Skocz do zawartości

Zdjęcie

Grzegorz Rasiak [kuluary]

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
53 odpowiedzi w tym temacie

#31 Gość_muhad

Gość_muhad.
  • Tematów: 0

Napisano

Eurycide, jutro wyjeżdżam i wrcacam w poniedziałek. Jeśli debata się rozkręci to wydam ocenę tutaj i w debacie o Ewolucji jak wrócę. Pozdrawiam.
  • 0

zbyt.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

To obrońca Rasiaka już ma przesrane... Ten, który ma go za zadanie krytykować, zaczął dziwnie, ale nie powinien mieć problemów z wygraniem debaty, jeżeli jego rywal w dalszym ciągu będzie na bakier z prawdziwością przytaczanych stwierdzeń. Chyba, że sędziowie będą laikami :smile:.

1. Rasiak nie miał 19 lat, gdy strzelał gole dla Odry. Swój debiut w tej drużynie zaliczył mając lat 21 (urodzony: styczeń 79; debiut: lipiec 2000).
2. Jest w tej chwili w lidze 19-latek skuteczniejszy od 19-letniego Rasiaka. Nazywa się Dawid Janczyk i gra w Legii Warszawa. 19 lat skończył około miesiąca temu, a już ma 8 trafień w ekstraklasie (Rasiak w jego wieku grał w 3. lidze).
3. "Rasiak strzelił kilka pięknych goli w europejskich Pucharach, m. in. Herthcie Berlin". Piękno jest rzeczą względną i trudno tu cokolwiek podważać, ale wątpliwym jest, by większość fanów piłki nożnej za "piękną" bramkę uznała wbicie piłki głową z najbliższej odległości po dośrodkowaniu - a takie były co najmniej 2 z jego 3 strzelonych bramek w tych rozgrywkach.
100% nieprawdą jest natomiast, że Rasiak strzelił gola Herthcie. Ta samobójcza bramka, dająca Grodziskowi awans, była dziełem Josipa Simunicia. Rasiak stał blisko - ale to chyba jeszcze nie powód, żeby przypisywać mu autorstwo bramki :roll: .
4. "Grzegorz w tym mecz trafił do siatki, jednak bramka nie została uznana z powodu spalonego - nie słusznie jednak."
Spalony po rzucie rożnym :lol :? To chyba jakieś nowe przepisy piłki nożnej. Gol Rasiaka w meczu z Liverpoolem został nieuznany ze względu na to, że piłka po dośrodkowaniu z rzutu rożnego przez piłkarza Tottenhamu wyszła poza pole gry.

Dochodzi do tego wiele sformułowań typu "wyśmienita forma", "jeden z najlepszych piłkarzy w meczu" itd., które nie są określeniami w pełni ścisłymi i nie da się szybko podważyć ich prawdziwości. Wymienione przeze mnie w punktach stwierdzenia są już za to ewidentnymi błędami faktograficznymi.
  • 0

Guliwer.
  • Tematów: 9
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Narazie jest bardzo ciekawie - Mike zaczął fajnie, niekonwencjonalnie - Cote natomiast nie złapał nerwówki ... czekam na następne wpisy :)
  • 0

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Przeczytałem wszystko, co tu napisano i to utwierdziło mnie w moim wcześniejszym przekonaniu...ta debata niestety wykracza poza możliwość obiektywnej oceny-bo ja kompletnie nie wiem co z tym Rasiakiem

rozumiem, ze chcesz zrezygnowac z roli sedziego tej debaty?
  • 0

Labamba.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

pewnie chodzi o to że ta debata niema sensu :)
  • 0

Sadhu.
  • Tematów: 2
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Eurycide, myślę, ze moja prośba o wymiane mnie na innego sędziego w tej debacie jest ze wszechmiar słuszna-mógłbym powiedzieć że temat mnie "przerasta" :P
...ja autentycznie nie mam bladego pojęcia o Rasiaku i całej otoczce wokół niego.
...pewnie narażę się też fanom piłki-nawet mistrzostw świata nie oglądałem(jedynie kilkanascie minut z pokazem Zidane-byczkiem)
Proszę więc ponownie o zastąpienie mnie w tej debacie kimś, kto zna się na rzeczy bardziej niż ja(czyli choć minimum ;-) )
  • 0

Pit.

pies Darwina

• Tematów: 28
  • Artykułów: 2
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Sadhu, jako że nie znasz się na tym, tym bardziej powinieneś zostać jako sędzia! Jesteś przecież w tym temacie ze najbardziej obiektywny!
  • 0

Szefo.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

popieram Pit`a
wg mnie Mike ma mocniejsze argumenty jak dla kogoś obiektywnego :]
no bo rasiaka albo się kocha albo nienawidzi ;)

chociaz jak to sie mówi gra się do ostatniego gwizdka a przed nami jeszcze 2 rundy wpisów :D powodzenia chopaki :D
  • 0

Tiamat.
  • Tematów: 29
Reputacja

Napisano

Dokladnie, Sadhu chyba nie zrozumiales na czym polega rola sedziego w temacie ;) wlasnie im czlowiek ma mniej wyrobiony poglad na dany temat, tym lepiej, bo jak juz pit powiedzial jest sie wtedy bardziej obiektywnym w ocenie.
  • 0

Szefo.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

no bo jak znałbys przykład rasiaka to stałbyś na 100% za jakąś stroną a jak się domyslam raczej nie oglądałbyś wtedy każdego jego meczu więc raczej wszyscy wiemy po jakiej stronie byś się opowiedział :D
  • 0

turrkus.
  • Tematów: 15
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Chyba Mike troche sie zagalopowal :-D

Fragment jego wypowiedzi:
Grzesio w kadrze wystąpił dotychczas 33 razy i trafił do siatki rywali 8 razy. Bramki strzelał: Macedonii, Serbii i Czarnogórze, Litwie, ponownie Serbii i Czarnogórze, Izraelowi (dwa razy w meczu!), Wyspom Owczym (również dwa razy w meczu!!). Hmm. Jeszcze raz: Macedonia, Serbia i Czarnogóra, Litwa, Izrael i Wyspy Owcze. Jak wam nie wystarczyło przeczytajcie jeszcze raz i jeszcze raz. A potem odpowiedzcie sobie KOMU RASIAK STRZELA BRAMKI??
A wiec teraz przedstawie dokladniejsze dane na temat tych meczow: (za strona http://www.wytwornia...siak/kadra.html )

1)W rozegranym: 2003-11-16 meczu: Polska 4-3 Serbia i Czarnogóra
grał minut: 45 zdobył:1 bramkę
2)W rozegranym: 2003-12-14 meczu: Polska 3-1 Litwa
grał minut: 45 zdobył:1 bramkę
3)W rozegranym:2005-08-15 meczu: Polska 3-2 Serbia i Czarnogóra
grał minut: 71 zdobył: 1 bramkę
4,5)W rozegranym:2005-08-17 meczu: Polska 3-2 Izrael
grał minut: 17 zdobył:2 bramki
6) w meczu z Macedonia
7, 8) w meczu z W.O.

Wiec teraz analiza przeciwnikow :-D :
-W.O.- kelnerzy, nie ma sie czym podniecac :>
-Macedonia- troche ponizej sredniej europejskiej, ostatnio zremisowali z anglią :wow: w meczu el.ME2008
-Litwini- sredniak, juz mozna sie troche podniecic, bo zaraz zrobi sie znacznie gorecej :P

I teraz ci bardziej uznani rywale:

-Serbia i Czarnogora
*bramka nr1- strzelona pod koniec 2003 roku. Czyli tuz po zakonczeniu niekorzystnych dla Serbow el.ME2004 (Kolejnosc w grupie- Wlochy, Walia, Serbia, Finlandia, Azerbejdzan- 3 miejsce Serbowie zawdzieczaja kiepskiemu poczatkowi, gdzie oprocz remiusu z Wlochami zaliczyli rowniez remis z Azerami i porazke z Finami. A oto wyniki dwoch ostatnich meczow tychze eliminacji, granych przed meczem z Polska:
10 września- Serbia i Czarnogóra 1-1 Włochy
11 października- Walia 2-3 Serbia i Czarnogóra
A Grzesiu strzelil bramke Serbom 16 listopada :smile:
*bramka nr3- strzelona w sierpniu 2005 roku. Wg mnie szczegolnie cenna, bo strzelona podczas wygranego przez nas miniturnieju granego na Ukrainie?(chyba tam, nie chce mi sie dokladnie szukac gdzie sie on odbywal, kazdy kto wysmiewa Rasia na pewno wie, o ktory turniej mi chodzi ;-) ). Rasiak blyszczal podczas tego turnieju (ale o tym za chwile), a dodatkowo Serbia byla wtedy w niesamowitym "gazie"- pierwsze miejsce w grupie el.MS2006 przed Hiszpania, Bośnia, Belgia, Litwa i S.M., a co najwazniejsze, w tych 10 meczach eliminacyjnych Serbowie mieli bilans bramkowy 16:1 :surprised: . Czy strzelenie bramki takiemu zespolowi zasluguje na smiech? Chyba nie ;-)

bramki nr4 i 5- z Izraelem podczas tego pamietnego turnieju. Prawdziwy Rasiak show :>
Dwie bramki w meczu finalowym tego turnieju musza juz zrobic wrazenie nawet na najbardziej zagorzalych przeciwnikach Rasiaka. A dodatkowo Izrael byl w tamtym okresie bardzo poukladana druzyna. W el.MS2006 do ostatniej kolejki walczyl z francja i szwajcaria o wyjscie z grypy, ostatecznie pechowo zajmujac 3 miejsce w grupie (2pkt straty do francji, z ktora dwukrotnie remisowal w trakcie eliminacji, i tyle samo punktow co druga druzyna grupy- szwajcaria).

A wiec podsumowujac:
2 gole z W.O.- standart :mrgreen:
1 gol z Macedonia i Litwa- strzelanie goli takim sredniakom moze swiadczyc tylko o tym, ze zawodnik jakie takie pojecie o pilce ma

2 gole w dwoch meczach z Serbami- powod do dumy

2 gole w finale miniturnieju z Izraelem grajacym wtedy bardzo dobry football- Bezcenne :mrgreen:

Oczywiscie przedstawiona ocena klasy rywali, ktorym Rasiak strzelal bramki jest tylko moja ocena, kazdy ma prawo do wlasnej. Jak ktos sie bardzo z moja ocena nie zgadza, to zapraszam do dyskusji :mrgreen:

A w dniu dzisiejszym Rasiak strzelil 2 bramki (lacznie w tym sezonie ma juz ich na koncie 10) w wygranym 3:0 meczu Southampton- Leeds :brawo:

Ps: post tak dlugi, jakbym bral udzial w tej debacie :lol :
  • 0

makaryn.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Właśnie, Grzesiu strzelił dzisiaj dwie brameczki, a ja coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu,że to jest całkiem dobry piłkarz :) ...A nawet jeśli nie, to nagonka na niego jest całkowitą pomyłką. W Southampton'ie go kochają ;]

Raczej transferu do Liverpoolu czy Arsenalu nie będzie. Real czy Milan też o niego nie powalczy…

Czyli można uznać, że Rasiak to jeden z najlepszych obecnie piłkarzy polskich. Przecież prawie żaden nie ma szans na grę w tych klubach może poza bramkarzami :) a Rasiak jednak strzela i ma najlepszy bilans ;)
  • 0

Pit.

pies Darwina

• Tematów: 28
  • Artykułów: 2
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Hmm, czas Cote-d'Ora na wpisanie odpowiedzi w debacie minął 3 dni temu...
  • 0

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

To prawda, ma z tego powodu -6pkt do koncowego wyniku... jesli nie da znaku zycia w ciagu kolejnych 4 dni debata zostanie zakonczona i poddana ocenie w takiej formie w jakiej jest obecnie.
  • 0

Mike.
  • Tematów: 5
Reputacja

Napisano

Fantastycznie druga moja debata zawieszona albo niedokończona...
Mam nadzieję, że Przemo się postara choć w to wątpię. Ehhhh
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych