Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ataki w Paryżu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
346 odpowiedzi w tym temacie

Canaris.

God Emperor of Mankind

• Tematów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

odzyskać tymi nalotami Somalię

Biorąc pod uwage ze Somalia ma dość bogate złoża ropy to twoja teoria włąsnie sie posypała w hukiem. 

Koree płn

Korei nikt nie tyka bo nikomu sie to nie opłaca. To Technologiczny skansen, pełen zindoktrynowanych ludzi i żeby ten kraj ustabilizować to należałoby wybić kazdego koreańczyka połnocnego który ma wiecej niż 3 latka. 

Typowy bełkot kolesia od "panie wszystko co złe na świecie to przez USA bo TAK".

• 0

noxili.
  • Tematów: 17
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Canaris przestań bredzić .

Polska zaostała zatakowana z wszystkich stron , francja z 1 strony żeby było smieszniej wiekszość tej strony był osłonieta Linia Maginota i trudnymi w ataku a łatwymi do obrony terenami.. Polska nie miała czasu na żadną mobilizacje

Francja miła czasu  aż pół roku. .

W wojnie obronnej w Polsce walczyli u naszego boku nieliczni ochotnicy.

We Francji oprócz armii złozonej z Francuzów i mieszkańców koloni walczyłi Anglicy i Polacy. 

Łącznie po stronie Francuskiej było 4 razy tyle żołnierzy co w Polskim Wojsku w 39. 

Wojsko Polskie

4300 dział,
880 czołgów,
400 samolotów,

Armia aliancka we Francji 

13 974 dział
3 384 czołgi
3 099 samolotów

I majac tak  luksusową sytauacje zabili raptem 2 -3 razy tyle niemców co  znienacka napadnieci polacy sami ponosząc 6 krotnie wyższe straty niz Polska.

Poza tym na nich nie napadła od tyłu Hiszpania a na Polske ZSRR jak najbardziej

Canaris  nie pisz na tematy na które masz  takie pojecie.

Francuzi zabili ponad pięć razy tyle Niemców w trakcie obrony kraju niż Polacy a i tak znajdzie sie jeden ignorant który stwierdzi że poddali sie od razu.

Francuzi, mieszkańcy francuskich koloni, Anglicy , Polacy zabili w kampanii francuskiej (wliczjac okres Dziwnej Wojny) 45 tys niemców.

Polacy i nieliczni sojusznicy  we Wrześniu zabili 17 106 niemców.

Jak wyszło ci z tego 5 razy tyle niech pozostanie słodka tajemnica twoją i twojego nauczyciela matematyki w podstawówce.

offtop.gif

Edward Kenway

• 10

#108 Gość_.Uzurpator.

Gość_.Uzurpator..
  • Tematów: 0

Napisano

Korei nikt nie tyka bo nikomu sie to nie opłaca. To Technologiczny skansen, pełen zindoktrynowanych ludzi i żeby ten kraj ustabilizować to należałoby wybić kazdego koreańczyka połnocnego który ma wiecej niż 3 latka.

Ahh dobra Somalia przyszła mi z rękawa. Więc tam można prowadzić obóz z murzynami męskiego gatunku co strzela, gwałci i terroryzuje. A no zapomniałem tam każdy się dzieli między sobą bo to już kulturowe gwałcić i rozkradać złoża naturalne. Problem tkwi w małym szczególe Rosja jest za Asadem z konkretnym przekazem, że Asad dalej ma rządzić swoim zdestabilizowanym państwem po usunięciu bojowników. USA i koalicja walczą o postawienie swojego pazia na usługach największej gospodarki świata. Tu jest ten ból. I ten mały szczegół, że USA nie jest po stronie byłego suwerennego państwa zdestabilizowanego przez komórki terrorystyczne sąsiednich państw tylko w ich interesie jest utrzymywanie ISIS przy życiu aby ropa pod stołem płynęła do partnerów anie oficjalnie np:. do Rosji albo nie wiem może Asad by się obudził pewnego dnia - rozliczamy w eury, dolary przestały mi się podobać. USA gdy zlikwiduje ISIS musiało by oficjalnie wszczynać burdy do obalenia rodzinnej prezydentury. Rosja nie bez powodu jest za Asadem - bo Asad ginie nagle bomby USA zaczną celować w każdego członka sztucznego tworu ISIS i problem znika.

Tak to teoria spiskowa, kot przyleciał z księżyca i mi to opowiedział bo ciężko dojść człowiekowi jak wódź może źle dla ludzi. Obama by was zabił na miejscu gdybyście stali w czymkolwiek na przeszkodzie jego kariery. No, ale co ja tam wiem pewnie to dobrzy ludzie prawo patentowe stoi nad życiami ludzi z Afryki bo trzeba w Stanach sprzedawać za 25$ zamiast za 1$ wszystkim. Popierajmy Amerykę, szczajmy na Rosję, płaczmy za Francuzami to wszystko wina ludków z pustyni co obudzili się pewnego dnia z piękną wizją.

• 1

Canaris.

God Emperor of Mankind

• Tematów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Canaris przestań bredzić .

Polska zaostała zatakowana z wszystkich stron , francja z 1 strony żeby było smieszniej wiekszość tej strony był osłonieta Linia Maginota i trudnymi w ataku a łatwymi do obrony terenami.. Polska nie miała czasu na żadną mobilizacje

Francja miła czasu  aż pół roku. .

W wojnie obronnej w Polsce walczyli u naszego boku nieliczni ochotnicy.

We Francji oprócz armii złozonej z Francuzów i mieszkańców koloni walczyłi Anglicy i Polacy. 

Łącznie po stronie Francuskiej było 4 razy tyle żołnierzy co w Polskim Wojsku w 39. 

Wojsko Polskie

4300 dział,
880 czołgów,
400 samolotów,

Armia aliancka we Francji 

13 974 dział
3 384 czołgi
3 099 samolotów

I majac tak  luksusową sytauacje zabili raptem 2 -3 razy tyle niemców co  znienacka napadnieci polacy sami ponosząc 6 krotnie wyższe straty niz Polska.

Poza tym na nich nie napadła od tyłu Hiszpania a na Polske ZSRR jak najbardziej

Canaris  nie pisz na tematy na które masz  takie pojecie.

Wiesz cokolwiek o kampanii we Francji w 1940 ?? O tym jaką jakość prezentowały te alianckie czołgi w stosunku do Niemieckich ( pomijając oczywiście fakt że twoje liczby są wziete kompletnie z czapy - a prawdziwe są dosłownie na pierwszej stronie tematu który linkowałem ) ? 
Jak przeszkolona była piechota, jaka byla taktyka współdziałania broni pancernej, lotnictwa, piechoty ? O tym że najlepsze dywizje skotłowano na terenie Belgii w mgnieniu oka a w miekkie podbrzusze złozone głownie z jednostek rezerwy wjechał pancerny młot Mansteina - też pewnie nie słyszałeś ?

Bo z tego co widze to nie - jak typowy kanapowy generał masturbujesz się liczbami i emocjami za nic mając fakty. 
Te teksty o tym jak to Niemcy zajeli TYLKO 30% kraju ( tego gdzie było najwięcej przemysłu ) a Francuzi mimo że mieli przeciez jeszcze KOLONIE !!11!! ( jak wiadomo piasek Sahary zachodniej to zabójcza broń na szwabskie czołgi tylko z transportem był kłopot ) najlepiej świadczy o poziomie twojej wiedzy. 

Nie chce mi sie prostować kazdego idiotyzmu w tym poście bo za duzo tego napisałeś a i tak wiem że to zignorujesz bo fajniej sie żyje mitami. 

offtop.gif

Edward Kenway

Użytkownik Edward Kenway edytował ten post 14.11.2015 - 15:48

• -5

#110 Gość_.Uzurpator.

Gość_.Uzurpator..

Napisano

Czyli powodem powstania ISIS był sam A. Hitler. Więc wszystko jasne wtedy francuzi nie musieli by uciekać, narodowy kompleks i dzisiaj potrafili by bronić kultury swojego kraju przed wpływami obyczajowymi imigrantów o wierzeniu skrajnie radykalnie islamskim. To wina serc zachodnich ludzi co wierzą w ucywilizowanie każdego człowieka. Polaków się nazywa ksenofobami, ale ataki były w USA, Londynie, Paryżu wszędzie tam gdzie oni są a u nas ich nie ma bo kto by im po polsku poklaskał za nowy porządek RP.

Oczywiście odłam Polski też cechuje się naiwnymi sercami i wmawia się ludziom przed kamerami, że oni są dobrzy, ale pojechali do Niemiec bo tam jest fajnie. Z nami nie chcą siedzieć tylko 0,01% zostaje bo chcieli naprawdę żyć nie szukać darmowego życia na plecach podludzi takich jak Norweg, Szwed, Niemiec, no i Polak, ale tylko ten na europejskiej drodze pracy. Ja pracuje w Holandii żeby utrzymywać obóz uchodźców z podatków pod Tilburgiem bo tak trzeba, muszą się najeść i wywalić jakąś dziure w Amsterdamie, a Ty polaczku cicho pracuj pracuj nie gadaj bo uchodźca biedny przed wojną uciekł i nie można mu pokazać żeby śrubki wkręcał tylko trzeba wkręcać, że oni są pod hospitalizacją na następne 10 lat a Biały Człowiek to pieniądze drukuje. 

Użytkownik .Uzurpator. edytował ten post 14.11.2015 - 15:52

• 0

Yaw.
  • Tematów: 61
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Impulsem mógła być m.in śmierć Jihadi Johna.

Tak prawdopodobnie było, a przynajmniej wszystko na to wskazuje.

Wg mnie jest to mało prawdopodobne, wręcz niemożliwe. Za mało czasu, żeby zaplanować coś takiego.

Właśnie usłyszałem w radiu, że ponad tydzień temu bawarska policja zatrzymała obywatela Czarnogóry wiozącego broń (pistolety, karabiny, granaty, ładunki wybuchowe) - w nawigacji miał wklepany Paryż. Zarzucają Francuzom, że zbagatelizowali informację od nich.

• 0

Mortalis.
  • Tematów: 3
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Planowane mogło być od dawna, ale implus to przyspieszył, ale z drugiej strony, możliwe też, że to zbieg okoliczności. 

• 0

Last Sicarius.

Ostrzewtłumie

• Tematów: 84
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Samolot który miał lecieć z Amsterdamu do Paryża został ewakuowany po tym jak na twiterze pojawił się wpis: "Zapomnieliście o Rosji? Zobaczcie, co stanie się z lotem AF1741 z Amsterdamu do Paryża".

Spirala szaleństwa...

Użytkownik Ostrzewtlumie edytował ten post 14.11.2015 - 16:36

• 0

noxili.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Przygotowania musiały jakiś czas trwały . ale pewnie po osiągnieciu  gotowości czekano na dobry moment. Myśłę że mecz był wazniejżzy iż upolowanie jakiejś szychy z IS . Podobnie ważniejszy był fakt, że to był piątek , piątunio czyli kupa ludzi na ulicach idących do knajp , do klubów na koncert itp  Sporo osób wraca do domu z pracy ale chce jeszcze gdzieś wstąpić na kufelek czy szklaneczke.Siły policyjne raczej nastawione i zmobilizowane do rozpedznia podpitych kibiców (tarcze do walki z tłumem , gumowe kule , armatki wodne itp), większość jednostek policyjnych rozproszona i przygotowana do polownia na kieszonkowców , rozrabiających podpitych , jakies gwałty po parkach itp.  Kupa ludzi , samochodów , korki na ulicach , multum skuterków, ludzi zajmują chodniki , jezdnie.Dużo policjantów przeniesiono do innych jednostek by je wzmocnić w realizacji piatkowych zadań lub po prostu sami już świętuja.

• 0

#115 Gość_.Uzurpator.

Gość_.Uzurpator..

Napisano

Właśnie usłyszałem w radiu, że ponad tydzień temu bawarska policja zatrzymała obywatela Czarnogóry wiozącego broń (pistolety, karabiny, granaty, ładunki wybuchowe) - w nawigacji miał wklepany Paryż. Zarzucają Francuzom, że zbagatelizowali informację od nich.

Bo takich ludzi jest pełno na zachodzie. Pierwszy raz broń u cywila czarnoskórego widziałem kilkukrotnie przypadkowo w takich miastach jak Rotterdam i Amsterdam, Den Haag. Raz kręciłem sobie peta a murzyn przebiegł z bronią w ręku dostrzegłem ją w ostatniej chwili tak czy inaczej cel jego biegu był odgórnie ustalony i nie zwrócił na mnie uwagi. W Polsce owszem jak widzisz broń można to opowiadać przez tydzień.

Znajomy co przyjechali z urlopu mówią, że jakieś świry grasują pod Coffeshopach (Amsterdam) od jakiegoś czasu i oddają 2-3 strzały w górę i szybko się ulatniają. Nie wiadomo w jakim celu, dla kogo, po co, nie wiem czy jest to w gazetach. Po prostu żadna rewelacja, że jadąc autostradą wyprzedzi Cię stary Białorusin z większym arsenałem niż ma policja w Warszawie i przejedzie przez Schengen tak samo jak masa polaków przywozi sobie marihuanę z NL i nigdy nie słyszałem żeby kogoś zatrzymali z tego powodu.

Więc pewnie takich Czarnogóry jeździ po 10 dziennie bo przecież w stolicy musi być dostępna broń na handel do walk gangów o wpływy narkotykowe czy inne chore nielegalne interesy. Nie, to nie jest tylko na filmach. Czarna strefa, gangsterzy, zabójcy, dilerzy nie wiem jakie tytuły i profesje jeszcze, ale tak strzelają się w stolicach takich państw jak Amsterdam, Londyn, Paryż i inne i z czegoś muszą walić. 

Broni nie używa się tylko do terroryzmu bo granatem można komuś lokal przemeblować nie musisz do teatru czy do kina od razu rzucać.

EDIT

jakieś niusy z Holandii.

http://www.niedziela...ndia&Itemid=128

http://www.niedziela...ndia&Itemid=128

Jak widać bomby podkładają członkom z konkurencyjnych gangów. Ktoś musiał tą bombę im przywieźć, zbudować, no nie wiem, nie każdy jest fanatykiem co będzie wysadzał ludzi zamiast konkurencję z półświatka. A też nie było hitu, że bomby pułapki wybuchają w Holandii bo ofiarą okazał się nikt niewinny.

Użytkownik .Uzurpator. edytował ten post 14.11.2015 - 16:57

• 1

noxili.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

To wina serc zachodnich ludzi co wierzą w ucywilizowanie każdego człowieka.

Tak naprawdę winna jest tu XIX wieczne przekonanie że Biały Człowiek ma obowiązek cywilizować  innych. Oraz przekonanie  stojące u podstaw socjalizmu ze wszystcy ludzie sa tacy sami. Niezleznie czy są wysocy niscy , grubi chudzi . sa tacy sami. Nieazleznie czy sa od wieków  dostosowywani do danego tybu życia (np bycia nomadem ,żeglarzem , piechurem . Socjaliści tez przekonani ze postęp niezaleznie jaki by był jest zawsze atrakcyjny.  Wg tego przekonania potomek wojowników pustyni czczacy wolnośc i swoj ród będzie przeszczęśliwy mogąc pracować w biurze , bedac poddany ciągłej inwigilacji , na pewno tez pobiegnie szcęśliwy na kazdą tęczową paradę w promieniu dzisiątków kilometrów. Nie przychodzi im do głowy że  socpolitycznośc kończy się  rozpadem społeczeństwa Dla młodych ludzi wspomnienia ich dziadków gdzieś tam z pustynii   sa atrakcyjniejsze niż to co usiłuje na siłe wciskać zachód Owszem są ludzie ktróym to się bedzie podobać i bedą jeszcze bredzic o "pułapce trybalizmu" jak jeden z naszych forumowiczów. Islam jest niebezpieczy, bo  sprzedaje niebezpieczna ideę świata totalnie uduchowionego w przeciwieństwie socjalizmu który sprzedaje dokładnie odwrotna ideę. Wszystko w socjaliźmie jest tylko materią. I nie ma nic innego.   Islamiści nie dlatego się zbijaja w atakach samobójczych że na nich czekaja hurysy w raju . Oni to robia bo czuja się bardziej spełnieni giną i walcząć za IDEę, niż umierając na raty,  pracując w kieracie cywilizacji zachodu.Islam tatarski w Rosji czy w Polsce jest taki a nie inny bo z nich te państwa uczyniły nowoczesnych wojowników (żołnierzy czy przedstawicieli innych niebezpiecznych zawodów) a cywilizacjia postnowoczesna chce ich wcisnąć w obcisłe rurki i wysłać na homoparade i po zasiłek.Powodzenia w drodze do piekła.

• 2

Jooe.
  • Tematów: 32
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Na fejsie już wielka akcja z profilowymi, masa lajków, udostępnień etc... czy ISIS podniesie się po takim ciosie ze strony europejskiej społeczności?

• 8

Last Sicarius.

Ostrzewtłumie

• Tematów: 84
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jakby tego było mało: Na wschodzie doszło do wykolejenia się pociągu testowego. Na pokładzie nie było żadnych pasażerów poza obsługa pociągu. Zginęło 5 osób po tym jak pociąg stanął w płomieniach.

Użytkownik Ostrzewtlumie edytował ten post 14.11.2015 - 16:56

• 0

#119 Gość_.Uzurpator.

Gość_.Uzurpator..

Napisano

Islam jest ciekawą elastyczną religią. Bo można ogłosić się prorokiem pod płachtą już istniejących fundamentów o sensownych podstawach. Chrześcijaństwo jest liniowe z odgórnym ustalonym mechanizmem reprezentantów. Islam przed trudnymi wyborami czy decyzjami jest odpowiedzią na trudność związaną z tym, że gdyby mi dali karabin, opakowali w bombę i powiedzieli narób huku to raczej pusty w tym cel. Islam daje twardy niezależne fundament, który nie jest scentralizowany. Możesz czytać Koran jak chcesz lub tak jak Ci ktoś inny wskaże. Można tworzyć małe sekty, wiele i dużo. Są więc muzułmanie, którzy po cichu popierają ISIS, którzy to robią, ale publicznie zaprzeczają, są tacy, którzy budują ten obraz na gotowych podwalinach wszystkich wierzących, nie brakuje też tych co popierają inne dziwne praktyki jak gwałt, ale nie chcę w tym chaosu ludzi co tworzą podstawę ruchu PI. A można też być jakimś tam tatarskim czy być muzułmaninem z nazwy.

Samobójcy islamscy to nic innego jak taki odłam statystyczny co jest w Polsce podajże 6000 zgonów rocznie. Oni tamtym podczepiają ostatnią misję, idee do śmierci i łatwiej jest zakończyć życie w glorii niż powiesić się gdzieś samemu w lesie.

Sam kiedyś się zastanawiałem czy gdybym znam kogoś z intencjami pod samobójce czy można by można było dodać do tego jakiś ostatni bastion nie wiem weź dziecko pod rękę wtedy skocz z dachu będziesz głośniej wspominany a z sensowną podstawą religijną jest łatwiej. Odlecisz z nim do nieba, światełka, lampki, kobiety, dyskoteka, wieczna siksa jak uwierzysz w moje trzecie oko.

Bo myślę tak czy gdybym zabił 10 osób z karabinu to czy nie jest wtedy takiej osobie łatwiej umrzeć? Odebrałem 10 żyć za moje 1? Każdy z nich mogło zmienić bieg historii a to ja zmieniłem bieg ich 10. Można tak wkręcać nonstop, dorzucasz komuś jakieś wywary i masz religie, że jesteś orędownikiem kogoś duszy. A ten ktoś i tak miał walnąć na line. Ja myślę, że oni to jakaś wybierają  tłumu nie wierze, że byle kogo rzucają w psychologiczny wir donikąd. To muszą być mocno wykształceni ludzie o walorach manipulatora/psychologa.

Sam Islam na pewno nie jest zły. Zależy od rąk, które nią władają. Można być Rydzykiem, można być lokalnym proboszczem niosącym pomoc lub być zwykłym przestępcą wykorzystywać seksualnie i dawać dobre nauki wiary ogółowi odbiorców.

• 3

noxili.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Może wypadek może nie. Do takiego zamachu wystarczy wbiec na nasyp i położyć kawał stali na torze.

To muszą być mocno wykształceni ludzie o walorach manipulatora/psychologa.

. Cywilizacja zachodu generuje multum mocno zagubionych ludzi. To z nich werbuja dziwne sekty, ideologie ,religie. Kiedyś oglądłem program o sektach , najbardziej wstrząsneło mna zdanie jednego z zakonników że najwięcej sekciarzy zostaje zwerbowanych pośród maruderów na ... pielgrzymkach. Człowiek zagubiony szuka czegoś.Potrzeba wiary jest najwyraźniej jakąś potrzeba psychologiczną.Czytałem blogi nawróconych na islam Polek . To takie poddaństwo facetowi i totalne podporzadkowanie wszystkiego religii spełniało najwyraźniej jakieś ich potrzeby seksualno - psychologiczne . Te baby sa su[per nawiedzone pouczja inne np tatarki jka powinny sie zachowywać itp. Zachwyt zazwyczaj ustępował gdy musiały pojechac do rodziny meża muzułmanina i starciu z jego rodzinka. W tedy zaczynało sie przysłowiowe biblijne "płacz i zgrzytanie zebów".Tubylcy sa tak samo religijni w sposób ludowy jak np Polacy." Panu bogu świeczke a diabłu ogarek", a tesciowe na całym świecie najwyraźniej zazwyczja  śa podobne. Tylko czesto jest juz za późno na cokolwiek.

• 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych