Skocz do zawartości

Zdjęcie

Objawienie ducha 2015-09-18/2015-09-19

• Zamknięty Temat jest zamknięty
10 replies to this topic

creepywall.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Do całego zdarzenia doszło pomiędzy północą a pierwszą w nocy, w posiadłości wybudowanej ponad trzysta lat temu, z długą historią.

Pragnę również dodać, od razu - na wstępie, że w miejscu i polu tego całego budynku bije bardzo zła energia, którą wyczuwam nie tylko

ja, ale również inni.

Byliśmy większą grupką w jednym z budynków posiadłości. Ja i mój znajomy, odstąpiliśmy na chwilę od reszty grupy i udaliśmy się na

zewnątrz, stanęliśmy sobie przy wejściu prowadzącym do jednej z piwniczek. Pokazywałem mu coś na telefonie, gdy nagle usłyszeliśmy 

jakiś hałas tam na dole, poświeciłem szybko wyświetlaczem telefonu i ujrzałem jakiegoś starszego mężczyznę, podpierającego się prawą 

ręką o ścianę - stał na schodach prowadzących do piwnicy. Biła od niego strasznie zła energia, w jego oczach widziałem nienawiść - złapała mnie panika i zacząłem truchtać w stronę lasku, znajomy również do mnie dołączył. Staliśmy tak i obserwowaliśmy wejście do tej piwniczki i nic stamtąd nie wylazło. Myślałem sobie - że jakieś zwidy miałem, ale znajomy opisał sytuację dokładnie w taki sam sposób jaki

ją widziałem.

Zawołaliśmy resztę i wkroczyliśmy do tej piwniczki, w celu przeszukania jej. Ku mojemu zdziwieniu, nic nie znaleźliśmy.

Nie ma takiej możliwości, że ten ktoś się tam schował, nie ma również możliwości że ten ktoś opuścił to miejsce.

Gdybym był tam sam, uznałbym to zdarzenie za jakiś wytwór wyobraźni, jednakże znajomy widział to samo, utwierdza mnie w przekonaniu

że widziałem coś a'la zjawa. 

Opis wyglądu tego bytu: Gruby, starszy mężczyzna z brodą, miał włosy bardzo podobne do tego Pana:

http://bi.gazeta.pl/...Krolikowski.jpg

Ubrany był w jakąś kurtkę.

Powtórzę jeszcze raz, dla wzmocnienia tego przekazu że biła od niego bardzo zła energia, a po spojrzeniu mu w oczy wpadłem w panikę.

W życiu miałem już wiele niewyjaśnionych sytuacji, ale takiego kontaktu z jakimś bytem to jeszcze nie doświadczyłem.

• 0

pishor.

sceptyczny zwolennik

• Tematów: 275
  • Artykułów: 16
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Pewnie nie będę oryginalny jeśli zapytam o

- powód tej wyprawy

- historię domu

- odległość lasku od domu

- brak zdjęć (domu, piwniczki, okolicy)

- oraz pewność zarówno co do charakteru spotkania jak i niemożliwości zniknięcia obserwowanej z pewnej odległości postaci, przy założeniu, że była to godzina "pomiędzy północą a pierwszą w nocy" - inaczej mówiąc, musiało być ciemno jak w...wiadomo gdzie.

Swoją drogą, temu Królikowskiemu faktycznie dziwnie z oczu patrzy - ale żeby roztaczał wokół siebie strasznie złą energię?

• 1

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nick creepywall sugeruje, że lubisz czytać takie historie i wymyślać swoje.
  • 0

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Interesuje mnie ta bijąca energia zła  - możesz podać adres tego domu.

• 0

Edward IV Groźny.

Greater than you

• Tematów: 43
  • Artykułów: 12
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Daj jakieś zdjęcia tych schodów/domu. Zdjęcie czegokolwiek :x

• 0

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Daj jakieś zdjęcia tych schodów/domu. Zdjęcie czegokolwiek :x

Nie wymagaj zbyt dużo ... od człowieka który truchtał w panice do lasu z  pola koło domu który bił złą energią o północy. Tak skołowany że już nie pamięta czy widział kogoś czy miał zwidy^^,

• 0

Lupus28.

¯\_(ツ)_/¯

• Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Jak weszliście komuś do domu to się nie dziw, że patrzył na was z nienawiścią. Tym bardziej, że to Królikowski - znani ludzie bardziej chronią swoją prywatność :D

• 2

creepywall.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nigdzie nie napisałem że był to dom, jest to budynek należący niegdyś do polskiego radia a jeszcze wcześniej przesiadywali tam SSmani.
Powodem wyprawki było spożycie alkoholu. Nie to nie były omamy alkoholowe.
Postaram się załatwić jakieś zdjęcia i nie jest to żadna zmyślona opowieść - jeśli ktokolwiek tak myśli, okej. Nikogo nie mam zamiaru namawiać, bo nawet nie da mi to żadnej satysfakcji.

Użytkownik creepywall edytował ten post 19.09.2015 - 20:39

• 0

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A miałeś w dzieciństwie wymyślonych przyjaciół?

• 1

pishor.

sceptyczny zwolennik

• Tematów: 275
  • Artykułów: 16
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ale było ciemno, czy nie było? Bo podejrzewam, że tak. To skąd wniosek, że cyt. "nie ma również możliwości że ten ktoś opuścił to miejsce."?

• 1

Kronikarz Przedwiecznych.

Ten znienawidzony

• Tematów: 272
  • Artykułów: 8
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dzidziuś, leć umyć ząbki i spać. Pojutrze szkoła. I jak kupujecie piwko, to weźcie jedno na czterech a nie cztery na jednego, bo potem takie kwiatki wychodzą.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych