Francja zrzuciła 20 bomb na Raqqe uznawaną za stolice Państwa Islmaskiego - http://www.foxnews.c...-isis-in-raqqa/
Napisano 16.11.2015 - 00:34
Francja zrzuciła 20 bomb na Raqqe uznawaną za stolice Państwa Islmaskiego - http://www.foxnews.c...-isis-in-raqqa/
Napisano 16.11.2015 - 01:02
Niezły ten gość, co przebiegł po zniczach i wiązankach...
Ja sobie rozmyślałem, że dowód miał po to, żeby okazać w razie wejścia na stadion, ale nie wiem czy to ma sens. Zresztą wątpię czy się głowili nad tym czy je mają czy nie mają. Nie wiemy jak przebiegało szykowanie tej akcji od początku do końca i jakie mieli między sobą ustalenia.
A co do tych samobójców. Czy naprawdę nie mogli np tego ładunku zdjąć i zdetonować, kiedy ze stadionem im nie wyszło? Po jakiego grzyba wysadzać siebie, gdzie praktycznie nikt nie zginął(bodajże jedna osoba od wybuchu)? Naprawdę te muslimy to chyba niezbyt myślący ludzie. A nawet jeśli musieli ładunek zdetonować na sobie to chyba mogli poszukać bardziej korzystnych miejsc.
Wychodzi, że z jednego karabinu zabili więcej osób niż z trzech ładunków wybuchowych, faktycznie eksperty pełną gębą.
Jak coś to mogę się mylić, nie znam się na zamachach.
Użytkownik Daniel. edytował ten post 16.11.2015 - 01:03
Napisano 16.11.2015 - 01:04
Ja jak gdzieś wychodze to również - odruchowo - biore portfel w którym mam m.in dowód osobisty.
Poza tym kamikadze, to nie włamywacze, żeby się o dowody rzeczowe martwić.
Dzisiaj jeden nius mnie zaskoczył:
Francja zamknie meczety, w których - jak podejrzewają służby - młodzi muzułmanie ulegają radykalizacji. Tę informację przekazał szef francuskiego MSW Bernard Cazeneuve w rozmowie z telewizją France 2. Cazeneuve oświadczył, że trwają działania zmierzające do zamknięcia tych świątyni, w których "używana jest mowa nienawiści". Stwierdził, że dzięki stanowi wyjątkowemu uda się tę operację przeprowadzić szybciej. (http://www.tvn24.pl)
Zawsze sądziłem, że to taki delikatny temat nie do ruszenia a tu prosze jakie działania nam się szykują...
Napisano 16.11.2015 - 01:07
Ja prawie zawsze gdy gdzieś wychodzę to mam przy sobie dowód osobisty. Nie wiem co jest w tym tak zaskakującego.
Hm, z tą różnicą, że ci zamachowcy poszli na pewną śmierć, wiedzieli, że zginą i że wszystko co po nich zostanie będzie dowodem. Dla mnie to jest bezsensu, ISIS bardziej by stracilo na tym zamachu niż zyskało. Za to z drugiej strony służby mogą mieć teraz pretekst do zwiększenia swoich uprawnień pod pretekstem zwiększenia bezpieczeństwa, wywołania wojny i tak dalej i to za przyzwoleniem zastraszonego społeczeństwa, coś na wzór 9/11.
Napisano 16.11.2015 - 01:32
@Up Tak więc może rzeczywiście to nie byli oni...
Użytkownik OSTRY2804 edytował ten post 16.11.2015 - 01:33
Napisano 16.11.2015 - 01:37
Francja potrafi tylko robić takie głupoty jak zamykanie meczetów, a prawda jest taka, że wielu z tych co pojechało na dżihad przeciwko armii syryjskiej, czy irackiej nie musiało nawet chodzić do meczetów. Mogli być zwykłymi nastolatkami, zażywającymi narkotyki i wcale nie takimi religijnymi. Zamykając meczety i inwigilując coraz bardziej przeciętną społeczność muzułmańską doprowadzą do tego, że koncepcja dżihadu (jako obrony wiary pokojowo, a czasem i niepokojowo) pojawi się i w głowach przeciętnych ludzi, tak będzie i to jest nieuniknione w kontekście konfliktu różnych kultur.
Ciekawe kiedy odważą się spróbować ogarnąć getta, zagonić ich do pracy itp ... zapewne nigdy, bo boją się powtórki z 2005.
Użytkownik owerfull edytował ten post 16.11.2015 - 01:38
Napisano 16.11.2015 - 02:27
Dalej mnie jednak zastanawia, dlaczego pomimo możliwości zrobienia o wiele większej masakry (wydaje się być idealny czas i miejsce do zamachu) ISIS wysłało, nie oszukujmy się, mało doświadczonych w tym ludzi. Przykładem może być ten terrorysta, który w panice wysadził się zaraz po zidentyfikowaniu przy nim niebezpiecznych materiałów przez ochronę. nie robiąc przy tym w sumie żadnej większej (jak ja to mówię) ,,trzody'' jak to oni mają w zwyczaju oraz znalezienie paszportu. Do takich sytuacji powołani by byli raczej wyszkoleni od A do Z ludzie, bo w końcu atak terrorystyczny na Paryż to nie napad na psa sąsiada w Radomiu. Niepokoi mnie to trochę, ale z drugiej strony może to wszystko to było pokazanie ,,Udało nam się bez problemu, więc nie wchodźcie nam w tyłek, bo możemy zrobić coś dwa razy gorszego'' czyli innymi słowy zwyczajne pogróżki. Być może celem wcale nie były ofiary tylko sam fakt dokonania czegoś takiego. Niestety jest to tylko gdybanie, bo coraz bardziej jestem zmieszana w tej sprawie i mam wątpliwości co do faktycznego celu tego zamachu.
Napisano 16.11.2015 - 03:31
Prędzej czy później musiało dojść do jakiegoś ataku. Uśpione komórki tykają nie bez powodu. Ja nie spodziewałem się takiego odwetu od strony francuskiej, więc może PI nie spodziewało się takiego obrotu sytuacji? Poza tym oni pewnie też wiedzą jaka UE jest gościnna dla uchodźców i nie zrezygnują z powodu jakiegoś tam ataku w Paryżu... Skoro na początku roku w ataku na redakcje "Charlie Hebdo" nic się nie stało, to dlaczego ma się stać 13 w piątek?
owerfull, jeżeli służby mają potwierdzone info, że w takim i takim meczecie jest nawoływanie do agresji, to chyba oczywiste jest, że tzreba demoralizacje natychmiast usunąć? Głupotą jest tutaj to, że europejczycy krzyczą o tym przez wiele lat, a oni dopiero teraz się za to zabierają. A to, że młodzi ludzie są werbowani innymi metodami jak np. przez internet nie mając nic wspólnego z meczetem, to druga sprawa, drugi problem i winowajcami są pewnie rodzice i środowisko w jakim te dzieciaki się otaczają. Francja zaczęła coś robić, pytanie tylko na jak długo.
Przy tej poprawności politycznej gdyby mi ktoś powiedział, że Francja zamknie meczety, to bym go po prostu wyśmiał.
Napisano 16.11.2015 - 04:30
owerfull, jeżeli służby mają potwierdzone info, że w takim i takim meczecie jest nawoływanie do agresji, to chyba oczywiste jest, że tzreba demoralizacje natychmiast usunąć?
To że ktoś tam sobie coś gdzieś nawołuje, to nie jest powód żeby zamykać meczety. Od kiedy to meczet jest problemem, a nie fakt, że we Francji istnieją getta, gdzie prawo nie jest egzekwowane tak jak powinno być i to, że państwo jest niewolnikiem zachcianek tego całego lumpenproletariatu, który zrobi małą rewolucję przy małej pomocy lewactwa z całej Europy?
Napisano 16.11.2015 - 05:58
Kto bierze paszport na zamach? Może ten, któremu zależało na tym, aby po śmierci szybko odkryto kim jest?
To jest taka jakby "świecka tradycja" - a można powiedzieć, nawet moda panująca wśród islamskich terrorystów w ostatnim czasie.
Przy zamachach 9.11 też zresztą jeden paszport odgrywał niemałą rolę w identyfikacji sprawców (podobnie jak Koran pozostawiony w samochodzie przed bostońskim lotniskiem).
Nie czepiałbym się tego jakoś szczególnie.
Przecież to podstawa do stwierdzenia że paszport został podłożony. Ludzie w Paryżu poginęli, rząd szybciutko znajduje syryjski paszport i zrzuca kilka bomb na syryjski wydział ISIS. Plebs zadowolony z "odwetu" a mózg operacji dalej spokojnie ćmi fajkę w jakimś europejskim hotelu.
Przy 9/11 paszport miał sens, bo kolesie było nie było lecieli samolotem, gdzie taki dokument jest potrzebny. a We Francji, biegając z kałachem po ulicy, z pasem ładunków wybuchowych?.. Jeszcze dowód osobisty bym jakoś tam przełknął, ale PASZPORT?.. Mimo, że chciałbym się pozbyć turbanów, to ten paszport wydaje się być aż zbyt "idealnym" dowodem, ot, tak akurat na poziom typowego czytelnika jakiegoś francuskiego Super Ekspresu, który po przeczytaniu tej sensacji poczuje się niczym SHerlock Holmes ("Hmm, znaleźli jego paszport syryjski... Bing! Musiał być z Syrii! Huzzzzaahh..!")
ISIS toczy bekę z francuskiego "odwetu" ogłaszając, że zbombardowane cele typu obóz rekrutacyjny i treningowy były dawno opuszczone i atak nie przyniósł nawet jednej ofiary: http://edition.cnn.c...trikes-on-isis/
Zupełnie mnie to nie dziwi. Tylko terrorem można terror pokonać. Paryż powinien był w sobotnią noc spalić wszystkie meczety w mieście a samoloty z bombami wysłać na Mekkę a nie jakiś obozik integracyjny.
owerfull, jeżeli służby mają potwierdzone info, że w takim i takim meczecie jest nawoływanie do agresji, to chyba oczywiste jest, że tzreba demoralizacje natychmiast usunąć?
To że ktoś tam sobie coś gdzieś nawołuje, to nie jest powód żeby zamykać meczety. Od kiedy to meczet jest problemem, a nie fakt, że we Francji istnieją getta, gdzie prawo nie jest egzekwowane tak jak powinno być i to, że państwo jest niewolnikiem zachcianek tego całego lumpenproletariatu, który zrobi małą rewolucję przy małej pomocy lewactwa z całej Europy?
Sam meczet nie jest pewnie problemem, nie ma tak, że to podczas ichniej mszy ktoś na głos nawołuje do ataków na europejską cywilizację. Ale fakt istnienia meczetów na europejskiej ziemi jest sygnałem tolerancji muzułmańskiej kultury na naszej ziemi. A niestety, z niej właśnie wyrastają terroryści. Zlikwidowanie meczetów to byłoby nie rozwiązanie problemu terroryzmu, co sygnał dla turbanów.. Tak samo przecież jak arabusy ucinają łby chrześcijanom - toż przecież nie zwalczą chrześcijaństwa za pomocą jednej dekapitacji. To nagranie z dekapitacji ma Europejczyka straszyć, pokazywać muslimską determinację. Jak na razie jest 1:0 dla nich...
Użytkownik Tytus84 edytował ten post 16.11.2015 - 09:34
Napisano 16.11.2015 - 07:19
@razzish, nie wiem, czy to prawda, bo nie gram w gry, ale to by było coś podobnego do 11 września na dokumencie postaci z Matriksa. Coś dużo tych zbiegów okoliczności. Ale nawet jeśli to spisek NWO, to i tak trzeba koniecznie zatrzymać islamską imigrację wszelkimi dostępnymi środkami, mając gdzieś zawodzenie pięknoduchów.
Swoją drogą reakcja użytkowników Wykopu na informację o grze (same zakopy), pokazuje, że Mc Luhan miał rację - tylko małe sekrety trzeba strzec, wielkie są tajemnicą dzięki niedowierzaniu opinii publicznej.
W pierwszych sekundach filmu masz datę w lewym dolnym rogu .
Tak, to prawda.
0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych