Skocz do zawartości

Zdjęcie

Rok 2012 [kuluary]

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
84 odpowiedzi w tym temacie

Tiamat.
  • Tematów: 29
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Oj z tym filmikiem gdzie tworza sie piktogramy to sobie minusow narobiles :P przynajmniej jak ja bym ocenial to byloby juz -1 za to :P :D
  • 0

Tiamat.
Reputacja

Napisano

Nie chodzi o sama teorie powstawania i to co Mike mowil (zreszta ja i nie tylko ja uwazam ze nie ma racji, bo mowi o obiektywizmie a sam sie do niego nie stosuje), ale konkretnie o ten filmik, ktory zrobilo dwoch studentow, o czym byla mowa w programie na Discovery Science, sami pokazali jak go zrobili i w jakim programie :D Ja nie krytykuje Twoich pogladow, tylko zwracam uwage na to, zeby zrodla informacji byly autentyczne.
  • 0

pandemia.
  • Tematów: 21
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Moim zdaniem: Mike ostro atakuje, Przemo w defensywie.

Świetna dyskusja (wysoki poziom) bardzo rozbudowane odpowiedzi, jednak ciągle uważam, że Przemo ma trudniejsze pole do obrony.

Pozdrawiam gorąco uczestników debaty.
  • 0

Tiamat.
Reputacja

Napisano

Przemo, ale spokojnie, ja nikogo nie chce dyskryminowac itd. zwlaszcza ze jest to jedyne bezstronne miejsce na forum, gdzie swoj swiatopoglad calkowicie wylaczamy. Poprostu tylko dalem informacje, ze filmik jest sfalszowany, predzej zeby Ci pomoc, a nie skrytykowac.
  • 0

Mike.
  • Tematów: 5
Reputacja

Napisano

Jeżeli chodzi o mnie to nie mam nic przeciwko kilku dodatkowym dniom dla Ciebie. Spytaj Eurycide i komisję. Jak wszyscy zatwierdzą można zrobić aneks :) do regulaminu o nagłym przypadku.

Liczę też na kontynuowanie tematu po debacie - jest kilka spraw do przedyskutowania :)
Pozdrawiam
  • 0

rsn.arush.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

nie wiem czy mozna sie tu wpisywac... ale mam jeden argument. spojrz na ulice czas wielkich zmian juz sie zaczyna chocby ze wojny z iranem jeszcze nie ma i ze nikt nie uzyl jeszce broni atomowej poza usa.

Jesli tu pisac nie mozna to przepraszam :P
  • 0

Ringëril.
  • Tematów: 24
Reputacja

Napisano

nie wiem czy mozna sie tu wpisywac... ale mam jeden argument. spojrz na ulice czas wielkich zmian juz sie zaczyna chocby ze wojny z iranem jeszcze nie ma i ze nikt nie uzyl jeszce broni atomowej poza usa.

Jesli tu pisac nie mozna to przepraszam :P

Eurycide w drugim poście w tym temacie napisał :
"- Debata jest dostępna publicznie, jednak bez możliwości komentowania w tym wątku dla osób postronnych. Za każdy wpis w tym temacie osoby, która nie bierze udziału w debacie przysługuje 1 ostrzeżenie. Debatę należy komentować wyłącznie w kuluarach."

Eury :
Wywal mój post i post powyżej.
  • 0

Pit.

pies Darwina

• Tematów: 28
  • Artykułów: 2
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Mam takie pytanko, jak to teraz będzie z Cote d'Orem, który jest sędzią tej debaty?
  • 0

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Oto moje trzy grosze... :D

21.12.2012 godzina 11:11 GMT, w tym dniu dojdzie do niezmiernie rzadkiego wydarzenia, koniunkcji słońca, będącego w przesileniu zimowym, z równikiem Galaktyki Drogi Mlecznej.

Niestety, to nieprawda.
Słońce znajduje się obecnie 112.67 +/- 1.82 roku świetlnego powyżej płaszczyzny równika Galaktyki i oddala się od niego z prędkością 7 km/s (tzw. W prędkość). Wynika z tego, że Słońce ma już za sobą spotkanie z owym równikiem i miało ono miejsce nieco ponad 3 mln lat temu. Następne natomiast nastąpi nie prędzej niż za ok. 25-30 mln lat. :)

15 sierpnia 2006: 31 lipca pojawiła się mała plama słoneczna, trochę się przemieszczała i zniknęła po kilku godzinach. To zdarza się na słońcu cały czas i nie było by warte uwagi, jednak ta plama była szczególna, ponieważ miała polaryzację wsteczną. (odwrotną polaryzację magnetyczną) Plama słoneczna z 31 lipca pojawiła się na 65 zachodnim stopniu słonecznej długości geograficznej i 13 południowym stopniu słonecznej szerokości geograficznej. Plamy słoneczne normalnie występujące w tym obszarze są zorientowane N-S. Natomiast ten przybysz był zorientowany S – N, czyli odwrotnie. (...) Ta mała wsteczna plama ma znaczenie, ponieważ przepowiada: Naprawdę duży cykl słoneczny.

Wsteczna plama (o odwróconej polaryzacji magnetycznej) przepowiada tylko, że zaczyna się nowy cykl słoneczny i nic więcej. Dlaczego? A to dlatego, że polaryzacja plam słonecznych zmienia się na przeciwną ZAWSZE na początku KAŻDEGO 11-letniego cyklu. Zatem nie jest to żadne nietypowe zjawisko. :)

To nie są spekulacje wyssane z palca.

A więc co??? :o
  • 0

Tiamat.
Reputacja

Napisano

Dla mnie sam fakt podania tak dokladnej symbolicznej daty co do godziny 11:11 juz swiadczy o szemranym pochodzeniu tej informacji. Zjawiska naturalne i kosmiczne nie wybieraja sobie rowniutkich symbolicznych godzin.
  • 0

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Przemo, twoj 5 post poza tym, ze jest zdecydowanie za dlugi jak na podsumowanie, rozciagnal sie do 3 oddzielnych postow.

Z tego tez powodu 2 ostatnie wpisy nie beda brane pod uwage w podsumowaniu.

Mysle, ze 200kb wielkosci 1 posta wystarcza zdecydowanie (to kilkanascie stron A4!).
  • 0

turrkus.
  • Tematów: 15
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dlaczego to nad czym pracowałem przez prawie tydzień

Wszyscy to doceniamy, tylko ze to jest debata ktora ma jasne reguly. Po prostu w Twoim wypadku mamy do czynienia z nienajlepszym jej rozplanowaniem- trzeba bylo czesc z tych informacji zawrzec juz we wczesniejszych wpisach :roll:
  • 0

Eury.

Researcher

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Zrobmy tak z uwagi, ze to 1 taka sytuacja w debatach.

Do wczoraj wielkosc postu (max) byla ustawiona na 100kb. Dzis zwiekszylem ta wartosc do 200kb. Jesli mozesz Przemo to zedytuj swoje posty i postaraj sie upchac co sie da w obrebie jednego (5 wpisu tej debaty). ok?
  • 0

Eury.

Researcher

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Forum jest duze, na pewno te informacje sa cenne i ciekawe i powinny znalezc swoje miejsce tutaj, ale debata to debata i sa jasno okreslone reguly 5 wpisow :)

Zrob jak uwazasz.
  • 0

Indoctrine.
  • Tematów: 7
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Było Przemo nie cytować tyle nic nie wartych channelingów.
Channelingi nie są źródłem wiedzy, bo nie zostały nigdy zweryfikowane pod względem tego czy mówią prawdę czy też nie.
Do tego jak doszedłem do fragmentu, że części zapisów nie można cytować, bo są objęte prawami autorskimi i SPRZEDAWANE w postaci książki, to nabrałem dodatkowego przekonania o komercyjnym charakterze zjawiska. Jeśli ktoś ma jakieś ważne prawdy o świecie, to czemu chce za nie czerpać kasę?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych