Chyba Mike troche sie zagalopowal :-D
Fragment jego wypowiedzi:
Grzesio w kadrze wystąpił dotychczas 33 razy i trafił do siatki rywali 8 razy. Bramki strzelał: Macedonii, Serbii i Czarnogórze, Litwie, ponownie Serbii i Czarnogórze, Izraelowi (dwa razy w meczu!), Wyspom Owczym (również dwa razy w meczu!!). Hmm. Jeszcze raz: Macedonia, Serbia i Czarnogóra, Litwa, Izrael i Wyspy Owcze. Jak wam nie wystarczyło przeczytajcie jeszcze raz i jeszcze raz. A potem odpowiedzcie sobie KOMU RASIAK STRZELA BRAMKI??
A wiec teraz przedstawie dokladniejsze dane na temat tych meczow: (za strona
http://www.wytwornia...siak/kadra.html )
1)W rozegranym: 2003-11-16 meczu: Polska 4-3 Serbia i Czarnogóra
grał minut: 45 zdobył:1 bramkę
2)W rozegranym: 2003-12-14 meczu: Polska 3-1 Litwa
grał minut: 45 zdobył:1 bramkę
3)W rozegranym:2005-08-15 meczu: Polska 3-2 Serbia i Czarnogóra
grał minut: 71 zdobył: 1 bramkę
4,5)W rozegranym:2005-08-17 meczu: Polska 3-2 Izrael
grał minut: 17 zdobył:2 bramki
6) w meczu z Macedonia
7,

w meczu z W.O.
Wiec teraz analiza przeciwnikow :-D :
-W.O.- kelnerzy, nie ma sie czym podniecac
-Macedonia- troche ponizej sredniej europejskiej, ostatnio zremisowali z anglią :wow: w meczu el.ME2008
-Litwini- sredniak, juz mozna sie troche podniecic, bo zaraz zrobi sie znacznie gorecej
I teraz ci bardziej uznani rywale:
-Serbia i Czarnogora
*bramka nr1- strzelona pod koniec 2003 roku. Czyli tuz po zakonczeniu niekorzystnych dla Serbow el.ME2004 (Kolejnosc w grupie- Wlochy, Walia, Serbia, Finlandia, Azerbejdzan- 3 miejsce Serbowie zawdzieczaja kiepskiemu poczatkowi, gdzie oprocz remiusu z Wlochami zaliczyli rowniez remis z Azerami i porazke z Finami. A oto wyniki dwoch ostatnich meczow tychze eliminacji, granych przed meczem z Polska:
10 września- Serbia i Czarnogóra 1-1 Włochy
11 października- Walia 2-3 Serbia i Czarnogóra
A Grzesiu strzelil bramke Serbom 16 listopada :smile:
*bramka nr3- strzelona w sierpniu 2005 roku. Wg mnie szczegolnie cenna, bo strzelona podczas wygranego przez nas miniturnieju granego na Ukrainie?(chyba tam, nie chce mi sie dokladnie szukac gdzie sie on odbywal, kazdy kto wysmiewa Rasia na pewno wie, o ktory turniej mi chodzi ;-) ). Rasiak blyszczal podczas tego turnieju (ale o tym za chwile), a dodatkowo Serbia byla wtedy w niesamowitym "gazie"- pierwsze miejsce w grupie el.MS2006 przed Hiszpania, Bośnia, Belgia, Litwa i S.M., a co najwazniejsze, w tych 10 meczach eliminacyjnych Serbowie mieli bilans bramkowy 16:1 :surprised: . Czy strzelenie bramki takiemu zespolowi zasluguje na smiech? Chyba nie ;-)
bramki nr4 i 5- z Izraelem podczas tego pamietnego turnieju. Prawdziwy Rasiak show
Dwie bramki w meczu finalowym tego turnieju musza juz zrobic wrazenie nawet na najbardziej zagorzalych przeciwnikach Rasiaka. A dodatkowo Izrael byl w tamtym okresie bardzo poukladana druzyna. W el.MS2006 do ostatniej kolejki walczyl z francja i szwajcaria o wyjscie z grypy, ostatecznie pechowo zajmujac 3 miejsce w grupie (2pkt straty do francji, z ktora dwukrotnie remisowal w trakcie eliminacji, i tyle samo punktow co druga druzyna grupy- szwajcaria).
A wiec podsumowujac:
2 gole z W.O.- standart
1 gol z Macedonia i Litwa- strzelanie goli takim sredniakom moze swiadczyc tylko o tym, ze zawodnik jakie takie pojecie o pilce ma
2 gole w dwoch meczach z Serbami- powod do dumy
2 gole w finale miniturnieju z Izraelem grajacym wtedy bardzo dobry football- Bezcenne
Oczywiscie przedstawiona ocena klasy rywali, ktorym Rasiak strzelal bramki jest tylko moja ocena, kazdy ma prawo do wlasnej. Jak ktos sie bardzo z moja ocena nie zgadza, to zapraszam do dyskusji
A w dniu dzisiejszym Rasiak strzelil 2 bramki (lacznie w tym sezonie ma juz ich na koncie 10) w wygranym 3:0 meczu Southampton- Leeds :brawo:
Ps: post tak dlugi, jakbym bral udzial w tej debacie

: