Kolejna epicka kompromitacja fundacji nautilus, wczoraj wrzucili artykuł który tutaj wkleję bo jest już usunięty ze strony głównej - ludzie obyci w internetach odrazu będą wiedzieli o co chodzi a dla reszty wytłumaczenie pod artykułem:
----------------------------------------------------
2 WRZEŚNIA 2018 UFO BYŁO OBSERWOWANE Z OKIEN POCIĄGU RELACJI TORUŃ-DRAWSKO POMORSKIE
Nowszy Starszy
2 września 2018 o 21.37 pasażerowie jadący pociągiem PKP z Torunia do Drawska Pomorskiego zobaczyli niezwykły widok – w chmurach unosił się nieprawdopodobny obiekt w kształcie odwróconego kociołka. Kolejni świadkowie (pasażerowie pociągu) zgłaszają się do FN.
Informacja o obserwacji UFO 2 września 2018 dotarła do naszego projektu monitorującego UFO kilka dni później, czyli 6 września 2018, kiedy to jeden z czytelników opisał niezwykły widok, który widział z okna pociągu dojeżdżającego do Drawska. Relacja została natychmiast skierowana do projektu „Otwarte Niebo”, pojawiła się w dziale RELACJE w naszym serwisie ufologicznym, czyli www.emilcin.com, a także została wprowadzona do katalogu widocznego w naszych serwisach, czyli UFO24.
From: Jacek Marcinkowski [dane do wiad. FN]
Sent: Thursday, September 6, 2018 3:36 PM
To: [email protected]
Subject: UFO nad Drawskiem
Dobrywieczór,
Chciałem poinformować o zdarzeniu z ubiegłej niedzieli. Mam na imię […], 46 lat. Po kolejnej kłótni w domu, wsiadłem w pociąg relacji Toruń-Drawsko Pom., gdzie mam rodzinę. Na ok. 5 minut przed Drawskiem, koło miejscowości chyba Stulejewo, zobaczylem na niebie dziwny obiekt w chmurach. To nie był żaden samolot, przypominał kształtem coś jak kociołek-starodawny garnek taki pękaty. Wyglądał jak z mgły - szarej takiej papierosowej. […] Pociąg szybko jechał i nawet przeszedłem dalej, by go móc chwile widzieć. Nie wiem, co mam jeszcze powiedzieć i komu.
Poinformowałem od razu rodzinę. Przepraszam za krótki opis, ale jestem człowiekiem skrytym i małomównym. Możecie podać dane osobowe, bo osób o takim nazwisku jak ja jest mnóstwo w Drawsku i okolicach, nikt nie rozpozna. […] Marcinkowski to tutaj jak Jan Nowak.
[…] Marcinkowski
PS: Czy macie może informacje o ludziach, którzy tego dnia widzieli coś podobnego?
Po tym, jak relacja trafiła do naszego systemu dostaliśmy kolejne potwierdzenie tej obserwacji. Świadkiem była osoba, która także podróżowała tym samym pociągiem. Jej opis UFO był bardzo precyzyjny, więc poprosiliśmy ją o wykonanie rysunku UFO. Poniżej e-mail, który dostaliśmy na skrzynkę XXI PIĘTRA (dział w FN) 7 września b.r.
From: [dane do wiad. FN]
Sent: Friday, September 7, 2018 12:38 PM
To: XXI PIĘTRO FN
Subject: Obserwacja dziwnego zjawiska.
Witam Państwa.
Chciałam opisać bardzo dziwną obserwację, jakiej dokonałam w niedzielę 2 września 2018 roku. Tego dnia jechałam pociągiem do mojej siostry Zosi mieszkającej w Drawsku Pomorskim. Jechałam nim z Torunia. Moi synowie Daniel i Łukasz odwieźli mnie na dworzec, wsiadłam do pociągu i nie spodziewałam się że spotka mnie tak niezwykła rzecz.
Większość podróży upłynęło spokojnie, siedziałam w przedziale słuchając muzyki i patrząc za okno. Oprócz mnie w przedziale były jeszcze dwie osoby, młoda kobieta i mężczyzna, około 40 lat.
Kiedy dojeżdżaliśmy do Drawska, właściwie przed samym Drawskiem (zapamiętałam bo po chwili pociąg wjechał na peron i wysiadłam). Mężczyzna siedzący naprzeciwko mnie zaczął wpatrywać się w okno, wstał i szybko wybiegł z przedziału. To była taka szybka sytuacja że byłam mocno zaskoczona. Szybko wyjrzałam za okno i zobaczyłam to co wywołało u niego takie poruszenie. W chmurach które oświetlał księżyc wisiał KOCIOŁ - coś przypominającego kociołek odwrócony dnem do góry, wisiał a z jego dołu wydobywało się coś co przypominało mgłę/dym, obserwowałam to zaledwie kilka sekund po czym drzewa zasłoniły mi widok - pociąg jechał dość szybko.
Wiedziałam już co wywołało te poruszenie u tego człowieka. Ja też była zszokowana. Postanowiłam napisać do was za namową moich synów, obaj interesują się takimi rzeczami. Gdyby mnie nie namówili pewno bym zapomniałą o całej sytuacji z biegiem czasu.
W każdym razie - oprócz mnie ten obiekt widział ów Pan który jechał ze mną przedziałem oraz ta młoda dziewczyna, po tym jak wybiegł tez przyglądała się w okno wiec na bank go widziała. Ale po całej sytuacji tylko wymieniłyśmy spojrzenia i będąc w zadumie nad tym co widziałyśmy nie wypowiedziałyśmy ani słowa, a po chwili trzeba było już wysiadać, pośpieszała mnie poza tym siostra ponieważ przyszła na peron z pieskiem - naszą ukochaną Sonią i nie chciała aby piesek - choć mały sprawił problem.
Człowieka który był z nami w przedziale już nie widziałam, może uda się go odnaleźć - on potwierdziłby moje słowa. Także ta dziewczyna z przedziału.
Pozdrawiam […]
(nazwisko proszę zostawić do wiadomości redakcji)
PS: Przybliżona godzina obserwacji to 21.37 - znam dokładną godzinę gdyż tak jak pisałam wtedy słuchałam muzyki z telefonu, zaraz po tym jak ujrzałam obiekt spojrzałam na telefon - wyłączyłam muzykę (leciała moja ulubiona "Barka" co też dodało temu momentowi pewnego mistycyzmu - w moim odczuciu oczywiście jako osoby wierzącej) aby zobaczyć właśnie godzinę. Przypomniało mi się jeszcze że moja matka, babka i prababka - kiedy jeszcze żyły - cały czas powtarzały - są na niebie i ziemi rzeczy o którym się filozofom nie śniło. I ja taką właśnie widziałam.
Poniżej rysunek obiektu wykonany przez świadka.
Nie można wykluczyć, że ten człowiek, który wybiegł z przedziału to… nasz czytelnik, który jako pierwszy opisał całe wydarzenie. Być może jednak byli jeszcze inni świadkowie tej manifestacji UFO – na ich relacje czekają koledzy z projektu „Otwarte Niebo” – adres projektu: [email protected]
artykuł dostępny jest jeszcze tutaj, jednak zapewne i stąd za chwile zniknie:
http://emilcin.com/r...gu-relacji.html
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Dla niewtajemniczonych - Jacek Marcinkowski, Daniel, Łukasz, Sonia piesek - to ludzie występujący w patostremie tworzonym na youtubie przez Daniela Magicala - wszystko co tu jest spisane bezposrednio odnosi siędo tego co się na streamach odbywa.
Nautilus jak zwykle nie zweryfikował niczego w tej relacji. Ktoś ich zrobił elegancko w balona aż cały wykop pod tagiem #danielmagical ma totalną bekę z pana redaktora B. Nic sie nie uczą.