którym z jakiegoś powodu panował w tym momencie wymóg skromnego ubierania się).

Nikt też nie przyznał, że imię ciągnie za sobą prawdopodobieństwo pochodzenia napastniczek. Nie pewnik - prawdopodobieństwo.

W Polsce od wielu lat utrzymuje się moda na "oryginalne" i jakże polskie imiona typu Justin, Angela, Jessica. Powodzenia w zgadywaniu pochodzenia dzieci.

Nie rozumiem, skąd to uparte szukanie przyczyn religijnych w całym incydencie. Wszystkie strony i służby zanegowały taki jego charakter, jedna z napastniczek sama stwierdziła że nie ma nic do opalanie się w parku (ale z jakiegoś powodu w tym momencie uznała to za niestosowne), bezpośrednią przyczyną była krytyka pobitej, a polscy internauci dalej szukają mahometańskiego spisku i zamachu na europejskość...

Przypomina mi się sytuacja sprzed kilku miesięcy, jak okradziono czy też pobito facet pielgrzymującego na Jasną Górę i jak "niektóre" media z uporem maniaka starały się udowodnić, że atak miał podłoże religijne (nie miał, ba, sprawcy najpewniej nawet nie wiedzieli że ofiara jest pielgrzymem).

Po której więc stronie jest zaślepienie, o którym zdajesz się mówić?

Po stronie doszukujących się sensacji tam, gdzie jej nie ma. Cóż, niektórzy są bardziej podatni na haczyki tematów zastępczych...

Użytkownik NTM edytował ten post 30.07.2015 - 18:15

• 2

Yaw.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@up

Stwierdzenie, że "to nie czas na opalanie się" może mieć związek np. z toczącym się w parku wydarzeniem (np. festynem dla dzieci), jakąś lokalną żałobą czy rocznicą lub czymkolwiek innym (np. panie mogły być z jednego środowiska, w którym z jakiegoś powodu panował w tym momencie wymóg skromnego ubierania się).

Oczywiście mogło tak być - przyznałem to w pierwszym zdaniu, w tym temacie. Czekam jednak aż ktoś przyzna, że mogło być też inaczej, tak jak zasugerowałem. O tym właśnie jest mowa od początku. :)

W Polsce od wielu lat utrzymuje się moda na "oryginalne" i jakże polskie imiona typu Justin, Angela, Jessica. Powodzenia w zgadywaniu pochodzenia dzieci.

Z tym porównaniem to na serio? Zapewne Francuzi, żeby podnieść status swoim dzieciom, nadają im masowo arabskie imiona. Yhy. :)

• 1

McNugget.
  • Tematów: 10
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ostrzewtlumie, filmik o pobiciu pijanego nie wzbudzi niestety sensacji. Gdyby sprawcy byli czarni/śniadzi/żółci/rudzi/homo/bi/mieli jakieś zaburzenia rozwoju/pobili go po wypaleniu 05 g/innego wyznania niż krzeszczyjańskie/"niewierzący" - i zostałoby to zaznaczone! - to może byłaby sensacja. Ale tak? Pfff, rozrywki białego człowieka. Nuda.

• 0

NTM.

Nie dotykaj mnie...

Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Czekam jednak aż ktoś przyzna, że mogło być też inaczej, tak jak zasugerowałem. O tym właśnie jest mowa od początku.

Ale zaangażowane w zajście panie wykluczyły zaprzeczyły takiemu powodowi ataku.

Sugerujesz, że wiesz lepiej od zainteresowanych dlaczego się pobiły? :)

Z tym porównaniem to na serio? Zapewne Francuzi, żeby podnieść status swoim dzieciom, nadają im masowo arabskie imiona. Yhy. :)

Tak, na serio. Nadaje się imiona z obcych języków/kręgów kulturowych lub imiona "wspólne", ale zapisane według obcych reguł pisowni bo to jest "modne" (np. w Polsce swego czasu popularne było imię Isaura, które jest bądź co bądź charakterystyczne dla Ameryki Południowej). Nie zauważyłem jakiejś większej prawidłowości.

O ile mi wiadomo, status dziecka nijak się nie podnosi od jego imienia (rzekłbym, że wymyślne imiona w Polsce sa nadawane głownie przez rodziców z niższych warstw społecznych).

aha, tak już zupełnie nawiasem mówiąc, to imię Nesrin jest pochodzenia perskiego, a największa popularnością cieszy się w Azerbejdżanie.

Użytkownik NTM edytował ten post 30.07.2015 - 20:15

• 0

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@pan juzek

To, że ta kobieta odpyskowała, nie jest usprawiedliwieniem dla przemocy ze strony tych właśnie muzułmanek, które oceniły ją, i starały się jej narzucić swoje wartości oparte na wyznawanej przez nie religii.

Mógłbyś podać źródło tych informacji? Chodzi mi o ten wytłuszczony fragment.

Albo nie - nie podawaj.

Ta dyskusja nie ma sensu.

Oczywiście puki co nie mogę podać źródła. Podobnie jak i w Twoim wypadku są to moje domysły. Ale ciekawy jestem, co Twoim zdaniem mogło spowodować iż napastniczki uznały ze opalanie się w bikini, w słoneczny dzień, w parku jest niemoralne (tak podaje większość źródeł) To że zaatakowana dziewczyna odpyskowała, moim zdaniem nie jest wystarczającym powodem aby ją pobić. Dopóki nie łamię prawa i norm społecznych kraju w którym mieszkam, nikt nie może mi narzucać tego co i jak mam robić.

Co do reszty masz rację ta dyskusja jest bez sensu. Za jakiś czas pewnie okaże się że to ofiara była winna, ponieważ obraziła uczucia moralne biednych dziewcząt nie mających nic wspólnego z islamskim ekstremizmem. Przecież to oczywiste iż muzułmanie mieszkający we Francji chcą się asymilować, tylko Francuzi im na to nie pozwalają. :diabel:

@utm\

Czy KAŻDE przestępstwo popełniane przez muzułmanina jest waszym zdaniem powodowane jego religią?

Oczywiście że nie każde. Ale istnieje duże prawdopodobieństwo że to o którym właśnie rozmawiamy, jest spowodowane właśnie religią. 

przegląd przestępstw (głownie brutalnych :morderstw, zgwałceń) dokonanych przez przedstawicieli pewnej mniejszości w Wielkiej Brytanii:

http://wyborcza.pl/1...y_z_Jersey.html

http://www.mojawyspa...K-zabil-9-latke (co prawda nie w UK, ale w drodz edo niej),

http://www.mojawyspa...etniego-Daniela

http://www.mojawyspa...wal-Brytyjczyka

http://www.se.pl/wia...two_156503.html

http://wiadomosci.dz...ego-polaka.html

http://bham.pl/wiado...zanych-za-gwalt

i tak można setki.

Pewnie można. Każde z tych przestępstw ma swoje podłoże. Patologia w rodzinie, degeneracja wartości, zwykła głupota, itp. żadne z nich w swojej genezie nie jest podobne do omawianego przypadku.

Żaden z podanych przez ciebie przykładów, nie był spowodowany tym iż sprawcy byli polakami i katolikami. Kolejna brudna insynuacja. Masz  jakieś informacje iż w tym konkretnym przypadku, napastniczki były degeneratkami z marginesu społecznego?  Czy degeneraci z marginesu przejmują się moralnością? A przecież wszystko zaczęło się od tego iż jedna z z dziewcząt, które biły,oskarżyła pobitą w efekcie tego dziewczynę, o publiczną obrazę moralności przez swój strój. Według ciebie margines społeczny przejmuje się moralnością?

Zapewne gdyby napastniczkami były: białe, Polskie katoliczki nie maiłbyś problemu z oceną sytuacji. 

Podpowiem wam, że gdyby w ramach "rozwiązywania problemu islamskiego" w Brytanii i Francji deportowano muzułmanów, to następni w koleje by byli właśnie Polacy

W przeciwieństwie do islamskich imigrantów we Francji, większość polaków na wyspach czy też innych krajach UE To ludzie ciężko pracujący, płacący podatki i integrujący się z lokalną społecznością. Twoja sugestia jest pozbawiona racji bytu.

o ile to było pobicie, bo sam znam przypadek jak "pobiciem" media określiły... spoliczkowanie

Taaa.  Ile ich tam było? Pięć ?  Ustawiły się w kolejkę i policzkowały agresywną Francuzkę, w wyniku czego znalazła się ona w szpitalu? 

Wydaje mi się także, że morderstwo lub zgwałcenie jest większym zagrożeniem od kłótni/bójki dwóch kobiet w parku.

Ciekawe jak by się skończyła ta sytuacja gdyby przechodnie nie interweniowali. Muslimki spoliczkowały by ją na śmierć? To się różni jakoś od zabójstwa? 

Ciekawostka, Wypowiedź jednej z muzułmańskich agresorek:

"Te oskarżenia i komentarze są straszne"  Według nastolatek cała sytuacja wyglądała zupełnie inaczej. Dziewczyny przyznają, że podczas spaceru po parku minęły trzy kobiety opalające się w bikini. - Wtedy powiedziałam koleżankom, że gdybym była na ich miejscu [plażowiczek - przyp. red.], nie założyłabym takiego stroju. Ale nie z powodów religijnych, tylko dlatego, że nie lubię swojego ciała. Tak, jestem muzułmanką, ale tolerancyjną - opowiadała BuzzFeedowi jedna ze sprawczyń pobicia.

http://wiadomosci.ga...nastolatki.html

Tolerancja w wersji muzułmańskiej. :facepalm:

Bla bla bla nic takiego nie miało miejsca.

Nie rozumiem, skąd to uparte szukanie przyczyn religijnych w całym incydencie.

Pewnie doskonale byś to ogarną gdyby chodziło o polskie katoliczki.

• 1

Yaw.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ale zaangażowane w zajście panie wykluczyły zaprzeczyły takiemu powodowi ataku.

Co Ty nie powiesz?

Sugerujesz, że wiesz lepiej od zainteresowanych dlaczego się pobiły?

Sugeruję - a właściwie już zasugerowałem (ponownie odsyłam do pierwszego postu) - że był powód, dla którego mediom, być może, przekazano nieprawdziwe informacje.

Tak, na serio.

No cóż :D

O ile mi wiadomo, status dziecka nijak się nie podnosi od jego imienia

Nie wiem, nie siedzę w głowie takim osobom. Zajrzałem do internetów, chcąc odpowiedzi na pytanie dlaczego jest takie zjawisko - i znalazłem wypowiedź jakiegoś psychologa. Wg mnie chodzi po prostu o pewien rodzaj fascynacji zachodem. Jessica to już prawie Ameryka. Dodaje splendoru. Zakładam, że Francuzi nie myślą w ten sposób o Arabach.  ;)

Poza tym celowo użyłem słowa "masowo" - bo tylko w tej sytuacji mogłoby to zanegować moją tezę o prawdopodobieństwie.

• 1

NTM.

Nie dotykaj mnie...

Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Jessica to już prawie Ameryka. Dodaje splendoru.

Tak jak popularna w latach '90 Isaura (imię latynoskie - u Latynosów syf gorszy niż w Rumunii), Ayan (popularne obecnie, pochodzenie hinduskie), Natan (żydowskie) czy Carmen (hiszpańskie). Coś dziwny ten "jakiś" (jaki konkretnie?) psycholog...

Zakładam, że Francuzi nie myślą w ten sposób o Arabach

Nesrin to imię pochodzenia perskiego (Persowie mocno nie lubią się z Arabami), popularne w Azerbejdżanie (Azerowie też nie są Arabami) i Turcji (także państwo niearabskie).

Sugeruję - a właściwie już zasugerowałem (ponownie odsyłam do pierwszego postu) - że był powód, dla którego mediom, być może, przekazano nieprawdziwe informacje.

Ale źródłem tej informacji jest fejsbuk czy inny twiter jednej z napastniczek. Kłamała?

Masz jakiś dowód na te wywody, czy też tylko imię wydaje się Tobie arabskie, a jak Arabka to pewnie muzułmanka?

Użytkownik NTM edytował ten post 30.07.2015 - 20:39

• 0

Yaw.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Tzn. myślę, że jeśli rewelacje przytoczone przez pana juzka są prawdziwe, to nie ma sensu kontynuować tematu. Na razie wygląda na to, że się nie pomyliłem - kolejny raz.

• 1

NTM.

Nie dotykaj mnie...

Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Tzn. w związku z tym, że imię jest perskie, a sprawczyni jest muzułmanka, to ani chybi cała awantura miała podłoże religijne. Genialne stary, coś w rodzaju "każdy pijak to złodziej". Oczywiście, wszelkie (sprzeczne z "faktami") ustalenia lokalnej policji i oficjalne stanowisko uczestniczek nie mają żadnego znaczenia, bo internauta z chronicznymi bykami w postach napisał "jak było", powołując się na "źródło, którego nie może wyjawić". :facepalm: :facepalm: :facepalm:

Użytkownik NTM edytował ten post 30.07.2015 - 20:48

• 0

Yaw.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ośmieszasz się, z tym perskim imieniem, nie zamierzam Ci tutaj pomóc :P O to cały czas się rozchodziło - czy są muzułmankami czy nie. I okazuje się, że są. Podłoże religijne lub kulturowe - jak mówiłem na samym początku. Dla mnie koniec tematu.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych