Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ataki w Paryżu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
346 odpowiedzi w tym temacie

mjr Tsu.

Brak już słów

• Tematów: 30
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Zamachowiec okazał się być uchodźcą zarejestrowanym na greckiej wyspie

sdasd.jpg

Kto by się spodziewał.. ? ; )

• 1

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

"Hamas, uznawany przez Izrael, UE i USA za organizację terrorystyczną, potępił "akty agresji i barbarzyństwa, do których doszło w Paryżu". Ataki w stolicy Francji jako "zbrodnię przeciwko niewinnym ludziom" potępił z kolei Islamski Dżihad, który również jest na liście organizacji terrorystycznych krajów zachodnich. Deklaracje takie złożyli przedstawiciele polityczni obu organizacji."

No to jest dopiero ciekawa informacja...

I wisienka na torcie:

"Grecki minister Nikos Toskas potwierdził, że terrorysta, przy którym znaleziono syryjski paszport, dostał się do Unii Europejskiej przez grecką wyspę Leros 3 października. Islamista został zidentyfikowany jako uchodźca - podaje BBC News."

Może dobroduszni i miłosierni(których w temacie o imigrantach nie brakowało-można komentarze poczytać), którzy tak bardzo się litują nad biednymi uchodźcami zabiorą w końcu głos?

Użytkownik Daniel. edytował ten post 14.11.2015 - 18:01

• 0

Last Sicarius.

Ostrzewtłumie

• Tematów: 84
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

sdasd.jpg

Kto by się spodziewał.. ? ; )

Znów mnie ktoś uprzedził, dejm.

Nieźle to sobie zorganizowali, nie dość, że mówili, że to zrobia(umieszczą terorystów na tych łódkach) to jeszcze Europa sama ich transportowała do swoich miast we Francji czy Niemiec.

• 0

Mortalis.
  • Tematów: 3
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

lZ9uWZd.jpg

• 0

Kessarath.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Znaleziono paszporty przy zamachowcach.

"Al Arabiya News Channel informuje że znaleziono paszporty syryjskie, egipski i francuskie. Francuska policja wspomina o znalezionym paszporcie syryjskim, nie podając gdzie dokładnie został on znaleziony. Reuters cytując źródła zbliżone do dochodzenia mówi że paszport znaleziono blisko ciała terrorysty samobójcy, który wysadził się przy użyciu kamizelki.

Powtarzają to media światowe. Czemu to służy? Czy ja mam uwierzyć w twierdzenia że terroryści udając się na akcje zabrali ze sobą paszporty? Że może samobójca zanim się wysadził odłożył swój paszport na bok aby się nie zniszczył?"

źródło: http://alexjones.pl/pl/aj/aj-swiat/item/70619-paszporty-znaleziono-przy-zamachowcach-paszporty

• 0

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wstrzeliliście się z tą wieścią niemal równocześnie.

@ Noxili

Swego czasu czytałem tekst takiego konwertyty, który pisał że nie wiedział jak żyć a w islamie jest tyle twardych zasad, zakazów i nakazów, że teraz już wie co robić. Więc rekrutacja do sekt na pielgrzymkach nie jest taka dziwna - często ludzie pielgrzymują nie dlatego, że mają wiarę mocną, tylko dlatego właśnie, że mają chwiejną i mają nadzieję, że teraz oto coś ich weźmie i odmieni.

• 0

Daniel..
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Czekam jeszcze na tych co pisali "terroryści to samolotem lecą, a nie będą na pontonach płynąć". ;)

• 0

Universe24.
  • Tematów: 54
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Ten koleś to ma szczęście... , dzięki kurtce i telefonowi udało mu się przeżyć zamach : http://redia.pl/rdtv/film-48-Cudem%20prze%C5%BCy%C5%82%20zamach%20w%20Pary%C5%BCu...html

• 0

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

W kwestii obrony przed terroryzmem i nie tylko ale także przed zielonymi ludzikami mamy dwie poważne możliwości.
Jedna to zamknąć granicę i bronić się jak tylko możemy najlepiej druga to prawdziwa granica Europejska broniona przez wojsko i celników Unijnych jako wspólne przedsięwzięcie całej Unii z jednym Unijnym sztabem i dowództwem z którym współpracowałyby armie i dowództwa poszczególnych Unijnych krajów.
Wspólne agencje bezpieczeństwa współpracujące z agencjami krajowymi. Drogi środkowe to moim zdaniem drogi prowadzące donikąd czyli tak jak w starym kawale
o Gomułce "stanęliśmy nad przepaścią ale uczyniliśmy olbrzymi krok do przodu".

• 0

noxili.
  • Tematów: 17
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Czy ja mam uwierzyć w twierdzenia że terroryści udając się na akcje zabrali ze sobą paszporty? 

A dlaczego nie ? Przecież jak szedł czy jechał na akcje to w razie zatrzymania przez patrol to sprawdzili by paszport i puścili dlaej Przeciez nie przeszukują każdego . W przeciwieństwie do np okupowanej Polski nie musiał sie tez obawiać że w razie czego przyjdzie do jego rodziny gestapo i rozstrzela wszystkich. Zreszta dzięki DNA czy odciskom, zapisom z kamer w miejscach publicznych tak czy inaczej go zidentyfikują.  

Że może samobójca zanim się wysadził odłożył swój paszport na bok aby się nie zniszczył?"

W razie wybuchu nie takie rzeczy wyfruwaja ze spodni  W sylwestra zeszłego roku moja jednostka ratowała gościa któremu eksplodowała samoróbkowa bomba w czasie jej konstruowania.

o

Przygniotła go do ściany szafka na narzędzia stojąca na złamanym stole warsztatowym, także nawet nie dało się go szybko wyciagnąć i w tej pozycji pionowej musieliśmy go opatrywać,  Inni nie opatrujacy musieli tez szybko przeszukać rumowisko w piwnicy by dać szansę transplantologom  . Udalo sie odzyskać urwany palec (1 z 3), Oka , ucha i jadra i "reszty osprzętu" tu już nie. Sprawa była dość słynna. http://www.tvn24.pl/...uch,502437.html

W każdym razie wylatujący po wybuchu paszport nie jest czymś dziwnym.

PS petardzarz przeżył, trafił śmigłowcem do Siemianowic , a potem do Krakowa.

• 0

#131 Gość_.Uzurpator.

Gość_.Uzurpator..
  • Tematów: 0

Napisano

niesamowite: http://lodz.wyborcza...53,3735631.html

Wizja udawania kogoś by gdzieś łatwiej się przemieścić jest wręcz dowodem, że ten "uchodźca" uciekł przed wojną i rozpętał sobie nową na miejscu. Chamstwo to jest nakręcane przez media zamiast go określić oszustem, który nabył status uchodźca w celu wtopienia się głębiej do kraju gdzie w raz z komórką działającą na miejscu w ramach ISIS zorganizowali atak. Nie trzeba napisać, że uchodźca dokonał zamachu.

Czasem jak czytam prasę to mam wrażenie, że tylko wszyscy jesteśmy już uchodźcami. Na każdego nielegalnego imigranta-oszusta/przestępce określa się mianem uchodźcy chociaż z buzi płynie mu głównie kwas bo kraj oparty na stabilności i bezpieczeństwie nie chcę go wpuścić na ładny uśmiech. Człowiek uciekający przed wojną nie mówi, że tu jest gówno, chcę do Niemiec, dajcie pieniądze, dajcie jedzenia, podetrzyjcie mi dupę. Media chyba na świecie prowadzi Liga Arabska bo nie wierze, że można już któryś miesiąc zwyczajnie przeistaczać rzeczywistość poprzez proste określenia. Zamiast rozdzielić ludzi na potrzebujący-uchodźca na zwykłe bandyctwo, które próbuje wjechać na żal do Europy by potem stwierdzić, że tu jest gówno, kłamią, nie dali mu gotówki, tubylczej dziewczyny do jego zaspokojenia. 

Teraz do końca ostatkami ratowany odbiór prawdziwego uchodźcy został pogrzebany bo ktoś stwierdził, że rejestrując się na statusie nieznanego gościa, który jest oficjalnie goszczony czy utrzymywany chwilowo przez Grecję jedzie do Francji czy Niemiec bo on chcę, bo on jest pokrzywdzony, ludzie z Europy to bezduszne kreatury i przekracza Schengen jak chcę bez zatrzymania. Ja jadę do Rosji nie wiem czy zabiegnę 10 metrów za linie graniczną. A oni mogą na łzy jechać gdzie chcą, pod mój dom nasrać a jak mu walne to, że pobiłem uchodźce, zły człowiek, lincz, rasista, ksenofob bo próbuje przeskoczyć tą internetową wolność słowa i wręcz zarządzać aby wolne media pisały w końcu jak na kibola stadionowy bandyta tak samo imigrancki-bandyta próbujący wejść z nie swoim dzieckiem za bramę UE. Turcja wysyła nam imigrantów nieznanego pochodzenia a my im wyślemy miliony euro za to, że ich wywiad nie wyłapał bandyctwa już na swojej ziemi, która podobno szczelnie i skutecznie gromi członków ISIS wpuszczając tysiące młodych ludzi o płci męskiej z historią, że całą rodzina zginęła a ja byłem tym co strzelał (w jego historii nigdy nie wiadomo gdzie był, ukrywał się w okopach zyskując czas na gwałconej żonie).

UE to czysta biurokracja zasilana realnie przez wszystkich tylko nie członków Unii. Nic nie można zmienić, zarządzić tylko można ubolewać nad tym, że uchodźca zamiast tylko zgwałcić Twoją córkę wysadził się z całą imprezą. Kolega wydawał statusy, ja tylko oglądałem koperty z przemytu na skalę zorganizowaną z udziałem polityków i służb granicznych wielu państw. Szkoda, że tak biznes się rozkręcił, że nawet Steve Jobs nie przewidziałby takiego popytu iPhone'ów gdyby każdy "prawdziwy" uchodźca by miał dostać na granicy UE.

Nie wiem to się nie strzela? Nie ściąga się wojsk z innych państw unii aby zatrzymać wszystkich w Grecji i tam prowadzić ewidencje oraz dokumentacje w sprawie nowego kraju, łączenia rodzin, kartek z jedzeniem? Na to Unia nie powinna wysłać milionów euro Trucji aby tam zbudowali bloki segregacyjne kto jest zwykłym cwaniaczkiem a kto potrzebuje pomocy, łączenia rodzin, przydzielenia do nowego miejsca?

Świat to sztuczny twój jakiś? Już dzisiaj chyba jakby z 20.000 Rosja wzięło wizę do Polski mogła by ją okupować, Centrum Warszawy, położyć się i leżeć a Putin by powiedział, że chyba zmęczeni to se leżą. Nagle wszyscy by powiedzieli, że chcą pić, pieniądze, domy i co wtedy zrobiły by służby państwowe, 20 tysięcy typa z pretensjami? To jest już wojna, jawna okupacja? Tylko czołowi politycy nie wiedzą jak powiedzieć, że sorry, ale Araby co mają dno moralne w swoich gabarytach trzymają u siebie w ziemi paliwo napędowe każdej gospodarki? Jak to się dzieje, że jakiś gang z pistolecikami w ręku okupuje wiele połaci terenu z cennym surowcem, wysyła miliony różnych zjawisk ludzkich na nowoczesna Europę i USA bombarduje ponad rok pokazują w Polsce jakieś F-22 za miliony co sobie z plemieniem o kijach nie radzi. Merkel to jakaś arabska terrorystka co wpuściła jawnie ludzi o nieznanych intencjach, które mogą być wdrażane z arabskich gett na kulturę europy, która wyszła z ciemnych wieków? Znów Chiny teraz razem z Ameryką będą miały fajerwerki a my odnajdziemy ogień oraz koło 10 lat później.

• 0

Daniel..
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

W kwestii obrony przed terroryzmem i nie tylko ale także przed zielonymi ludzikami mamy dwie poważne możliwości.
Jedna to zamknąć granicę i bronić się jak tylko możemy najlepiej druga to prawdziwa granica Europejska broniona przez wojsko i celników Unijnych jako wspólne przedsięwzięcie całej Unii z jednym Unijnym sztabem i dowództwem z którym współpracowałyby armie i dowództwa poszczególnych Unijnych krajów.
Wspólne agencje bezpieczeństwa współpracujące z agencjami krajowymi. Drogi środkowe to moim zdaniem drogi prowadzące donikąd czyli tak jak w starym kawale
o Gomułce "stanęliśmy nad przepaścią ale uczyniliśmy olbrzymi krok do przodu".

Co? Co? CO?!

No halo, przepraszam bardzo, ale:

http://www.paranorma...ow/#entry651663

"Pisałam o drugiej fali której już będziemy celem. 
Będziemy potrzebowali ludzi ponieważ jesteśmy krajem o bardzo małej liczbie urodzin,"

"Dlatego jesteśmy skazani na przyjęcie innych na nasz teren. Musimy się do tego przygotować."

Czy coś się zmieniło? Jakie zamykać granicę? PRZYJMOWAĆ ICH!! Musimy ich brać, bo nie ma ludzi!

• 1

Simson.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Zamachowcy zabierają ze sobą paszporty,tak tak .... Tak samo jak ci z WTC w NY. Ta sprawa śmierdzi tak samo jak tamta. Ktos CHCIAŁ żeby te paszporty byly znalezione

Użytkownik Simson edytował ten post 14.11.2015 - 19:12

• 0

Daniel..
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

"Zamachowiec, który zdetonował ładunek przed stadionem, próbował wejść do środka. Miał bilet - informuje "Wall Street Journal". Jeden z pracujących na stadionie ochroniarzy powiedział gazecie, że podczas przeszukania dżihadysty przy wejściu odkryto, że ma on na sobie kamizelkę z materiałami wybuchowymi. Islamista odszedł wtedy od ochroniarzy i zdetonował ładunek.

Relację ochroniarza potwierdza policjant, z którym rozmawiała gazeta. Dodał, że napastnik zamierzał zdetonować ładunek na stadionie."

Czyli celem był stadion. Nie rozumiem tylko tego...zobaczyli, że ma ładunek i zamiast go obezwładnić jak najszybciej czy usunąć stamtąd to oni pozwolili mu odejść?

• 0

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

"Pisałam o drugiej fali której już będziemy celem. 

Będziemy potrzebowali ludzi ponieważ jesteśmy krajem o bardzo małej liczbie urodzin,"

"Dlatego jesteśmy skazani na przyjęcie innych na nasz teren. Musimy się do tego przygotować."

Czy coś się zmieniło? Jakie zamykać granicę? PRZYJMOWAĆ ICH!! Musimy ich brać, bo nie ma ludzi!

Społeczeństwa europejskie się starzeją to fakt.
Przyjmowanie uchodźców z krajów arabskich to drugi fakt.

Wydawałoby się, że te dwa fakty są ze sobą w zgodzie gdyż skoro nam brakuje ludzi to ich przyjmujemy. Tak oczywiscie nie jest.

Fundamentaliści islamscy walczą z nami terroryzmem i przy okazji uchodźców mogą tych terrorystów przemycać.

Co do starzenia się społeczeństw europejskich to jedną z możliwości wybrnięcia z tego jest automatyzacja produkcji która nie potrzebuje ludzi gdyż produkcje robią maszyny i komputery. Wojny też nie wygrywają masy ludzkie tylko sprzęt za którym nie musi stać wielka liczebnie armia. Już II Wojna Światowa pokazała że 8 mln Niemców radziło sobie z 20 mln Rosjan. Dla nas ważne jest bezpieczeństwo i myślenie jak je uzyskać. Imigrantów można przyjmować tak jaK w Średniowieczu osadników. Ale też może być sytuacja, gdy będą oni całą, niekontrolowaną masą wlewać się do Europy jak niegdyś do Cesarstwa Rzymskiego a tego musimy uniknąć.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości oraz 0 użytkowników anonimowych